Η σιωπή των οπαδών

Ούτε μία σοβαρή αντίδραση!
ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΔΗΜΟΥ
2.10.2013

 

  • Γράφω 48 ώρες μετά τη σύλληψη του Fuehrer – του υπέρτατου αρχηγού της Χρυσής Αυγής. Όπως γνωρίζει όλη η Ελλάδα, την ακολούθησαν δεκάδες άλλες συλλήψεις βουλευτών, στελεχών, συνεργατών. Επί ώρες τους βλέπαμε να μπαίνουν και να βγαίνουν στη ΓΑΔΑ και στα δικαστήρια της (τέως) Σχολής Ευελπίδων.

 

  • Αυτό που μου έκανε εντύπωση, τόσο την πρώτη μέρα όσο και τη δεύτερη, ήταν η παντελής απουσία των οπαδών. Ούτε μία σοβαρή αντίδραση!

 

  • Τον «Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή» τον ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές 400.000 ψηφοφόροι. Σύμφωνα, όμως, με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ο αριθμός αυτός είχε τουλάχιστον διπλασιαστεί. Σε μερικές μετρήσεις πλησίαζε το εκατομμύριο.

 

  • Ένα εκατομμύριο ψηφοφόροι από τη μία πλευρά και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα πεζοδρόμια της Αλεξάνδρας ή της Ευελπίδων που ζήτημα ήταν αν μάζευαν 100 με 150 άτομα!

 

  • Τους έπιασαν στον ύπνο; Εντάξει την πρώτη μέρα. Αλλά μετά; Εκτός αν αποδέχθηκαν όλοι ότι οι Ζορό βγήκαν εγκληματίες. Εμείς το ξέραμε. Αλλά οι οπαδοί;

 

  • Μιλάμε για τη Χρυσή Αυγή. Το κατεξοχήν ακραίο, αντιπολιτευόμενο, «αντισυστημικό» κόμμα, με την άρτια οργάνωση, την ιεραρχία, τους μαζικούς οπαδούς και τα τάγματα εφόδου.

 

  • Πού πήγαν όλοι αυτοί; Οι αντιμνημονιακοί γιατί σιώπησαν όταν φυλάκιζαν φανατικούς αντιμνημονιακούς; Οι πατριώτες γιατί κρύφτηκαν όταν ξεφτιλίζανε με χειροπέδες τους υπερ-πατριώτες; Οι αγανακτισμένοι γιατί μούλωξαν; Ακόμα και οι μπαχαλάκηδες, που επωφελούνται από κάθε αναστάτωση, που εμφανίζονται σε κάθε πορεία – εξαφανισμένοι.

 

  • Καμία διαμαρτυρία. Άκρα του τάφου σιωπή. Υγιές σύμπτωμα. Δείχνει ότι δεν υπάρχει πραγματική συνεκτική ουσία, πίστη, πεποίθηση, ιδεολογία. Ή, κι αν υπάρχει κάτι, είναι τόσο αδύναμο, που δεν μπορεί να κατεβάσει στους δρόμους ούτε χίλια άτομα. Οι παραπλανηθέντες, οι μετανοήσαντες, οι θρασύδειλοι, και οι από σκοπιμότητα ψηφίσαντες, σιωπούν.

 

  • Για πολλούς ήταν μία δοσοληψία. Θα σου δώσω την ψήφο μου να μου κάνεις τη δουλειά μου. Να τρομάζεις, να κυνηγάς και να διώχνεις τους μετανάστες. Να τηρείς τον Νόμο (τον «δικό μας») και την Τάξη. Να εκφράζεις την αγανάκτησή μου. Να δέρνεις τους αντιπάλους μου.

 

  • Με άλλα λόγια, να μου δίνεις τη δύναμη και την ισχύ, τα μπράτσα και τα μούσκουλα που δεν διαθέτω. Είπαμε και στο περασμένο τεύχος πως ο Φασισμός είναι η ιδεολογία της βίας και της ωμής δύναμης. (Άρα δεν είναι πραγματική ιδεολογία.) Τη δύναμη αυτή αγοράζω με την ψήφο μου, σε αυτή συμμετέχω – για πρακτικούς λόγους. Αλλά ως εκεί που με συμφέρει. Όχι να εκτεθώ και να κατέβω στους δρόμους...

 

16 Σχόλια
12
ein Steppenwolf 2.10.2013 | 15:51
Οι οπαδοί της ΧΑ δεν είναι όπως π.χ. οι οπαδοί του ΠαΣοΚ τη χρυσή εποχή του. Δεν λατρεύουν το Μιχαλολιάκο όπως παλιά λατρευόταν ο Ανδρέας (Παπανδρέου), δε γεμίζουν πλατείες, δεν περιμένουν να διοριστούν στο Δημόσιο κλπ.
avatar
ΤΝΚΣ 2.10.2013 | 21:36
"Τη δύναμη αυτή αγοράζω με την ψήφο μου, σε αυτή συμμετέχω – για πρακτικούς λόγους. Αλλά ως εκεί που με συμφέρει. Όχι να εκτεθώ και να κατέβω στους δρόμους."

Παραπληρωματικά στην συρρικνούμενη πλέον πελατοκρατία του αθέμιτου Σοσιαλισμού στην οποία αναφέρεσαι και εύστοχα υπογραμμίζεις Λύκε, θεωρώ ότι το παραπάνω απόσπασμα ορίζει με σαφήνεια την θεμιτή πελατοκρατία του Εθνοσοσιαλισμού στη σύγχρονη μορφή του, που-όμοια με την στάση των παππούδων τους- πρόκειται για την πελατοκρατία του θρασύδειλου. Αν οι κουκούλες δεν ήταν παράνομες, ίσως και να είχαμε αρκετούς υποστηρικτές τους στον δρόμο. Με κουκούλες κυκλοφορούσαν άλλωστε και οι δοσίλογοι, με κουκούλες και οι ιδεολογικοί απόγονοί τους ως δεξί(ακροδεξί θα μπορούσαμε να πούμε) χέρι των ΜΑτ στις διαδηλώσεις.
Να θυμίσω όμως πως ο δοσίλογος είνααι συνώνυμο του προδότη. Και ως θρασύδειλοι οι ψηφοφόροι της ΧΑ, δεν κωλλύονται να προδώσουν για ακόμη μία φορά και αυτό το χέρι που τους θρέφει. Άλλωστε ποτέ δεν το λάτρεψαν, γιατί ποτέ δεν το πίστεψαν. Η σχέση τους ήταν εμπορικής φύσεως.

Συμπέρασμα, ότι οι Χρυσαυγίτες ψηφοφόροι είναι το χειρότερο κομμάτι του πληθυσμού αυτής της χώρας επί Μεταπολίτευσης. Τέτοιο που να ευνοεί την οποιαδήποτε πελατοκρατία είναι εδραιωμένη και προσιτή καταστρέφοντας την χώρα τους, αλλά ευτυχώς, λόγω της ίδιας της λούμπεν ιδιοσυγκρασίας τους, να μην μπορεί ποτέ να την αποτελειώσει.

Κάτι υπάρχει στον αντίποδά τους, αλλά ας μην το συζητήσουμε τώρα.

Ας αρκεστούμε στο ότι όλο αυτό, επιτρέπει μιαν ανακούφιση.
Μηχανολόγος 2.10.2013 | 16:16
Σε ενα αρτιότατο κείμενο σαν και αυτο τι θα μπορουσε αραγε κανεις να συμπληρωσει? Ισως μονον μια ακομα παραμετρο πολυ μικρη που και αυτή εμμεσα καλύπτεται απο τον κ.Δημου στην προτελευταία παραγραφο. Διοτι η ΧΑ βόλευε και το συστημα όπως καποτε η 17Ν το ΠΑΣΟΚ.

Όταν ο 'λακές' όμως απαιτησε 'προαγωγη'... όταν ο Μηχαλολιακος ψέλλισε την απαγορευμένη λέξη 'εκλογες' τότε το αφεντικο, το υπερτατο και αιωνιο σύστημα, έπαψε να κανει τον κοιμισμένο. Χήμιξε και με ακρίβεια λαγωνικού κατασπάραξε τον νεο-φασιστακο σαν να τον εβλεπε για πρωτη φορα...όπως κάποτε εσκασε τυχαια η βομβα στα χέρια του Σάββα Ξυρού..
ein Steppenwolf 2.10.2013 | 16:18
Και το κείμενο που δημοσίευσε πρόσφατα η Ουρανία Μιχαλολιάκου τα ίδια δεν λέει; Θεωρεί ότι πραγματικοί οπαδοί δεν είναι παρά ένα ελάχιστο μέρος των ψηφοφόρων.
VASILY ZAITSEV 2.10.2013 | 18:09
"Θα σου δώσω την ψήφο μου να μου κάνεις τη δουλειά μου. Να τρομάζεις, να κυνηγάς και να διώχνεις τους μετανάστες. Να τηρείς τον Νόμο (τον «δικό μας») και την Τάξη. Να εκφράζεις την αγανάκτησή μου. Να δέρνεις τους αντιπάλους μου."

ΝΑΙ, έτσι ακριβώς , ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ως δοσοληψία όπως το θέσατε. Διότι ας μην ξεχνάμε ότι το Σύνταγμα και οι νόμοι κατάντησαν να εφαρμόζονται αλα κάρτ (όταν εφαρμόζονται). Σε ποια ακριβώς ευνομούμενη χώρα , πολιτικό στέλεχος, μεγάλου κόμματος , θα δεχόταν ότι πήρε μίζα και θα κυκλοφορούσε ελεύθερος και ωραίος; Που ακριβώς βρίσκονται οι έρευνες για το Χρηματιστήριο (προεκλογική εξαγγελία της ΝΔ), τη μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ και άλλων σκανδαλωδών υποθέσεων;
Και δε φτάνει που κανείς δεν τιμωρείται αλλά έχεις και λογής πολιτικά πρόσωπα να προκαλούν με δηλώσεις και "ατάκες".

Δεν είναι η φτώχεια που φέρνει φασισμό , είναι όμως ο θυμός και η αδικία. "Μου έκανες αυτό - σου κάνω εκείνο". Δεν είναι υγιής αντίδραση , τι όμως από αυτά που ζούμε είναι υγιές; Το αίμα του αθώου μουσικού ίσως κάνει κάποιους να το ξανασκεφτούν... που να πάνε όμως... στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που τους κοροϊδεύουν συστηματικά; Στο ΣΥΡΙΖΑ που ίσως να μην πείθει (αλλά όμως δεν έχει κυβερνήσει άρα και δεν έχει κοροϊδέψει ακόμα); Στο ΚΚΕ που γενικώς δε συνεργάζεται και δε συζητάει καν; Η σε σχηματισμούς που είναι ΜΑΚΡΑΝ ΑΛΛΟΥ ;
Κε Δήμου, νομίζω πως βιαστήκατε (πριν απο μερικές μέρες στο πάνελ της ΔΤ) να θεωρήσετε πως οι ψηφοφόροι της ΧΑ θα πάνε στους Ανεξ. Ελληνες ... ΕΝΑ πράγμα εύχομαι ... να μην έχουν κάνει λάθος οι αρχές και οι κατηγορίες να είναι όντως "δεμένες και τεκμηριωμένες" ...! Αλλιώς ποιος τους πιάνει (και ποιος μας σώζει από τις ροχάλες της Ζαρούλια)!
Δον Ιδιώτης 2.10.2013 | 18:53
Σίγουρα η Χ.Α. δεν έχει παρά ελάχιστους φανατικούς για να κατέβουν στους δρόμους, αλλά μη νομίζετε ότι και τα υπόλοιπα κόμματα θα μπορούσαν να επαναλάβουν κάποιες συγκεντρώσεις - υπερπαραγωγές περασμένων ετών. Ο Έλληνας κουράστηκε και σιχάθηκε να κάνει τον χειροκροτητή.

Μακάρι να αποκτήσει και νοοτροπία υπεύθυνου ψηφοφόρου.
Pindar 3.10.2013 | 00:42
Οι εξελίξεις των επομένων ημερών σας ξεπέρασαν κ. Δήμου , δυστυχώς! Μακαρί να ήταν τόσο απλά τα πράγματα. Ξέρετε τα φασισταριά εξυπηρετούν πολλούς και ποικίλους τρόπους. I love you , you pay my rent...Καταλάβατε...Ο λύκος και το πρόβατακι.
anon1935 3.10.2013 | 07:17
Πώς τον ξεπέρασαν; Βγήκαν οι φασίστες στους δρόμους; Έγινε κανένα μεγάλο συλλαλητήριο στο΄Σύνταγμα και δεν το πήραμε μυρωδιά;
Sotiris Dimou 3.10.2013 | 09:36
Φασιστικα μορφωματα ! Ουστ !!
avatar
Flower12 3.10.2013 | 15:30
Τι έγινε με την ιστοσελίδα της Lifo? Τρόμαξα να βρω τα κείμενα του Δήμου, του Βαρουφάκη και του Κούλογλου. Γιατί τους καταδίκασαν στην αφάνεια; [...]


[ΑΠΑΝΤ. LIFO: Οι στήλες και τα θέματα του εβδομαδιαίου τεύχους, βρίσκονται πλέον στην πρώτη μας σελίδα, ακριβώς κάτω από τo Top Stories :)]
Μάριος 3.10.2013 | 20:08
Δεν είναι πολύ σαφής αυτή η θέση για τις στήλες. Και εμένα με παίδεψε πολύ να τα βρω.
Επίσης έχετε "στήλες" μέσα από τα blog και στήλες από την έντυπη μορφή. Εμένα με μπερδεύει, αλλά επειδή ήξερα τι έψαχνα το βρήκα.
Σε τυχαίο αναγνώστη όμως;


[ΑΠΑΝΤ. LIFO: Θα το κοιτάξουμε να το βελτιώσουμε τότε. Ευχαριστούμε για το Feedback.]
kostaps 4.10.2013 | 02:03
"Αυτό που μου έκανε εντύπωση, τόσο την πρώτη μέρα όσο και τη δεύτερη, ήταν η παντελής απουσία των οπαδών"

Δεν επρεπε να σας κανει εντυπωση!
"Ορισμενοι Ελληνες" ειναι πολυ "ευαισθητοι" και πληγωνονται παρα πολυ ευκολα!!!
Οι οπαδοι της ΧΑ "απογοητευτηκαν"(!) επειδη τα υψηλα στελεχη της οργανωσης αρνηθηκαν οτι... ειναι Ναζιστες και λατρευουν τον Χιτλερ!!!

Μερικοι Ελληνες ειναι πολυ "ευαισθητοι" Κε Δημου!
Και ιδιατερως "ευαισθητοι" οι Ελληνες οι οποιοι ειναι οπαδοι του Χιτλερισμου, και γνωριζουν οτι.. καποτε ο Χιτλερ ειχε στειλει τα στρατευματα του να σκοτωσουν Ελληνες!!!
Μπορει μεν να ψηφιζουν ΧΑ, να ειναι υπερ του φασισμου και υπερ της βιας, αλλα... οταν ακουσουν οτι δεν πιστευεις στον Χιτλερ, η "ευαισθησια" τους κανεις στην κυριολεξια κουρελι!!!
12
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια