Έλλη Κανάτα Ιδιοκτήτρια της γκαλερί Elika

Drag show στις Κούκλες, Κουκάκι, Σάββατο 04/03/2011
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΡΙΒΟΛΗ
10.3.2011

Τι ώρα αρχίζει το πρόγραμμα;

Το πρόγραμμα αρχίζει στις 2 μ.μ. και, από ό,τι έμαθα εκεί, τις Τετάρτες κατά τις 12. Αν δεν κάνω λάθος, κρατάει γύρω στη μιάμιση ώρα. Επίσης, δεν είναι συνέχεια το ίδιο, οπότε μπορεί κανείς να ξαναπάει και να δει κάτι διαφορετικό.

Είχες ξαναπάει σε drag show;

Έχω δει αρκετές φορές μικρής διάρκειας drag shows σε μπαράκια στη Μύκονο και τη Νέα Υόρκη. Αλλά το πολύ είναι πάντα αλλιώς.

Τι περίμενες;

Περίμενα κάτι αρκετά κιτς και χιουμοριστικό. Και έτσι και ήταν. Καλό κέφι και σούπερ κορίτσια.

Περίγραψέ μου μια συνηθισμένη βραδιά στις Κούκλες.

Έχει και ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και η Μαίρη Χρονοπούλου ήταν θεές. Λες και τις έβλεπες μπροστά σου. Άλλες Ελληνίδες -κλασικές για τέτοια φάση- ήταν η Μούσχουρη και η Μερκούρη. Το styling ήταν πολύ καλό, σικ ή χιουμοριστικό, ανάλογα με την περίσταση. Υπήρχαν κάποιες με κορμιά θεϊκά, που πολλές θα ζήλευαν. Από ξένο ρεπερτόριο είχαν Σελίν Ντιόν, Γουίτνι Χιούστον, Λάιζα Μινέλι, Mέριλιν Μονρό και άλλες, που τώρα μου διαφεύγουν. Εμείς καθόμασταν στο μπαρ, αλλά υπήρχαν και λίγα τραπεζάκια μπροστά στη σκηνή. Ο φωτισμός ήταν λίγο αυτοσχέδιος, γιατί η barwoman είχε και ρόλο φωτιστή. Πάνω στη σκηνή υπήρχαν μία κόκκινη γκλίτερ κουρτίνα κι ένα «κλουβί», από όπου κατέβαιναν «μαγικά» τα κορίτσια.

Τι είδους κόσμος παρακολουθούσε το σόου;

Ο κόσμος ήταν, προς μεγάλη μας έκπληξη, αρκετά mainstream και γύρω στα 30.

Ποια κομμάτια εκαναν την περισσότερη αίσθηση στο κοινό;

Το «Του αγοριού απέναντι» της Μαίρης Χρονοπούλου και το «Έχω ένα μυστικό» της Βουγιουκλάκη. Και η Γουίτνι Χιούστον είχε σουξέ αλλά και η Mέριλιν Μονρό όταν τραγουδούσε το «My heart belongs to daddy».

Τι σου έκανε εντύπωση;

Το πολύ φιλικό και cool προσωπικό και τα καθαρά ποτά.

Στην γκαλερί Elika (Ομήρου 27) παρουσιάζεται η έκθεση «Log in» του Θεόδωρου Ζαφειρόπουλου (έως 19/3).
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια