Η Α,μπα; σε εικονογράφηση της Μαριας Γρηγοροπουλου
Αγαπητή Α, μπα;

Στο σημερινό «Α μπα»: μια πολύ σημαντική ανακοίνωση

Κλείνουμε ραντεβού για το καινούριο μας σπίτι

Bρείτε εδώ το νέο σάιτ της Α,ΜΠΑ >>> https://ampa.lifo.gr/

__________________

1.


Λοιπόν, η ιστορία μου είναι πολύ απλή πριν δύο χρόνια περίπου είχα βγει με τη παρέα μου και απέναντι μου καθόταν ένα παιδί το οποίο με κοίταζε συνέχεια. Για να πω την αλήθεια τον κοίταζα και εγώ αλλά σε λιγότερο βαθμό γιατί είχα ντραπεί . Δεν έγινε κάτι ούτε μου μίλησε ούτε του μίλησα μετά έφυγα με τους φίλους μου αλλά όταν πήγα σπίτι τον σκεφτόμουν. Μου είχε κάνει πολύ εντύπωση ο τρόπος που με κοίταζε και δεν μπορούσα να τον ξεχάσω. Από τότε όμως δεν τον ξανά είδα ποτέ πουθενά. Τώρα μετά από δύο χρόνια και μάλιστα πριν λίγο καιρό τον είδα ξανά αυτή τη φορά στο μαγαζί που δούλευε και από τότε άρχισα ξανά να τον σκέφτομαι. Τι μου προτείνεις να κάνω ;
-Α, 20 χρονών


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Αν σου προτείνω να μην πας ποτέ ξανά στο μαγαζί που δούλευε, τι θα κάνεις; Αυτό κάνε.

 

 

__________________
2.


Πριν 6 μήνες βγήκα από μια πολύ έντονη σχέση και μακροχρόνια. Έντονη από όλες τις απόψεις. Θετικες και αρνητικές. Ο λόγος που χωρισαμε, ενώ στην αρχή πίστευα ότι είναι απλά ο χρόνος που έκανε πάλι κάτι να τελειώσει (φεύγει ο έρωτας κτλ κτλ) τελικά λίγο αργότερα έμαθα ότι αυτός ο άνθρωπος που πραγματικά θεωρούσα οικογένεια, με απατουσε. Και όχι από έρωτα για το άλλο άτομο αλλά από λαιμαργια για σεξ. Φυσικά όλο αυτό γιατί είχε φύγει ο έρωτας. Χαιρω πολύ, πάντα φεύγει. Η αγάπη όμως; ο σεβασμός; τέλος πάντων, το θέμα είναι ότι χωρισαμε. Φυσικά τους πρώτους μήνες βλεπομασταν που και που και περνουσαμε ρομαντικά και με τέλειο σεξ κάποιες νύχτες. Μέχρι που κατάλαβα ότι όλο αυτό γινόταν μέχρι να βρει κάτι αξιόλογο και να νιώσει ασφάλεια. Πάντα μου έλεγε ότι με αγαπάει και με λατρεύει αλλά θέλει να χωρίσουμε. Ήταν ξεκάθαρα τα πράγματα. Αλλά από την άλλη όταν ήμασταν μαζί, ήταν όλα γεμάτα έρωτα και πίστεψα ότι ίσως πάμε για μια νέα αρχή. Ίσως έγιναν όλα σκατα για να ξεκινήσουμε σωστά. Συζητήσαμε ξανά και ξανά για την απάτη. Ήμασταν καθαροι. Έτσι πίστευα. Μέχρι που κατάλαβα πόσο θέατρο έπαιζε πάλι. Με μεγάλη δυσκολία ξέκοψα. Πάει καιρός. Δεν μιλάμε. Ξέρω ότι έχει νέα σχέση. Ο μισός μου εαυτός νιώθει ακόμα την απόλυτη αγάπη που ένιωσα γι αυτόν τον άνθρωπο. Ο άλλος μου μισός νιώθει φοβερά άσχημα συναισθήματα, ίσως είναι μίσος. Έχω κλείσει και δεν μπορώ να εμπιστευτω, να θέλω να ερωτευτώ, να θέλω να αρεσω. Το προσπάθησα για λίγους μήνες αλλά κατάλαβα ότι με κάνει και αισθάνομαι χειρότερα. Νιώθω έτσι τώρα. Απλά με αγχώνει ότι έχουν περάσει έξι μήνες και νιώθω ακόμα μισή. Σίγουρα είμαι καλύτερα από πριν αλλά ο πόνος είναι μέσα μου. Αναρωτιέμαι πότε φεύγει...
-Τιτίκα

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Οι άνθρωποι δεν απατάνε επειδή τελείωσε ο έρωτας, ούτε επειδή έχουν λαιμαργία για σεξ. (Τι θα πει λαιμαργία για σεξ; Ας έκανε μαζί σου τότε. Την αναστάτωση του καινούριου θέλει, όχι το σεξ το ίδιο.) Απατάνε γιατί δεν θεωρούν σημαντική τη μονογαμία, κάτι που μπορεί να εξηγηθεί με πολλούς τρόπους, και δεν είναι κακό αυτό από μόνο του. Το κακό με αυτούς τους ανθρώπους είναι ότι δεν έχουν τα κότσια να το ζήσουν ανοιχτά και το κάνουν στην πλάτη άλλων, που πιστεύουν στην μονογαμία. Πολλοί από αυτούς μάλιστα δεν θεωρούν την μονογαμία σημαντική, αλλά μόνο για τους ίδιους· αν τους πει ο σύντροφος ή η σύντροφος για ανοιχτή σχέση μπορεί και να φύγουν τρέχοντας, να βρουν άλλον μονογαμικό για να κοροϊδέψουν. Η ανεντιμότητα είναι το πρόβλημα. Γι'αυτό λέγεται «απάτη». Επειδή είναι.


Ο πόνος θα φύγει, αν θέλεις να φύγει, αλλά χρειάζεται και να το προσπαθήσεις, αλλιώς δεν θα γίνει από μόνο του.

 

Πρέπει να επεξεργαστείς τα συναισθήματα σου, θετικά και αρνητικά, μέχρι να διαλυθούν και να μείνει μόνο ήρεμη αδιαφορία για αυτόν τον άνθρωπο. Όταν λέμε «επεξεργαστείς» εννοούμε να μην τα αποφεύγεις, αλλά να κάνεις τον κόπο να τα ζήσεις μέχρι το βάθος, και την αγάπη, και ό,τι αποκαλείς μίσος. Κάποια στιγμή θα πέσει η κουρτίνα που έχεις βάλει για να μην τον δεις όπως είναι, γιατί τώρα βλέπεις μια φαντασιακή μορφή με ένταση, δεν βλέπεις τον ανθρωπάκο που κοροϊδεύει ανθρώπους που τον εμπιστεύονται γιατί δεν έχει το θάρρος να ζήσει όπως θέλει να ζήσει.

 

 

__________________
3.

 

Βρε Αμπά μου δεν ξέρω πως να ελέγξω τον εκνευρισμό μου κάθε φορά που ο άντρας μου αγκαλιάζει τη μητέρα του και η μητέρα του αυτόν, μου φαίνεται ανάρμοστο και μου προκαλεί αμηχανία. Να ξεκαθαρίσω ότι δε μένουμε στην ίδια πόλη με τους γονείς του άντρα μου και τους βλέπουμε λίγες φορές το χρόνο, σίγουρα τους λείπει και το εκδηλώνουν. Επίσης τόσο ο άντρας μου όσο και η μητέρα του είναι άνθρωποι που χρησιμοποιούν κατά κόρον τα αγγίγματα και συνηθίζουν να αγγίζουν τους συνομιλητές τους , να αγκαλιάζουν τους δικούς τους, να χαϊδεύουν, να κρατούν το χέρι, πως να το πω επικοινωνούν μέσω της αφής. Εγώ είμαι ποο συγκρατημένη, χρειάζομαι τον προσωπικό μου χώρο και όλα αυτά με αποσυντονίζουν. Αλλά οτο σύμπλεγμα μαμάς - γιου σηκώνω τα χέρια ψηλά.
-Αντιγόνη


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Έχεις άλλο επιχείρημα για να αποκαλέσεις τη σχέση τους σύμπλεγμα; Δεν βλέπω απολύτως τίποτα κακό στο να αγκαλιάζει μια μητέρα τον ενήλικο της γιο. Ίσα ίσα μου φαίνεται πολύ τρυφερή εικόνα. Ή δεν μας τα λες όλα, ή είσαι πραγματικά πολύ συγκρατημένη.


 

__________________
4.


Γεια σου Αμπά, ήθελα να ρωτήσω, πιστεύεις ότι οι άνθρωποι είναι από τη φύση τους πολυγαμικοί -άντρες και γυναίκες- και η κοινωνία έρχεται να τους επιβάλλει άλλα ή οχι; Γιατι με έχεις μπερδέψει. Άλλες φορές από τις απαντησεις σου, αισθάνομαι ότι είσαι υπερβολικά αυστηρή με το θέμα, άλλες φορες ότι καταλαβαίνεις καλύτερα απο όλους τι συμβαίνει στις ανθρώπινες σχεσεις. Αν, δε, διαβάσει κανείς τι απαντούν οι σχολιαστές σε περιπτώσεις απιστίας, θα νομίζει πως ζουν σε μια εξιδανικευμενη πραγματικοτητα όπου ολοι ειναι πιστοι, οι ίδιοι δεν ενιωσαν ποτέ τίποτε για άλλο πρόσωπο πέραν του εκαστοτε συντροφου τους και πως όλοι αυτοί που απατούν είναι κάποια καθάρματα που έχουν σκοπό να εξαπατησουν και όχι άνθρωποι με αδυναμίες κι επιθυμιες. Εγώ πιστεύω ότι η κοινωνία, επειδή έτσι τη συμφέρει, για λογους αναπαραγωγης, για την οικογενεια κτλ, ωθεί τους ανθρώπους σε μονογαμικές μακροχρονιες σχεσεις, κατακρινοντας ολες τις αλλες υποπεριπτωσεις, αλλα η πραγματικότητα διαφωνει μαζι της. Δηλαδη, οι σχέσεις φθείρονται με την παροδο του χρονου, η σεξουαλική επιθυμία δεν ειναι τοσο εντονη, αρχιζουν τα προβληματα, δεν γινεται να ειμαστε σε μια διαρκη ευτυχια και ερωτευμένοι τρελά για μια ζωη, πώς να το κανουμε. Υπαρχουν περιπτωσεις σε μακροχρονιες σχέσεις και γαμους που αν δεν υπηρχε το τριτο πρόσωπο, θα κατέρρεαν, αλλα και ετσι να μην ειναι, υπαρχει κατι που λεγεται σεξουαλικό ένστικτο και ειναι πολύ δυνατό. Ναι κι εγω φυσικα δεν θα ημουν τοσο ανετη σε μια περίπτση απιστιας, κι εγω ζηλεύω οταν θελω πολύ τον άλλον αλλά όταν κάτσω να τα σκεφτω λογικα και βλεπω τι γίνεται και γυρω μου στην πράξη, απο σχέσεις φίλων και γνωστων, αυτές τις σκεψεις κανω. Δεν ειναι ολοι οι άνθρωποι τοσο γενναίοι ωστε να παραδεχτουν μια απιστια και να αφησουν τον άλλον ή να το κάνουν με τον κίνδυνο να τους αφησει ο άλλος, τον οποίο μπορεί να εξακολουθουν να θελουν και να εχουν δεθεί μαζι του. Μπορεί μια χαρα να επιθυμεις να κανεις σεξ με εναν ανθρωπο ενω ταυτοχρονα εχεις πιο βαθιά αισθηματα και για καποιον αλλον. Τι νοημα εχει η καταπιεση; Απο τη στιγμη που ενιωσες την αναγκη να πας με καποιον αλλον, μικρη σημασια εχει αν το εκανες και τελικα πράξη, την ενιωσες. Τα συναισθηματα των ανθρωπων ειναι πολύπλοκα και δεν υπακούουν στις νορμες της κοιωνιας. Και οσον αφορα την εξαπατηση που λες καμιά φορα, εγω προσωπικα σε καμια περιπτωση δεν θα εβαζα την εξαπατηση απο φιλο στο ιδιο επιπεδο με την εξαπατηση απο συντροφο. Γιατι στη δευτερη περιπτωση, υπαρχει το ερωτικο κομματι που μπερδευει πολυ τα πραγματα. Θα ηθελα πολυ να ακουσω τη γνωμη σου.
-Έλενα


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Δεν ξέρουμε τι είναι οι άνθρωποι από τη φύση τους και καλύτερα να μην χρησιμοποιείς αυτό το επιχείρημα, ακριβώς επειδή είναι πολύπλοκα τα πράγματα. Το άλλο επιχείρημα «αφού μας καταπιέζει η κοινωνία, θα απατάμε γιατί είναι η φύση μας και τι να κάνουμε, θα παίρνουμε και μερικούς στο λαιμό μας» είναι απαράδεκτο. Ναι, είναι δύσκολο να ζεις την αλήθεια σου, για να το πω έντεχνα. Άλλο τόσο δύσκολο είναι να είσαι μονογαμικός. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να δείχνουμε κατανόηση στην αδυναμία κάποιου να είναι πιστός ΕΝΩ θεωρούμε αυτονόητη την απόφαση του άλλου να είναι. Αν το ένα είναι δύσκολο, είναι και το άλλο δύσκολο. Η μονογαμία μαθαίνεται. Είναι προσωπική απόφαση. Οι μονογαμικοί δεν είναι μονογαμικοί επειδή δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, και οι πολυγαμικοί δεν είναι τα ατίθασα πνεύματα που πρέπει να συγχωρούμε γιατί δεν φυλακίζονται στα συμβατικά κλουβιά.


Επίσης, αν είναι τόσοι οι πολυγαμικοί που δεν κρατιούνται, γιατί δεν βρίσκουν ο ένας τον άλλον να ζουν ελεύθερα σε ανοιχτές σχέσεις να ησυχάσουν τα κεφάλια όλων μας με αυτό το βιολί; Επειδή δεν είναι η πολυγαμία αυτό που θέλουν. Όσοι είναι όντως πολυγαμικοί, βρίσκουν άλλους πολυγαμικούς. Μπορείς μια χαρά να θέλεις να κάνεις σεξ με κάποιον ενώ έχεις βαθιά συναισθήματα για κάποιον άλλον. Γιατί η καταπίεση; Συμφωνώ. Κάνε το λοιπόν! Ποιος σε καταπιέζει; Αυτός που έχεις κάνει να πιστέψει ότι δεν θέλεις σεξ με κάποιον άλλον. Αυτό που θέλουν οι αυτής της συνομοταξίας είναι να τους θεωρούν οι υπόλοιποι μονογαμικούς (επειδή είναι αξιοσέβαστο) αλλά να «κάνουν και τη ζωούλα τους» για να νιώθουν ότι μετράνε. Ε, ναι, όχι. Δεν έχω κατανόηση για αυτούς. Έχω άπειρη υποστήριξη όμως για όσους είναι ειλικρινείς και δεν κοροϊδεύουν κανέναν, δεν δεσμεύονται, δεν δεσμεύουν, δεν παντρεύονται, και δεν φοβούνται μήπως πεθάνουν μόνοι τους.


Η κοινωνία είναι αυτή που είναι. Αν είναι τόσο παρωχημένη η μονογαμία και τόσοι πολλοί οι πραγματικά πολυγαμικοί θα είχε αλλάξει έστω και λίγο. Θα σου πω και ένα μυστικό για να σου αποκαλύψω γιατί δεν έχει γίνει κάποια σημαντική αλλαγή στον θεσμό του γάμου – άρα της μονογαμίας. Η έλλειψη σεξουαλικής ελευθερίας της γυναίκας. Για να υπάρχουν πολυγαμικοί άντρες, πρέπει να υπάρχουν πολυγαμικές γυναίκες. Μόνο στα σκοτάδια υπάρχουν αυτές αλλιώς θα τους κρεμάσουν κουδούνια. Οπότε έχουμε ακόμα πολύ μέλλον.


 

__________________
5.


Μιας και ο άνθρωπος μπορεί να ανακαλύπτει προβλήματα από τις πιο όμορφες καταστάσεις μπαίνω και εγώ λοιπόν.
Τα γεγονότα έχουν ως εξής: ανέλπιστη προαγωγή σε ζηλευτό (ανδροκρατούμενο δε) τμήμα σε άντρα διευθυντή (γοητευτικό δε). Εδώ ο καθένας μπορεί ήδη να αρχίζει να υποθέτει τί θα ακολουθήσει.
Α) ξέρω ξέρω, σε αδικεί σε σχέση με τους άντρες συναδέλφους. Όχι, είναι πολύ δίκαιος με όλους μας, μου δίνει ευκαιρίες και με καθοδηγεί διακριτικά να αναδείξω τα ταλέντα μου και να χτίσω μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία.
Β) ξέρω ξέρω σου την πέφτει. Είναι γεγονός ότι έχω καταλάβει σε λίγες άσχετες στιγμές ότι του αρέσω, αλλά δεν με έχει φέρει ποτέ σε δύσκολη θέση και ξέρω ότι δεν θα το έκανε. Είναι ενάντια στις αρχές του και επίσης αν έκανε κάτι σε περίπτωση που μαθευόταν θα κατέστρεφε την καριέρα του ( η εταιρεία είναι θρησκευτικά αυστηρή σε θέματα εργασιακά με δυνητική κατάχρηση εξουσίας).
Γ. Έλα θα έλεγε κάποιος το βρήκα, σε γουστάρει και τον γουστάρεις και σιγοβράζει αίσθημα στο γραφείο. Όντως μου αρέσει, ωστόσο δεν θα ρισκάρω μια πολλά υποσχόμενη νέα καριέρα με το να γίνω το κουτσομπολιό του γραφείου.

Λοιπόν; Από όλα τα παραπάνω εγώ υπό την καθοδήγηση του έχω ανθίσει εργασιακά και. Χωρίς υπερβολή μιλάνε για μένα με πολύ θετικά λόγια για τη δουλειά μου. Για να δείξω άξια της εμπιστοσύνης του δουλεύω σαν σκυλί ώστε να μην μπορεί κανείς να πει ότι επειδή ίσως με γουστάρει με προωθεί. Αποτέλεσμα είναι τα αγόρια της παρέας να έχουν αρχίσει να με βλέπουν ως απειλή, ενώ με είχαν δεχτεί θετικά αρχικά, τώρα σταδιακά με απομονώνουν. Αν και ο διευθυντής προσπαθεί να κρατήσει ένα θετικό κλίμα, σε πράγματα που δεν είναι στο χέρι του θα με απομονώσουν. Πχ είμαστε σε ταξίδι με 3 συναδέλφους, μπορεί να μη με καλέσουν για ποτακι χαλαρό η για φαγητό, εξάλλου υποχρεωμένοι δεν είναι. Είναι όμως δυσάρεστο αίσθημα.

Για άλλους λόγους και ο ίδιος ο διευθυντής με αποφεύγει συγκριτικά με τα αγόρια. Αν πάνε ταξίδι με τους άλλους θα πάνε για ποτακι, φαγητακι, θα κάνουν παρέα κτλ. Όχι με εμένα. Διότι σε ένα ποτακι οι δυο μας, είτε υπάρχει ο κίνδυνος με το αλκοόλ να καμφθούν οι αντιστάσεις, είτε θα δημιουργούσε ανεπιθύμητα σχόλια. Αλλά ακόμα και στο γραφείο, σε εμένα θα έρθει σπανιότερα για χαλαρή κουβέντα σε σχέση με τους άλλους. Γενικώς εγώ χάνω σε αλληλεπίδραση σε σχέση με τους άλλους, και είναι ένας άνθρωπος που έχει να σου μάθει πολλά.

Και φυσικά και εγώ η ίδια είμαι διστακτική να τον πλησιάζω καθώς έχω τη μύγα και μυγιάζομαι. Θα πάω στο γραφείο του μόνο σε προγραμματισμένη συνάντηση, αποφεύγω τα πολλά πολλά γιατί κάποια αγόρια πετάνε και σπόντες για τη σχέση με τον διευθυντή μου, όποτε λέω ας μην τους δίνω και παραπάνω δικαίωμα.

Τελικά με όλες τις καλές προθέσεις, με ενδοεταιρικούς αυστηρούς κανόνες για την παρενόχληση, με κουλτούρα ομαδικότητας έχω αρχίσει να μένω στην απέξω. Και τα αγόρια για τα οποία μιλάω τόσο, δεν είμαι σίγουρη ότι έχουν κάτι μαζί μου, απλά μπήκε νέο αίμα στο κοπάδι με άλλον αέρα, έχω αλλάξει κάπως το status quo και νιώθουν μια απειλή. Και με έναν εξαιρετικό διευθυντή αντί να ευλογώ την τύχη μου, έχω πρόβλημα που δεν είμαι όσο κοντά του θα ήθελα (εργασιακά το άλλο δεν παίζει).

Με αυτά και με κείνα εγώ είμαι σε μια ήπια απομόνωση που με κάνει να νιώθω παιδάκι πρώτης δημοτικού αν και είμαι 38 χρόνων γυναίκα. Τελικά ο διαφορετικός πάντα είναι στην απέξω έτσι ή αλλιώς. Any thoughts
-Είσαι καλά και δεν το ξέρεις


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Συγχαρητήρια για την προαγωγή σου, σίγουρα προσπάθησες πολύ και είσαι πολύ άξια, αλλά κινδυνεύεις από ιδρυματισμό. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις μια πλήρη ζωή εκτός δουλειάς για να μην ψάχνεις τα πάντα (φιλία, αποδοχή, φλερτ, έρωτα, ομαδικότητα) μέσα σε ένα γραφείο. Δουλειά είναι. Όσο καλή και να είναι, παραμένει δουλειά.


Στο επόμενο ταξίδι κάλεσε τους εσύ για χαλαρό ποτάκι και προσπάθησε να μην ψειρίσεις τις αντιδράσεις τους. Συνάδελφοι είναι.


Και πρέπει να σε προειδοποιήσω: υπάρχει η πιθανότητα να μην σε γουστάρει ο διευθυντής, αλλά να σε αποφεύγει επειδή βλέπει ότι τον γουστάρεις εσύ. Άλλο να του αρέσεις -ως εικόνα, ως άνθρωπος, ως συνάδελφος - άλλο να φοβάται να μείνει μόνος σου μαζί μήπως πιει και μετά δεν μπορεί να κρατηθεί από την έξαψη. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο η ένταση μεταξύ σας θα κοβόταν με μαχαίρι – και θα είχαν αρχίσει τα σχόλια από άλλους προ πολλού.

 

 

__________________
6.


Αγαπητή Α μπα!
Γιατί αντιπαθούμε εμμονικά κάποιους ανθρώπους? Το γράφω με αφορμή τον αδερφό του άντρα μου που είναι ο μεγαλύτερος τεμπέλης όλων των εποχών! 42 χρονών και μένει ακόμα με τη μανούλα, κάνει την ίδια δουλειά από τα 20 που του εξασφαλίζει ούτε 300 ευρώ το μήνα και όλο το απόγευμα παίζει στοίχημα ή είναι στο fb! Ο τύπος είναι τραγικός!!! Το θέμα είναι: Εμένα προσωπικά και τον άντρα μου δε μας ενοχλεί πουθενά, ακόμα και στα οικογενειακά τραπέζια τρώει 20 λεπτά και φεύγει, δεν έχει ζητήσει ποτέ δανεικά, δε μας έχει φορτωθεί ποτέ και πουθενά και ούτε πρόκειταÎ
¹ γιατί το πατρικό τους σπίτι θα γίνει δικό του οπότε??? Είναι ένας τεμπέλης όπως εκατομμύρια άλλοι!!! Γιατί όμως όταν γίνεται οποιαδήποτε συζήτηση τον αναφέρω πάντα σαν αντιπαράδειγμα και τον θάβω με την πρώτη ευκαιρία? Γιατί κάποιοι άνθρωποι «μας κολλάνε?» ΥΓ :ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ δεν τον γουστάρω!!!!
-κακιά νύφη


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Γιατί χτυπάει κάποια ευαίσθητη χορδή μέσα σου, που δεν ξέρω ποια είναι. Θα μπορούσε να είναι ότι κατά βάθος θα ήθελες να είσαι στη θέση του, άνετη και χωρίς υποχρεώσεις. Ή ότι θα ήθελες να έχει κάποιες επιπτώσεις για τη ζωή που κάνει ώστε να βεβαιωθείς ότι εσύ ζεις την σωστή ζωή. Ότι σου έχουν μάθει ότι η τεμπελιά είναι μεγάλη αμαρτία και πληρώνεται, ενώ η εργατικότητα αμείβεται, και περιμένεις μια αμοιβή που δεν έχει φτάσει. Κάτι τέτοιο.


 

_________________
7.

 

Καλημερα,
Σε διαβαζω συχνα γιατι οι αποψεις σου μου φαινονται ενδιαφερουσες. Τις προαλλες διαβασα τον προβληματισμο μιας αναγνωστριας και ενιωσα οτι συμπασχω αλλα ειδα οτι την εκραζες και μαζευτηκα .. αλλα νομιζω οτι ως ενα βαθμο εχει δικαιο.. ειναι με καποιον( λεκτορα ιστορικο) για τον οποιο αμφιβαλλει αν θα μπορει να ανταπεξελθει σε οικογενειακες υποχρεωσεις.
Το ιδιο θεμα εχω και γω.. περιπου. Δηλαδη το αγορι μου (μενουμε μαζι) ετοιμαζεται για master και διδακτορικο για να γινει καθηγητης πανεπιστημιου που ηταν το ονειρο του απο παντα και εχει φανερη κλιση( υποτροφιες, βαθμοι). Το θεμα ειναι οτι αυτο προυποθετει σπουδες μεχρι τα 30 και ενα επαγγελμα με κυρος αλλα δυστυχως κακοπληρωμενο. Επισης, ειναι αυτο που λεμε booksmart και πασχει απο πρακτικη σκεψη.. ειμαστε και οι 2 σχετικα ευκαταστατοι με οικογενειες που ασχολουνται με επιχειρησεις και εγω εχω μπει ηδη στο χωρο. Εκεινος δε θελει πολυ να ασχοληθει γιατι οι επιχειρησεις του μπαμπα του ειναι σε νησι και δε θελει να φυγει , αν και δουλευει καμια φορα τα καλοκαιρια. Η σχεση μας ειναι μια χαρα μεχρι τωρα.. αλλα η αληθεια ειναι οτι ειμαι με την ελπιδα οτι θα αλλαξει μονος του γνωμη , και θα ασχοληθει με τις επιχειρησεις του μπαμπα του. Αν δε το κανει δε ξερω αν μπορω να ειμαι με καποιον που μεχρι τα 30 θα ειναι φοιτητης και μαλιστα στο εξωτερικο. Επισης, σκεφτομαι οτι αν του πω οτι αυτο ειναι αιτια χωρισμου μπορει να κανει αυτο που του ζητησω εκβιαστικα κατι που δε με ικανοποιει. ( εχει γινει κατι αντιστοιχο στο παρελθον). Ουτε θελω να κανει τοσες σπουδες για την τιμη των οπλων και μετα να παει να αναλαβει ενα μαγαζι.
Δεν ειμαι απο αυτους που υπεραναλυουν οποτε απλα λεω οτι θα αντιμετωπισω το θεμα οτι προκυψει αναγκη. Μηπως αυτη δεν ειναι η σωστη τακτικη;
-Happiness


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Μωρέ λες;


Είσαι με κάποιον που έχει ένα συγκεκριμένο όνειρο που σου είναι γνωστό εδώ από πάντα (από πάντα!) και κάνει ό,τι μπορεί να κάνει για να το πραγματοποιήσει, κι εσύ μένεις μαζί του χωρίς να το συμμερίζεσαι, επειδή σκέφτεσαι ότι γιατί όχι, μπορεί να αποφασίσει να κάνει μεταμόσχευση εγκεφάλου και να θελήσει να γίνει κάποιος άλλος και να έχει ένα άλλο όνειρο για τη ζωή του, και συγκεκριμένα αυτό που έχεις εσύ για τη ζωή του.


Φαντάζεσαι να κάνει όντως την μεταμόσχευση εγκεφάλου και να αποκτήσει όνειρο να γίνει ακροβάτης στο Cirque Du Soleil;


Όχι. Δεν το φαντάζεσαι. Αν είναι να αλλάξει, θα είναι για να κάνει αυτό που θέλεις εσύ να κάνει. Φυσικά.


 

Και τώρα, η πολύ σημαντική μας ανακοίνωση.

Το έχω ξαναπεί, αλλά θα το ξαναπώ: το σχόλιο που μου δίνει την περισσότερη χαρά στο 'α μπα' είναι «σε διαβάζω καθημερινά με τον καφέ μου».

 

Το γεγονός ότι αυτή η στήλη έχει καταφέρει να μπει στην καθημερινότητα κάποιων ανθρώπων, δείχνει ένα είδος επιτυχίας που με συγκινεί, και κάθε φορά που το διαβάζω μου υπενθυμίζει την ευθύνη ώστε να συνεχίσει να υπάρχει αυτό το στοιχείο στην καθημερινότητα όλων αυτών που έχουν συνδυάσει το 'α μπα' με κάτι τόσο οικείο και προσωπικό, όπως είναι ο καφές τους το πρωί.

 

Αυτή η περιοδικότητα, συν κάτι ακόμα, κάπως μαγικό, που δεν μπορώ να προσδιορίσω, σιγά σιγά δημιούργησε μια παρέα που έχει συντονιστεί και επικοινωνεί καθημερινά, συμφωνώντας, διαφωνώντας, συμπληρώνοντας και διορθώνοντας. Η αφορμή είναι απαντήσεις σε ερωτήσεις, αλλά ο λόγος που έχει δημιουργηθεί αυτή η παρέα είναι ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι ίσως δεν είχαν βρει άλλο σημείο του ίντερνετ για να συναντηθούν, να νιώσουν ότι υπάρχουν κι άλλοι που σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο.

 

Θα μπορούσα να περιμένω κάτι καλύτερο, ως οικοδέσποινα αυτής της παλιάς στήλης; (Τον Αύγουστο το 'α μπα' κλείνει τα 6 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας. Σε χρόνια ίντερνετ αυτό το χρονικό διάστημα αντιστοιχεί σε τρεις ζωές σκύλου).
Δεν μπορούσα. Μπορούσε όμως κάποιος άλλος, ο άνθρωπος που έχει την ικανότητα να καταλαβαίνει πριν από σένα τι θα μπορούσες να κάνεις και μετά σου δίνει απλόχερα όλα τα εφόδια για να το καταφέρεις. Κι έτσι μια μέρα έλαβα ένα τρελό μέιλ από τον Στάθη Τσαγκαρουσιάνο, που έλεγε ότι το «Α, μπα;» μπορεί να μεγαλώσει, και να γίνει ένα ξεχωριστό κομμάτι, και να απευθύνεται σε νέες γυναίκες, σε μεγαλύτερες γυναίκες, σε όλες τις γυναίκες, και στους άντρες που καταλαβαίνουν αυτές τις γυναίκες γιατί είναι οι γνωστές τους, οι φίλες τους, οι γυναίκες τους.


Η σκέψη έγινε ακόμα περισσότερη σκέψη, και μετά δοκιμή, και τελικά, πράξη. Πλέον έχουμε στα χέρια μας την πρώτη απόπειρα του μεγάλου σάιτ «Α, μπα;», μεγάλου όχι ως προς το απόλυτο μέγεθος, αλλά μεγάλο σαν αγκαλιά, που θα προσπαθήσει να συμπεριλάβει όλα όσα διαβάζαμε στα σχόλια: την δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας, διαφωνίας, αλληλοσυμπλήρωσης, της πλάκας και της εξομολόγησης, με όσα εργαλεία μας δίνει το θαυμαστό διαδίκτυο.

 

Έχουμε πλέον γνωριστεί, αναγνωρίζουμε ο ένας τον άλλον. Ήρθε η ώρα να μετακομίσουμε σε ένα καινούριο σπίτι που θα χτίσουμε όλοι μαζί. Η ομάδα του «Α, μπα;» θα προσπαθήσει μαζί με εσάς να φτιάξει έναν ασφαλή χώρο στο ίντερνετ που θα μιλάει στις γυναίκες όχι σα να είναι κάποια ειδική κατηγορία που χρειάζεται νουθέτηση, μαθήματα θηλυκότητας και υπενθύμιση των κανόνων, αλλά σα να είναι κανονικοί άνθρωποι.

 

Eγγραφείτε στο Newsletter μας ΕΔΩ για να σας ειδοποιήσουμε τη στιγμή ακριβώς που το σάιτ μας θα ανέβει στον αέρα και για να λαμβάνετε μια εβδομαδιαία επιλογή από τα καλύτερα άρθρα μας.

Μπορείτε ήδη να ακολουθήσετε τις σελίδες μες στο Facebook, το Ιnstagram και το Twitter, μέσω των οποίων επίσης θα μάθετε τα νέα της εκκίνησής μας και θα συνεχίσει η επικοινωνία μας από όλες τις μπάντες.

Και την επόμενη εβδομάδα που θα είμαστε στον αέρα, γραφτείτε, ξεκινήστε το προφίλ σας, κοιτάξτε τα ποστ μας, παλιά και καινούρια, προτείνετε θέματα συζήτησης στο φόρουμ μας, πείτε μας τις ιστορίες σας, τις απορίες σας, τις διαφωνίες σας, τις προτάσεις σας, και φυσικά, τις ερωτήσεις προς την «Α, μπα;» που έφτιαξαν αυτή την υπέροχη κοινότητα. Σας περιμένουμε όλους.

 

Καλή αρχή
Σας αγαπώ ?

 

_______

Bρείτε εδώ το νέο σάιτ της Α,ΜΠΑ >>> https://ampa.lifo.gr/

 

133 Σχόλια
avatar
RedSonja 4.5.2018 | 11:57
Συγχαρητήρια Λένα και ευχαριστούμε!
avatar
Neverlander 4.5.2018 | 16:00
Ανυπομονουμεεεε!
ΥΓ. Γραφτηκα στο newsletter κ συμπληρωσα λαθος τις ημ/νιες - αυτο το κοινο θελουμε?
Καλη, τελεια, συναρπαστικη αρχη!
Haifischnet 7.5.2018 | 10:54
Για ποιες λάθος ημερομηνίες λες;

Αλήθεια, γιατί ζητάει τα γενέθλια; Αφού είναι αντίθετη προς τα αστρολογικά.
avatar
Neverlander 7.5.2018 | 18:56
Ναι, Hafischnet, τα γενεθλια λεω! Πηγα με το δημογραφικον του θεματος κ οχι με το ζωδιακο κ μπερδευτηκα :)
avatar
wd40 4.5.2018 | 12:00
Καλή αρχή!!!
avatar
RedSonja 4.5.2018 | 12:00
#7 Θες να αλλάξει για χάρη σου! Αυτός δεν θέλει.
Πιστεύεις ότι θα είναι ευτυχισμένος στη σχέση σας αν αφήσει τα όνειρα του για χάρη σου?
avatar
Ανώνυμος/η 4.5.2018 | 12:06
6. Μηπως κατα βάθος επειδη τον ζηλευεις που αν και τα ξύνει ολη μερα και τρωει και το ετοιμο φαγητο της 'μανουλας' σα να μην εφταναν αυτα θα κληρονομησει και το πατρικό σπιτι του άντρα σου?
Δεν μας ειπες για τη δικη σου ζωή. Με τον αντρα σου μενετε σε ενοίκιο? Ζορίζεστε να βγάλετε το μηνα?
Εσυ εργαζεσαι και ταυτοχρονα κανεις και τις οικιακές δουλειες( οπως πχ μαγείρεμα ?
Δεν λες τιποτε για τον ευατο σου στην ερώτηση σου και μετα περιμένεις να σου πουμε για ποιον λόγο αντιπαθεις τον ταδε ανθρωπο.
Οποτε η απαντηση μου ηταν wild guess...
alala 4.5.2018 | 12:13
Μπράβο α,μπα! Ανυπομονούμε!
avatar
Η μπλε ώρα 4.5.2018 | 12:23
Αγαπητή Λένα!
Καλή αρχή και καλή επιτυχία στο νέο σου site, η ιδέα μου φαίνεται το λιγότερο συναρπαστική κ είμαι σίγουρη ότι θα αγκαλιαστεί από όλους μας!:❤
Iris Prismatica 4.5.2018 | 12:24
Λένα, καλή αρχή!!!
Σανάνθη 4.5.2018 | 12:51
Μπράβο, Λένα και Στάθη! Αχ, έχω συγκινηθεί. Καλορίζικο το καινούργιο σπίτι, ειλικρινά ανυπομονώ να το γνωρίσω. Θα φέρω καφετιέρα ΧΧΧL ♥ ☺
avatar
Σοκοφρέτα 4.5.2018 | 12:55
Ρε Λένα κι εμείς σ'αγαπάμε!
Πολύ ωραία νέα!
Μακάρι όλο για τέτοια νέα ξεκινήματα να μαθαίνουμε και να μας δίνεται η ευκαιρία σε τέτοια ωραία πράγματα να εμπλεκόμαστε κι εμείς μαζί σου!
Καλή αρχή!
_thenewclassic 4.5.2018 | 12:56
Ειλικρινά, ανατρίχιασα και συγκινήθηκα. Πολλή αγάπη σε όλους <3
avatar
Λουλού 4.5.2018 | 13:11
Wow! Μπράβο! Καλή αρχή με το νέο site!
Ruddy 4.5.2018 | 13:11
Καλη αρχη!!
Μην ξεχασετε τα Α,μπα κουρια....
zouker 4.5.2018 | 14:33
Α ναιιιι!!!
Και ίσως μία ομάδα ντετέκτιβ να μάθουμε επιτέλους τι έγινε με τον τύπο που έγλειφε τις πατούσες.
Μάνα Κουράγιο 4.5.2018 | 14:54
Πάλι χτες τον σκεφτόμουν! Τελικά είμαστε πολλοί που μείναμε με την απορία!
Καλή αρχή Λένα και καλή επιτυχία (σίγουρα πράγματα).
balalaika 4.5.2018 | 13:17
Αχ, αυτή η ανακοίνωση μου ενεργοποίησε τον εγκέφαλο. Να οι ιδέες που μου ήρθαν:
- στήλη για βιβλία, όχι μόνο νέες κυκλοφορίες, αλλά βιβλία που αξίζει να διαβάσεις.
- στήλη για μαγειρέματα - προτάσεις για μεζεδάκια, νέα υλικά, ποτά (αλησμόνητη παλαιότερη απάντηση για συγκεκριμένο τζιν που του ταιριάζει αγγουράκι), ιστορία φαγητών.
- αρχειοθέτηση απαντήσεων της Α,μπα με βάση θεματικές ενότητες.
- στήλη αναγνωστών με περίεργα που συμβαίνουν, κάτι που διάβασαν και θέλουν να το μοιραστούν.
Ό,τι τέλος πάντων σου αρέσει να κουβεντιάζεις με όμορφη παρέα και ένα καφεδάκι...(Κοινώς ένα Α,μπα! σε ultra size). Τέλεια ιδέα, χίλια μπράβο!
Αναμένω με χαρά το νέο εγχείρημα. Συγχαρητήρια, Καλή αρχή και Καλοτάξιδο!
avatar
Mia Idea 4.5.2018 | 16:55
Ναι ναι και να έχει και κάτι από quora, να μπορείς να θέσεις ένα θέμα για το οποίο χρειάζεσαι πληροφορίες/εμπειρίες/γνώμες! Μπράβο Αμπά! Πότε πέρασαν 6 χρόνια δεν έχω χάσει ούτε μέρα το πιστεύεις??
βλαχάκι (το) 4.5.2018 | 13:36
#3
βάι, βάι, βάι!
δηλαδή εσύ αν δεις κάτι τέτοιο:
https://goo.gl/images/vqmqrv
+
https://goo.gl/images/B5UQyU
θα πέσεις να πεθάνεις, έτσι;
Να φέρουμε τον απινιδωτή;
avatar
Προσωρινώς ο Ποκοπίκος 4.5.2018 | 14:24
Βλαχακι, είμαι επισημως Πουριτανος. Αντιλαμβανομαι ότι δεν είναι όλοι οι ναθρωποι το ίδιο και ότι οντως για λιγους....πολυ λιγους το φιλι στο στομα είναι σαν την χειραψία αλλα ως εικονα είναι πολυ συγγενικη με την παιδεραστία. Για κοινωποιησε φωτο με ενηλικα αντρα να φιλα την κορη του ετσι και να δουμε....ο αφηγητης της πρωτης φωτο καλα λέει ότι είναι creppy.

Ειλικρινα η μονη φορα που είναι αναφερεται λογικο δυο ενηλικοι αντρες να φιλιουνται είναι να είναι εραστες....δηλαδη daddy και τεκνό, όχι daddy και τέκνο.

Το ομολογω ότι δεν είμαι τοσο "προχω" και είναι πλεον πολυ αργα για να "προοδευσω" προς τα εκει.

Φαντασου να φιλισω μικρο κορίτσι μες σε καταμεστο πληθος...."ρε παιδια ΚΟΡΗ μου είναι! μην βαρατε!, κυρ' δικαστα; είμαι αθώος...."
βλαχάκι (το) 4.5.2018 | 14:44
Από τις εξομολογήσεις:

"Την γνώμη σας
Σας φαίνεται φυσιολογικό μία μητέρα να φιλάει την κόρη της 30 ετών στο στόμα; Πώς μπορεί να πει η κόρη να το σταματήσει εφόσον την ενοχλεί και πώς να το πει στον ψυχίατρό της, ενώ ντρέπεται απίστευτα γι'αυτό; Πώς λύνεται ένα τέτοιο θέμα;"

http://www.lifo.gr/confessions/view/336519

__________

Η απάντησή μου εκεί:

"Φυσιολογικό; Και ναι και όχι.

Βασικά εξαρτάται από την κουλτούρα, τα ήθη, το τι είθισται σε συγκεκριμένες οικογένειες, αλλά και τις προσωπικές προτιμήσεις των εμπλεκόμενων ατόμων:
https://www.quora.com/Why-do-some-parents-kiss-their-children-on-the-lips

Αρκετοί, που σχολιάζουν στον παραπάνω σύνδεσμο αναφορικά, λένε πως *προφανώς* δεν υπάρχει κάτι το σεξουαλικό όταν δίνουν ένα peck on the lips στα παιδιά, τους γονείς ή στους παππούδες τους (ή και ακόμη στους φίλους τους)

Παραδείγματα:

Paul Dezso deHolczer, History buff

My family kissed on the lips -- parent to child. It was always a closed-mouth peck and there was nothing sexual about it. It was normal, everyday affection. This continued with my father until he died, when I was nearly thirty. That it appears unusual to others is just a difference in conditioning and custom. I have friends who never seem to kiss their family members. That is unusual to me. Oh: My family came to the US at the beginning of the twentieth century from Central and Eastern Europe and family kissing is pretty common there still. I never thought to inquire about or observe whether or not parents and children kissed on the lips there, but there is lots of cheek kissing among family and friends there.
_______

Martina Vancakova, mother and a long-term foster

Here in the Czech Republic (Europe), it is quite normal to kiss children on the lips and most people do not find it odd. It sometimes changes around teen age, when both parents and kids spontaneously cease it, except e.g. kissing good-bye. But some go on their whole life.

In the Czech Republic it is also often seen friends and other relatives kissing good bye shortly on the lips.

Personally, I know only one family who don't kiss kids on the lips. I find interesting that when the children were little they wanted to kiss their parents on the lips and it was the parents who taught them not to do it.

_______

Thomas Mass

I kiss my kids on the lips. I kissed my grandma on the lips. I kiss some friends on the lips. I kiss different people on the lips in and out of our family. My wife kisses no one on the lips except me. She doesn't want to get sick.
My buddy's wife always kisses on both cheeks and I always forget which is awkward for us both. It depends on people's culture and expectations.

Similarly, I've swam nude with strangers in Europe because to be the only one in a swim suit would have been strange. People generally don't swim nude together in the US.

Some people hug, others don't. Some men will not hug another man in any situation. My family hugs everyone. My wife's does not.

You probably won't get used to it but until reading your question I've never thought about it. My son's kisses are sloppy wet but I'll keep kissing him until he stops. And he will, just like my daughter did.

…εγώ, ας πούμε, δεν έχω μάθει κάτι τέτοιο στην οικογένεια και θα φαινόταν εντελώς ακατάλληλο, σύμφωνα με τις συνήθεις εκλαμβανόμενες νόρμες αλλά και σύμφωνα με τα προσωπικά μου γούστα, να το κάνω ή να μου το κάνουν …αλλά νομίζω ότι για άλλους (εντάξει ίσως όχι τόσο πολύ στην Ελλάδα) είναι κάτι το απολύτως νορμάλ και αυτήν την αίσθηση εισπράττω από τις περιγραφές τους ή από εικόνες σε movies ή στο δρόμο ξένους κ.λπ.. Έτερο παράδειγμα: σε χώρες της λατινικής αμερικής π.χ. είθισται 2 άνθρωποι (άγνωστοι μεταξύ τους) που έχουν, όμως, έναν κοινό γνωστό που θα κάνει τις συστάσεις, να φιλιούνται στο μάγουλο σε φάση «χαίρομαι που σε γνωρίζω». Κι αυτό μου φαίνεται kinda forward και περίεργο, αλλά συμβαίνει.

(χαχα, όπως και αυτό: https://rarehistoricalphotos.com/gorbachev-honecker-kiss-1986/
Kiss of Soviet leader Mikhail Gorbachev and East German President Honecker, 1986)
_________________

Για να επανέλθουμε στο θέμα: Εννοείται πως όποιος δεν είναι άνετος στο να δέχεται τέτοιου τύπου φιλιά, από γονείς ή από τον οποιονδήποτε, θα πρέπει να το κόβει και να μην αισθάνεται καθόλου άβολα στην οριοθέτηση!!!"


βλαχάκι (το) 4.5.2018 | 15:04
...χμμ, επίσης να πω πως τον τελευταίο καιρό φαίνεται να έχουμε πήξει στα παιδεραστικά φαινόμενα (ή τελοσπάντων πολλά τέτοια περιστατικά καταγγέλλονται). Σε εβδομαδιαία βάση πλέον, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ακούμε τέτοια πράγματα: http://www.lifo.gr/now/greece/191293/ayksithikan-oi-kataggelies-gia-seksoyaliki-kakopoiisi-paidion-sti-thessaloniki-220-ypotheseis-se-tria-xronia
...κι όπως θα δούμε και στο κείμενο οι θύτες είναι "υπεράνω κάθε υποψίας".

...Ναι, η ελληνική κοινωνία δεν είναι συνηθισμένη στα pecks στο στόμα, μεταξύ συγγενών και φίλων, όπως άλλες κοινωνίες (και αυτό δεν από μόνο του κάτι το μεμπτό, προφανώς) ούτε είμαστε π.χ. συνηθισμένοι στο αγαπησιάρικο bonding πατεράδων-υιών κ.λπ., όμως -φαίνεται- πως δεν είμαστε και τόσο ξένοι ως προς τα ΑΙΣΧΗ που λαμβάνουν χώρα πίσω από κλειστές θύρες και μόνον, πέρα από τα μάτια του φιλοθεάμονος κοινού.

...Μεγάλη κουβέντα, άστα να παν στον διάβολο.
avatar
Ανώνυμος/η 5.5.2018 | 01:10
Η Victoria Beckham συνηθιζει να φιλα την κορη της στο στόμα

https://edition.cnn.com/2016/07/14/health/victoria-beckham-kisses-daughter-on-lips/index.html
βλαχάκι (το) 5.5.2018 | 18:11
Rudi, δες κι αυτό:
https://m.huffpost.com/us/entry/10999590
Γέλασα πολύ εκεί που λέει η αρθογράφος ότι μία μαμα θεωρούσε ότι τα ράσμπερυ kisses στο ποπό του μωρού είναι "μια χαρά", ενω τα pecks στο στόμα "creepy".

Οι άνθρωποι είμαστε τόσο περίεργοι και αστείοι, μερικές φορές... :-)
avatar
Προσωρινώς ο Ποκοπίκος 4.5.2018 | 15:59
Καλα όλα αυτα αλλα εχε σε ετοιμοτητα τον απινιδωτη!
βλαχάκι (το) 4.5.2018 | 20:32
...Ε όχι και απινιδωτής, αυτά είναι πολύ light.
Φαντάσου να πρέπει να ακούσει για τις πρακτικές κάποιων φυλών της Μελανισίας (βλ. Etoro, Sambia, Marind-anim κ.λπ.).
Haifischnet 9.5.2018 | 12:28
Είναι λάθος να λέμε "φιλί στο στόμα" ένα φιλί από χείλια σε χείλια γιατί έτσι δημιουργούνται οι παρεξηγήσεις.

Ο άλλος καταλαβαίνει γλωσσόφιλο και πέφτουν βροχή οι απινιδωτές.
Tarzan 4.5.2018 | 13:39
Πολύ ευχάριστα τα νέα σου! Καλή αρχή!
avatar
leas 4.5.2018 | 13:40
#7. Μπορείς επίσης να του λες πότε να κάτσει, πότε να σηκωθεί, πότε να κατουρήσει και πότε να αναπνέει. Αλλά τότε, μπορεί να σου κάνει το χατήρι εκβιαστικά, και τότε ποια αξία θα έχει; Το θέμα είναι μόνος του να ζητάει και να δέχεται τον έλεγχο σου, και όχι καθ' υπόδειξη. Για την τιμή των όπλων.

Λένα, περιμένουμε με χαρά!
avatar
Προσωρινώς ο Ποκοπίκος 4.5.2018 | 13:43
Αγαπητο 6, ψευδεσαι, σε ενοχλει γιατί ζει με διαφορετικους κανονες χωρις να "υποφερει" αυτα που "υποφερεις" εσυ λογο των δικων σου κανονων..."υποφερει" όμως τις συνεπειες των δικων του κανονων. Ειναι ο λογος που γενικα δυσκολευομαστε να αποδεχθουμε τους "αλλους". Εγω λογου χαρη δεν μπορω τους αργοσχολους, η αργοσχολία τους εχει συνεπειες πρακτικες στην ζωή μου; όχι, με ενοχλουν; ναι.

Η ενοχληση αυτη είναι πιο φυσικη και απο την ανατολη και δυση του ηλιου.
Δεν χρειαζεται να συμπαθεις και να αποδεχεσαι όλους τους διαφορετικους σου, απλα μην γίνεσαι εμποδιο στις ζωες τους εφ οσον δεν υπάρχουν επιπτωσεις στην δικη σου.
avatar
Προσωρινώς ο Ποκοπίκος 4.5.2018 | 14:27
Ξεκινησα το σχολιο διαφορετικα και εκανα delete...ξεχασα να διαγραψω και το "ψευδεσαι"...είναι παραταιρο στην τελικη μορφη του σχολίου.
avatar
Ανώνυμος/η 5.5.2018 | 15:27
Δεν πειράζει.
Τα είπες ωραία.
Nurse Elkins 4.5.2018 | 13:47
Ποιοι ειστε εσεις οι τρεις που μεχρι αυτη την ωρα πατησατε σε ολα τα σχολια που λενε καλη αρχη στην Α, μπα dislike; Και γιατι dislike σε τετοια σχολια γενικα;
zouker 4.5.2018 | 14:28
Η Κρουέλα Ντεβίλ, ο Σκαρ και ο Τζαφάρ.
Μάλλον το γάλα που βάλαν σήμερα στον καφέ τους ήταν ξινισμένο.
avatar
Προσωρινώς ο Ποκοπίκος 4.5.2018 | 14:29
Δεν πατησα σε κανενα dislike εκτος του δικου σου και ο λογος είναι ότι (μπορει να κανω λαθος) μου χτυπησε μεσα μου σαν πασιβ αγκρεσιβ δεικτισμος, αμα κανω λαθος και η απορία είναι γνησια και όχι "ρητορικη", συμπάθα με.
zouker 4.5.2018 | 14:35
Εγώ για γνήσια την πήρα. Του στυλ 'μα πως είναι δυνατόν' και όχι επιθετική, του στυλ 'ποιοί είστε, το νου σας, θα σας περιμένω στη γωνιά'.
Nurse Elkins 1.6.2018 | 09:43
Ναι ειναι γνησια απορια. Δεν ηταν ουτε ειρωνικο ουτε passive aggresive. Καποιος λεει συγχαρητηρια στην Α μπα και καποιος απο κατω παταει το χερακι του dislike. Γιατι? Η εξηγηση με το ξινισμενο γαλα μου φαινεται πιθανη!
avatar
Ανώνυμος/η 4.5.2018 | 14:32
Κι εμένα με τρώει αυτή η απορία και εκεί που εξοργίστηκα περισσότερο ήταν στα dislikes για τις ευχές των αναγνωστών όταν απέκτησε το κοριτσάκι της.

Μια και μπήκα ας ευχηθώ κι εγώ καλή αρχή και καλή συνέχεια και να πω κι ένα ευχαριστώ για όσα μας έδωσε μέχρι τώρα.
avatar
Προσωρινώς ο Ποκοπίκος 4.5.2018 | 15:03
Ζουκερ πραγματικα δεν γνωρίζω, απλα αυτη την δομη σχολίου την εχω δει πολλες φορες με σκοπο την passive aggresive λογικη, όχι παντα, για αυτο και ζητησα κε των προτερων την Συμπαθια της Νοσοκομας μας που μονο εκεινη γνωρίζει τις προθεσεις της.
zouker 4.5.2018 | 17:37
Ε, είναι αυτό με τα μυνήματα τα γραπτά, που πολλές φορές λόγω απουσίας τόνου φωνής μπορούν να ερμηνευθούν με διάφορους τρόπους. Τι να κάνεις!
avatar
Άναμπελ 8.5.2018 | 13:39
Εχω παρατηρήσει οτι αυτό το dislike ενιοτε μαζεύει ψηφους ενώ εσυ έχει πατήσει το like. Δεν ξέρω αν ειναι ιδέα μου ή καποιο bug, που θα έλεγε και ο πρωην μου ο προγραμματιστής ,αλλα μου έχει τύχει να πατησω το χεράκι "πάνω" και να δω να έχει μετρηθεί το ιδιο δευτερολεπτο, χεράκι "κάτω"
luckystrike 10.5.2018 | 11:36
Είναι επειδή εκείνη την ωρα ειναι σαν να κανεις ριφρες της σελίδας οπότε σου δείχνει τα λάικ και τα ντισλάικ ανανεωμένα
Black Cat 4.5.2018 | 13:51
Δεν σχολιάζω συχνά αν και σε διαβάζω κάθε πρωί με τον καφέ, καθώς και όλα τα σχόλια.
Σήμερα λοιπόν επειδή άργησες στο ραντεβού :) είχα άγχος μόλις διάβασα το "μια σημαντική ανακοίνωση" και αντί να διαβάσω τις ερωτήσεις από την αρχή , πήγα κατευθείαν στο τέλος..Και πήγε η καρδιά στην θέση της..
Συγχαρητήρια λοιπόν και καλή καλή αρχή!!
Το περιμένουμε με ανυπομονησία!!!
avatar
Mia Idea 4.5.2018 | 17:00
Τώρα εδώ που τα λέμε δεν ξεκαθάρισε αν το Αμπα θα συνεχίσει ως έχει παράλληλα με το νέο σάιτ...έχει γούστο!!! Αμπα όχι!!!
caravan 4.5.2018 | 19:38
Θα γίνει παράπλευρο site σαν του Δημοκίδη τα Μικροπράγματα στοιχηματίζω. Θα ανοίγει σε νέα υποενότητα (νέα καρτέλλα).

Στάθη Τσαγκαρουσιάνε να ξέρεις πάντως ότι το site του Δημοκίδη σταμάτησα πολύ γρήγορα (με το migration) να το διαβάζω. Και δεν φταίει καθόλου ο Άρης ο ίδιος. Δεν βολεύει το φορμά και βρίσκω κάπως ανούσια τα "γεμιστικά" θέματα.
Προσπάθησε να μην γίνει το ίδιο και με της Λένας όσο μπορείς (Με παρακαλετό το λέω και καλή προαίρεση κι όχι "μην τυχόν και με χάσεις από αναγνώστρια κούνια που σε κούναγε!" φτσικά!)
avatar
leas 4.5.2018 | 20:28
Καραβάν, και εγώ το ίδιο, σταμάτησα να το διαβάζω για παρόμοιους λόγους. Ελπίζω να μην γίνει κάτι τέτοιο, γιατί θα χάσει αυτό το 'οικείο΄ που αποπνέει η στήλη της Λένας και στην ουσία της αλλά επίσης και στο όλο στήσιμο της σελίδας.

Αν δούμε τη στήλη σαν ζωντανό οργανισμό, νομίζω ότι το 'παραγέμισμα' που αναφέρεις και που συμφωνώ, λειτουργεί σαν να του αφαιρούμε την προσωπικότητα.

Αυτή είναι η δική μου προσέγγιση όμως, με όλο το σεβασμό προς όλους.
TGProject 4.5.2018 | 20:37
Θα συμφωνήσω με Καραβαν. Επιπλέον τα Μικρό πράγματα έχασαν τον δυναμικό σχολιασμό κάτω από τα θέματα, που για μένα ήταν το μισό θέμα κάθε φορά.
Άρης Δημοκίδης 4.5.2018 | 22:07
Ελάτε βρε παιδιά!

Δώστε μας άλλη μία ευκαιρία ;-)

http://mikropragmata.lifo.gr
avatar
Ανώνυμος/η 5.5.2018 | 01:14
TGproject, οντως παλιά στα Μικροπράγματα στα σχόλια απο κάτω γινόταν χαμός , πολλες φορές υπηρχαν και " μαλλιοτραβήγματα" και ειχε και αυτο τη χαρη του lol
luckystrike 10.5.2018 | 11:37
Καραβάν το σάιτ έγινε που εισαι; leas; tgproject; ποκοπικε; ρε παιδιαααααα
avatar
leas 11.5.2018 | 16:26
Άρη Δημοκίδη, μετά την απάντηση σου στα σχόλια μας, ότι δεν πολυδιαβάζουμε τα ΄μικροπράγματα΄, σε εκτιμώ ακόμα περισσότερο!

Ήθελα από μέρες να το γράψω.
Άρης Δημοκίδης 11.5.2018 | 17:32
@leas να 'σαι καλά :)
avatar
Προσωρινώς ο Ποκοπίκος 7.5.2018 | 09:55
Καραβαν' μπορεις να προσπερνας τα πρωινάδικα του μικροπραγματα οπως κανω και εγω αλλα τα αλλα παραμενουν το ίδιο (τα 15 και τα αρθρα του Δημοκίδη).

Εγω με τα μικροπράγμα εχω αλλο προβλημα, μερικες φορες παω να γραψω σχολιο μου λεει "εγγραφτήτε" πατάω το ανθρωπάκι, με χαιρετάει, το χαιρετάω και τιποτα...κατι κανω λαθος που δεν εχω καταλάβει.

caravan 12.5.2018 | 15:11
Ποκοπίκε

και σε μένα κάτι παρόμοιο συνέβη κανα δυο-τρεις φορές και βαρέθηκα να επιμείνω...(λιθοβολήστε με την τεμπέλα)

Πάντως η εκτίμησή μου στο πρόσωπο του Άρη παραμένει αναλλοίωτη (κι όντως ήταν χαριτωμένη η παρέμβαση του παραπάνω) και διαβάζω αρκετά από τα δικά του άρθρα.
*Traveller* 4.5.2018 | 13:52
Λένα,καλή αρχή στο καινούριο σου site!Θα είμαστε όλοι εκεί! <3
avatar
Lady Chatterley 4.5.2018 | 13:52
Τι ωραία νεα!
zouker 4.5.2018 | 13:54
#2 Να συμπληρώσω πως είναι και σημαντικό να μην τα βάλεις με τον εαυτό σου που έμεινε τόσο καιρό με αυτόν τον άνθρωπο. Ή ανθρωπάκο που λέει και η Λένα :)
Αυτό είχες ανάγκη να κάνεις, τόσα ήξερες, αυτά έκανες. Τώρα επεξεργασία του τι συνέβη και πάμε παρακάτω.
πόντια international 4.5.2018 | 13:55
Καλή αρχή! I'm thrilled!

Θα υπάρχει ένα σάιτ που θα λέω "από *τόσο* σε ξέρω" <3
Εύγε Λένα, πάντα τέτοια!
avatar
piter parapan 4.5.2018 | 13:58
Λένα μας, σε διαβάζω καθημερινά αλλα σπάνια σχολιάζω! Σήμερα ομως συγκινήθηκα λιγάκι!! Συγχαρητήρια , καλή αρχή!! Φιλιά σε όλους!!
zouker 4.5.2018 | 14:01
#3 Σιγά το Οιδιπόδειο.
Δηλαδή αν η κόρη αγκαλιάζεται με τη μαμά είναι οκ; Ή και αυτό το θεωρείς σύμπλεγμα; Ο άντρας με τον πατέρα; Η κόρη με τον πατέρα; Τα αδέρφια μεταξύ τους; Η κουνιάδοι; Η νύφη με την πεθερά;
Αν υπάρχει αγάπη ασ' την να κυλήσει και να εκφραστεί, ωχού.
zouker 4.5.2018 | 14:15
#4 Κάτι μου λέει πως μιλάς εκ του ασφαλούς, παρακολουθώντας τους φίλους και γνωστούς σου να γκρινιάζουν για το ότι καταπιέζονται (ενώ αλλιώς θα είχαν όλες τις κανάρες/του κάναρους του ντουνιά) και πίνοντας χαλαρό φραπέ. Χωρίς να είσαι σε σχέση με έναν άνθρωπο που εκτιμάς και δε θες με ΤΙΠΟΤΑ να τον πληγώσεις, μιας και συμφωνήσατε πως στη σχέση αυτή θα είστε τα δυο σας.
φούστα κλαρωτή 4.5.2018 | 14:19
Κ Α Λ Η Α Ρ Χ Η !!!

υγ. σε παρακαλώ κάνε και μια βίντατζ στήλη με προϊστορικά πουλιά και λοιπά :D
avatar
Johnny Panic 4.5.2018 | 14:21
Εκπληκτική ιδέα! Αδημονούμε! Εγώ γράφτηκα ήδη!
zouker 4.5.2018 | 14:24
Συγκινήθηκα από την ανακοίνωση!! Καλή αρχή!
alpha2zeta 4.5.2018 | 14:25
Σήμερα προσπεράσαμε τις ερωτήσεις και αρχίσαμε να διαβάζουμε από κάτω :)
Καλή αρχή!
avatar
ank1986 4.5.2018 | 14:46
Πραγματικά πιστεύω ότι όλοι αυτό κάναμε :)
avatar
Kλεοπάτρα 4.5.2018 | 15:54
Οχι η ψυχαναγκαστική ξεκίνησε με την ίδια σειρά,καμία αλλαγή αντίσταση στην αλλαγή!πάντως καλή αρχή Αν και πρόκειται για αλλαγή οποτε υα μου στοιχίσει.....
zouker 4.5.2018 | 17:32
Κλεοπάτρα σε νιώθω! Και γω ψυχαναγκαστικά ξεκίνησα από την αρχή και σκέφτομαι ωχ αμάν τι θα γίνει που θα αλλάξει η στήλη, πως θα το διαχειριστώ όλο αυτό. Κατά τα άλλα καλά :) :)
avatar
Ανώνυμος/η 4.5.2018 | 20:25
@ Κλεοπάτρα, ετσι ακριβως κι εγω . Το ocd μου και σημερα μια έξαρση την είχε και τις ερωτησεις τις διαβασα οπως πάντα με τη σειρα:p
πόντια international 4.5.2018 | 15:00
Και το scroll έμοιαζε ατελείωτο και έλεγα μα σήμερα βρήκαν να είναι όλες οι ερωτήσεις και απαντήσεις σεντόνια, έλεος χαχαχα :D
gkon 4.5.2018 | 14:34
Καλή αρχή, σε ακολουθούμε παντού <3
Vasilis21 4.5.2018 | 14:39
#7 Αν ήμουν στη θέση του και απειλούσες με χωρισμό, θα είχες ήδη φύγει. Πολύ κακώς δε σου είπε "ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα". Δε μου φαίνεται ότι πολυενδιαφέρεσαι για τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου. Τράβα το δρόμο σου και άσε εκείνον να τραβήξει το δικό του. Εσύ νομίζεις ότι ένα διδακτορικό είναι παιχνιδάκι.
caravan 4.5.2018 | 14:40
Yπέροχα νέα! Μόλις είδα την ανακοίνωση κάτι τέτοιο περίμενα. Καλό ξεκίνημα!
πόντια international 4.5.2018 | 15:05
Ε πες τα ντε!
Το λέω γιατί φίλη/ος σχολιαστής λέει "πήγε η καρδιά μου στη θέση της" και σκέφτηκα
Ορίστε, αν δεν έχεις δει τον Χριστό φαντάρο, με κάτι τέτοια τρομάζεις.
Καρδούλα, σ'εσένα, σ'εμένα, στους σχολιαστές που τρόμαξαν.
caravan 4.5.2018 | 19:40
Έεεεεεετσι!! :D
avatar
fangirl 4.5.2018 | 14:50
Λένα καλή αρχή! Τι όμορφα που τα είπες… χάρη σε εσένα είναι τόσο σπουδαία η ομάδα του Α, μπα και αξίζει ένα καινούριο σπίτι.
avatar
ank1986 4.5.2018 | 14:55
# 5 Εξαιρετική η απάντηση της Α, μπα, όπως πάντα. Και εύστοχη. Ήθελα με τη σειρά μου να ρωτήσω, το ότι φοβάται να πάει για ποτό μαζί σου μήπως καφθούν οι αντιστάσεις, το έχει πει ο ίδιος ή το υποθέτεις εσύ; Έχει μεγάλη σημασία.
Επίσης, προσέλαβα έναν υφέρποντα εσωτερικευμένο μισογυνισμό στη στάση σου. Πιθανότατα, όπως λες, "έχεις τη μύγα" και δε θες πολλά πολλά μαζί του για να μην καρφώνεσαι, όμως εσύ πέραν αυτού, φαίνεται να έχεις μπει από μόνη σου στην απομόνωση επειδή είσαι γυναίκα. Από που κι ως που δεν μπορείς να αστειεύεσαι, να είσαι χαλαρή στο χώρο εργασίας - τουλάχιστον όσο οι άλλοι - και να φοβάσαι μην τυχόν κάθε κίνηση σου κακοχαρακτηριστεί; Είναι σαν να πυροβολείς τα πόδια σου βρε παιδάκι μου. Μην το κάνεις αυτό. Όσο για τους κουτσομπόληδες του γραφείου, και πολύ άργησαν. Μην τους αφήνεις να σε επηρεάζουν, γιατί τόσα ξέρουν, τόσα κάνουν. Άσε που μπορεί όντως να απειλούνται. Αλλά οι κουτσομπόληδες και οι νταήδες, είναι σαν τα σκυλιά: μυρίζουν το φόβο. Μην τους κάνεις τη χάρη. Και μην απεμπολήσεις όσα με κόπο κατάφερες, λόγω μιας πατριαρχίας, που μας θέλει, αν όχι κλεισμένες στην κουζίνα μας, σίγουρα μακριά από το γραφείο του διευθυντή ...
πόντια international 4.5.2018 | 14:55
Ρε κορίτσια, και εσύ και η τότε κοπέλα και όποια άλλη: Τι θέλετε από τους συντρόφους σας; Γιατί είστε μαζί τους; Αν γνώριζαν, αν τους ενδιέφεραν, αν είχαν ακολουθήσει πρακτικά επαγγέλματα πώς τα λένε, θα ήταν άλλοι άνθρωποι, δεν θα ήταν αυτοί που γνωρισατε. Είστε μαζί τους επειδή είναι μορφωμένοι και μόνο μέσω αυτής της διάστασής τους τους κρίνετε;
Από την άλλη, σαφώς και η συντροφικότητα, ο γάμος, η συνύπαρξη, μας βγάζουν από τον μικρόκοσμο μας, όσο σημαντικός κι αν θεωρείται ή αν είναι όντως αυτός.

Μήπως οι σύντροφοι σας πιστεύουν ότι θα "ανοίξουν σπίτι" και δε θα κουνηθεί τρίχα από τα μαλλιά τους και γι'αυτό αγχώνεστε; Σας έχω τη λύση αγαπητές φίλες!
Το λέτε καθαρά και ξάστερα, πρώτα στον καθρέφτη σας και μετά σ'εκείνους:

Αν νομίζεις ότι δε θα κουνηθεί τρίχα από τα μαλλιά σου και ότι όλα θα κυλάνε νεράκι σε συμπαντική αρμονία, γελάνε όλοι επιστημονικοί κλάδοι μαζί.

Σ'εμένα ο γλυκός μου έλεγε πόσο τον γοητεύει που τον φέρνω σ'επαφή με τον πραγματικό κόσμο και τέτοιες μπαρούφες, και λίγο καιρό αφότου ήρθα να μείνουμε μαζί, μόνο που δε με ρώτησε αν είμαι η καινούργια οικιακή βοηθός και πότε σχολάω. Που λέει ο λόγος. Ε δεν έπεσα κι απ'τα σύννεφα. Και γι'αυτό δεν έφυγα θιγμένη αλλά έκατσα και ξεκαθάριζα για το πρώτο διάστημα της προσαρμογής ΜΑΣ.
Και μπορεί να έβλεπα και να με πείραζε ότι δεν με διευκολύνει σε κάποια πράγματα, πρακτικά και μη, αλλά άργησα να δω ότι εκείνος είχε αφήσει στην άκρη ένα διδακτορικό που ήταν ήδη στη μέση και στον πάγο, για να μου συμπαραστέκεται στο πένθος μου, με τον τρόπο που μπορούσε και για τα δεδομένα του.
Επειδή εγώ τον αγαπούσα ανεξαρτήτως διδακτορικών, δεν έβλεπα πόσο σημαντικό ήταν ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ αυτό που έκανε.

Θέλω να πω με όλα αυτά, ότι αν αγαπιέστε, θα βρίσκεται αυλάκι να κυλήσει το νερό. Πρώτα όμως να ξεκαθαρίσετε αν υπάρχει νερό. Αν ναι, να θυμάστε ότι θα πρέπει να βρίσκετε τρόπους να κρατάτε γεμάτες τις δεξαμενές σας, άλλοτε στάλα-στάλα, άλλοτε με τρεχούμενο νερό. Τα άλλα είναι ρευστά. :P
avatar
ank1986 4.5.2018 | 16:05
Συγκινήθηκα Πόντια. Από την ιστορία με τον δικό σου, που άφησε πίσω το διδακτορικό του για σένα και εσύ το κατάλαβες αργότερα.
Πόσες φορές αντιλαμβανόμαστε με καθυστέρηση πράγματα που κάνουν οι άλλοι για μας, όταν πια είναι αργά.
Για σένα βέβαια μάλλον δεν ήταν αργά, και χαίρομαι γι αυτό.
(Από την άλλη, όταν κάποιος κάνει κάποια θυσία για μας και μεις είμαστε τελείως γκάου μπίου μπορεί να μας το λέει κιόλας. Μην είστε τόσο διακριτικοί βρε παιδιά. Σκουντήξτε μας και λίγο).
avatar
leas 4.5.2018 | 16:28
Ναι, να μας το λένε, και θα καταλαβαίνουμε ή όχι ανάλογα με το πόσο βαθύ και μεγάλο είναι το πρόβλημα που μας κάνει να μην βλέπουμε τη θυσία του άλλου.

Σε εμένα ας πούμε, αν παλιά μου το έλεγε ο άλλος, ούτε που θα το άκουγα. Αλλά και να το άκουγα προς στιγμήν, δε θα έκανε καμία διαφορά.
ThisisPennyLane 4.5.2018 | 16:55
Πάρα πολύ ωραίο σχόλιο Πόντια.


Υ.Γ. Συγχαρτητήρια α μπα, και καλή επιτυχία στο νέο εγχείρημα :)
νερό 4.5.2018 | 15:17
Έχω ενθουσιαστεί με τα σημερινά νέα! Έχω μεγάλες προσδοκίες! Επίσης ωραία εικονογράφηση:)
*περδικούλα* 4.5.2018 | 15:21
ίσως έκανα το πιο γρήγορο σκρολ ντάουν της ΖΩΗΣ ΜΟΥ. Η θείτσα μέσα μου συγκινήθηκε. Καλή αρχή Α,μπα! <3
Phoebe Buffay-Hannigan 4.5.2018 | 15:25
πολύ όμορφη και η εικονογράφησή σου, λένα! καλή αρχή και συγχαρητήρια!
avatar
"Σκιάς όναρ άνθρωπος" 4.5.2018 | 15:38
Αγαπητή Α, μπα, αγαπητή Λένα
σ'ευχαριστούμε για όλα αυτα τα χρόνια του Α, μπα και περιμένουμε να δούμε το νέο σου εγχείρημα!
kudra 4.5.2018 | 15:39
Καλή Αρχή Λένα <3
● αρνί ● 4.5.2018 | 15:41
# 6
Πώς γίνεται να είναι "ο μεγαλύτερος τεμπέλης όλων των εποχών" αλλά να δουλεύει από τα 20; Δηλαδή αν ήταν άνεργος πώς θα τον αποκαλούσε;
avatar
Mia Idea 4.5.2018 | 17:05
Πολύ εύστοχο!
avatar
Ανώνυμος/η 4.5.2018 | 21:01
Πιθανοτατα εργαζεται part time ( εξου και τα 300 ευρω.)
Και η κοπέλα τον θεωρει τεμπλχανά γιατι στα 43 του αντι να βρει μια κανονικη δουλειά να μπορει να συντηρηθει και να ειναι ανεξάρτητος αρκείται στα 300 ευρω και να εχει περισσοτερο χρονο να τεμπελιάζει και όλα ετοιμα απο τη μαμά.
Δεν εχει και άδικο εδω που τα λέμε. Δεν τον λες και υπόδειγμα εργατικου lol
avatar
"Σκιάς όναρ άνθρωπος" 4.5.2018 | 15:48
#7
Σε αντιπάθησα. Σε αντιπάθησα γιατί φαίνεσαι ξερόλας και υπερόπτης, γιατί φαίνεσαι εσύ να ξέρεις καλύτερα πού πρέπει ντε και καλά να πετύχει ο σύντροφός σου. Προσπαθεί να πετύχει ακαδημαϊκά, να αναγνωριστεί και να δουλέψει σε Πανεπιστήμιο. Είναι πάρα πολύ δύσκολο αλλά είναι και τρομερά μεγάλη ικανοποίηση να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα. Η μεθοδικότητα και το πάθος του γι'αυτό δε σου λένε τίποτα;
Επίσης από μόνη σου λες ότι είναι "booksmart" και δεν έχει πρακτική σκέψη. Επειδή λοιπόν είμαι στα ίδια, τον καταλαβαίνω (αν ισχύει φυσικά στο βαθμό που το περγράφεις γιατί μόνο ότι είναι ανίκανος να συντηρηθεί δε μας έχεις πει). Οπότε εσύ, η έξυπνη, η πρακτική, η τα-ξέρω-όλα-και-συμφέρω πώς θέλεις αυτός ο άνθρωπος να διαχειριστεί τις επιχειρήσεις; Για πες μας. Πώς θέλεις να ελέγχει λογιστές, προμηθευτές, προσωπικό ταυτόχρονα, έχοντας παράλληλα το άγχος μιας επιχείρησης; Και ποιος σου εγγυάται ότι η επιχείρηση θα συνεχίσει να είναι κερδοφόρα και γιατί να πάει ο άνθρωπος να εγκλωβιστεί σε ένα νησί, αν δεν είναι αυτό που θέλει, για να εποπτεύει μια επιχείρηση που επίσης δε θέλει. Over and out.
avatar
Mia Idea 4.5.2018 | 17:08
Κι επίσης γιατί τους φέρνει πιο κοντα στη δημιουργία οικογένειας η σχέση εξ'αποστασεως (νησί αυτός- στις επιχειρήσεις της αυτή) από την τωρινή κατάσταση που συγκατοικούν στο εξωτερικό? Βασικά δε βλέπει τον εαυτό της να μένει κι άλλο στο εξωτερικό, αυτό νομίζω είναι όλο κι όλο το πρόβλημά της.
avatar
elmmcha 6.5.2018 | 12:21
Βασικά, το πρόβλημα της το δήλωσε ξεκάθαρα. Θεωρεί ότι η ενασχόληση με "τις επιχειρήσεις του μπαμπά" θα αποφέρει περισσότερα χρήματα σε σχέση με την ακαδημαϊκή καριέρα. Η κοπέλα θέλει σύντροφο με οικονομική άνεση, βρήκε σύντροφο με οικονομική άνεση και τώρα χάλασε το γλυκό γιατί ο άνθρωπος δεν ακολούθησε το δρόμο που αυτή περίμενε να ακολουθήσει.
muse 4.5.2018 | 15:52
Τι υπεροχα, φανταστικα νεα! Τωρα δεν θα θέλουμε να τελειωσει ο πρωινος καφες! Καλη αρχη!!
avatar
Χάιντι 4.5.2018 | 15:54
#3

Ειμαι μητερα ενος αγοριου (μικρου ακομα) και το αγκαλιαζω και το φιλαω οσες φορες μπορω μέσα στην ημέρα. Θα ήθελα να ειχα τον χρόνο να το κάνω πιο πολύ.
Θελω να πιστεύω οτι θα μπορώ να το κάνω και στο μέλλον (αν φυσικά θέλει και αυτό), χωρίς να νιώθω οτι υπάρχουν ανθρωποι και δη η νύφη ή ο γαμπρός του που την αγάπη και την τρυφερότητα αυτή την ερμηνεύουν ως κάτι μεμπτό.
Υς. Να ξέρεις οτι οι αγκαλιές και τα χαδια που εισπρατεις απο τον φιλο σου, τα εχει μαθει απο την μητερα του η τελος παντων απο την οικογενεια του. Ασχημο πραγμα να πιστευεις οτι επειδη ενηλικιωθηκε πρεπει να τα κοψει.

Λενα καλη αρχη!
avatar
Ανώνυμος/η 4.5.2018 | 16:05
Λέω κι εγώ, γιατί άργησε σήμερα το Α Μπα...

Λένα μου, τα νέα είναι υπέροχα και πραγματικά αξίζεις ένα μεγαλύτερο σπίτι! Σε ανακάλυψα πριν από ένα χρόνο περίπου και από τότε σε διαβάζω ανελλιπώς! Για να καταλάβεις πόσο φανατική είμαι, εκτός από τη στήλη της κάθε μέρας, τα έχω πάρει όλα από την αρχή! Είμαι στη φάση που έχω διαβάσει όοοολο το ampa.blogspot.com και τώρα έχω πιάσει τη στήλη στη Lifo από την αρχή της (2012). Θα πάθω overdose καμιά ώρα και θα τρέχουμε!!

Υ.Γ. Μια απορία έχω μόνο... Το καινούργιο Α Μπα θα απευθύνεται σε "ανθρώπους που είναι γυναίκες". Μέχρι τώρα δεν απαντούσες στις ερωτήσεις ανεξαρτήτως φύλου; Αυτό θα αλλάξει; Ή εγώ δεν κατάλαβα καλά;

avatar
leas 4.5.2018 | 16:32
Πιστεύω πως αυτό δε θα αλλάξει αλλά και εγώ 'κόλλησα' όταν το διάβασα.
βλαχάκι (το) 4.5.2018 | 17:22
...Κι εγώ, ομολογώ πως, δεν κατάλαβα τον σκοπό της συγκεκριμένης έμφυλης περιγραφής (αν και εδράζεται στα ποσοστά αυτών που "ρωτούν" και αυτών που "απαντούν"). I guess we'll have to wait n' see. To safe space μου άρεσε, πάντως, και πιστεύω πως ισχύει.
TGProject 4.5.2018 | 17:19
Η αλήθεια είναι ότι και το "τρειλερ" μου φάνηκε πολύ γυναικείο και δεν θα ήθελα να αποθαρυνθει η συμμετοχή αντρών. Ας περιμένουμε να δούμε πως θα είναι. Καλή αρχή εύχομαι!
caravan 4.5.2018 | 19:46
θα απευθύνεται σε "ανθρώπους που είναι γυναίκες"

Mετάφραση:
Δεν είναι ένα site για γυναίκες. Είναι ένα site για ανθρώπους. Που τυχαίνει στην πλειοψηφία τους να είναι γυναίκες. Η "γυναικότητα" των αναγνωστών δεν κάνει την διαφορά. Η "γυναικότητα" των θεμάτων είναι που θα κάνει την διαφορά. Επειδή ενδιαφέρει και τα άλλα φύλα.

Ή τουλάχιστον αυτό κατάλαβα προσπαθούν να κάνουν branding.
TGProject 4.5.2018 | 20:43
Μάλλον αυτό που λες είναι. Όμως το branding μέχρι στιγμής είναι cosmopolitan στην αισθητική του και το μήνυμα που περναει είναι ότι είναι για γυναίκες. Φαντάζομαι το περιεχόμενο θα κάνει τη διαφορά
luckystrike 7.5.2018 | 11:28
Μπα μη φοβασαι δεν παθαινεις overdose. Οι περισσοτεροι το καναμε. Κι ανοιγει ενας αλλος κοσμος μπροστα σου ειδες; και οι σχολιαστες, που και που, διαμαντια καθαρα
piripiri 4.5.2018 | 16:17
Μπράβο Λένα! Καλή αρχή στο νέο αυτό βήμα. Είμαστε μαζί σου!
avatar
chrysafi 4.5.2018 | 16:22
συγχαρητήρια για το νέο ξεκίνημα !! θα ακολουθήσουμε πιστά εννοείται. μια μικρή απορία μόνο εχω, γιατί απευθύνεται πρωτίστως σε γυναίκες ? είμαι σίγουρη ότι θα είναι τέλειο αλλά προσπαθώ να καταλάβω το σκεπτικο πισω από την ιδεα.
Θεμος 4.5.2018 | 16:26
Χαρα στο κουραγιο σου, Λενα!
Αγατούλα 4.5.2018 | 16:37
Λένα! Κι εμείς σ'αγαπουμε!
avatar
acantholimon 4.5.2018 | 16:49
Ήθελα να τα χώσω λίγο,αλλά μ'έπιασε το γλυκύ μου διαβάζοντας την ανακοίνωση και δε μου βγαίνει.Άντε με το καλό να τα πούμε κι απ'το καινούριο στέκι.
avatar
Ανώνυμος/η 4.5.2018 | 17:13
Κονγκρατσουλενέισονς!!! Να το φαντασούμε σα τα μικροπράγματα του Δημοκίδη;
avatar
Ανώνυμος/η 4.5.2018 | 17:32
Συγχαρητήρια για την προαγωγή (ή κάτι τέτοιο). Ανυπομονώ να δω το site, σίγουρα θα είναι ενδιαφέρον!!!
avatar
ΦΩΤΕΙΝΗ 4.5.2018 | 19:27
Αμπά τι συναρπαστικό νέο!
Το ότι το σάιτ αφορά τις γυναίκες με ευχαριστεί πολύ, γιατί εμένα αυτό που μου αρέσει πιο πολύ σε σένα είναι ότι είσαι φεμινίστρια.

Μόνο για ένα πράγμα φοβάμαι: μην νομίζουν οι άντρες αναγνώστες ότι με το νέο σάιτ οι δικές τους ερωτήσεις θα έρθουν σε δεύτερη μοίρα και χαθούν από την στήλη.
Πσιτ 4.5.2018 | 21:02
Απο τη στιγμη που ενιωσες την αναγκη να πας με καποιον αλλον, μικρη σημασια εχει αν το εκανες και τελικα πράξη, την ενιωσες. Πηγή: www.lifo.gr

Ωπα ωπα ωπα! Αυτο ισχυει γενικα σαν αρχη; Δηλαδη εγω που εχω φαντασιωθει απειρες φορες οτι σκοτωνω ανθρωπους που μου τη σπανε -αλλα δεν το εχω κανει-, πρεπει να με χωσουν μεσα;
caravan 4.5.2018 | 22:08
Είναι ακόμα πιο απλό να το σκεφτεί το άτομο που έστειλε την ερώτηση:

το ίδιο μετράει να φας την τούρτα και το ίδιο να την σκεφτείς;
το ίδιο να σκεφτείς την αυτοκτονία και το ίδιο να γίνεις αυτόχειρας;
και φυσικά το δικό σου ερώτημα Πσιτ.

Η διαφοροποίηση έγκειται στο αναπόδραστο της πράξης έναντι της σκέψης...
Πολύ εφηβικός συλλογισμός ότι αφού μας πέρασε από το μυαλό πάει μαγαριστήκαμε οπότε δεν βαριέσαι δεν κάνουμε την κουτσουκέλα. :)
Franny 7.5.2018 | 16:30
αφαιρεσε με την σκεψη σου μια αρνητικη.
αρχικα νομισα οτι εγραψες το πανω σχολιο (που επρεπε να εχεις βαλει σε εισαγωγικα), ενω εγραψες το κατω,
συμφωνουμε δηλαδη...
avatar
indigo_night 5.5.2018 | 01:36
Χαίρομαι πολύ Λένα! Γιατί κι εγώ σε διαβάζω ανελλειπώς κάθε μέρα και πάντα με γειώνει η ενάργεια της σκέψης σου! Ένας λόγος παραπάνω να μπώ στο λάιφο. :))
avatar
Mother Earth 5.5.2018 | 01:53
#2
"Φυσικά τους πρώτους μήνες βλεπομασταν που και που και περνουσαμε ρομαντικά και με τέλειο σεξ κάποιες νύχτες"

Φυσικά? Από πού κι ως πού φυσικά; Γιατί φυσικά?
Ρε παιδιά, μια ερώτηση για να καταλάβω, από πότε είναι αυτονόητο όταν ενώ σε έχει απατήσει, έχει πληγώσει τον εγωισμό και τα αισθήματα σου κι έχετε χωρίσει, να εξακολουθείτε να έχετε βραδιές πάθους και ρομαντισμού?

Σου έδειξε ξεκάθαρα ποιος είναι και πως σκέφτεται. Το ότι η κατάσταση(εξαιρετικά βολική για τον ιδιο) έφτασε ως εδώ είναι δυστυχώς σε μεγαλο βαθμο δική σου ευθύνη που τον αφησες να εκμεταλλευτεί τις συνθήκες και τις ελπίδες σου.

Ω γεγονε γεγονε. Η ζωή συνεχίζεται και αφήνει διδάγματα που καλό θα ήταν να μην τα αγνοείς. Αλλαξε τροπο σκέψης και προσέγγισης προτού περάσουν άλλοι 6+ μηνες και έρθει κανένα προσκλητήριο γαμου (που λέει ο λογος). Γιατί τότε θα κλαις 7+ χρόνια.
Και ο χρόνος δε γυρνάει πίσω. Αξιοποίησε τον λοιπον Και ασχολησου με τον εαυτό σου. Εν ανάγκη απευθυνσου σε ειδικό.

Καλή τύχη!
avatar
Ανώνυμος/η 5.5.2018 | 11:58
Συγχαρητηρια Α, μπα, ανυπομονούμε για το νέο εγχείρημα! Μια απορία έχω η στήλη εδώ στη lifo θα συνεχιστεί ή μεταφερόμαστε αποκλειστικά στο νέο site;;
avatar
tsika_mpoum 5.5.2018 | 19:12
Πολλά πολλά συγχαρητήρια Α μπα μας!!!!!
Είμαι κι εγώ μία από αυτούς που σε διαβάζουμε κάθε μέρα με τον πρωινό καφέ συνήθως και είσαι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Με έχεις βοηθήσει πάρα πολύ μέσα από της απαντήσεις σου κι εμένα, μου έχεις δώσει άλλη οπτική σε πολλά θέματα που με απασχόλησαν κατά καιρούς και γενικότερα με έχεις βοηθήσει πολύ να βελτιώσω τον τρόπο σκέψης μου και να εξελιχθώ σαν άνθρωπος. Εσύ και η λογοτεχνία σαν να λέμε :) Μία μέρα δεν τα κατάφερα και σε διάβασα με καθυστέρηση σήμερα και με περίμενε κι εμένα αυτή η ευχάριστη έκπληξη!! Μπορεί να μη σχολιάζω τόσο συχνά, αλλά είσαι πλέον κομμάτι της ζωής μου εδώ και τέσσερα χρόνια περίπου! Ανυπομονώ να σε διαβάσω και από το καινούριο μας στέκι!!!!
Parisios 5.5.2018 | 19:41
Συγχαρητήρια, καλή αρχή και καλή επιτυχία!
avatar
Ανώνυμος/η 5.5.2018 | 20:02
ΝΑΙ!!!!!!! Λένα μας, καμάρι μας, θησαυρέ μας!!!! Καθημερινή μου συνήθεια από τις απαρχές του Α μπα, Ζήτω!!!!!!
Τοτός 5.5.2018 | 20:28
... ο Τοτός είμαι! δεν ήμουν συνδεδεμένη φαίνεται και με έβγαλε ως ανώνυμος/η. :)
Franny 8.5.2018 | 15:24
πολυ χαριτωμενη η δηλωση "ο Τοτος ειμαι!", ειδικα που προερχεται απο γυναικα :)
Pengu 6.5.2018 | 09:14
Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία!! Σε αγαπάμε πολύ, μας ανοίγεις τα μάτια και το μυαλό και εύχομαι να το κάνεις για πολλά πολλά χρόνια! Και τα παιδιά στα σχόλια είστε εξαιρετικά, νιώθω ότι σας γνωρίζω και ελπίζω να συνεχίσετε και στο νέο site δυναμικά!
avatar
bittergirl 6.5.2018 | 10:24
Λένα συγχαρητήρια! Χάρηκα πολύ με το ευχάριστο νέο! Μπράβο και στον Σ. Τσαγκαρουσιάνο που αναγνωρίζει εμπράκτως κι ενισχύει την ιδιαίτερη δυναμική του α,μπα. Με κέντρο της την ισότητα και τον σεβασμό προς τη γυναίκα, όπως αυτή εκφράζεται και υποστηρίζεται εδώ και χρόνια στις απαντήσεις και στα σχόλια. Ένας φεμινισμός που διαμορφώθηκε στην πράξη ενός συνεχούς διαλόγου, ο φεμινισμός του σήμερα, καθημερινός, λειτουργικός και πειστικός. Και οι άντρες που τον στηρίζουν, γιατί τέτοιες γυναίκες επιθυμούν για φίλες και συντρόφους. Χαίρομαι γι'αυτή την αξιόλογη παρέα και την πορεία της. Σε διαβάζω κι εγώ καθημερινά, κι όταν ανακαλύπτω κάποια μέρα που μου έχει ξεφύγει αδιάβαστη, νοιώθω λες και βρήκα ξεχασμένα χρήματα στην τσέπη μου :)
Franny 7.5.2018 | 10:12
αφου το ξερατε οτι ολοι θα κανουμε scroll down να διαβασουμε πρωτα την σημαντικη ανακοινωση, γιατι μας παιδευετε; ;p
χαιρετιζω την νεα προσπαθεια!
ειθε να εχει την ανταποκριση που ειχε και η στηλη , κι ακομα παραπερα!
Franny 7.5.2018 | 10:36
συγχαρητηρια στην μαρια γρηγοροπουλου για το υπεροχο πορτραιτο!
luckystrike 7.5.2018 | 11:25
Καλη αρχη Λένα! Πιο πολυ α,μπα ιιιιιιιιιιιιιιιι θα τρελαθω! Απλα ανοιξα σημερα και περιμενω. Καθαρισα τα μειλ μου να ειναι ετοιμα αλλα τιποτα. Ποτε; ποτε;
Franny 7.5.2018 | 15:28
#6
"ΥΓ :ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ δεν τον γουστάρω!!!! "

παλι καλα που μας το διευκρινισες, γιατι το μηνυμα σου ξεχειλιζει γουσταρισμα απο ολες τις τρυπες....

οι λογοι πιθανον αυτοι που ειπε η λενα.
αυτο που πρεπει να λυσεις, δεν ειναι γιατι δεν τον γουσταρεις, αλλα γιατι ασχολεισαι μαζι του, αφου δεν σε πειραζει/ φορτωνεται.

επισης , οφειλεις μια εξηγηση, γιατι τον αποκαλεις τεμπελη τον ανθρωπο που δουλευει ανελειπως απο τα 20? επειδη δεν βγαζει πολλα λεφτα?
επειδη εχει προσωπικο χρονο? επειδη του αρεσει η ζωη του οπως ειναι?
επειδη δεν σου αρεσει η δικια σου?
Franny 7.5.2018 | 15:47
#3
"κάθε φορά που ο άντρας μου αγκαλιάζει τη μητέρα του και η μητέρα του αυτόν, μου φαίνεται ανάρμοστο και μου προκαλεί αμηχανία. "

να πας να κοιταχτεις.
Franny 7.5.2018 | 15:50
#1

"Από τότε όμως δεν τον ξανά είδα ποτέ πουθενά. Τώρα μετά από δύο χρόνια και μάλιστα πριν λίγο καιρό τον είδα ξανά αυτή τη φορά στο μαγαζί που δούλευε και από τότε άρχισα ξανά να τον σκέφτομαι "

ειναι ολοφανερο! απορω πως δεν το βλεπεις.
ολο το συμπαν συνομωτει για να μην γινει τπτ...
βλαχάκι (το) 7.5.2018 | 20:41
άκυρο το προηγούμενο σχόλιο
επιτέλους συνδέθηκε :-)
Haifischnet 9.5.2018 | 12:40
Το Α,Μπα site μού δίνει τρεις επιλογές για να συνδεθώ για σχόλια: μέσω Λογαριασμού Facebook, Λογαριασμού Google και μέσω Twitter.

Για το τελευταίο δεν έχω να πω κάτι, γιατί δεν έχω και δεν θέλω να το ξέρω.

Στο Facebook έχω λογαριασμό με ονοματεπώνυμο, άρα δεν θα συνδεόμουν μέσω αυτού, ακόμη κι αν μπορούσα από υπηρεσιακό υπολογιστή.

Στο Google, ναι μεν δεν έχω το πλήρες ονοματεπώνυμό μου, αλλά ο λογαριασμός μου είναι προσωπικός και έχω αλληλογραφία, επαφές και συνδρομές που δεν θέλω να αποκτήσει πρόσβαση κάποιο site, όπως με προειδοποιεί κατά την εγγραφή. Λίγος σεβασμός στην ιδιωτικότητα, βρε παιδιά - τόσοι αγώνες δίνονται.

Είναι τόσο δύσκολο για τον δημιουργό της ιστοσελίδας (αυτής και των Μικροπραγμάτων) να αντιγράψουν το μοντέλο της lifo.gr όπου φτιάχνεις ένα προφίλ με ψευδώνυμο;

Υπάρχει και η λύση να δημιουργήσω έναν νέο λογαριασμό στο Google για να εξυπηρετήσω το χόμπι μου ως σχολιάστριας, αλλά γιατί τόση φασαρία, ΑΣ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ κάποιος.
idril 10.5.2018 | 19:57
Haifischnet
κι εγώ εκνευρίστηκα αρκετά. Θα προτιμούσα να μπορώ να βάλω ένα email. Aλλά τελικά αν πας μέσω fb που ζητάει το πιο απλό access (only public profile, no friends, & can de-select email), σου δίνει τη δυνατότητα να αλλάξεις τα πάντα για να φαίνεσαι ακριβώς όπως θες. Με ψευδώνυμο εικόνες κτλ.
Μη σου πω το προτιμώ από το email που είδα ότι χρησιμοποιείται ατόφιο στα mentions, ενώ για εμένα δείχνει το ψευδώνυμο που θέλω.

Από εκεί και πέρα, φυσικά έχεις δικαίωμα αποχής προς διαμαρτυρία... απλά κάντην ξεκάθαρη αν θες στο καινούριο σάιτ.
avatar
Μαύρος Γάτος 27.5.2018 | 18:03
Aπάντηση στην Ελενα (4η επιστολή) και στην Α μπα:
Νομίζω ότι η εθνολογία και η παρατήτηση από αυτήν των πρωτόγονων φυλών μας βοηθάει να εντοπίσουμε την "πραγματική" ανθρώπινη φύση.
Μου είχε κάνει εντύπωση η μαρτυρία του Μαλινόφσκι για τους ιθαγενείς των Τροβριανδών νήσων (Πολυνησία):
Σε μια κοινωνία της αφθονίας με άπειρο ελεύθερο χρόνο, επικρατούσε η μητριαρχία (η έννοια της πατρότητας απουσίαζε, το "αρσενικό" της οικογένειας ήταν ο θείος) : επικρατούσε απόλυτη ερωτική ελευθερία και μάλιστα εντελώς ακπμπλεξάριστη.
Ωστόσο, ένα μικρό ποσοστό ατόμων είχε παραιτηθεί από το "δικαίωμα στην ποικιλία" και ζευγάρωνε μονογαμικά. Σήμερα θα τους λέγαμε ερωτευμένους.
Τα πάντα λοιπόν είναι "φυσικά", το παν είναι -όπως πολύ σωστά είπες- να αναλαμβάνεις την ευθύνη γι' αυτό που κάνεις.
Πιθανότατα δε η καλύτερη λύση θα συνίστατο στην (εξαιρετικά δύσκολη) επιστροφή σε μια μητριαρχία, η οποία θα είχε καορθώσει να απαλλαγεί από την (λογική εν μέρει) τάση που επικρατεί σε ένα (κάπως υστερικό) τμήμα του φεμινιστικού κινήματος "να πάρει τώρα εκδίκηση από τους άντρες για τις χιλιετίες (υπαρκτής όντως) καταπίεσης από τους άντρες".
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

LIFOLAND ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ