Starfax: τα ζώδια της εβδομάδας

Oι Λέοντες θα δώσουν σημασία στην καλοσύνη των άλλων και οι Ζυγοί θα ξεκαθαρίσουν ότι ο εαυτός τους ανήκει μόνο σ' αυτούς
ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΒΙΚΥ ΚΑΛΛΕΡΓΗ
27.6.2012


Κριός

Είστε ανεξάρτητες προσωπικότητες, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει ή δεν μπορείτε να πορευτείτε μαζί με φίλους, και μάλιστα κολλητούς. Ναι, ο δρόμος είναι δύσκολος για τους ανθρώπους που εκτιμούν άλλες γνώμες, αλλά δεν τις ακολουθούν σαν πρόβατα - κανείς δεν είπε το αντίθετο. Θα πρέπει, όμως, να τον διαβείτε με τα όποια σκαμπανεβάσματά του. Η επίδραση της Αφροδίτης έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία διλημμάτων, κυρίως ανάμεσα στον έρωτα και sτη δουλειά. Το πρόγραμμά σας είναι πολύ πιεσμένο και αναγκαστικά οι ανάγκες και οι υποχρεώσεις σας έρχονται σε άμεση σύγκρουση. Μην αφήσετε κι εσείς τα πράγματα στη μοίρα τους, αλλά, από την άλλη, μη δώσετε και το δικαίωμα στους άλλους να πιστέψουν πως τα πάντα είναι θέμα προσωπικών σας χειρισμών. Καλό θα ήταν κάποιοι να σταματήσουν να πιστεύουν ότι είστε θεοί.

 

Ταύρος

Οι ντροπές και οι ενδοιασμοί είναι χαριτωμένοι μόνο στην αρχή. Στη συνέχεια γίνονται πρόβλημα, και μάλιστα μεγάλο. Μην μεγαλοποιείτε τόσο ανθρώπους και καταστάσεις - στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά και γήινα, οπότε δεν υπάρχει λόγος να ψαρώνετε. Οι πλανητικές συγκυρίες σας βοηθούν σε μεγάλο βαθμό να ξεπεράσετε κωλύματα του παρελθόντος και να ζητήσετε τη βοήθεια που πρέπει από εκεί που πρέπει. Οι επόμενες μέρες φέρνουν ανέλπιστες λύσεις σε μακροχρόνια προβλήματα (κυρίως οικογενειακά) και θέτουν σταθερές βάσεις για ερωτική εξέλιξη. Δεν πρέπει να ξεχνάτε πως οι παλιές σας εμπειρίες, ακόμη και οι αποτυχημένες, ήταν σταθερά βήματα προς ένα πιο συνειδητοποιημένο και ώριμο εαυτό. Κάποια από τα σχέδιά σας ίσως χρειαστούν αναθεωρήσεις και αναπροσαρμογές, δεδομένου του ρευστού σκηνικού των ημερών. Αυτό δεn σημαίνει όμως πως γίνονται λιγότερο πραγματοποιήσιμα. Μείνετε αφοσιωμένοι στους στόχους και τις δεσμεύσεις σας (προς τον εαυτό σας, πρώτα πρώτα).

 

Δίδυμος

Μια ιδέα που σας περιτριγυρίζει καιρό τώρα ήρθε η ώρα να φύγει. Ο ανανεωτικός αέρας του Ήλιου σας κάνει να καταλάβετε πότε ένας αγώνας έχει χαθεί και καλό είναι να αποδεχτείτε χωρίς διαμαρτυρία τη ροή των πραγμάτων. Οι γύρω σας σπεύδουν να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στα της ζωής σας καλοπροαίρετα, αλλά ίσως η παρέμβασή τους να ξεπερνάει το όριο. Η βοήθεια είναι πάντα θεμιτή, αλλά όταν πάει να υποκαταστήσει την πρωτοβουλία σας, πρέπει να σταματάει. Προγραμματίστε καλύτερα την καθημερινότητά σας για να αποφύγετε γκρίνιες από φίλους και οικογένεια και δώστε στον εαυτό σας χρόνο να καλλιεργήσει τα ερωτικά όπως επιθυμεί. Οι βιαστικές κινήσεις και οι προσπάθειες που γίνονται με το ζόρι δεν βοηθάνε τελικά κανέναν. Πρέπει να βρείτε τους ρυθμούς που σας ταιριάζουν και να παίξετε το ερωτικό παιχνίδι με όρεξη και όχι από υποχρέωση και καταναγκασμό.

 

Καρκίνος

Στο μυαλό σας γίνονται περίεργες ζυμώσεις αυτή την εποχή και δεδομένης της ανάλογης επίδρασης της Αφροδίτης καλύτερα να αποφύγετε τις δεσμεύσεις για λίγες μέρες. Αυτό τον καιρό ετοιμαστείτε για αρκετά λάθη και άστοχες εκτιμήσεις, που όμως δεν γίνονται χωρίς λόγο. Σύντομα θα πάρετε πολύ ουσιαστικά μαθήματα και θα αντικρίσετε τον κόσμο με πολύ πιο ώριμα μάτια απ’ ό,τι πριν. Μη βιαστείτε, λοιπόν, να κατακρίνετε τον εαυτό σας - έχετε πολλά χαρτιά αναξιοποίητα ακόμα. Ένας πιστός φίλος δουλεύει για σας και σας γλιτώνει από δύσκολες θέσεις, χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα. Ευκαιρία να αναβαθμίσετε τα στάνταρ σας και να χρησιμοποιήσετε αυτόν το φίλο (πιθανότατα Σκορπιό ή Αιγόκερω) ως πρότυπο. Μην ξεχνάτε πως ακόμα και το πιο φιλόδοξο εγχείρημα χρειάζεται να συνοδεύεται από ένα plan b για ν’ αποφευχθούν οι καταστροφικές συνέπειες της απρόβλεπτης τύχης. Η πείρα σας έχει διδάξει ότι τα πάντα είναι σίγουρα μέχρι να διαψευστούν.

 

Λέων

Το στρες που σας κατέβαλε τις προηγούμενες μέρες δεν ήταν απλώς επιβαρυντικό για την ψυχολογία σας, αλλά επιδρούσε αρνητικά στα ερωτικά σας από πρακτικής πλευράς. Ευτυχώς, οι πλανήτες τώρα μεριμνούν για εσάς και σας απαλλάσσουν από περιττά βάρη, αφήνοντας τον δρόμο ανοιχτό για καλοπέραση αλλά και εποικοδομητική δράση. Αυτές τις μέρες ακόμα και μια απλή φιλία έχει κάτι να σας προσφέρει πέρα από αυτό που είχατε φανταστεί. Δώστε σημασία στην καλοσύνη των άλλων και μη λαμβάνετε ως δεδομένη την ευγένεια, ακόμη και αν για εσάς είναι αυτονόητη. Επειδή, όμως, βγαίνετε αυτό τον καιρό από ένα μεγάλο ψυχολογικό λούκι, καλό θα ήταν να μην αφήσετε τον εαυτό σας ν’ αναμειχθεί σε καταστάσεις που μπορούν να τον συμπαρασύρουν σε συναισθηματική κατρακύλα. Καλή η συμπαράσταση, δεν λέω, αλλά ακόμη καλύτερη η αυτοάμυνα. Πρόοδος στα οικονομικά και τα επαγγελματικά.

 

Παρθένος

Οι εντάσεις και οι μελοδραματισμοί των άλλων, όσο εντυπωσιακοί κι αν είναι, τις περισσότερες φορές είναι λιγότερο ανησυχητικοί απ’ όσο δείχνουν. Μην πέσετε στην εύκολη παγίδα, λοιπόν, γιατί πολλοί θα προσπαθήσουν να σας «ρίξουν» με διάφορα τέτοια κόλπα. Η Αφροδίτη αυξάνει τον ρομαντισμό στην ατμόσφαιρα, γεγονός που ενδεχομένως να σας οδηγήσει και σε άκριτες κινήσεις απέναντι σε ακατάλληλα άτομα. Όσο ευνοϊκό κι αν φαίνεται το τοπίο, καλύτερα να αποφύγετε τις ερωτικές προσεγγίσεις στον χώρο της δουλειάς γιατί οι άνθρωποι μπερδεύονται εύκολα και οι καταστάσεις παρεξηγούνται. Μη σας τρομάζουν οι ιδέες που σας έρχονται στο μυαλό σχετικά με τα υπαρξιακά σας. Μαζί με το σώμα σας ωριμάζει και το μυαλό σας, επομένως ο τρόπος με τον οποίο βλέπετε τα πράγματα αλλάζει, θέλοντας και μη. Στην πραγματικότητα, αυτό που βιώνετε είναι πολύ συνηθισμένο κι ας μην το παραδέχονται οι γύρω.

 

Ζυγός

Η εβδομάδα φέρνει έντονη κτητικότητα στις σχέσεις σας και αυτό μάλλον θα προκαλέσει εντάσεις και ανυπολόγιστους καβγάδες. Ξεκαθαρίστε στα άτομα με τα οποία συνδέεστε στενά ότι ο εαυτός σας ανήκει μόνο σε εσάς και σε περίπτωση που οι κτητικοί της υπόθεσης είστε εσείς, προσπαθήστε ν’ ασχοληθείτε με κάτι άλλο. Συχνά ένας αντιπερισπασμός είναι αρκετός για να πάρει το μυαλό μας για λίγο από εκεί που είναι ολοκληρωτικά δοσμένο. Τα αναπάντεχα γεγονότα διαδέχονται το ένα το άλλο στον τομέα των επαγγελματικών, με αποτέλεσμα η αβεβαιότητα να είναι διάχυτη όχι μόνο σ’ εσάς αλλά και στους συναδέλφους. Αποδεχτείτε την κατάσταση ως έχει (δεν μπορείτε, άλλωστε, να κάνετε και πολλά), αλλά να βρίσκεστε σε επιφυλακή για ό,τι νέο παρουσιαστεί. Αν δεν είστε υπεύθυνοι για τα δεινά σας, μπορείτε τουλάχιστον να είστε υπεύθυνοι για την εξέλιξή σας.

 

Σκορπιός

Αποφύγετε τις μη αναστρέψιμες επιλογές αυτές τις μέρες, ειδικά αν σας στέλνει προς αυτές κάποιος Λέων. Αντιμετωπίστε τα πράγματα με διαλλακτικότητα και ανοιχτό μυαλό, γιατί η αλλαγή είναι συνεχής και συχνά απρόβλεπτη. Ο Άρης δίνει πρόσφορο έδαφος στη στενή σύνδεσή σας με ορισμένα άτομα. Απ’ ό,τι φαίνεται, τα κοινά στοιχεία σας με μερικούς αυξάνονται ραγδαία και η οικοδόμηση πολλά υποσχόμενων σχέσεων είναι θέμα χρόνου. Σε κάθε περίπτωση, όμως, μην αποκηρύξετε την ανεξαρτησία σας, όσο ενθουσιασμό κι αν σας προκαλούν οι απανωτές αλλαγές. Το πρόγραμμά σας γίνεται αρκετά πιο ευέλικτο (μετά από μια περίοδο έντονης πίεσης) και σας δίνεται η ευκαιρία να ασχοληθείτε με ανθρώπους και πράγματα που παραμελήσατε το τελευταίο διάστημα. Η οικογένεια και οι φίλοι ας έχουν το προβάδισμα στις επιλογές σας. Ιδιαίτερη προσοχή στον παρεμβατισμό συναδέλφων στον χώρο της δουλειάς - διαφυλάξτε τον τομέα των αρμοδιοτήτων σας.

 

Τοξότης

Μια επικίνδυνη ιδέα στριφογυρίζει στο μυαλό σας εδώ και μέρες και, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν θα σας αφήσει, αν δεν την πραγματοποιήσετε. Οι φίλοι είναι φίλοι, αλλά και τα συναισθήματα συναισθήματα, που αλλάζουν χωρίς να μας ρωτήσουν πώς και γιατί. Βγάλτε τη από μέσα σας, αλλά σκεφτείτε τι θυσιάζετε λέγοντας την αλήθεια σ’ εκείνον τον οποίο αυτή αφορά. Η πίεση στα επαγγελματικά ελαττώνεται χάρη στη βοήθεια του Δία και την εξυπηρέτηση που σας κάνει κάποιος συνάδελφος (που δεν είχατε και σε ιδιαίτερη εκτίμηση). Ανάμεσα στις πολλές προτάσεις που σας κάνουν φίλοι και γνωστοί και που συνήθως απορρίπτετε αυτήν τη φορά βρίσκεται κάτι πραγματικά καλό. Θα είναι βλακεία να το παραμερίσετε απλώς από βιασύνη. Εκμεταλλευτείτε άμεσα τις ευκαιρίες που προκύπτουν στον δρόμο σας και μην τις λιβανίζετε ξανά και ξανά. Άνοδος στα οικονομικά σας.

 

Αιγόκερως

Μην κάνετε δεσμευτικά σχέδια για τις ερχόμενες μέρες γιατί επίκειται μια απρόσμενη πρόταση, την οποία σίγουρα θα προτιμήσετε. Προσπαθήστε να κρύψετε όμως τον ενθουσιασμό σας, γιατί κάτι τέτοια βλέπουν μερικοί και θεωρούν ότι σας έχουν στο τσεπάκι τους. Προσοχή στις ισορροπίες μεταξύ φίλων - αυτές τις μέρες είναι πολύ πιθανό ν’ ακουστεί παραέξω κάτι που εσείς προορίζατε για συγκεκριμένα αυτιά. Η έκθεση είναι ένας μεγάλος κίνδυνος και πρέπει να την προλάβετε με κάθε μέσο. Χρησιμοποιήστε την πολύ στενή σχέση σας με κάποιον για να δώσετε νέο αέρα στη δημιουργικότητά σας και να επωφεληθείτε έτσι και από επαγγελματικής πλευράς. Εντάξει, δεν είπαμε να φτάσετε και σε σημείο εκμετάλλευσης, αλλά δεν είναι κακό ν’ αξιοποιείτε πού και πού τις άκρες σας. Τα πράγματα στα ερωτικά δεν είναι όπως φαίνονται. Κάποιος προσπαθεί να σας εξαπατήσει - μην του δώσετε την ευχαρίστηση.

 

Υδροχόος

Αυτές τις μέρες στα ερωτικά σας θα υπάρξει έντονη κινητικότητα χάρη στην πορεία της Αφροδίτης, αλλά αυτό που πραγματικά χρειάζεστε είναι ευελιξία. Δεν είστε υποχρεωμένοι να περιμένετε κανέναν όσο αυτός κάνει το υπαρξιακό του ταξίδι. Ο χρόνος κυλάει και οι χαμένες στιγμές δεν θα αναπληρωθούν από κανέναν. Δουλέψτε, λοιπόν, για τον εαυτό σας και ερευνήστε τις προοπτικές σας με τρόπο που να ευνοεί κυρίως τα δικά σας συμφέροντα. Αρκετά ζήσατε για τους άλλους. Το οικονομικό τοπίο θα σας προκαλέσει άγχος, αλλά η εργατικότητά σας θα σας καλύψει τουλάχιστον ψυχολογικά, εξαλείφοντας την ανησυχία και τα νεύρα. Ο παραλογισμός των άλλων έχει υπάρξει πολύ διασκεδαστικός κατά καιρούς αλλά τώρα απλώς δεν σας πάει. Απομακρυνθείτε από εκείνους που σας προκαλούν σύγχυση και υποτιμούν τη λογική σας και να είστε σίγουροι πως δεν θα σας λείψουν.

 

Ιχθύς

Σταδιακά απαγκιστρώνεστε από ένα άτομο που σας είχε προκαλέσει ισχυρή εξάρτηση και αυτό είναι κάτι πολύ θετικό. Οι Ζυγοί και οι Ταύροι στέκονται στο πλάι σας σε μία περίοδο έντονων αμφιβολιών και η γνώμη σας για ορισμένα θέματα αλλάζει άρδην. Ο Άρης προκαλεί εκρήξεις ακόμη και σε περιπτώσεις που δεν ενέπνεαν ανησυχία και δυστυχώς θα πρέπει να τρέξετε λίγο για να μαζέψετε τα σπασμένα. Το καλό της υπόθεσης είναι, όμως, ότι ξεκαθαρίζουν κάποια υποβόσκοντα θέματα που, παρότι δεν είχαν εκδηλωθεί άμεσα, προκαλούσαν έμμεσους προβληματισμούς τόσο σ’ εσάς όσο και σε άλλους. Η ομαδική δουλειά παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για το παρόν αλλά και για το μέλλον σας και αποδεικνύει πολλά για το ήθος σας σε κάποιους που το είχαν αμφισβητήσει. Γενικά, μην απορρίπτετε ασυζητητί ορισμένες πρακτικές λόγω προηγούμενης ατυχούς εμπειρίας. Δώστε δεύτερες ευκαιρίες και δεν θα απογοητευτείτε.

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια