Πολιτική Προστασίας Απορρήτου

Έχουμε ως βασική προτεραιότητά μας την προστασία των προσωπικών δεδομένων σας τα οποία επεξεργαζόμαστε και συμμορφωνόμαστε διαρκώς με την ισχύουσα νομοθεσία για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Σας καλούμε να διαβάσετε προσεκτικά την παρούσα πολιτική προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, προκειμένου να ενημερωθείτε επαρκώς αναφορικά με το είδος των δεδομένων που επεξεργαζόμαστε.

 

 

1. Γενικές πληροφορίες και υπεύθυνος επεξεργασίας
Η εταιρεία «ΔΥΟ ΔΕΚΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ», που εδρεύει στην Βουλής 22, τκ:10563, Αθήνα, με ΑΦΜ 998936241 , όπως νομίμως εκπροσωπείται από την ΔΥΟ ΔΕΚΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ, είναι υπεύθυνη επεξεργασίας για τη συλλογή, αποθήκευση και εν γένει επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του παρόντος διαδικτυακού τόπου, όπως αυτά συλλέγονται και αποθηκεύονται μέσω αυτού καθώς και των συνδεδεμένων με τον διαδικτυακό τόπο ιστοσελίδων (lifo.gr, ampa.lifo.gr, mikropragmata.lifo.gr, tavernamag.com/shop) και σελίδων μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η ως άνω εταιρεία στο εξής θα καλείται η «Εταιρεία».
Μερικές φορές οι ιστοσελίδες μας και τα apps μας μπορεί να περιέχουν συνδέσμους με ιστοσελίδες και υπηρεσίες τρίτων μερών. Αυτές οι ιστοσελίδες έχουν τις δικές τους πολιτικές ιδιωτικότητας, τις οποίες θα πρέπει να διαβάζετε.

 

 

2. Ποια προσωπικά δεδομένα σας συλλέγουμε και πώς;
Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα ως εξής:


-      Πληροφορίες όταν επικοινωνείτε μαζί μας
Αν επισκεφθείτε τον διαδικτυακό μας τόπο και έχετε μία ερώτηση ή κάποια παρατήρηση, μπορείτε να την υποβάλετε στην Εταιρεία μας με τη συμπλήρωση της διαθέσιμης στον διαδικτυακό τόπο φόρμας επικοινωνίας. Θα σας ζητηθεί να δηλώσετε το όνομα, τη διεύθυνση email σας, καθώς και πληροφορίες σχετικά με το αίτημά σας/ερώτημά σας/παρατήρησή σας. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες μόνο για να απαντήσουμε σε σχέση με το ερώτημά σας/παρατήρησή σας. Θα προβούμε σε καταχώριση των αιτημάτων σας, των ερωτήσεών σας/ παρατηρήσεών σας και των αντίστοιχων απαντήσεών μας, και τυχόν άλλων ενεργειών για τη διαχείριση του αιτήματός σας/επικοινωνίας. Όλες οι πληροφορίες θα διατηρούνται για 6 μήνες μετά από τη διευθέτηση της ερώτησης ή της καταγγελίας σας ή το κλείσιμο της υπόθεσης.


-      Πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σας και τη χρήση του ιστότοπου
Συλλέγουμε ορισμένες πληροφορίες όταν επισκέπτεστε τον διαδικτυακό μας τόπο, όπως τη διεύθυνση IP σας, ποιες ιστοσελίδες επισκέπτεστε, την κατηγορία συσκευής, το πρόγραμμα περιήγησης και το είδος προγράμματος περιήγησης ιστού, τα κλικ και τις προβολές. Οι πληροφορίες σχετικά με τη χρήση από εσάς του ιστότοπου και των υπηρεσιών μας δίνει τη δυνατότητα να προβούμε σε κατηγοριοποιήσεις, δηλαδή να διαμορφώσουμε ομάδες επισκεπτών του ιστότοπου ή πελατών με ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά, όπως ηλικιακή ομάδα, φύλο ή περιοχή. Είναι πιθανό να σας προσθέσουμε σε μία από τις κατηγορίες μας. Χρησιμοποιούμε τις κατηγορίες για την εξατομίκευση του ιστότοπου, παραδείγματος χάριν, για να αλλάξουμε τη σειρά των αποτελεσμάτων αναζήτησης ή του σημείου προβολής ορισμένων προσφορών, ώστε να είναι πιο πιθανό να τις δείτε. Ενδέχεται, επίσης, να χρησιμοποιήσουμε τις κατηγορίες για να προβάλλουμε ηλεκτρονικές διαφημίσεις που θεωρούμε ότι είναι σχετικές με εσάς και για να σας αποστείλουμε εμπορικά μηνύματα. Χρησιμοποιούμε αυτά τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα όπως απαιτείται στο πλαίσιο των νομίμων συμφερόντων μας, προκειμένου να μπορέσουμε να προωθήσουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας στους καταναλωτές και τους επισκέπτες του διαδικτυακού μας τόπου, να έχουμε τη δυνατότητα να προσελκύσουμε περισσότερους καταναλωτές, και να βελτιώσουμε την πώληση των προϊόντων και των υπηρεσιών μας. Διατηρούμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για μέγιστο διάστημα 12 μηνών.


-Πληροφορίες σχετικά με εσάς όταν υποβάλλετε σχόλια στις ιστοσελίδες μας
Όταν σχολιάζετε δημόσια ένα άρθρο ή υποβάλλετε τις απόψεις σε μια συζήτηση που λαμβάνει χώρα στις ιστοσελίδες μας, οι σχετικές πληροφορίες μπορούν να συλλεγούν είτε από εμάς, είτε από οποιονδήποτε χρήστη του διαδικτυακού τόπου μας. Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για το πώς θα διαχειριστούν οι λοιποί χρήστες τις πληροφορίες που σας αφορούν και τις οποίες εσείς δημοσιοποιείτε με τη συγκατάθεσή σας. Σας παροτρύνουμε να μην δημοσιοποιείτε προσωπικά δεδομένα, όπως το όνομά σας, την ηλικία σας, τη διεύθυνση, το όνομα του εργοδότη σας.


-     Μάρκετινγκ
Σε ορισμένες περιπτώσεις συνδυάζουμε πληροφορίες σχετικά με τις ηλεκτρονικές αναζητήσεις σας (κλικ και προβολές), τις ρυθμίσεις σας στον διαδικτυακό μας τόπο, τα αιτήματά σας για εξυπηρέτηση πελατών και το ιστορικό επικοινωνίας σας. Αυτές οι πληροφορίες μας επιτρέπουν να χρησιμοποιούμε διαφορετικά κανάλια για τη διαχείριση των σχέσεων και το μάρκετινγκ των υπηρεσιών μας σε εσάς μέσω e-mail, διαφημιστικού ταχυδρομείου, μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τηλεφώνου ή διαδικτυακής διαφήμισης, που μπορεί να περιλαμβάνουν την εξατομίκευση του περιεχομένου και των προσφορών του ιστότοπου, ώστε να προσαρμόζονται στις προτιμήσεις σας. Μπορείτε να εξαιρεθείτε από τη λήψη ενημερωτικού δελτίου, διαφημιστικού ταχυδρομείου, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τηλεφωνικών κλήσεων και μπορείτε να προβάλετε αντίρρηση στη χρήση από εμάς των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας για σκοπούς άμεσης εμπορικής προώθησης (για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία αυτή, διαβάστε τις επόμενες παραγράφους της παρούσας πολιτικής). Χρησιμοποιούμε αυτά τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως απαιτείται, στο πλαίσιο των νομίμων συμφερόντων μας, προκειμένου να μπορέσουμε να προωθήσουμε τις υπηρεσίες μας στους επισκέπτες του διαδικτυακού μας τόπου, να έχουμε τη δυνατότητα να προσελκύσουμε περισσότερους χρήστες . Διατηρούμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα όπως καθορίζεται σύμφωνα με τους σχετικούς σκοπούς για τους οποίους έχουν συλλεχθεί τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα (π.χ. όταν επικοινωνείτε μαζί μας, όταν επισκέπτεστε τον διαδικτυακό μας τόπο κλπ). Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα αυτής της κατηγορίας διαγράφονται ή καθίστανται ανώνυμα συνήθως εντός μέγιστου χρονικού διαστήματος 12 μηνών.


-      Συντήρηση και βελτιστοποίηση του ιστότοπού μας
Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας χρησιμοποιούνται επίσης για τη συντήρηση και ανάλυση του διαδικτυακού μας τόπου, με σκοπό την επίλυση ζητημάτων απόδοσης, τη βελτίωση της διαθεσιμότητας και της εμπειρίας του χρήστη. Καταγράφουμε κάθε χρήση του διαδικτυακού μας τόπου.
Η χρήση από εμάς των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας για αυτούς τους σκοπούς είναι αναγκαία στο πλαίσιο των νομίμων συμφερόντων μας και οι πληροφορίες διατηρούνται για μέγιστο χρονικό διάστημα 12 μηνών. Τα αρχεία καταγραφής της χρήσης του διαδικτυακού μας τόπου θα διαγράφονται εντός 12 μηνών μετά τη δημιουργία τους.


-      Πληροφορίες όταν συμμετέχετε σε εκδηλώσεις, κληρώσεις δώρων, διαγωνισμούς
Αν λάβετε μέρος σε διαγωνισμούς, κληρώσεις ή άλλες εκδηλώσεις, θα σας ζητηθεί το όνομα, η διεύθυνση e-mail, o αριθμός τηλεφώνου σας και απαντήσεις σε τυχόν ανοιχτές ερωτήσεις των διαγωνισμών. Χρειαζόμαστε αυτές τις πληροφορίες για την επεξεργασία της συμμετοχής σας και για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας σχετικά με το δώρο σας. Ενδέχεται να σας ζητηθεί και η φυσική σας διεύθυνση ή άλλα στοιχεία που τυχόν απαιτούνται για να σας αποσταλούν τα δώρα/προϊόντα με το ταχυδρομείο. Όλες οι πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις, στις κληρώσεις δώρων και στους διαγωνισμούς μας θα διατηρούνται από εμάς για μέγιστο χρονικό διάστημα 6 μηνών μετά από το τέλος του διαγωνισμού ή της εκδήλωσης. Οι πληροφορίες δεν θα χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς εάν δεν έχετε ενημερωθεί ρητά για τους εν λόγω σκοπούς ή/και δεν έχει ζητηθεί προηγουμένως η συγκατάθεσή σας. Σας ενημερώνουμε ότι συλλέγουμε επίσης πληροφορίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. instagram, facebook, google, twitter) της Εταιρείας (π.χ. για τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς της Εταιρείας) που είναι απαραίτητες για την εγγραφή ή σύνδεση, για τις οποίες έχετε δώσει στον πάροχο του μέσου κοινωνικής δικτύωσης την άδεια να μοιραστεί με εμάς, όπως το όνομά σας και τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Η συλλογή άλλων πληροφοριών μπορεί να εξαρτάται από τις ρυθμίσεις του απορρήτου που έχετε καθορίσει με τον πάροχο του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, οπότε παρακαλείστε να μελετήσετε τη δήλωση ή πολιτική απορρήτου της σχετικής υπηρεσίας. Ο χρόνος τήρησης των προσωπικών σας δεδομένων που συλλέγονται στο πλαίσιο διενέργειας διαγωνισμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι 12 μήνες.


-      Πληροφορίες όταν αγοράζετε προϊόντα μας (αυτό ισχύει για την ιστοσελίδα tavernamag.com/shop)
Όταν αγοράζετε προϊόντα μας, θα σας ζητηθεί το όνομά σας, η διεύθυνση αποστολής του προϊόντος και τα λοιπά στοιχεία πληρωμής. Χρειαζόμαστε αυτές τις πληροφορίες για να ολοκληρωθεί η εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης. Τα δεδομένα αυτά διατηρούνται για χρονικό διάστημα 10 ετών ή για όσο είναι απαραίτητο για την νομική προστασία της εταιρείας.

 

 

3. Σκοποί επεξεργασίας


α. Υποστήριξη πληροφοριακών συστημάτων/ βελτίωση παρεχόμενων υπηρεσιών: Χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα προκειμένου να ανιχνεύσουμε προβλήματα στο διακομιστή και να εξασφαλίσουμε την καλή λειτουργία του διαδικτυακού μας τόπου. Η Εταιρεία χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, τα οποία συλλέγει μέσω του ιστοτόπου, προκειμένου να προσφέρει νέες υπηρεσίες μέσω του ιστοτόπου ή να βελτιώσει τις ήδη παρεχόμενες υπηρεσίες.


Νομική βάση της επεξεργασίας: το έννομο συμφέρον της Εταιρείας να διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του διαδικτυακού της τόπου και να βελτιώνει τις παρεχόμενες από αυτήν υπηρεσίες.


β. Συμμόρφωση με τις νομικές μας υποχρεώσεις: Όταν δεχόμαστε σχετικά εντάλματα δικαστηρίων ή δημοσίων αρχών, επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα προκειμένου να ανταποκριθούμε στα αιτήματα αυτά.


Νομική βάση της επεξεργασίας: Συμμόρφωση με τις νομικές μας υποχρεώσεις.


γ. Νομική προστασία της εταιρείας: Εξασφάλιση της εφαρμογής των όρων χρήσης του διαδικτυακού μας τόπου και προστασία των νομικών μας δικαιωμάτων.


Νομική βάση της επεξεργασίας: τα έννομα συμφέροντα της Εταιρείας.


δ. Προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών της Εταιρείας: Οι πληροφορίες σχετικά με την χρήση του διαδικτυακού μας τόπου και των υπηρεσιών μας δίνουν την δυνατότητα να δημιουργούμε τμήματα, που ομαδοποιούν τους επισκέπτες του διαδικτυακού μας τόπου και τους καταναλωτές με κοινά χαρακτηριστικά όπως ηλικία, γένος και περιοχή. Τα τμήματα στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για να προσαρμόσουμε την ιστοσελίδα μας και να αλλάζουμε π.χ. τη σειρά των αποτελεσμάτων της αναζήτησης σας ή να σας εμφανίζεται μια διαφήμιση η οποία πιστεύουμε ότι είναι του ενδιαφέροντός σας.
Νομική βάση της επεξεργασίας: έννομα συμφέροντα της εταιρείας


ε. Αποστολή ενημερωτικών e-mails/του newsletter μας: σας στέλνουμε ενημερωτικά e-mails/newsletters, όταν εσείς έχετε δώσει τη σχετική συγκατάθεση.


Νομική βάση της επεξεργασίας: η συγκατάθεσή σας.


στ. Διενέργεια εταιρικών διαγωνισμών: επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα που υποβάλλετε μέσω των ιστοσελίδων μας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τη συμμετοχή σας σε διαγωνισμούς της εταιρείας.
Νομική βάση της επεξεργασίας: εκτέλεση σύμβασης (συμμετέχοντας στο διαγωνισμό αποδέχεστε τους όρους διενέργειας αυτού και συνάπτετε σύμβαση με την Εταιρεία).


ζ. Οργάνωση εκδηλώσεων: επεξεργαζόμαστε δεδομένα που μας δίνετε με τη συγκατάθεσή σας όταν συμμετέχετε στις εκδηλώσεις αυτές.
Νομική βάση της επεξεργασίας: η συγκατάθεσή σας


η. Απάντηση ερωτημάτων που εσείς μας έχετε θέσει: Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα προκειμένου να απαντήσουμε στα ερωτήματά σας ή να επιλύσουμε προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζετε σχετικά με την χρήση του ιστοτόπου μας.
Νομική βάση της επεξεργασίας: η επεξεργασία των δεδομένων σας είναι απαραίτητη για να ανταποκριθούμε στο δικό σας αίτημα


θ. Πώληση προϊόντων (στην ιστοσελίδα tavernamag.com/shop): επεξεργαζόμαστε δεδομένα που μας δίνετε προκειμένου να εκτελεστεί η σύμβαση την οποία επιθυμείτε. Χωρίς την επεξεργασία των δεδομένων σας δεν είναι δυνατό να εκτελεστεί η συγκεκριμένη σύμβαση.


Νομική βάση της επεξεργασίας: εκτέλεση σύμβασης


1. Ψηφιακή διαφήμιση


2. Η διαφημιστική δραστηριότητα στις ιστοσελίδες μας βασίζεται στη χρήση cookies. Χρησιμοποιούμε εξατομικευμένη διαδικτυακή διαφήμιση στις ιστοσελίδες μας. Αυτό μας επιτρέπει να παρέχουμε στους χρήστες διαφημίσεις σχετικά με προϊόντα/υπηρεσίες που είναι πιο κοντά στα ενδιαφέροντά τους. Γίνεται επεξεργασία των συνηθειών περιήγησής σας στον διαδικτυακό μας τόπο και του τρόπου με τον οποίο έχετε χρησιμοποιήσει τις ιστοσελίδες μας και το app μας. Στη συνέχεια, βάσει αυτών των στοιχείων, λαμβάνετε διαφημίσεις που πιστεύουμε ότι σας ενδιαφέρουν. Για παράδειγμα, αν διαβάζετε πολλά άρθρα για ταξίδια, μπορεί να σας δείχνουμε περισσότερες ταξιδιωτικές διαφημίσεις. Στην περίπτωση της εξατομικευμένης ψηφιακής διαφήμισης δεν συλλέγουμε και δεν επεξεργαζόμαστε πληροφορίες όπως το όνομά σας, η ηλεκτρονική σας διεύθυνση ή ο αριθμός τηλεφώνου σας.
Κάποια από τα δεδομένα που συλλέγουμε μέσω των cookies (όπως ΙΡ) ενδέχεται να τα μοιραζόμαστε με τους διαφημιστικούς συνεργάτες μας. Αυτό σημαίνει ότι όταν επισκέπτεστε κάποια άλλη ιστοσελίδα, μπορεί να λαμβάνετε διαφημίσεις, οι οποίες βασίζονται στην συμπεριφορά περιήγησης που είχατε κατά την επίσκεψη των δικών μας ιστοσελίδων. Αντίστοιχα, μπορεί, ενώ επισκέπτεστε τον δικό μας διαδικτυακό τόπο, να λαμβάνετε διαφημιστικό περιεχόμενο που αντιστοιχεί στη συμπεριφορά/συνήθειές σας κατά την περιήγησή σας σε άλλες ιστοσελίδες. Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η πώληση διαφημιστικού χώρου στον διαδικτυακό μας τόπο εξασφαλίζει την οικονομική μας βιωσιμότητα και μας επιτρέπει να σας παρέχουμε δωρεάν περιεχόμενο, διατηρώντας παράλληλα την ανεξαρτησία μας. Σε κάθε περίπτωση, τα προσωπικά σας δεδομένα δεν τα μοιραζόμαστε με άλλους για διαφημιστικούς σκοπούς, αν δεν έχουμε την συγκατάθεσή σας. Τη συγκατάθεση αυτή την ανακαλείτε μέσω παραμετροποίησης την οποία μπορείτε να πραγματοποιήσετε ανατρέχοντας στην πολιτική μας για τα cookies.

 

4. Cookies
Ένα μεγάλο μέρος των πληροφοριών που αναφέρονται στην παρούσα Πολιτική Ιδιωτικού Απορρήτου συλλέγεται μέσω της χρήσης cookies και παρόμοιων τεχνικών. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν μικρές ποσότητες πληροφοριών, τα οποία μεταφορτώνονται και μπορεί να αποθηκευτούν στη συσκευή χρήστη σας, π.χ. τον υπολογιστή, το smartphone ή το tablet σας. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούμε και μπορεί να είναι παρόμοιες με τα cookies είναι εικονοστοιχεία παρακολούθησης, Java scripts, tags και web beacons. Αυτά τα cookies και οι παρόμοιες τεχνικές απαιτούνται ενίοτε για την αποθήκευση των ρυθμίσεων του λογαριασμού σας, της γλώσσας και της χώρας σας, αλλά μας επιτρέπουν επίσης να μετρήσουμε και να αναλύσουμε τη συμπεριφορά σας στον ιστότοπό μας και να σας προβάλουμε εξατομικευμένες διαφημίσεις στον διαδικτυακό μας τόπο ή σε διαδικτυακούς τόπους τρίτων. Κατά περίπτωση, θα ζητηθεί η συγκατάθεσή σας για τη χρήση των cookies. Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε και πώς τα χρησιμοποιούμε, ανατρέξτε στην ξεχωριστή Πολιτική για τα cookies στο υποσέλιδο του παρόντος διαδικτυακού τόπου.

 

5. Τα δικαιώματά σας
-Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε την επισκόπηση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας που υφίστανται επεξεργασία από εμάς ή για λογαριασμό μας και να πάρετε αντίγραφο.
-Έχετε το δικαίωμα να διορθώσετε, να διαγράψετε ή να περιορίσετε την επεξεργασία (κατά περίπτωση) των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας. Μπορείτε να ασκήσετε αυτό το δικαίωμα επικοινωνώντας μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης [email protected] και υποβάλλοντας σχετικό αίτημα.
Θα ικανοποιήσουμε το δικαίωμα πρόσβασης ή διόρθωσης των δεδομένων σας μέσα σε ένα μήνα. Αν το αίτημά σας είναι περίπλοκο ή αν έχετε υποβάλει μεγάλο αριθμό αιτημάτων, μπορεί να χρειαστούμε περισσότερο χρόνο για να ικανοποιήσουμε τα δικαιώματά σας. Σε κάθε περίπτωση θα σας ενημερώσουμε μέσα σ' ένα μήνα αν θα χρειαστούμε περισσότερο χρόνο.
Έχετε υπόψη ότι για τα αιτήματα που δεν πληρούν τις απαιτήσεις που ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία ή τις κατευθυντήριες γραμμές της Εταιρείας ενδέχεται να ζητηθεί η εκ νέου σύνταξή τους ή να απορριφθούν, και ότι ορισμένα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ενδέχεται να εξαιρούνται από τέτοια αιτήματα πρόσβασης, διόρθωσης και διαγραφής, σύμφωνα πάντα με τους ισχύοντες νόμους για την προστασία δεδομένων.
-Έχετε επίσης το δικαίωμα να λαμβάνετε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που μας έχετε παράσχει σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο, και σε ορισμένες περιπτώσεις θα διαβιβάσουμε, κατ' απαίτησή σας, τα δεδομένα σας σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, εφόσον αυτό είναι τεχνικώς εφικτό.
-Έχετε επίσης το δικαίωμα, σε ορισμένες περιπτώσεις, να απαιτήσετε να σταματήσουμε την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας, αλλά εφόσον συντρέχουν επιτακτικοί νόμιμοι λόγοι, θα εξακολουθήσουμε την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας. Σε κάθε περίπτωση, έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε στη χρήση από εμάς των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας για σκοπούς άμεσης εμπορικής προώθησης, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ, και εφόσον το πράξετε, θα ικανοποιήσουμε το αίτημά σας.
-Σε περίπτωση που έχετε δώσει συγκατάθεση για τη χρήση από εμάς των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας, έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας χωρίς αυτό να επηρεάζει τη νομιμότητα της εκ μέρους μας επεξεργασίας των εν λόγω δεδομένων πριν από την ανάκληση της συγκατάθεσής σας.
Τα σχετικά με την ενάσκηση των ως άνω δικαιωμάτων αιτήματα των χρηστών μπορούν να αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση da[email protected]
Όταν ασκείτε τα δικαιώματά σας, μπορεί να σας ζητήσουμε κάποιες πληροφορίες που θα μας βοηθήσουν να επιβεβαιώσουμε την ταυτότητά σας.
Οι χρήστες μπορούν επίσης να υποβάλουν παράπονα στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σχετικά με την άσκηση των δικαιωμάτων τους (www.dpa.gr). Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Αρχής, οι καταγγέλλοντες πρέπει να υποβάλουν προηγουμένως το παράπονό τους στον υπεύθυνο επεξεργασία.

 

6. Διατήρηση προσωπικών δεδομένων
Τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών διατηρούνται αποκλειστικά και μόνο για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την εκπλήρωση του εκάστοτε σκοπού για τον οποίο συνελέγησαν, σε πλήρη συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία. Όταν ολοκληρωθεί ο σκοπός επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων, τότε αυτά διαγράφονται. Αν μας έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των δεδομένων σας και δεν υπάρχει άλλη νομική βάση για την συγκεκριμένη επεξεργασία, μόλις ανακαλέσετε την συγκατάθεσή σας, θα διαγράψουμε τα προσωπικά σας δεδομένα. Όταν, όμως, ζητάτε να διαγραφείτε από τις λίστες των χρηστών που παραλαμβάνουν προωθητικά μηνύματα από εμάς, θα κρατήσουμε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση στη λίστα των χρηστών που δεν θέλουν να λαμβάνουν μηνύματα.

 

7. Πώς και με ποιους μοιραζόμαστε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας (αποδέκτες προσωπικών δεδομένων)
Τα προσωπικά σας δεδομένα επεξεργάζονται μέσα στην εταιρεία εκείνοι οι
εργαζόμενοι που είναι απολύτως απαραίτητο να έχουν πρόσβαση σε αυτά,
προκειμένου να προβούν στην εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Ενδέχεται να χρειαστεί να μοιραστούμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας
με τρίτους για να μας βοηθήσουν να σας παρέχουμε υπηρεσίες και προϊόντα και για
να διαχειριστούμε τον ιστότοπό μας. Οι εν λόγω τρίτοι είναι:
Συνεργαζόμενες εταιρείες για το σκοπό λειτουργίας/τεχνικής υποστήριξης της ιστοσελίδας μας
πάροχοι υπηρεσιών, όταν απαιτείται, για την παροχή σε εμάς μιας υπηρεσίας και για την παροχή υπηρεσιών ανάλυσης δεδομένων,
πάροχοι υπηρεσιών που μας βοηθούν να οργανώσουμε εκδηλώσεις, εκστρατείες και προωθητικές ενέργειες,
διαφημιστικές εταιρείες πρώτων και τρίτων μερών (βλ. αναλυτικά στο κεφάλαιο «Ψηφιακή Διαφήμιση») ,
σε περίπτωση που η ΔΥΟ ΔΕΚΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ πωλήσει σε τρίτους όλα ή τμήμα των στοιχείων του ενεργητικού της, τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας ενδέχεται να παρασχεθούν στους εν λόγω τρίτους.
Οι εν λόγω τρίτοι ενδέχεται να έχουν την έδρα τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή σε άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου ή σε άλλες περιοχές του κόσμου. Όταν αποθηκεύουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα εκτός του ΕΟΧ διασφαλίζουμε ένα κατάλληλο επίπεδο προστασίας των μεταβιβαζόμενων δεδομένων. Εφόσον πρόκειται να διαβιβάσουμε προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτη χώρα, δηλαδή σε χώρα εκτός της ΕΟΧ ή σε διεθνή οργανισμό, θα ενημερωθείτε πριν από τη διαβίβασή τους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 13 παρ. 1 στ ΓΚΠΔ.
Σε κάθε περίπτωση, όποιος ενδέχεται να έχει πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα, είτε εργαζόμενος, είτε συνεργάτης μας, είναι συμβατικά δεσμευμένος απέναντί μας να λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της εμπιστευτικότητας και της ασφάλειας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Ενδέχεται, επίσης, να χρειαστεί να παράσχουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σε φορείς επιβολής του νόμου ή σε διοικητικές αρχές, προκειμένου να συμμορφωθούμε με νομική υποχρέωση ή δικαστική εντολή.


8.Προσωπικά δεδομένα ανηλίκων
Οι υπηρεσίες μας/τα προϊόντα μας δεν απευθύνονται σε άτομα ηλικίας κάτω των 16 ετών. Κατά συνέπεια, δεν συλλέγουμε και δεν επεξεργαζόμαστε, τουλάχιστον όχι εν γνώσει μας, προσωπικά δεδομένα παιδιών.


9.Ασφάλεια δεδομένων
Η Εταιρεία διαβεβαιώνει τους χρήστες ότι λαμβάνει όλα τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων τους, για τη διασφάλιση του απορρήτου της επεξεργασίας τους και της προστασίας τους από τυχαία ή αθέμιτη καταστροφή/απώλεια/αλλοίωση, απαγορευμένη διάδοση ή πρόσβαση και κάθε άλλης μορφής αθέμιτη επεξεργασία.
Αν και καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, η Εταιρεία δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των δεδομένων που μεταδίδονται στον διαδικτυακό της τόπο, καθώς η μετάδοση πληροφοριών μέσω του διαδικτύου δεν μπορεί να είναι ποτέ απόλυτα ασφαλής.
Ο διαδικτυακός μας τόπος μπορεί να περιέχει συνδέσμους σε άλλους διαδικτυακούς τόπους. Εμείς δεν είμαστε υπεύθυνοι για τις πρακτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων, το περιεχόμενο και την ασφάλεια που έχουν άλλοι διαδικτυακοί τόποι, οι οποίοι δεν διέπονται από την παρούσα πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων και, για τον λόγο αυτό, σας συμβουλεύουμε να μελετάτε πάντα προσεκτικά τις πολιτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων σε αυτούς τους διαδικτυακούς τόπους. Επίσης, εάν επιλέξετε να κοινοποιήσετε πληροφορίες από τον διαδικτυακό μας τόπο μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σας συμβουλεύουμε να διαβάσετε προσεκτικά τις πολιτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

 

10. Εφαρμοστέο Δίκαιο
Για οποιαδήποτε διαφορά ανακύψει από τη χρήση του παρόντος διαδικτυακού τόπου και των συνδεδεμένων με αυτόν ιστοσελίδων, αποκλειστικά αρμόδια θα είναι τα ελληνικά δικαστήρια.

 

11.Τροποποιήσεις
Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει συνταχθεί κατ' εφαρμογή των διατάξεων του Γενικού Κανονισμού για την προστασία Προσωπικών Δεδομένων με αριθμ. 2016/679/ΕΕ. Σε περίπτωση επικαιροποίησης, οποιαδήποτε αλλαγή θα αναρτηθεί στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.

 

12.Επικοινωνία για θέματα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Για οποιοδήποτε ζήτημα σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ