ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2010 Δραματικές σχολές

Συμβουλευτείτε τον εκτενέστατο οδηγό εκπαίδευσης της LifO πριν πάρετε την τελική απόφαση για το μέλλον σας στον φοιτητικό κόσμο! Καλή επιτυχία και καλά διαβάσματα.
ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΕΑΝΝΑ ΜΑΛΑΦΟΥΡΗ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑ ΓΙΑΜΟΥΡΙΔΟΥ
1.9.2010

ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ

Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης. Τζιραίων 13 & Αθανασίου Διάκου, Ακρόπολη, 210 9222300, 2109833155, info@athstage.gr, www.athstage.gr.

Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμός, Μουσική-Τραγούδι, Χορός-Κίνηση, Ιστορία Τέχνης & Θεάτρου, Σκηνογραφία και Ενδυματολογία είναι μόνο μερικά απο τα μαθήματα που προσφέρει η Σχολή Κάλβου-Καλαμπόκη σε όσους αγαπούν το θέατρο, επαγγελματίες και μη. Ανάμεσα στις παροχές της σχολής είναι η ελεύθερη είσοδος σε θέατρα/κινηματογράφους, η αναβολή στράτευσης, οι εκπαιδευτικές επισκέψεις σε αρχαία θέατρα, κ.ά.

ΑΡΧΗ - ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Μιχαήλ Βόδα 13, Αθήνα, 210 8810 496, arhi@hol.gr.

Δώδεκα χρόνια συμπληρώνει φέτος η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Αρχή» του Οργανισμού Θεατρικής Κίνησης με ιδρυτές τους Στρατή και Νέλλη Καρρά. Το οργανωμένο τριετές πρόγραμμα θεατρικών σπουδών προσφέρει τη συνεχή και συστηματική ανάπτυξη του ηθοποιού, σφαιρική ενημέρωση και τεχνική κατάρτιση.

ΔΗΛΟΣ - ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Ελευσινίων 11, Μεταξουργείο, 210 5203562, e-mail:contact@dilos.gr website: www.dilos.gr.

«Η επικοινωνία είναι η ομορφιά του θεάτρου». Αυτό πρεσβεύει το διδακτικό προσωπικό της σχολής θεάτρου της Δήμητρας Χατούπη και του Κ. Καπελώνη. Κύριο μέλημα είναι η μύηση των σπουδαστών στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Παράλληλα, η σχολή διοργανώνει θεματικά σεμινάρια καθόλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους με εισηγητές καταξιωμένους καλλιτέχνες και επαγγελματίες του χώρου.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ TEATRO PICCOLO

Μάρκου Μουσούρου 3, Αθήνα (Μετς) 11636, 210 92 35 575, email: info@teatropiccolo.gr, website: www.teatropiccolo.gr.

Με σύγχρονους τρόπους διδασκαλίας, με τη χρήση οπτικο-ακουστικών μέσων, με τεχνικές Στανισλάβσκι, Γκροτόφσκι, Μπρεχτ, Μπρουκ, οι καθηγητές επιχειρούν να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν τις εκφραστικές δυνατότητες των φοιτητών, ξεπερνώντας στερεότυπα οράματα και συμβατικές συνήθειες.

ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ - ΣΧΟΛΗ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ευρυμέδοντος 4, Κεραμεικός, 210 3470670, email: mkdramaschool@yahoo.gr, www.modernoikairoi.gr.

Το 2005 επανιδρύθηκε η δραματική σχολή «Μοντέρνοι Καιροί». Στόχος της είναι να εμπνεύσει τους μαθητές της παθιασμένη αφοσίωση στην τέχνη τους, αυτοπειθαρχία, καλλιτεχνικό ήθος, πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας. Μέσα στο πλαίσιο της σχολής λειτουργεί και θεατρικό εργαστήρι.

ΝΤΕΝΙΣΗ

Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης. Μαυροματαίων 15, Αθήνα, 210-8660890, email: centrals@otenet.gr, website: www.denissiartschool.gr.

Σε ένα απο τα ωραιότερα νεοκλασικά κτίρια της Αθήνας στεγάζεται η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης που ιδρύθηκε απο τη Μιμή Ντενίση το 2004. Από τα κυριότερα μαθήματα της σχολής είναι: Υποκριτική-Αυτοσχεδιασμός, Αγωγή Προφορικού Λόγου, Χορός, Μουσική-Τραγούδι, Musical, Ιστορία Θεάτρου-Κινηματογράφου. Έξτρα σεμινάρια για ερασιτέχνες, part-time φοιτητές, ενήλικες και παιδιά, απογευματινές ώρες και Σαββατοκύριακο.

ΠΟΡΤΑ

Εργαστήρια & Σεμινάρια Θεατρικής Αγωγής. Μελίνας Μερκούρη 54 (πρώην Αθηναίων Εφήβων), 210 3249829, email: portastu@otenet.gr, website: www.portatheatre.gr.

Υπό τη διεύθυνση της Πέγκυς Στεφανίδου-Τσιτσιρίκου το Θεατρικό Εργαστήρι «Πόρτα» συμπληρώνει 6 χρόνια. Η σχολή προσφέρει, μεταξύ άλλων, ταχύρρυθμα σεμινάρια τεχνών σε παιδιά, εφήβους, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, θεατρολόγους που εμπλέκονται στη θεατρική πράξη, όπως κίνηση, μουσική,σκηνικά αντικείμενα. Καινούργιο απόκτημα του εργαστηρίου η πρότυπη και σπάνια βιβλιοθήκη του.

ΠΡΑΞΗ ΕΠΤΑ

Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης. Bαλτετσίου 45, Εξάρχεια, 210 3800624, email: info@praxiepta.gr, website: www.praxiepta.gr.

Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμός, Ψυχολογική διερεύνηση ρόλων, Ορθοφωνία, Τραγούδι, Χορός είναι μερικά απο τα μαθήματα που διδάσκονται οι σπουδαστές. Για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη δουλειά ο αριθμός σπουδαστών σε κάθε έτος δεν ξεπερνά τους 20. Παράλληλα, οργανώνονται σε ετήσια βάση εκδρομές-επισκέψεις σε αρχαία ελληνικά θέατρα.

Η ΠΡΟΒΑ

Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης. Αχαρνών και Ηπείρου 39, 2108818326, info@prova.gr, website: www.prova.gr.

Το 2001 ιδρύθηκε η αναγνωρισμένη απο το κράτος Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης της Μαίρης Ράζη. Η σχολή προσφέρει βασικές αρχές Υποκριτικής, Αυτοσχεδιασμού, Κίνησης, Χορού, Δραματολογίας καθώς και δυνατότητες συνεργασίας με καταξιωμένους στον χώρο επαγγελματίες.

ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Καραΐσκου 104, πλατεία Κοραή, Πειραιάς, 210 41 29 948, 210 4178159, website: www.piraikos-dramaschool.gr.

Απο το 1914, η πιο παλιά δραματική σχολή μεταλαμπαδεύει στους σπουδαστές της τις αξίες του θεάτρου. Στο πρόγραμμα μαθημάτων εξασφαλίζεται η άσκηση που θα δώσει τη δυνατότητα στους νέους ηθοποιούς να ανακαλύψουν και να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια