Κάτω από ένα χαμηλό ουρανό

Κάτω από ένα χαμηλό ουρανό
ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΡΓΟ
Συγγραφέας: Waël Ali
Σκηνοθεσία: Waël Ali
Πρωταγωνιστούν: Sharif Andoura, Nanda Mohammad Khaled
Άλλοι Συντελεστές: Σκηνογραφία – Κοστούμια – Βίντεο: Bissane Al Charif, Δραματουργία: Chrystèle Khodr
από 07/12 έως 08/12
ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, Κυψέλη, 213 0040496
Σάββατο/Κυριακή, 7 & 8 Δεκεμβρίου 2019 | 21:00
10€, 8€ (φοιτητικό, άνω 65), 5€ (κάρτα ανεργίας, ΣΕΗ)
κρατήσεις απαραίτητες στο 213 00 40 496

Η παράσταση Κάτω από Ένα Χαμηλό Ουρανό μιλάει για την ιστορία του σαραντάχρονου κινηματογραφιστή Τζαμάλ από τη Συρία.

 

Ο Τζαμάλ έχει την εμμονή ότι ξεχνά το παρελθόν του. Ζει την τελευταία δεκαετία στη Γαλλία και νιώθει σημαντικά κομμάτια της μνήμης του να χάνονται ή να αλλοιώνονται, ενώ οι φίλοι του είναι διασκορπισμένοι σε διάφορα μέρη του κόσμου. Ο Τζαμάλ αποφασίζει να ταξιδέψει στην Ευρώπη για να συνδεθεί με ανθρώπους που γνώριζε κάποτε και να ερευνήσει το παρελθόν από την ίδρυση του σύγχρονου κράτους της Συρίας στις αρχές του εικοστού αιώνα. Σταδιακά, μέσω θραυσματικών παρελθοντικών αφηγήσεων, προσπαθεί να κατανοήσει το παρόν.

 

Το Κάτω από Ένα Χαμηλό Ουρανό είναι μια διαδοχή ασυνήθιστων, απροσδόκητων, οικείων ή αδύνατων συναντήσεων, που μας προκαλούν να βρούμε και να χάσουμε τη μνήμη και την αίσθηση του εαυτού μας.

 

Η παράσταση παρουσιάζεται ως τμήμα του Performances Beyond Two Shores, ενός project συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη. Με τη συμμετοχή εννέα Ευρωπαίων συνεργατών και τεσσάρων επιπλέον στην Ελλάδα, το project έχει στόχο την υποστήριξη Αράβων καλλιτεχνών στην Ευρώπη.

 

Η LOOP είναι συμπαραγωγός του σχεδίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων και το 1927 Art Space.

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ