Προσέξτε αυτό το μέιλ!

Κυκλοφορεί πολύ ένα μέιλ στα ελληνοπρεπή μπλογκ. Δεν ξέρω αν το έγραψε όντως μαθητής, πάντως πλασάρεται ως αληθινό.
(Την ίδια εβδομάδα που κυκλοφόρησε το μέιλ -κορυφαίες οι δήθεν αποβολές σε όσους λένε «Ελλάδα, σ’αγαπώ!»- συνεχίστηκαν οι επιδρομές, οι επιθέσεις και οι ξυλοδαρμοί εναντίον μεταναστών στην Αθήνα. Και μια τελείως άσχετη είδηση που μόλις διάβασα: Ένας φοιτητής στην επαρχιακή πόλη Siirt της νοτιοανατολικής Τουρκίας μαχαίρωσε στην πλάτη τον καθηγητή του, Ταχίρ Ντουντάρ, τον οποίο θεωρούσε υπεύθυνο για την αποβολή του από το πανεπιστήμιο, όχι βέβαια επειδή φώναζε «Τουρκία, σ’ αγαπώ» ή κάτι τέτοιο, αλλά επειδή τον έπιασε να αντιγράφει…)
------------------
ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ WINDOWS 8; Η Calypso Larah έγραψε στο facebook της: «Αγαπητέ χρήστη των Windows 8, τo user Interface που έχεις μπροστά σου δεν είναι μίνιμαλ. Είναι Nickelodeon περασμένων δεκαετιών».
Η ΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ όπως την επέλεξε η Σοφία Φιλιππίδου: «Μπορείς να καταλάβεις τον κακό κριτικό από το γεγονός ότι αρχίζει και μιλά για τον ποιητή και όχι για το ποίημα», Έζρα Πάουντ.
ΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΩ μόνο έναν λογαριασμό στο twitter θα ήταν σίγουρα το twitter.com/brainpicker. Το επιμελείται η Maria Popova, μια πανέξυπνη, δημιουργική νεαρή γυναίκα που μπορεί να μη λέει έξυπνα αστεία, ανεβάζει όμως συνέχεια ενδιαφέροντα λινκ.
Οτιδήποτε. Απ’ το πώς λειτουργεί το μυαλό μέχρι τα καλύτερα φιλμάκια animation, και από το σημειωματάριο του Νικ Κέιβ μέχρι μικρά, λογοτεχνικά κουίζ. Η Popova ψάχνει όλη τη μέρα τα πιο σπάνια, αρχειακά ή και σύγχρονα θέματα στο ίντερνετ και τους βάζει απλόχερα λινκ - πιστεύει ότι το να μοιράζεσαι τη γνώση και τη διασκέδαση είναι ό,τι σημαντικότερο στο twitter.
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ: Με αφορμή τη συναυλία του τη Δευτέρα στον Λυκαβηττό, στο lifo.gr έχουμε Morrissey Weekend: δυο μέρες γεμάτες κείμενα, μουσικές, εικόνες και σπάνιο υλικό για τον καλλιτέχνη που αγαπάμε σαν τρελοί.
*Περισσότερα κάθε μέρα στα MΙΚΡΟΠΡΑΓΜΑΤΑ :)




Όπως είπα και πιο πάνω είναι σημαντικό οι καθηγητές στα σχολεία να κάνουν τέτοιες αναφορές στους μαθητές σήμερα, με την προυπόθεση πάντα, να τονίζονται τα υπερ και τα κατά της κάθε υπάρχουσας κατάστασης, να τονίζονται οι αντικειμενικοί, πραγματικοί κίνδυνοι. Το σημαντικό είναι πως ο κάθε καθηγητής θα πρέπει να είναι αντικειμενικός σε αυτά τα θέματα, να παροτρύνει το διάλογο στη τάξη, να ακούγονται όλες οι απόψεις με σεβασμό. Είναι η κύρια δουλεια του, πέραν τούτου, να επισημάνει την ραγδαία ξαφνική και απρόσμενη αύξηση του νεοναζισμού στη χώρα μας καθώς και την είσοδο τους στη Βουλή! Καιρός λοιπόν για μαθήματα της Ιστορίας των προηγούμενων ετών κ.τ.λ.
Για να μην μακρηγορώ΄άλλο και κουράζω, δεν μπορώ να καταλάβω τις πολιτικές και ηθικές πεποιθήσεις του μαθητή που έστειλε το μειλ αν κ δε νομίζω πως είναι αυτό το ζητούμενο.
Μπορώ να καταλάβω όμως πως απο τη στιγμή που σε αυτήν την ηλικία μπορεί να έχει και να εξακολουθεί να πιστεύει στη δική του γνώμη, άποψη και ιδεολογία αν μην τι άλλο δείχνει πως οι συζήτησεις με τους συγκεκριμένους καθηγητές στη τάξη ευνοούν το διάλογο και τον αντίλογο, δε μοιάζουν να φέρονται με τρόπο άκρως δογματικό και φασιστικό, όπως ο ανώνυμος μαθητής αναφέρει, απο την Λάρισα. Σαφώς πάντα παίζουν ρόλο και οι αρχές που θα σου δώσουν οι γονείς σου, η οικογενειά σου.
Πιστεύω πως ο πρώτος κύκλος της ολοκλήρωσης της προσωπικότητας ενός ατόμου, ολοκληρώνεται με το πέρας των μαθητικών χρόνων.
Η <<διδασκαλία>> ενός ανθρώπου απο τη στιγμή που γεννιέται, ξεκινάει απο το σπίτι του, συνεχίζει μέσα από τα μαθήματα, τις γνώσεις και την επαφή με καθηγητες στα σχολεία και τελειώνει μέσα από τα προσωπικά βιώματα του καθενός μας.



Δεν λέω να μην πιστεύεις ο,τι θες, αλλά καλό είναι να διαθέτουμε και κριτική σκέψη ακόμα και σε αυτά που βολεύει την "κοσμοθεωρία" μας να ακούμε. Κι αυτό απευθύνεται σε όλους, καθώς έχω δει και ανθρώπους αριστερής ιδεολογίας να αντιμετωπίζουν με εξίσου απόλυτο τρόπο σχολιαστές που λένε κάτι που δεν τους αρέσει. "Δυστυχώς έτσι δεν πάμε πουθενά"...

Νο surprise here...




Και τι όνομα είναι αυτό; Μα, Caly Psolarah;