«Το riding στο λατομείο ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία»

Ο Clinton Moore, νικητής του Red Bull X-Fighters που κατέπληξε το ελληνικό κοινό την προηγούμενη Παρασκευή μιλάει αποκλειστικά στη LIFO
23.6.2015

 

—Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το motocross;

Σε ηλικία 12 ετών παρακολούθησα για πρώτη φορά την εκπομπή «MotoXXX» και από τότε κόλλησα.

 

—Ασχολιόσουν από μικρός;

Μεγαλώνοντας σε μια φάρμα με ζαχαροκάλαμο στην πόλη Bundaberg στα ανατολικά της Αυστραλίας, καβαλούσα από μικρός μοτοσικλέτα για να μετακινηθώ, ενώ κάθε Σαββατοκύριακο τριγυρνούσα στην περιοχή για να βρω μικρά «άλματα» να πηδήξω. Άρα, μπορείς να πεις ότι αισθάνομαι τυχερός που μεγάλωσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

 

—Ασχολείσαι κάποιο άλλο άθλημα;

Ασχολούμαι λίγο με τη σκοποβολία, αλλά πολύ λίγο. Αυτή την περίοδο είμαι τόσο συγκεντρωμένος στο FMX, που δεν θέλω να αποσπώ το μυαλό μου με οτιδήποτε άλλο.

 

Κατά καιρούς, μπορεί να γίνεις πολύ σκληρός με τον εαυτό σου και αυτό σε απογοητεύει πολύ.

 

—Πόσα χρόνια τρέχεις σε αγώνες;

Τα τελευταία 5 χρόνια κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα και όσο για το μέλλον, ο χρόνος θα δείξει μέχρι πότε θα είμαι ενεργός. Θέλω να πιστεύω ότι έχω ακόμη τουλάχιστον πέντε χρόνια παρουσίας στον χώρο του FMX.

 

—Έχεις άγχος κάθε φορά που ξεκινάς τις προσπάθειές σου ή το έχεις ξεπεράσει πια;

Δε θα το έλεγα. Έχει περάσει τόσο πολύς καιρός από την πρώτη φορά, που πλέον μου φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό να είμαι εκεί έξω και να κάνω τα κόλπα μου.

 

—Ποιες είναι οι μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας σου ως τώρα;

Μέχρι πριν από 2 εβδομάδες θα σου έλεγα ο προηγούμενος αγώνας Red Bull X-Fighters στο Μεξικό, όμως τώρα στην προτίμησή μου έρχεται πρώτος ο φοβερός αγώνας της Αθήνας.

 

—Έχεις δύο σερί νίκες. Τι κάνεις τόσο καλά;

Νομίζω ότι φέτος αυτό που έχει μετρήσει στην περίπτωσή μου είναι η λιγότερη πίεση που νιώθω, έχοντας καταφέρει όλα τα δύσκολα κόλπα μου. Το κλειδί για τη φετινή σεζόν είναι να παραμείνω συγκεντρωμένος στο run μου και μόνο.

 

 

—Φαίνεται ότι οι Αυστραλοί έχετε ξεκινήσει μια μικρή παράδοση στο άθλημα. Γιατί πιστεύεις ότι συμβαίνει αυτό;

Δεν ξέρω γιατί, απλώς αγαπάμε αυτό που κάνουμε και θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε οι καλύτεροι.

 

—Τι σου αρέσει περισσότερο στο motocross;

Να βγάζω τρικ που λίγοι άνθρωποι στον πλανήτη μπορούν. Αυτή η αίσθηση της επιτυχίας είναι υπέροχη!

 

—Ποια είναι η μεγαλύτερή του δυσκολία;

Να προπονείσαι όσο περισσότερο μπορείς για να είσαι ο καλύτερος. Κατά καιρούς, μπορεί να γίνεις πολύ σκληρός με τον εαυτό σου και αυτό σε απογοητεύει πολύ.

 

 

 

—Τι σκέψεις περνούν από το μυαλό σου αυτά τα 90 δευτερόλεπτα;
Όλα τα τρικ που δοκιμάζω απαιτούν την αμέριστη προσήλωσή μου για να βγουν σωστά και αυτό είναι το μοναδικό πράγμα που μπορώ να σκεφτώ εκείνη τη στιγμή.

 

—Θα παρότρυνες τα παιδιά σου να ασχοληθούν με το άθλημα;
Και τα δυο μου παιδιά έχουν μικρές μοτοσικλέτες, αλλά δεν τα πιέζω να ασχοληθούν με το FMX σε καμία περίπτωση. Τις έχουμε στο σπίτι και είναι εκεί σε περίπτωση που θέλουν να τις καβαλούν και να διασκεδάζουν. Φυσικά και με στηρίζουν σε αυτό που κάνω, έτσι θα τους υποστηρίξω κι εγώ με ό,τι κι αν αποφασίσουν να ασχοληθούν στη ζωή τους.

 

—Τι σου έχει μείνει από τον αγώνα της Αθήνας;
Το riding στο λατομείο ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία και δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την εβδομάδα του αγώνα, πόσο μάλλον την επική μου νίκη!

 

—Πώς σου φάνηκε η πίστα;
Ήταν απίθανη, σε πολλά επίπεδα, με πολλές υψομετρικές διακυμάνσεις. Αυτό, μάλιστα, ήταν η μέγιστη πρόκληση, να καταφέρεις να βγάλεις όλα σου τρικ μαζί σε ένα καλό run. Ανυπομονώ να ξαναέρθω και να επαναλάβω την επιτυχία μου!

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια