ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΙΓΝΑΤΙΔΟΥ
26.3.2009
Kode 9

MALT, NO BLENDED: Οι Optimo είναι για τους μουσικούς παραγωγούς, δισκοθέτες και clubbers ό,τι και το Macallan για τους γνώστες του ουίσκι. Το δίδυμο των J. G. Wilkes και J. D. Twitch έρχεται από τη Γλασκώβη το βράδυ της Παρασκευής στο Bios (23:00, €10). Τ' όνομά τους προέρχεται από το ομώνυμο κομμάτι των Liquid Liquid (το έχουν ρεμιξάρει κιόλας). Το Νοέμβριο του 1997 μπαίνουν δυναμικά στην παραζάλη της σκωτσέζικης νύχτας, προτείνοντας μέσα από τα αλαλούμ μουσικά πάρτι τους μια νέα διέξοδο στο ερώτημα των απανταχού νυχτόβιων: πρέπει ή όχι να αποκεφαλίστει αλά William Wallace style o DJ; Τα How to Kill The DJ πάρτι στην Πόλη των Φώτων δισκογραφούνται και είναι τόσο influential που έχουν κάνει ακόμα και τους Disco Pogo («κούροι» του αθηναϊκού night life που φέρνουν στην Αθήνα τους Optimo) να νιώθουν πραγματικά υπερήφανοι που θα κάτσουν στα ίδια decks μαζί τους. «Στατιστικά υπάρχουν πιθανότητες 87,2% να κάνουμε το απόλυτο πάρτι, ενώ στην περίπτωση που το κοινό σας είναι θερμό, το ηχοσύστημα καλό και μας βάλετε σωστά monitors οι πιθανότητες φτάνουν το 98,7%» λένε οι ίδιοι. Αυτό το 1,3% είναι που μας φοβίζει!

LIFO NIGHT: Για να μην ξεχνιόμαστε! Σάββατο, 28 Μαρτίου, σε νέο χώρο, αλλά με τις ίδιες διαθέσεις και με την ίδια και απαράλλαχτη ελεύθερη είσοδο. Στο Beat λοιπόν, στην υπέροχη πλατεία Καρύτση, με Black Athena γι' αρχή και στη συνέχεια ένα βρετανικό ντελίριο: electro από τον Mark Pritchard (το 76.14 ήταν το πιο σημαντικό ambient album του ‘90 σύμφωνα με την «Guardian»), dubstep από τον Kode 9 (αφεντικό της Hyperdub)0 και dub tec από Peverlist. Οι πιστοί του είδους, του εντύπου, της πατρίδας και του Θεού θα είναι εκεί.

URBAN TROPICALIA: Τέσσερα αγνά παιδιά της πρωτεύουσας ξεκίνησαν ένα αγαθό blog (urbantropicalia.blogspot.com) με σκοπό να μοιράσουν στους τεχνοκράτες και σφυρηλατημένους από ματαιοδοξία ανθρώπους λίγες νότες αληθινής μουσικής. Αυτοί οι άντρες, λοιπόν, θα είναι στο K44 την Παρασκευή για να συνεχίσουν με επιτυχία το έργο τους. Μαζί τους και ο Larry Gus.

ETC: Ένας αυθεντικός και γλυκός στα αυτιά DJ, o Κωνσταντίνος Τσάβαλος, διαλέγει μουσικές κάθε Πέμπτη στο Beat. Στο Yoga Bala την Παρασκευή οι Ninja Tv θα ανταλλάξουν μουσικές σπαθιές με τους Non Stop Hits. Την ίδια μέρα στο Second Skin το δισκοπωλείο It Record γιορτάζει τα έξι του χρόνια. Το Σάββατο στο Void o V-Sag από τη Sound of Everything για τρελά μπίτια. Την Κυριακή ο George Lazaros από τον Kiss Fm και ο Pavlos E παρουσιάζουν τον εθισμό τους στη μουσική στο Divine.

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια