Φανταστικοί Ήχοι

6.12.2007

Τι σχέση έχει το Τζερόνιμο Γιάνκα με τους Prodigy και ο Πασχάλης με τα beat των Chemical Brothers; Ο Άγγελος Β που κρύβεται πίσω από το όνομα Φανταστικοί Ήχοι κρύβει την απάντηση στα κομμάτια που φτιάχνει με samples εγχώριας παραγωγής, έως τα τέλη των ‘70s. «Τα κομμάτια των ‘60s τα βρίσκω πολύ διασκεδαστικά, είναι τραγούδια που μου αρέσουν και νομίζω ότι όλη αυτή η σκηνή ήταν πολύ σημαντική, είτε μιλάμε για αφελή pop κομμάτια είτε για το φοβερό progressive των Ακρίτας».

Γιατί τόση συμπάθεια για τον Πασχάλη και τον Κώστα Τουρνά; «Ο Πασχάλης έχει πολύ ωραία φωνή. Όσο για τον Τουρνά, έχει μια πολύ συγκινητική χίπικη αφέλεια, συν το ότι έβγαλε το ελληνικό Ziggy Stardust, τα Αστρόνειρα. Και μόνο σαν εγχείρημα είναι σημαντικό, ειδικά όταν όλοι γύρω σου ακούνε Θεοδωράκη».

Δεν παραείναι εύκολη η μουσική με samples; «Το να χτυπάς τενεκέδια μεταξύ τους και να τα ηχογραφείς με ένα μικρόφωνο είναι πιο εύκολο τεχνικά, το θέμα και στις δυο περιπτώσεις είναι τι θα προκύψει. Δεν θεωρώ το να φτιάχνεις μουσική εύκολο πράγμα, ειδικά όταν μιλάμε για ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Εκτός από τα ελληνικά σχήματα, θεωρώ βασικές επιρροές τους Boredoms, τoν Captain Beefheart, τον Joe Meek και τον Arthur Brown. Τι άκουσα πιο πολύ φέτος; Το live των Boredoms και το mix του Kode 9 για το Sonar. Υπάρχουν ένα σωρό ταλαντούχοι άνθρωποι με σελίδα στο ελληνικό myspace. Mου αρέσoυν πολύ ο Larry Gus και ο Ιοn. Αγαπημένοι μου και ενεργοί ακόμα οι Lost Bodies, παιδιά, σας αγαπάω».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια