Αγαπητή Α, μπα;

Στο σημερινό «Α μπα»: ιερή αγανάκτηση

Επίσης: χιλιομασημένο θέμα


__________________
1.

 

Η συγχώρεση είναι μεγαλείο ψυχής; Ή μεγαλειώδης διαστροφή των ανθρώπινων συναισθημάτων; Που ακριβώς επειδή είναι μεγαλειώδης η διαστροφή δίνει την αίσθηση του μεγαλείου στον άνθρωπο, του μεγαλείου γενικώς. Και όπως ξέρουμε δεν θέλει και πολύ ο άνθρωπος να θεωρήσει ότι το οτιδήποτε που του δίνει την αίσθηση του μεγαλείου σημαίνει ότι ο ίδιος έχει μεγαλείο. Τί πιο απλό από το μεγαλείο της ψυχής; Αν ήταν μεγαλείο μυαλού θα ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα διότι το μυαλό θέλει προσπάθεια. Αντίθετα η ψυχή δεν θέλει καμία προσπάθεια πέρα από τις εξάρσεις μεγαλείου που αισθάνεται. Χαχαχαχα.
- περί μεγαλείου και ανθρώπινης αυταπάτης


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Ό,τι κάνει ο άνθρωπος, ό,τι σκέφτεται και ό,τι είναι, από τον ίδιο ξεκινάει και στον ίδιο καταλήγει, αν το δεις αυστηρά. Δεν είναι κάποια αδυναμία ψυχής, είναι αδυναμία κατασκευής – είμαστε ό,τι συμβαίνει μέσα σε ένα όργανο που βρίσκεται μέσα στο κεφάλι μας και ακόμη είναι ανεξερεύνητο. Είναι κάπως τραγικό ότι το ίδιο όργανο που μας χαρίζει την μαγική ιδιότητα της συνείδησης, μας έχει ταυτόχρονα δώσει τα εφόδια να συνειδητοποιούμε τον περιορισμό μας, αλλά δεν αισθάνομαι ότι είναι για «χαχαχα» με τον τρόπο που το εκφράζεις εδώ. GNOMI MU.


(Επίσης, η ψυχή και το μυαλό δεν είναι δύο διαφορετικά πράγματα.)

 

 

__________________
2.

 

Hello, τι κάνετε? Ήθελα να κάνω μα ερώτηση σχετικά με μια σημερινή ερώτηση (για ένα παιδί που στην αρχή της σχέσης του πίεζε τον δικό του να βγαίνουν συνέχεια.. συγγνώμη αν διαβάζει ο συγκεκριμένος) Λοιπόν η δική μου η ερώτηση είναι, μμμ σχεδόν το αντίθετο. Είμαι μαζί με ο αγόρι μου 1 χρόνο τώρα και πραγματικά ταιριάζουμε πολύ, είμαστε μέσα στα μέλια και γενικά όσο πιο καλά πάει. Αυτός είναι 30 και εγώ 25. Το θέμα είναι πως κάθε φορά που θα βγει με τους φίλους του θα μου πει να γω και εγώ μαζί τους ,ακόμα και αν είναι μόνο με έναν φίλο, ή στο σπίτι φίλου του αντροπαρέα. Εγώ αυτό δεν το βρίσκω σωστό και του το λέω συχνά και τις περισσότερες φορές δεν πηγαίνω (άλλο με παρέα θεωρώ και άλλο το να πάω να χωθώ στην αντροπαρέα τους). Όμως τις φορές που πηγαίνω μου φαίνεται λίγο περίεργο στην αρχή και σκέφτομαι τι μπορεί ,οι φίλοι του, να σκέφτονται για μας και για μένα συγκεκριμένα. Δεν θέλω να νομίζουν πως τον πιέζω ή πως δεν τον αφήνω να κάνει τίποτα μόνος του, ή το πιο παρατραβηγμένο που σκέφτομαι να τον κάνουν πέρα εξαιτίας αυτού. Επίσης όταν βγαίνει και δεν πηγαίνω μαζί του μιλάμε συνέχεια στο κινητό, κάτι που του έχω πει πως δεν είναι ωραίο αλλά αν είμαι σπίτι δεν το σταματάω γιατί μ αρέσει (ενώ αν είμαι και εγώ έξω με φίλους μου απαντάω πολύ σπάνια γιατί δεν το θεωρώ σωστό να είμαι συνέχεια με το κινητό και πάντα τον ενημερώνω όταν φτάνω για να ξέρει). Η ερώτηση μου είναι θεωρείς ότι πρέπει να αλλάξω κάτι από αυτά που κάνω? κυρίως για να μην έχει θέμα με τους φίλους του. Σε ευχαριστώ πολύ
- ερωτοχτυπημένη


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Κάτι μου λέει ότι ξέρεις ποια είναι η απάντηση.

 

 

__________________
3.

 

Αυτό το παιχνιδάκι γνωρίζεις κάποιον γίνεται κάτι και μετά ο ένας αργεί να στείλει μήνυμα και ο άλλος να απαντήσει και το ίδιο και ξανά κι ξανά και παίρνει η απλή συνομιλία 3 μέρες, πώς αντιμετωπίζεται;

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Αν το θεωρείς παιχνιδάκι, αντιμετωπίζεται πιο ευχάριστα αν έχεις ανοιχτά τέσσερα πέντε μέτωπα παράλληλα. Φτάνει να μην τα μπερδέψεις και κάνεις καμία πατάτα όπως αυτή που συνέβη στα φετινά Όσκαρ.

 

 

__________________
4.

 

Είμαι 18 χρόνων πέρασα αρχικά σε πόλη εκτός Αθηνών, γνώρισα υπέροχα άτομα βίωσα ωραίες καταστάσεις όμως έπρεπε να κάνω αίτηση για να έρθω Αθήνα λόγω οικονομικών ώστε να μείνω με την αδερφή μου. Η σχολή μου, μου αρέσει αρκετά και ειδικά οι κριτικές της στην Αθήνα είναι άψογες.. όμως νιώθω συνέχεια άσχημα δεν έχω γνωρίσει άτομα που να ταιριάζω και συνέχεια ακούω σχόλια του τύπου στην Αθήνα είναι χάλια θα περάσεις άσχημα τη φοιτητική σου ζωή.. ταλαιπωρία στις μετακινήσεις είναι όλα μακριά.. και το χειρότερο είναι ότι έχω αρχίσει να τα πιστεύω και να κλείνομαι στον εαυτό μου.. τι μου προτείνεις;
ευχαριστώ πολύ φιλιά..
- Γειά σου Αμπα μου, σε διαβάζω 1 χρόνο τώρα και είμαι ενθουσιασμό με τον τρόπο σκέψης σου.

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Να μην συζητάς με πολύ κόσμο τα προσωπικά σου, παρά μόνο με άτομα εμπιστοσύνης, και όταν τα συζητάς, να λαμβάνεις υπόψη σου μόνο τις γνώμες αυτών που έχουν συγκεκριμένη και αποδεδειγμένη εμπειρία, και εφόσον είσαι σίγουρη ότι θέλουν μόνο το καλό σου και δεν θέλουν απλώς να δείξουν πόσα ξέρουν ή να σε ανταγωνιστούν επειδή νομίζουν ότι τους προσπερνάς σε κάτι. Αν αφήναμε να μας επηρεάζουν οι γνώμες όλων σε κάθε τι που κάνουμε, θα ήμασταν μόνιμα δυστυχείς. Θα πας στην Αθήνα, θα έχεις και την αδερφή σου που είναι ήδη εκεί και θα ξέρει τα μέσα και τα έξω, και θα αποφασίσεις μόνη σου αν είναι ωραία ή όχι.


 

__________________
5.

 

Αγαπητή Αμπά, διαβάζω πάντα την στήλη σου και μου έχει πραγματικά δώσει αρκετές φορές άλλη οπτική σε πολλά πράγματα. Σου έχω ξαναγράψει αλλά δεν πήρα απάντηση, ελπίζω να μου απαντήσεις αυτή την φορά γιατί στην κυριολεξία θα σκάσω.. Είμαι 39 χρονών και ζω στο εξωτερικό εδώ και 4 περίπου χρόνια, έχω μια πολύ καλή δουλειά που μου επιτρέπει να έχω μία άνετη ζωή αλλά να βοηθάω οικονομικά και τους δικούς μου καθότι ζορίζονται με την κρίση και ο αδερφός μου (ένα χρόνο μεγαλύτερος), ο οποίος μένει μαζί τους είναι άνεργος εδώ και ενάμισι χρόνο περίπου. Το πρόβλημα έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο όπου όχι μόνο με τρόπο επίμονο έως και θρασύτατο και με το έτσι θέλω, μου ζητάει να έρθει εδώ που βρίσκομαι για να ψάξει για δουλειά. Να σημειώσω εδώ ότι οι σχέσεις μου με τον αδερφό μου δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα καλές, είμαστε δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι και από μικρό παιδί με καταπίεζε, μου φερόταν άσχημα, ήταν εγωιστής και γενικά με έχει κάνει πολλές φορές να κλάψω και να σιχτιρίσω για την άσχημη έως και παράλογη συμπεριφορά του απέναντί μου. Έχω προσπαθήσει να του βρω δουλειά στην Ελλάδα μέσω κάποιων γνωριμιών, όπου προέκυψε κάτι τελικά στην επαρχία το οποίο και απέρριψε γιατί δεν θα του έφταναν λέει τα χρήματα. Και ξανάνοιξε το σενάριο να έρθει εδώ. Όλο και πιο πιεστικά. Σε βαθμό που να με θεωρεί εχθρό του και να μου κόψει την καλημέρα γιατί δεν τον βοηθάω, όπως λέει. Αμπα μου, από την μία λυπάμαι τους γονείς μου οι οποίοι δεν τον αντέχουν άλλο γιατί συνέχεια τους φωνάζει στο σπίτι και με κατηγορεί λες και εγώ φταίω και πρέπει να έχω τύψεις για την δική του ζωή ή που έιναι άνεργος και οι δικοί μου από την άλλη έχουν φτάσει στα όριά τους και με έχουν θερμοπαρακαλέσει να τον αφήσω να έρθει να ψάξει για δουλειά (και να τον συντηρώ εγώ εως τότε φυσικά). Αμπα μου με το χέρι στην καρδιά δεν θέλω να έρθει εδώ, δεν γουστάρω αυτή την εκβιαστική συμπεριφορά από την πλευρά του, πέρασα μαύρα Χριστούγεννα με οικογενειακούς καυγάδες και τις φωνές του, λες και έχω καμιά εταιρεία που βολεύω κόσμο και δεν το ξέρω... έφτασα στο σημείο να πω στους δικούς μου ότι δεν ξαναπατήσω Ελλάδα γιατί δεν χρωστάω να περνάω τέτοιες καταστάσεις και έβαλαν τα κλάματα. Θα χρησίμευε πολύ η συμβουλή σου ως προς το πώς θα μπορούσα να χειριστώ.. σε ευχαριστώ πολύ.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Η απάντηση εξαρτάται πολύ από το ποια δουλειά θέλει να βρει, ποια θα μπορούσε να βρει, και κατά πόσο μπορείς πραγματικά να τον συντηρείς όσο προσπαθεί να βρει. Αν ας πούμε πεις ότι μπορεί να έρθει, αλλά αυτό θα σημαίνει ότι δεν θα στέλνεις λεφτά στην Ελλάδα, τι θα σου πουν άραγε; Αν τους πεις ότι βρήκες δουλειά να πλένει πιάτα σε ελληνικό εστιατόριο, τι θα γίνει; Νομίζω ότι όλη η οικογένεια πιστεύει ότι ζεις στην γη της Επαγγελίας, ότι κολυμπάς στο χρήμα, κι ότι δεν έχεις καμία υποχρέωση, και στάθηκες τυχερή. Είμαι βέβαιη ότι για να βρεθείς στην θέση που είσαι, προσπάθησες πάρα πολύ και στερήθηκες πολλά – και συνεχίζεις να στερείσαι. Είμαι βέβαιη επίσης ότι η χώρα που ζεις δεν είναι ο Παράδεισος επί της γης. Όμως δεν έχουν καταλάβει τίποτα από όλα αυτά. Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει μαγική λύση, και σίγουρα δεν είσαι εσύ αυτή που τους την στερείς.


Για εξήγησε σε όλους ποια είναι η πραγματικότητα, γιατί νομίζω ότι κάνεις μόνο άμυνα και δεν έχεις σκεφτεί ακόμη την επίθεση.

 

 

__________________
6.

 

Βίαιη κ νευρική μάνα, πεθαίνει στα 7 μου. Φαφλατάς πατέρας εξαφανίζεται. Αλλαγή σπιτιών, κ άλλες εξαιρετικά μελό καταστάσεις. Ήμουν ένα πολύ βίαιο παιδί, με ακραίες τάσεις ρομπινχουντισμού (μέχρι κ τον στρατό). Υπέρβαρος, χωρίς πέραση στις γυναίκες μέχρι τα 19. Κακός μαθητής. Εξαιρετικά ανίκανος για σχέσεις, φανατικός της μιας φοράς, κ κάποιας επανάληψης μετά από καιρό. Πρώτη σχέση με την λυκειακή μου, ανεκπλήρωτη φαντασίωση στα 26 κ γάμος στα 30. Διαζύγιο 32. Ξυπνάω έντονα συναισθήματα, με ερωτεύονται, κ εγώ επαναλαμβάνω την μανιέρα ''δεν κάνω σχέσεις''. Ταξιδεύω κ μένω διαρκώς στο εξωτερικό (λόγω δουλειάς κ καλά). 3 χρόνια ψυχανάλυση, με έμαθε πολλά, κατέληξε όμως άσχημα. Περίπτωση για ισορροπία, σταθερή σχέση κ παιδιά?

- Γιώργος 38


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Υπάρχει σαφώς, αλλά μόνο με επιμονή και θέληση για θεραπεία. Διαφορετικά είναι απλώς επιθυμία, και δεν αρκεί. Γιατί κατέληξε άσχημα η ψυχανάλυση; Ξεκίνα από κει.

 

 

_________________
7.

 

Δίπλα ακριβώς στο σπίτι μου άνοιξε το πιο ακριβό μανάβικο του πλανήτη. Το επόμενο μανάβικο είναι αρκετά μακριά αλλιώς σούπερ μάρκετ ή λαϊκή που επίσης δε βολεύει. Πολύς κόσμος αγοράζει από εκεί λόγω ευκολίας αλλά φεύγει βρίζοντας. Κι εγώ το ίδιο. Έχει νόημα να πω στην ιδιοκτήτρια ότι είναι παράλογα ακριβή ή δεν μου πέφτει λόγος; (δικό της είναι το μαγαζί ότι γουστάρει κάνει και σε όποιον αρέσει). Σήμερα αγόρασα ένα μπρόκολο και 2 καρότα και πλήρωσα λες και πήρα τις καλύτερες μπριζόλες! Έλεος τα νεύρα μου!!!!

-ακρίβεια φίλε μου


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Θα ήθελες να έχεις ακριβώς δίπλα στο σπίτι σου το πιο φτηνό μανάβικο του κόσμου; Βρες το και μετακόμισε ακριβώς δίπλα.


«Δε βολεύει» η λαϊκή. Περίεργο! Νόμιζα ότι όλος ο κόσμος σέρνει καροτσάκια σε συγκεκριμένες ώρες και μέρες, χειμώνα καλοκαίρι, επειδή τους βολεύει.


Αυτό το πράγμα, που έρχονται ερωτήσεις από ανθρώπους που αναρωτιούνται με πάσα ειλικρίνεια και αγανακτούν γιατί δεν είναι αυτό που θέλουν πιο φτηνό, ή πιο βολικό, ή πιο εύκολο, δεν θα το συνηθίσω ποτέ. Η μία ρωτάει γιατί δεν μπορεί να κάνει (α) δεύτερο και (β) δωρεάν μεταπτυχιακό (γ) την ώρα που την βολεύει. Η άλλη ρωτάει γιατί δεν είναι πιο φτηνοί οι ψυχολόγοι αφού τους χρειάζεται ο κόσμος. Η τρίτη ρωτάει γιατί είναι τόσο ακριβά τα θέατρα αφού είναι ΤΕΧΝΗ και την εκτιμάει πολύ. Αυτό που θέλουν τελικά να πουν όλοι αυτοί είναι γιατί δεν είναι αυτά που θέλουν δωρεάν, όπως δωρεάν είναι το σχολείο, ή τα πεζοδρόμια. Δεν έχουν καταλάβει ότι ούτε ο σχολείο είναι δωρεάν, ούτε τα πεζοδρόμια, ούτε καν ο αέρας που αναπνέουν.


Εν τω μεταξύ, αν είχε μόνο αυτό το μανάβικο σε όλο το χωριό, ή αν το μανάβικο είχε τις τιμές από το μονοπώλιο του φεουδάρχη, θα είχε ίσως κάποιο νόημα η κουβέντα. Αλλά έχει (1) κι άλλο μανάβικο, (2) και σούπερ μάρκετ, και (3) λαϊκή, και διαμαρτύρεται στ' αλήθεια που το (4) διπλανό είναι ακριβό, ΑΛΛΑ ΠΑΕΙ, ΚΑΙ ΨΩΝΙΖΕΙ, και μετά αναρωτιέται αν η λύση είναι να μιλήσει στην μανάβισσα. Σας παρακαλώ κυρία μανάβισσα, μπορείτε να μειώσετε τα έσοδα της οικογένειας σας επειδή δεν βολεύομαι και δεν θέλω να ξεβολεύομαι επειδή είμαι και δίπλα; Στα αλήθεια, αυτό ρωτάει.


Αυτά που βολεύουν και είναι ωραία, στον χρόνο και στον τόπο που τα θέλουμε, κοστίζουν έξτρα φράγκα. Ας ενηλικιωθούμε κάποτε επιτέλους.

 

 

143 Σχόλια
1234
Τσάρλυ Μπράουν 6.3.2017 | 10:23
#7 Αυτό είναι κάτι που το βλέπω πολύ συχνά και στο μαγαζί και ποτέ δεν μπόρεσα να το συνηθίσω. Μια κυρία μάλιστα μου είχε πει: Για να γίνω πελάτισσα θα σου λέω εγώ τις τιμές που θα μου πουλάς!!
Maggie 6.3.2017 | 13:42
"Μα καλά είναι δυνατόν να έχετε αυτές τις τιμές εν μέσω οικονομικής κρίσης;"
Αυτό με την κρίση το χρησιμοποιούν πλέον αυτοί που θα κάνανε παζάρια ούτως ή άλλως. Τωρα έχουν και το επιχείρημα. Αυτοί που δεν έχουν γιατί τους χτύπησε η κρίση δεν ασχολούνται καν με κάτι που δεν μπορούν να αγοράσουν. Απλά πάνε παρακάτω και βρίσκουν κάτι που μπορούν να έχουν με τα χρήματα που διαθέτουν.
avatar
rosa nera 6.3.2017 | 13:52
Δεν ξέρει κανείς τι υπερτερεί εδώ,η βλακεία της πελάτισσας σου ή το θράσος...
avatar
Ανώνυμος/η 6.3.2017 | 15:35
Κανείς δεν δικαιούται να πει σε εναν επιχειρηματία - πωλητή τί τιμή να βαλει στα προϊόντα του.
Συμφωνω !
Αλλα αυτό δεν αλλαζει οτι καποιοι ζορίζονται οικονομικά και ειναι κρίμα να τους αποπαίρνουμε απαντωντας τους με το υφος που απαντησε η Λενα σημερα στο 7.
Κάστωρ 6.3.2017 | 17:59
Αυτό κατάλαβες;
Αξίζει να ξαναδιαβάσεις ερώτηση και απάντηση.
avatar
rosa nera 7.3.2017 | 00:02
Κάστωρ,χαμός πάλι σήμερα στα σχόλια. Ζούμε σε παράλληλες πραγματικότητες παιδιά, ειλικρινά,δεν εξηγείται διαφορετικά όλο αυτό...
avatar
Ορατιος 6.3.2017 | 17:26
Η διαφορά στην τιμή πρέπει να εξηγείται από κάποιο λόγο(π.χ ποιότητα προϊόντος ή υψηλό ενοίκιο).
Δεν μπορεί να πλουτιζεις χωρίς να προσφέρεις κάτι ιδιαίτερο.
Στο εξωτερικό που ζω κάνεις δεν τολμα να έχει υψηλοτερες τιμές από τον ανταγωνισμό χωρίς να υπάρχει αιτία. Η καταναλωτική συνείδηση είναι υψηλή και οποίος το τολμήσει θα βρεθεί χωρίς πελάτες.

Έχει κάθε δικαίωμα να ρωτήσει την μαναβισα ο φίλος/η γιατί οι τιμές της είναι υψηλές τιμές παραπάνω προσφέρει από τον ανταγωνισμό.
avatar
rosa nera 6.3.2017 | 19:36
Έτσι μπράβο...
φούστα κλαρωτή 6.3.2017 | 19:54
Η μανάβισα έχει το δικαίωμα να διαθέτει το προϊόν σε όποια τιμή θέλει, δε ζούμε σε κολχόζ. Ως καταναλωτής έχεις την επιλογή να μην ψωνίζεις από εκεί. Είναι τόσο απλό αλλά και τόσο ισχυρό όπλο ταυτόχρονα. Αλίμονο αν οι έμποροι κάθονται να δικαιολογήσουν σε κάθε πελάτη πώς διαμορφώνουν τις τιμές στο μαγαζί τους.
avatar
rosa nera 6.3.2017 | 20:05
Οράτιε να σε διαβάζουμε συχνότερα.Θες να μας ενημερώσεις από ποια χώρα γράφεις;
επιπλέω 6.3.2017 | 20:31
H συγκεκριμένη μανάβισσα προσφέρει ευκολία τόπου και χρόνου. Επισης σας διαφευγει μια σημαντική λεπτομέρια: ειναι ακριβά αλλά ΟΛΟΙ ψωνίζουν! Που σημαίνει οτι εχουμε μια γείτονια που μπορει να δωσει κατι τις παραπάνω προκειμένου να μην ξεβολευτεί, άρα στη συγκεκριμένη περιοχή λεφτά υπάρχουν, αρα πιθανόν να είναι μια καλή περιοχή ΑΡΑ μηπως η μανάβισσα έχει και αυξημένα έξοδα (ενοίκια, εισφορές στο δήμο κλπ;);;; Επισης αμα είναι καλή περιοχή μηπως επιλέγει και καλή ποιότητα για να ικανοποιήσει τους πελάτες που συνήθως έχουν την ευχερεια να έχουν απαιτήσεις;;;
avatar
rosa nera 7.3.2017 | 00:03
Επιπλέω,δεν γνωρίζεις αν ψωνίζουν όλοι.
avatar
rosa nera 7.3.2017 | 00:08
Οράτιε,όπως είδες,το περί καταναλωτικής συνείδησης σχόλιο, βυθίστηκε στο κενό. Μην πτοείσαι.Κάποιοι άνθρωποι απλά αρνούνται να μπουν στην διαδικασία να σκεφτούν ΚΑΙ με διαφορετικό από τον δικό τους τρόπο.
avatar
Ορατιος 7.3.2017 | 14:12
rosa near το ηθικό μου παραμένει υψηλό και δεν το επηρεάζουν οι αντιδράσεις για ενα μου σχόλιο.
Εξακολουθώ να θεωρώ το εισόδημα μου πολύτιμο και να δίνω την λίρα μου σε όποιον μου προσφέρει value for money.
avatar
rosa nera 7.3.2017 | 15:11
Οράτιε χαίρομαι πολύ γι αυτό!!!
mr. pinkeyes 15.3.2017 | 03:27
Δε θα ξαναπάταγα ποτέ, θα φρόντιζα να μη χρειαστεί να ξαναπατήσω ποτέ.
avatar
rosa nera 6.3.2017 | 10:42
#6 Τι σημαίνει κατέληξε άσχημα;Δεν είμαστε το μαντείο των Δελφών ρε παιδιά.Οπωσδήποτε να συνεχίσεις ψυχοθεραπεία. Με άλλον ψυχαναλυτή εν ανάγκη, μια και γεγονότα σε κατατρύχουν και έχεις ανοιχτούς λογαριασμούς. Άφησε καποιον ειδικό να σε φροντίσει.Δεν θα είναι εύκολη διαδικασία, το γνωρίζεις,αλλά κάποια στιγμή,πρέπει να συμφιλιωθείς με το παρελθόν σου. Ειρήνη.Αυτό αναζητάς και αυτό ματαιώνεις από φόβο ,κάθε φορά.Φοβάσαι ότι θα καταρρεύσουν τα πράγματα και ή τα διαλύεις ο ίδιος, ή ελκύεις ανθρώπους που δεν σε βοηθάνε.Επανάληψη του ίδιου μοτίβου,το καταλαβαίνεις αυτό που σου γράφω.Τα ψυχικά τραύματα είναι οι ελκυστές.Τα υπόλοιπα στο πεδίο της ανάλυσης.Όταν θ αρχίσεις να ηρεμείς ,θα δεις το πολεμικό τοπίο της ζωής σου ν αλλάζει.Δεν μπορείς να ελπίζεις σ άλλο παρελθόν,όμως το μέλλον σε αρκετά μεγάλο βαθμό ΕΙΝΑΙ στα χέρια σου.Άφησε τα τέρατα να γυρίσουν πίσω. Το τρομερό είναι ότι είσαι αυτός που τα κρατάει στο παρόν.
avatar
rosa nera 6.3.2017 | 10:57
#7 Όσο αγοράζουν από κει, τόσο θα διατηρεί τις τιμές στα ύψη.Και προφανώς εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι δεν βολεύει η λαϊκή.Τα δε σούπερ μάρκετ, δεν διαθέτουν πάντα λαχανικά και φρούτα της προκοπής. Όποτε,εκεί πληρώνετε το κουνουπίδι για χρυσάφι.Με κίνδυνο να ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων,σου γράφω ότι εγώ θα της έλεγα κάτι,ευγενικά.Είναι πάρα πολλοί αυτοί που αισχροκερ-δούν ,εκμεταλλευόμενοι διάφορα.Σαφώς έχεις δυνατότητα να αγοράζεις από αλλού,αλλά η πρόθεσή να χρεώνει τα ραπανάκια για ράβδους χρυσού, κατακρίνεται και ίσως θα έπρεπε να ελέγχεται.
αμύριστο λουλούδι 6.3.2017 | 13:15
Ελεύθερη αγορά λέγεται. Προσφορά και ζήτηση.
avatar
Ανώνυμος/η 6.3.2017 | 15:40
Αν ηξερες οικονομικά θα καταλάβαινες οτι η αγορά εχει μηχανισμούς αυτορύθμισης ...
αμύριστο λουλούδι 6.3.2017 | 18:53
Rudi ειναι γνωστό ότι δεν ξέρω οικονομικά:)
Αλλά το ίδιο λέμε. Η προσφορά και η ζήτηση ρυθμίζουν την αγορά.
mumu 6.3.2017 | 13:25
μπορεί να κατακρίνεται, αλλά ασχέτως αν μας αρέσει ή όχι, περί ελεύθερης αγοράς πρόκειται.
και το να ελέγχεται, πως ακριβώς το εννοείς? να περνάει ας πούμε εφοριακός και να τσεκάρει τις τιμές? δεν έχουμε να κάνουμε με διατιμημένα είδη.
avatar
rosa nera 6.3.2017 | 13:45
ok,αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να επικροτήσω τον μανάβη που χρεώνει τα παντζάρια για ρουμπίνια.Και δικαιουμαι
avatar
rosa nera 6.3.2017 | 13:47
να διαφωνήσω.Ελπίζω να μην γίνει Βιετνάμ εδώ και σήμερα με αφορμή τα λαχανικά!
piripiri 6.3.2017 | 15:18
Rosa nera, το βιετνάμ μόνη σου το είχες δημιουργήσει στα προηγούμεα σχόλια. Εσύ δεν δεχόσουν διαφωνία στην άποψη σου και μιλούσες, όχι οι άλλοι. Μην λές οτι φοβάσαι να διαφωνήσεις γιατί εκτίθεσαι λίγο
:)
avatar
rosa nera 6.3.2017 | 16:45
piripiri,άστοχο.Δεν φοβάμαι να διαφωνήσω.Και όπως γνωρίζουμε όλοι, χρειάζονται δύο ,τουλάχιστον για τέτοιες αντιπαραθέσεις.Εάν εξελαβες την δήλωσή μου ως φόβο,ανακαλώ πάραυτα.
Maggie 6.3.2017 | 19:53
Piripiri 15:18
Αυτο που καταλαβα απο τον τροπο που γραφει ειναι οτι η rosa nera πρεπει να είναι μικρη σε ηλικια. Σε προηγουμενο "διαλογο" οταν πλεον δεν ειχε τί να πει με ειπε χαζη (αυτα τα καταλαβαινουν οι εξυπνοι) κ εκανε "καθρεπτακι" λεγοντας οτι μου ανταποδιδει αυτο που της ειπα. Ή κατι τετοιο.
Ειναι ωραιο βρε rosa να παθιαζεσαι, αλλα κρατα και καμια μαχη για την πραγματική ζωή.
avatar
rosa nera 6.3.2017 | 23:46
Η rosa nera σχολίασε επί λέξει ότι κατάλαβες ο,τι ήθελες να καταλάβεις και ότι σου επιστρέφει τους χαρακτηρισμούς.Alzheimer δεν έχει κανείς εδώ.Άιντε...
piripiri 7.3.2017 | 01:33
Rosa "Οι χαρακτηρισμοί σου έλειπαν Maggie.Στους επιστρέφω.Αυτά που κατάλαβες , ηταν αυτά που θέλησες να καταλάβεις. Σταματά εδώ .Οι έξυπνοι άνθρωποι παίρνουν από λόγια."
Αυτούσιο. Άιντε.
avatar
rosa nera 7.3.2017 | 09:04
Το ολόκληρο σχόλιο που έγραψες ,ως προς τι διαφοροποιείται επί της ουσίας από το απόσπασμα που έγραψα;Οι έξυπνοι άνθρωποι παίρνουν από λόγια;Αυτό θίγει ; Και τίνος το σχόλιο ήταν πιο κοντά στο αρχικό ,anyway;Οι ερωτήσεις δεν αναμένουν απάντηση,πλήττω θανάσιμα με παιδικές αντιπαραθέσεις.
Maggie 7.3.2017 | 09:35
rosa nera | 23:46
αναφέρεσαι στον εαυτό σου σε τρίτο πρόσωπο; Well that's disturbing..
Ο καθένας μας καταλαβαίνει αυτό που λένε οι άλλοι, απλά. Αν πεις κάποιον ότι δεν είναι έξυπνος, τί θα καταλάβει;

Επίσης, λίγα τα λόγια σου για τα άτομα που πάσχουν από Alzheimer, είναι μια πάθηση, δεν είναι χαρακτηρισμός. Και μαζέψου με τα αγενή "Αϊντε".

Κι ένα τελευταίο: διάβασε 2-3 φορές βρε rosa nera, στην rosa nera το σχόλιο piripiri 7.3.2017 | 01:33 και κάνε μια κουβέντα μαζί της να μας πεις τί κατάλαβες.
avatar
rosa nera 7.3.2017 | 15:27
Ειλικρινά δεν σε καταλαβαίνω.Για κάποιο πραγματικά ανεξήγητο λόγο,επιμενεις ότι σε έθιξα ,ενώ προσπαθώ να διακόψω διάλογο που δεν τελεσφορεί,εδω και τρεις μέρες.Εσύ επεμεινες σε χαρακτηρισμούς για τον άγνωστο(κλεφτρόνι),καταλαβαίνεις αλλά αντ άλλων και μεθερμηνεύεις προθέσεις. Αν ήθελα να σε προσβάλλω, θα το είχα κάνει.Αυτό ακριβώς αποφεύγω. Βαρέθηκα τις αψιμαχίες.Δεν υπάρχει περίπτωση να συνεννοηθούμε,μην ασχοληθείς άλλο σε παρακαλώ.Τελεία και παύλα.
Haifischnet 6.3.2017 | 13:42
Το ότι ο μαγαζάτορας άνοιξε το μαγαζί σε τέτοιο σημείο όπου δεν βολεύει η λαϊκή είναι μία κίνηση για να εξυπηρετήσει όσους δεν πηγαίνουν στην λαϊκή για τον α/β λόγο, αλλά δεν το λες ότι τους εκμεταλλεύεται κιόλας. Λύσεις υπάρχουν πολλές, αρκεί να μην βαριέσαι να πάρεις τα πόδια σου. Δεν είσαι υποχρεωμένος να ψωνίσεις από ένα μαγαζί που του φαίνεται ακριβό. Προφανώς απευθύνεται σε άλλου είδους πορτοφόλι, οπότε αν δεν σε συμφέρει, κάνεις τα κουμάντα σου. Ο άλλος δεν εργάζεται νυχθημερόν (γιατί τα μανάβικα ξεκινάνε αξημέρωτα) για να βολέψει τον κάθε τεμπέλη.

Αυτό που ζητάει η γράφουσα είναι και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.
avatar
rosa nera 6.3.2017 | 15:09
Νομίζω ότι άνοιξε το μαγαζί του με σκοπό το κέρδος,(προφανώς,δεν είναι φιλανθρωπική δομή) και εξυπηρετούνται όσοι διαμένουν στα πέριξ και μπορούν να αγοράσουν από κει.Όχι όλοι.Η διαφορά στις τιμές συγκριτικά με την λαϊκή είναι αναμενόμενη.Η φίλη διαμαρτυρήθηκε όχι για το κέρδος,αλλά για το υπερβολικό κέρδος και το τεκμηρίωσε ,αναφέροντας συγκεκριμένα πράγματα.Η επιλογή που έχει βέβαια ,να ψωνίσει από αλλού, εξακολουθεί να υφίσταται.
Haifischnet 6.3.2017 | 17:22
@Rosa, για να γνωρίζουμε το κέρδος (και αν είναι όντως υπερβολικό) πρέπει να δούμε α) τα τιμολόγια των προμηθευτών, β) τι ενοίκιο πληρώνει, δημοτικά τέλη κ.λπ. κ.λπ. και γ) άλλα έξοδα (μισθοδοσία υπαλλήλων λ.χ.) και δεν ξέρουμε καν σε ποια περιοχή βρίσκεται. Κατά συνέπεια, δεν γνωρίζουμε καν τι κέρδος βγάζει η μανάβισσα. Αυτό το ξέρει μόνο εκείνη κι αν είναι σωστή επιχειρηματίας, θα ζυγίσει τα πράγματα και αν χρειαστεί θα αναπροσαρμόσει τις τιμές της.
avatar
rosa nera 6.3.2017 | 19:38
Όποτε;Τιμολογείται το μπρόκολο 5€;
Σουβλίτσα 6.3.2017 | 14:19
Δε διαφωνώ καθόλου πως έτσι λειτουργεί η ελεύθερη αγορά. Μέρος της πάντως είναι να ενημερώνεις ευγενικά για ποιο λόγο δεν θα χρησιμοποιείς πλέον τις υπηρεσίες ή δεν θα αγοράζεις τα προϊόντα που σου προσφέρονται. Ένα feed back πρέπει να γίνεται χωρίς βέβαια να προσδοκείς κάποια ανταπόκριση, ειδικά σε θέματα κόστους. Η μόνη περίπτωση να αλλάξει ο κάτι είναι να ανοίξει απέναντι ένα άλλο μανάβικο με καλύτερες τιμές.
Verni 6.3.2017 | 16:09
Έχω αντιμετωπίσει ακριβώς την ίδια κατάσταση. Υπήρχε σούπερ μάρκετ στη γειτονιά μου που είχε τις ακριβότερες τιμές. Δεν είναι πάντα εύκολο να πας στο μεγάλο σούπερ μάρκετ όταν είναι 20 λεπτά με τα πόδια και όταν έχεις μικρά παιδιά και δεν οδηγείς. Εγώ προσωπικά δεν είπα ποτέ τίποτα αν και μου κακοφαινοταν όταν πληρωνα πολύ ακριβότερα τα τρόφιμα. Η σωτηρία μου ήρθε όταν άνοιξε μεγάλο σούπερ μάρκετ δίπλα από το σπίτι μου και εκεί δεν ξαναπάω ούτε για μακαρόνια. Συνοψιζοντας θα ήθελα να πω ότι μακροπρόθεσμα η ίδια είχε οικονομική απώλεια χάνοντας πολλούς πελάτες.
avatar
rosa nera 6.3.2017 | 16:55
Ο β ιδιοκτήτης σούπερ-μάρκετ ήταν σαφώς πολύ πιο έξυπνος.Οικονομική κρίση έχουμε,δεν είμαστε στα '80
Κάστωρ 6.3.2017 | 17:24
Rosa, εφόσον δεν κάνει κάτι παράνομο δεδομένου ότι λειτουργεί με τους όρους της ελεύθερης αγοράς, το να μιλήσεις εγώ το θεωρώ παραβίαση και καθόλου έξυπνο εκ μέρους σου. Μπορεί να πουλάει ακριβά ή φτηνά ( γιατί δεν μιλάς σε κάποιον που πουλάει φτηνά,- γεια σας κύριε γιατί πουλάτε τόσο φτηνά;), γιατί έτσι λειτουργεί η ελεύθερη αγορά κι εσύ απλά το επιλέγεις ή όχι. Βρίσκω έξυπνο το να αποδέχεσαι την πραγματικότητα και αντί να ξοδεύεις τον χρόνο σου με αυτό να τον κερδίσεις πηγαίνοντας δυό βήματα παρακάτω.
avatar
rosa nera 6.3.2017 | 19:41
Κάστωρ,ναι και όχι Το μπρόκολο και τα καρότα που στοίχισαν σαν ένα φιλέτο με εκνευρίζουν πολύ σαν σκέψη...
Maggie 7.3.2017 | 18:05
rosa nera 7.3.2017 | 15:27
Εσύ το συνέχισες, μετά αναφέρθηκε σε αυτό η piripiri και μπήκα κι εγώ στην κουβέντα.
Για διάβασε παρακάτω να δεις λίγο:
rosa nera 6.3.2017 | 13:47 Ελπίζω να μην γίνει Βιετνάμ εδώ και σήμερα με αφορμή τα λαχανικά!
avatar
Ανώνυμος/η 8.3.2017 | 17:39
Η συγκεκριμένη "σχολιάστρια" που ανεφερες ειναι τρολ.

Τελος , κρίμα να επιτιθεστε σε αλλους σχολιαστες οπως τη Ρόζα και να κανετε ad hominem επιθεσεις με χαρακτηρισμους οπως "ειςαι ανωριμος" και να ασχολεισαι με τη ηλικια των αλλων Maggie. Η ηλικια των αλλων δεν σε αφορα και δεν ειναι ειναι δικη σου δουλεια.
piripiri 14.3.2017 | 01:41
Για πιο λόγο λές ότι είμαι τρόλ; Δεν ντρέπεσαι λίγο; Είναι κρίμα να σχολιάζει κανείς την ηλικία των άλλων, αλλά δεν πειράζει να λές κάποιον σχολιαστή τρόλ; Πού άσχημο αυτό που λές για μένα, που σχολιάζω χρόνια στην ά,μπα. Ντρόπη σου. Τίποτα άλλο.
avatar
rosa nera 6.3.2017 | 11:16
#1 Εν ολίγοις οι συγχωρούντες είναι ,ας πούμε ,ολιγόνοες;Ο καθένας μπορεί να επικαλείται ό,τι νομιζει για να δικαιολογήσει αυτά που δεν μπορεί ή δεν θέλει να πράξει ο ίδιος. Μπορείς εσύ να μην συγχωρείς,δικό σου θέμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι η συγχώρεση είναι τόσο πια μείζον ηθικό και φιλοσοφικό θέμα και μάλιστα όπως το τοποθετείς.Μάλλον είναι,αλλά δεν είμαστε φιλοσοφικό,θρησκευτικό,νομικό φόρουμ εδώ. Εσύ ,τονιζω, μπορείς να μην συγχωρείς, δεν απαιτούνται φιλοσοφικά υποστυλωματα πάντα.Ή άλλως πώς,ο καθένας στην ζωή του ψάχνει μια δικαιολογία γι αυτά που κάνει και γι αυτά που δεν κάνει(στην συγχώρεση αναφέρομαι).
Tiger Lilly 6.3.2017 | 11:23
Η απάντηση 7 είναι απόλαυση!
Και είναι και δωρεάν!
Θέλω να την τυπώσω και να την μοιράζω στο μετρό.


avatar
What about? 6.3.2017 | 14:24
Ε μα ναι!!! Μιας και για το μετρό γίνονται και αυτές οι φοβερές συζητήσεις για δωρεάν Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αυτό κι' αν είναι παγκοσμίως πρωτοποριακό...
avatar
$omg&3lol$ 6.3.2017 | 11:30
7.ζυγιζεις τι σε ενοχλει περισσοτερο,να ξεβολευτεις για να αγορασεις στις τιμες που θεωρεις λογικες η να πληρωσεις τσουχτερες τιμες διπλα στο σπιτι σου και πραττεις αναλογως.δεν εχεις καμια δουλεια να πεις στην μαναβισα οτι ειναι ακριβο το μαγαζι της,ακομα και αν το κανεις δεν θα καταφερεις κατι.
avatar
Ανώνυμος/η 6.3.2017 | 11:33
1.You burned me morning morning
Αγριοκάτσικο 6.3.2017 | 11:35
#7 Κλαίω
avatar
La usurpadora 6.3.2017 | 11:47
#7 Η πεποίθηση ότι κάτι μας αξίζει δικαιωματικά (Sense of entitlement που το λένε στα αγγλικά). Μα γιατί όχι; Αφού είμαστε τόσο σημαντικοί που μας αξίζει, όπως λέει και η διαφήμιση για τα σαμπουάν!
topapaki 6.3.2017 | 13:35
με αυτην την πεποιθηση μεγαλωνει ο μεσος ελληνας, ετσι φτασαμε εδω που φτασαμε.μου αξιζουν τα δανεικα.δε χρωσταω,μου χρωστανε κλπ κλπ #nohope
Cloud Seeding 6.3.2017 | 11:52
#7 Γιατί η γη γυρίζει; Εγώ προτιμάω μόνο την άνοιξη.

Υ.Γ Λουλουδένια
1234
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

LIFOLAND ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ