Ζήτω η 25η Μαρτίου!

Όλοι στο Σύνταγμα!
18.3.2015

Επεξεργασία: Ατελιέ/ LIFO

 

«Ελληνικέ λαέ, ο Μακρός ιστορικός βίος μας, ο πλήρης δοκιμασιών, αγώνων, εξάρσεων και υπηρεσιών προς την ανθρωπότητα, αποτελεί τίτλον τιμής και ευγενείας διά την Ελληνικήν φυλήν. Αλλά της δημιουργεί και την μόνιμον και ιεράν υποχρέωσιν της Ιστορικής μνήμης. Όχι μόνον διά λόγους ευγνωμοσύνης προς εκείνους, εις τας θυσίας των οποίων οφείλομεν την διακεκριμένην θέσιν μας εν τη ιστορία των ανθρωπίνων πράξεων, αλλά και διά λόγους συνειδητοποιήσεως του αισθήματος ευθύνης των εκάστοτε ενσαρκωτών του Ελληνισμού. Μέρος της υποχρεώσεως ταύτης εκπληρούμεν σήμερον.


Σεμνυνόμεθα διά την πολεμικήν αρετήν μας, η οποία διαλάμπει διά των αιώνων. Δεν επιδιώκομεν την καλλιέργειαν πολεμοχαρών διαθέσεων. Έχομεν αποδείξει κατά την διαδρομήν του χρόνου ότι αγαπώμεν την ειρήνην και ότι γνωρίζομεν και δυνάμεθα να την αξιοποιήσωμεν με υψηλά πολιτιστικά επιτεύγματα. Η πολεμική αρετή μας υπήρξεν δημιούργημα των ιστορικών συγκυριών αφ' ενός, και του αισθήματος αξιοπρέπειας των Ελλήνων αφ' ετέρου. Ουδείς λαός έχει υποστεί όσας ημείς επιβουλάς. Το βασικόν γνώρισμα του Εθνικού χαρακτήρος μας είναι ότι προτιμώμεν την θυσίαν από την ταπείνωσιν. Χρέος μας είναι να διαφυλάξωμεν εσαεί και να αναπτύξωμεν το λαμπρόν τούτο γνώρισμά μας. (...) Tούτο αποτελεί ακλόνητον απόδειξιν της αναγκαιότητός της και της ολοψυχίας Ενόπλων Δυνάμεων και λαού, χάρις εις την οποίαν διαγράφεται λαμπρόν το μέλλον της Ελλάδος (...)"

 

Γεώργιος Παπαδόπουλος,
29-8-1972

 

www.facebook.com/stathis.tsagar
Η/Μ/Ε/Ρ/Ο/Λ/Ο/Γ/Ι/Ο: http://www.lifo.gr/team/diary

8 Σχόλια
Ανήθικος αυτουργός 18.3.2015 | 15:32
Και απο του χρόνου το πανηγύρι αυτό να γίνετε στο Καλλιμάρμαρο παρακαλώ!
Να υπάρχουν γυμναστικές και πολεμικές επιδείξεις απο νέους που φοράνε χλαμύδες και περικεφαλαίες!
Guest star ο Νότης Σφακιανάκης και η Γωγώ Τσάμπα.

Eat our dust Mihaloliakos!
Δον Ιδιώτης 18.3.2015 | 15:34
"Πρώτη φορά Αριστερά".
Το πρόβλημα όμως είναι ότι αν στρίψεις όλο αριστερά καταλήγεις στην άκρα δεξιά...
avatar
scotto 18.3.2015 | 15:42
Ετσι ακριβως! Ζουμε την απολυτη Καμμενοποιηση της πολιτικης και ορισμενοι αυτο το λενε "εθνικη υπερηφανεια"!

Ετσι-ελαφρως παραλλαγμενο- το λεγανε και τοτε...
avatar
Ανώνυμος/η 18.3.2015 | 15:49
Συγγνώμη αλλά εγώ αυτές τις π@π@ρι3$ του παπαδόπουλου τις ακουγα χρονια στο μεταπολιτευτικό σχολείο, σε δημοτική και λίιιιγο πιο... (πασοκικά) σοσιαλιστικές. Δεν ξέρω τι έγινε μετά τα 80s που τέλειωσα εγώ τη Β'βάθμια, αλλά και δε νομίζω πως χρειάζονται οι - όντως απίστευτα γελοίες - φιέστες Καμμένου-Δούρου για να τις θυμηθούμε. Στις μεταδόσεις παρελάσεων από την τηλεόραση αυτά ακούγαμε και προ μηνών.
avatar
Ανώνυμος/η 19.3.2015 | 12:04
Εδώ δε λέγαμε για την υπερβολή στη χρήση της λέξης "χούντα"; Τι έγινε τώρα; Καταργήθηκαν οι εκλογές; Φιμώθηκε ο τύπος; Μας είπε κανείς να περάσουμε από το τμήμα για υπόθεσή μας;
EvitaMail 19.3.2015 | 15:19
Μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση λίγο δύσκολο να είχε εξαγγείλει τέτοιους εορτασμούς .Τώρα όμως με αφορμή τον Καμμένο είναι ένα ωραιότατο πολιτικό τέχνασμα για να προσελκύσει ψηφοφόρους και άλλης γκάμας .
avatar
st. paul 20.3.2015 | 10:04
Συμφωνώ. Παράλληλα όμως, προλειαίνει το έδαφος για.. ξέρετε ποιους.
EvitaMail 20.3.2015 | 19:39
Δε θα ηθελα να το πιστεψω
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια