Τρεις Αδελφές

Τρεις Αδελφές
ΚΛΑΣΙΚΟ ΕΡΓΟ
Συγγραφέας: Άντον Τσέχοφ
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς
Πρωταγωνιστούν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Μαρία Κεχαγιόγλου, Ορφέας Αυγουστίδης, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Σύρμω Κεκέ κ.α.
Άλλοι Συντελεστές: Σκηνικά: Μαρία Πανουργιά, Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη, Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός
από 17/01 έως 29/03
ΒΕΑΚΗ Στουρνάρη 32, 210 5223 522
Τετάρτη στις 19.00 | Πέμπτη στις 20.00 | Παρασκευή στις 21.00 | Σάββατο στις 18.00 και στις 21.00 | Κυριακή στις 19.00
εισ.: 15-25 ευρώ

Η νέα περίοδος στο ιστορικό Θέατρο Βεάκη συνεχίζεται με τις «Τρεις Αδελφές» του Anton Chekhov, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά.

 

Ο Τσέχωφ με το έργο του καταδεικνύει ένα σύστημα αδράνειας και απραξίας που παλεύει με τη λαχτάρα για ζωή. Μια κωμωδία της απελπισίας, που αποκαλύπτει την αδυναμία του ανθρώπινου όντος για ευτυχία, το ασύμπτωτο του έρωτα, και τον καλπασμό μιας νέας τάξης πραγμάτων που έρχεται να σαρώσει οτιδήποτε ξεπερασμένο και παρηκμασμένο. Τα πρόσωπα του έργου αναρωτιούνται για τη ζωή, για το νόημα, φαντασιώνονται τη Μόσχα, φιλοσοφούν για το μέλλον απολύτως αδύναμα να πράξουν στο παρόν. Ένας θίασος πρωταγωνιστών αναμετριέται με την δραματουργία του Τσέχωφ, σ' ένα ασφυκτικό σύστημα αλληλεξάρτησης και ακινησίας, επιχειρώντας να συνθέσουν ανάγλυφα αυτήν την ευαίσθητη "κραυγή απελπισίας" για την ανθρώπινη ύπαρξη.

 

Η παράσταση επιχειρεί μια εκ νέου επίσκεψη στο έργο. Οι εμβληματικές ηρωίδες του Τσέχωφ μεγάλες πια, ξαναβουτάνε σε ένα το πιο μνήμης, σε μια ειδική στιγμή που δεν μπορούν να ξεπεράσουν, στη στιγμή που υποσχόταν ελπίδα και αλλαγή. Ένας οριοθετημένος χώρος όπου κατοικούνε αιώνια οι αναμνήσεις τους και ξεγλιστράνε όλα τα πρόσωπα που καθόρισαν τη μοίρα τους. Οι ήρωες του έργου ξαναέρχονται αντιμέτωποι με τις επιλογές τους, με τον χρόνο και το πέρασμά του και σε μια επαναδιαπραγμάτευση της στιγμής που τους οδήγησε στην οδύνη.

1 Σχόλια
 (1 Ψήφοι)
avatar
Κώστας 29.1.2020 | 15:22
Διάβασα (και συνεχίζω να διαβάζω ) τις κριτικές για την μοναδική ανυπέρβλητη υπέρπαρασταση και έτρεξα το Σάββατο να την απολαύσω . Φταίει το τεράστιο καλάθι που κρατούσα ; Τα χαμηλόφωνα σχόλια τύπου τι αηδία ήρθαμε πάλι να δούμε ; Τα βλέφαρα μου που ήταν βαριά και νυσταγμένα από το απόλυτο τίποτα που ξεδιπλωνότανε μπροστά μου; Το εχω κανει ελάχιστες φορές στην ζωή μου αλλά έφυγα στο διάλειμμα και στο μυαλό μου τα λόγια του ποιητή φανφάρα : και το μυαλό μου ειναι θολό πω πωπω πωπωπωπώ
Ps: Δεν θα έγραφα ποτέ κάτι για μια παράσταση που δεν αξιώθηκα να δω ολόκληρη αλλά θύμωσα με τον εαυτό μου που έπεσα θύμα της ανελέητης διαφήμισης . Ειναι η τέταρτη και χειρότερη παράσταση του κ. Καρατζά που παρακολούθησα και τον θεωρώ όντως ταλαντούχο αλλά από πολλά υποσχόμενο θα τον χαρακτήριζα πολλά βυσματωμενο .
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 31.5.2020

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ