Ιδού η Ρόδος!

Αγαπητοί δήμαρχοι, πριν σώσετε την Ελλάδα, μπορείτε να την αποτεφρώσετε;
ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΔΗΜΟΥ
6.11.2013

 

  • Διαβάζω στην εφημερίδα: «Με τη φιλοδοξία να παίξουν σημαντικό ρόλο στις διεργασίες για την ενιαία Κεντροαριστερά, οι δήμαρχοι Αθηναίων Γ.Καμίνης, Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, Πατρέων Γ. Δημαράς, Βόλου Π. Σκοτινιώτης και Ιωαννιτών Φ. Φίλιος επισημοποίησαν με τη συνάντησή τους στην Αθήνα την ίδρυση μιας νέας πολιτικής κίνησης, που προς το παρόν επικεντρώνεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά σύντομα θα λάβει ευρύτερα χαρακτηριστικά.

 

  • Το γεγονός ότι ουδείς από τους πέντε είναι κομματικό στέλεχος αλλά είναι ενταγμένοι στον χώρο της Κεντροαριστεράς καθιστά την κίνηση των "5" βασικό συνομιλητή του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜ.ΑΡ. αλλά και άλλων κινήσεων και προσώπων του χώρου. Το γεγονός δε ότι ο κ. Καμίνης, πριν από τη συνάντησή του με τους άλλους τέσσερις δημάρχους, συναντήθηκε με τον Κ. Σημίτη, είχε συμβολική και πολιτική σημασία...».

 

  • Πολύ μου αρέσει αυτή η κίνηση και μου δίνει ελπίδες για το μέλλον. Και οι πέντε είναι άξιοι και ικανοί. Γνωρίζω προσωπικά τον Γιώργο Καμίνη και τον Γιάννη Μπουτάρη και τους εκτιμώ βαθύτατα. Δηλώνω, δε, από τώρα υποστηρικτής και ψηφοφόρος. Με μία όμως επιφύλαξη.

 

  • Αγαπητοί δήμαρχοι, πριν σώσετε την Ελλάδα, μπορείτε να την αποτεφρώσετε;

 

  • Πάνε οκτώ χρόνια από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος για την καύση των νεκρών. Σιγά σιγά βγήκαν και τα διατάγματα, οι εγκύκλιοι, οι περιβαλλοντολογικές προδιαγραφές και όλα τα συμπαρομαρτούντα. Εξαγγελίες έγιναν, υποσχέσεις δόθηκαν (θυμάμαι του Μπουτάρη), αποφάσεις ψηφίστηκαν. Αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα ούτε ένα (1) αποτεφρωτήριο! Όχι σε λειτουργία – ούτε καν υπό κατασκευήν. Ακόμα οι ξένοι και οι συμπολίτες μας που έχουν αυτή την τελευταία επιθυμία ξοδεύουν και ταξιδεύουν στην Ιταλία ή τη Βουλγαρία (τελευταίος ο Χουρμουζιάδης).

 

  • Ξέρω, υπάρχει η παντοδύναμη Εκκλησία μας που επισήμως βέβαια δεν έχει καμία αντίρρηση, αλλά υπογείως σαμποτάρει και υπονομεύει – όπως έκανε σε εκείνη την άθλια υπόθεση του Μαρκόπουλου.

 

  • Αλλά, αγαπητοί δήμαρχοι, αν δεν είστε σε θέση να υλοποιήσετε ένα εντελώς απαραίτητο έργο που θα σας αποφέρει και σημαντικά οφέλη (αποσυμφόρηση νεκροταφείων, έσοδα, κύρος), πώς, παρακαλώ, θα σώσετε την Ελλάδα; Πώς θα τη βοηθήσετε να βγει από την επώδυνη κρίση, όταν δεν μπορείτε να φτιάξετε αυτό που χιλιάδες συνάδελφοί σας κατασκευάζουν και λειτουργούν καθημερινά σε όλο τον κόσμο;

 

  • Πριν λοιπόν φτιάξετε κόμμα – δείξτε μας ότι μπορείτε να αρθείτε πάνω από συνθήκες και δικαιολογίες. Αλλιώς, προσωπικά, σας υπόσχομαι τη μουντζούρα και τη μαυρίλα της αιθάλης.

 

24 Σχόλια
12
Δον Ιδιώτης 6.11.2013 | 13:41
Ευτυχώς που υπάρχετε κι εσείς κε Δήμου και μερικοί ακόμα μετρημένοι στα δάχτυλα, σ' αυτό το απέραντο τρελοκομείο που πιστεύει πως είναι πολιτισμένο κράτος...
VASILY ZAITSEV 6.11.2013 | 14:46
"Πάνε οκτώ χρόνια από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος για την καύση των νεκρών. Σιγά σιγά βγήκαν και τα διατάγματα, οι εγκύκλιοι, οι περιβαλλοντολογικές προδιαγραφές και όλα τα συμπαρομαρτούντα. Εξαγγελίες έγιναν, υποσχέσεις δόθηκαν (θυμάμαι του Μπουτάρη), αποφάσεις ψηφίστηκαν. Αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα ούτε ένα (1) αποτεφρωτήριο! "

ΔΗΛΑΔΗ από όλα όσα πρέπει να κάνουν οι δήμαρχοι , αυτό είναι το κρίσιμο; Και οι νυν δημογέροντες, που έκαναν αυτή την κίνηση, από αυτό θα κριθούν ως εν δυνάμει ικανοί και άξιοι σωτήρες μας, για να ψηφιστούν;

Ξέρετε τι με στεναχωρεί περισσότερο ; Ότι καταντάει, στην Ελλάδα τα αρπακτικά να ασχολούνται με τους ζωντανούς ενώ οι νοήμονες άνθρωποι να ασχολούνται με τους νεκρούς !

avatar
Γιώργος Αλβανός 6.11.2013 | 15:38
Αδιάβαστε αυτόχειρα,

μηπως θα πρεπε να σε βαλει σε υποψια, γιατι αυτοι που αποκαλεις "νοημονες ανθρωπους" θεωρούν σημαντικό να ξεκαθαριστεί η διαπλοκη της εκκλησίας στην κοινωνικη
ζωή μας ?

Ειμαι σιγουρος οτι εχεις ακουσει για τις ψηφους που πουλιωνται(Χριστοδουλος), για το ανακατεμα στην παιδεια, τα ιερα εμπορια, την καταστροφη του περιβαλοντος και πολλα αλλα
που δεν εχουν σχεση με τα καθηκοντα της

Δεν πρεπει καποτε να ξεκαθαριστουν κι'αυτα?
avatar
aisichtir 6.11.2013 | 16:44
Για ποιά αποτέφρωση μιλάμε τώρα ... σε λίγο θα φορολογήσουνε και το τρισάγιο !
avatar
ΤΝΚΣ 7.11.2013 | 23:59
Να το φορολογήσουνε! Ή λεφτά θα μπουν στα ταμεία, ή θα εγκαταλείψουμε το σπορ. Από την άλλη, θα παρανομούν και πιο εύκολα η κληρικοί.

(αντιδραστικότατο μεν...)
Χαρμίδης 6.11.2013 | 18:51
Eμένα πάλι με καίει να εφαρμόσουν επιτέλους οι δήμοι τον νόμο για το κάπνισμα που ο "φωτισμένος" και "νομοταγής" κ. Καμίνης δήλωσε εδώ στη lifo ότι τον θεωρεί ανεφάρμοστο. Βλέπετε οι επιχειρήσεις εστίασης πληρώνουν τέλη στον δήμο και φαίνεται δεν θέλει να τις κακοκαρδίσει.

Επίσης με ενδιαφέρει να μάθω κατά πόσο οι ίδιες επιχειρήσεις τηρούν τους νόμους περί ηχορρύπανσης, χρήσης γης, συγκέντρωσης καταστημάτων σε κατοικημένες περιοχές κτλ. Κι αν δεν εφαρμόζονται ποιοι κάνουν τα στραβά μάτια και γιατί. Όχι να εξαντλείται η "νομιμότητα" στην είσπραξη προστίμων για το παρκάρισμα.

Θυμάμαι επίσης τον κ. Δήμου να μας λέει πριν λίγους μήνες σε αυτή εδώ τη στήλη ότι δεν χάλασε κι ο κόσμος που στην Ελλάδα ένας ενήλικος δεν μπορεί να παντρευτεί με πολιτικό γάμο όποιον θέλει ανεξαρτήτως φύλου, όταν υπάρχουν τόσα άλλα προβλήματα όπως το trafficking και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.

Όταν πρόκειται όμως για τα διάφορα ιδεολογικά τους κολλήματα όπως η καύση των νεκρών ή η στρατιωτική παρέλαση (!) που, στην τελική, ελάχιστα επηρεάζουν την καθημερινότητα των ανθρώπων, οι διάφοροι γραφιάδες και διαμορφωτές της κοινής γνώμης είναι πάντοτε λαλίστατοι. Ας μην περιμένουμε λοιπόν να αλλάξει τίποτα ουσιαστικό σε αυτή χώρα όταν τα ελάσσονα προβάλλονται ως μείζονα για καθαρά ιδεολογικούς λόγους

[ Εννοείται ότι είμαι υπέρ της δημιουργίας αποτεφρωτηρίων, από την άλλη όμως δεν σκοτίζομαι ιδιαίτερα για το τι θα γίνει με το κουφάρι μου άμα τα τινάξω. Μήπως είναι προτιμότερο να ασχολούμαστε περισσότερο με τα δικαιώματα των ζωντανών; ]

ein Steppenwolf 6.11.2013 | 20:25
@Charmides 6.11.2013 | 18:51

> Θυμάμαι επίσης τον κ. Δήμου να μας λέει πριν λίγους μήνες σε αυτή εδώ τη στήλη ότι δεν χάλασε κι ο κόσμος που στην Ελλάδα ένας ενήλικος δεν μπορεί να παντρευτεί με πολιτικό γάμο όποιον θέλει ανεξαρτήτως φύλου, όταν υπάρχουν τόσα άλλα προβλήματα όπως το trafficking και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.

Εγώ τον θυμάμαι απλώς ν’ απορεί γιατί τα ομόφυλα ζευγάρια ζητούν να μπορούν να παντρεύονται κι αυτά, και να λαμβάνει διαφωτιστικές απαντήσεις. Το δεύτερο σκέλος («όταν υπάρχουν τόσα άλλα προβλήματα» κλπ.) δεν το θυμάμαι.
Χαρμίδης 6.11.2013 | 21:51
Δεν τρέχει τίποτα. Θα σου σου το θυμήσω εγώ.

"Γιατί τόσος θόρυβος για έναν παρωχημένο και ξεπερασμένο θεσμό; Μικροαστικό μου φαίνεται, σαν τις κόρες που κυνηγάνε παπά, στεφάνι κι εκκλησία κι ας είναι άθρησκες. Τόσοι αγώνες για ένα κούφιο (πια) δικαίωμα – ενώ ανθούν το trafficking, το bullying, η κλειτοριδεκτομή, οι γάμοι εξάχρονων παιδιών και οι βιασμοί;"

http://www.lifo.gr/mag/columns/5587

Μόνο για την καύση των νεκρών δεν έχει "απορίες" τελικά.
ein Steppenwolf 7.11.2013 | 15:21
Charmides 6.11.2013 | 21:51

Ανέγνως αλλ’ ουκ έγνως.
avatar
Ανώνυμος/η 7.11.2013 | 22:07
Μιλατε για μια "ελιτιστικη" αριστερα κ.Δημου.Την αριστερα των "αγωνων" για την καρετα-καρετα,τον Αρκτουρο,την αριστερα που τρεχει να βγαλει εισιτηριο πρωτη θεση στο μεγαρο μουσικης,και συνεχως συνεδριαζει συσκεφτεται και δημιουργει ομαδες και τασεις απλως για να βολευονται ακαπνα ως επι το πλειστον ανθρωπακια.Οι πραγματικοι αγωνιστες της αριστερας βρισκονται αναμεσα στους απλους ανθρωπους στις γειτονιες ολης της χωρας.Περιμενετε π.χ ο Μπουταρης να ερθει αντιμετωπος με τον μητροπολιτη Θεσσαλονικης για το θεμα της καυσης των νεκρων που αναφερατε??Κρατειστε μικρο καλαθι γιατι θα απογοητευθειτε και πολυ συντομα μαλιστα.Αν ιδιως σχετιστει με την κινηση αυτη και ο Σημιτης,το ολο επιχειρημα θα αποκτησει και μια Αριστοφανικη διασταση.Ο δολοφονος θα γυρισει στον τοπο του εγκληματος.Ισως εχει και καποιο σχεδιο για την αναβαθμιση του χρηματιστηριου,και ξαναβαλει τον κοσμο στον ντορβα.Ο μιστερ δεν ειδα τιποτα δεν καταλαβα τιποτα,οταν επι ημερων του η χωρα ειχε ξεπερασει την Κολομβια σε ρεμουλα και διαφθορα.Ελπιζω να κανετε χιουμορ.Δεν το αντεχω να θελουν να με σωσουν οι Μπουταρης-Σημιτης-Δημαρας.Tοτε θα μιλαμε για καυση ζωντανων και οχι νεκρων σιγουρα.....
avatar
ΤΝΚΣ 8.11.2013 | 00:02
"επι ημερων του η χωρα ειχε ξεπερασει την Κολομβια σε ρεμουλα και διαφθορα"

Όταν πάντως και μια χώρα ανεβαίνει σκαλί στην ανάπτυξη, πάντα αφήνει μια άλλη πίσω της.

Χα!
avatar
Ανώνυμος/η 8.11.2013 | 01:01
Η αποτεφρωση ειναι πραξη αντιχριστιανικη & βεβηλωση του νεκρου. Ο μονος λογος που δεν υπαρχει κρεματοριο εδω ειναι οτι δεν υπαρχουν αρκετοι πελατες , ωστε μια τετοια απανθρωπη & ανηθικη επιχειρηση να ειναι οικονομικα βιωσιμη...
kostaps 8.11.2013 | 04:05
Εδω μια "μικρη" λιστα αυτων που ΔΕΝ θελουν να δουν αποτεφρωτηρια...
Ιερεις (κηδειες, τα σαραντα, τα τριμηνα, κλπ)
Μαρμαραδες
Καφετζηδες
Λουλουδικα
Ταξιτζηδες
Δημαρχεια
Γραφεια Κηδειων (εδω μιλαμε για μεγαλη ληστεια εκατομυριων...)
Πολιτικοι (που φοβουνται μηπως χασουν την ψηφο της "ορθοδοξης στρουγκας")
Κλπ-κλπ-κλπ...

Ομως, εκτος ολης της παραπανω λιστας των "ξυπνιων", ΔΥΣΤΥΧΩΣ οι περισσοτεροι νεο-Ελληνες δεν δινουν δεκαρα ουτε για τη φυση, ουτε για το αν θα ξοδεψουν χιλιαδες ευρω, ουτε για πολλα αλλα, γιατι θελουν να εχουν κατι τις, ωστε να μπορουν να ανεβασουν το δικο τους "αβαστακτο προσωπικο δραμα".
Βλεπετε... μια και το κρατος αποκλειεται να τους δωσει το θεατρο της Επιδαυρου ας ειναι καλα... το νεκροταφειο!!!
Κτιστε μαρμαρινους ταφους για να χτυπιεται ο κοσμος επανω τους, γιατι αν δεν πας να χτυπηθεις και δεν κλαψεις πανω σε μαρμαρινο ταφο σημαινει οτι δεν σεβεσαι τους νεκρους!
Τυπικος Ελληνικος ορθοδοξος μεσαιωνας... αντε να δουμε ποτε θα τελειωσει, γιατι εχουμε βαρεθει τοσο -μα τοσο- πολυ...


Nous_sommes_malades 8.11.2013 | 14:32
Πάντως μη φανταστεί κανείς ότι η αποτέφρωση κοστίζει πολύ λιγότερο από έναν λογικο ενταφιασμό: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_2_10/12/2011_465675
Παρόλο που είμαι φαν της ιδέας να έχω τις τεφροδόχους στο τζάκι και να μπορώ να συζητώ με τους φιλτάτους μου νεκρούς, ζώντας έτσι την ψευδαίσθηση ότι μένω σε penthouse του Manhattan, N.Y.
Nous_sommes_malades 8.11.2013 | 15:18
Ενας νορμαλ ενταφιασμός χωρίς πολλές πολυτέλειες, στοιχίζει σήμερα στην Ελλάδα της κρίσης, γύρω στα 1200 ευρώ
anon1935 9.11.2013 | 09:28
Σήμερα 9.11. στην Καθημερινή μεγάλο άρθρο για νέα "Νομοθετική πρωτοβουλία για τα αποτεφρωτήρια".

Τυχαίο; Δεν νομίζω!
12
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια