Αγκαλιά σημαίνει δίνω με τα χέρια ανοιχτά, κι όποιος δίνει με τα χέρια ανοιχτά παίρνει με όλο του το σώμα. Έτσι ενωμένα τα δύο μέλη μετακινούνται στο χώρο αλλά όχι έναν οποιοδήποτε χώρο.
YouSendIt!

Τάνγκο ή Ταγκό;

Από την αναγνώστρια της lifoland, Ευφροσύνη Λούζη.

Ευφροσύνη Λούζη

Νομίζω πως έχει σημασία να ξέρετε τι κάνετε! Αν δεν καταλάβετε τι σημαίνει να χορεύεις τάνγκο, αν δεν καταλάβετε το νόημά του, θα μπορέσετε να κάνετε τα βήματα, αλλά ποτέ δε θα χορέψετε τάνγκο. Το τάνγκο είναι ένας χορός αγκαλιασμένου ζευγαριού, σε μια αγκαλιά που είναι στήριγμα, όχι πίεση.

 

Αγκαλιά σημαίνει δίνω με τα χέρια ανοιχτά, κι όποιος δίνει με τα χέρια ανοιχτά παίρνει με όλο του το σώμα. Έτσι ενωμένα τα δύο μέλη μετακινούνται στο χώρο αλλά όχι έναν οποιοδήποτε χώρο. Το αντίθετο, ένα χώρο που δημιούργησαν οι δυο τους. Το τάνγκο, δηλαδή διαψεύδει τα μαθηματικά γιατί ένα κι ένα δεν κάνει δύο άλλα ένα που είναι το ζευγάρι ή τρία γιατί είναι αυτός, αυτή κι ένα τρίτο σύνολο. Ένα ή τρία, ναι. Δύο, ποτέ!

 

Όπως στις σχέσεις μου, είτε είμαι φίλος, εραστής ή γονιός γνωρίζω τα χαρακτηριστικά μου μέσα από τον άλλον, έτσι και στο τάνγκο μπορώ να είμαι προστάτης ή προστατευόμενος, υποταγμένος ή κατακτητής


Πρόκειται για ένα γνήσιο σωματικό και ερωτικό διάλογο όπου και οι δύο μπορούν να αυτό- καθορίζονται και όπου επίσης υπάρχουν στιγμές σιωπής. Μια σιωπή που απαραιτήτως αποτελεί μέρος του διαλόγου που τον εμπλουτίζει αν θέλετε αλλά ποτέ δεν τον ακυρώνει.

 

Σε αυτόν τον διάλογο και οι δύο μπορούν να προτείνουν γιατί αν και ο ένας παίρνει την πρωτοβουλία της πρώτης κίνησης, η επόμενη θα γίνει σύμφωνα με την απάντηση, από άποψη ταχύτητας, διασκελισμού ή κατεύθυνσης. Πρέπει να μάθετε να ζείτε το λάθος σαν δυνατότητα να εμπλουτιστεί ο χορός!


Το τάνγκο είναι μια μέθοδος Αυτογνωσίας! Όπως στις σχέσεις μου, είτε είμαι φίλος, εραστής ή γονιός γνωρίζω τα χαρακτηριστικά μου μέσα από τον άλλον, έτσι και στο τάνγκο μπορώ να είμαι προστάτης ή προστατευόμενος, υποταγμένος ή κατακτητής. Έχω τη δυνατότητα να είμαι απέραντα τρυφερός, βίαιος ή ίσως και τα δύο.

 

Αυτό που σας λέω είναι εύκολο αλλά μόνο όταν το κατανοήσετε θα μπορέσετε να χορέψετε και επιπλέον με διαφορετικό τρόπο κάθε μέρα, μερικές φορές βίαια, άλλες τρυφερά, άλλες με αληθινή έκσταση, πάντως χωρίς καμία διακοπή.


Η ΑΓΚΑΛΙΑ ΕΊΝΑΙ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΌΧΙ ΠΙΕΣΗ!

Η ΣΥΝΑΣΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ!

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Ν' ΑΚΟΥΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΟΧΙ ΝΑ ΥΠΟΘΕΤΕΙΣ, Η ΑΓΚΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΧΩΡΟ, ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΓΙΔΕΥΕΙΣ, ΤΟ ΤΑΝΓΚΟ ΕΊΝΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ...

YouSendIt!
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

LIFOLAND ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ