Τech Care

Ένα ρομπότ σε λούζει και σου κάνει μασάζ, αλλά η φύση επιμένει στις απλές λύσεις.
ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
30.9.2010

Μια μεγάλη εταιρεία υψηλής τεχνολογίας κατασκεύασε τον πρώτο ρομποτικό λουτήρα, ο οποίος διαθέτει πολυθρόνα, φωτοκύτταρο για το σκανάρισμα των προσωπικών δεδομένων καθώς και μασάζ. Πρόκειται για τον 16δάκτυλο hi-tech μασέρ, που γνωρίζει μέσω ειδικού προγράμματος τις προσωπικές προτιμήσεις σε σαμπουάν και είδος μασαζ, καθώς και τις διαστάσεις κεφαλιού και τον τύπο των μαλλιών οποιουδήποτε χρησιμοποιεί το μηχάνημα και έχει περάσει μια φορά τα στοιχεία του. Για πρώτη φορά στον κόσμο παρουσιάστηκε  την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στην έκθεση «International Home Care and Rehabilitation» στο Τόκυο και βασίζει την επιτυχία του στην τριασδιάστατη απεικόνιση των μαλλιών που κανει σε όποιον κάθεται στην πολυθρόνα του.

Τα «δάχτυλα» πραγματοποιούν στο εκάστοτε κεφάλι... επίθεση ακριβείας και μάλιστα στους ειδικούς αισθητήρες του κρανίου, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να βελτιώνει την ποιότητα των μαλλιών.

Η αλήθεια είναι ότι παρόμοια καρέκλα πραγματικά δεν έχει υπάρξει στον κόσμο ξανά. Και αγνοείται πόσα χρόνια θα χρειαστούν για να γίνει μια δημοφιλής, οικιακή συσκευή, την ίδια στιγμή που το απλό ,κοινό πιστολάκι είναι, κατά γενικά ομολογία, ο μεγαλύτερος εχθρός των μαλλιών, πόσο μάλιστα όταν, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, είναι και από τις πλεον καρκινογόνες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας.

Βέβαια, σε αντίστιξη με το σουπερ hi tech της ρομποτικής, η φύση έχει να προτείνει πιο αξιόπιστες και εξασφαλισμένα υγιεινές λύσεις, όπως μάσκες με αγνό ελαιόλαδο αλλά και συνδυασμούς, όπως ελαιόλαδο-αγγούρι-αυγό, αβοκάντο και ελαιόλαδο, ή και μπανάνα-μαγιονέζα-ελαιόλαδο!

Για την εγγυημένη αναδόμηση της τρίχας που προσφερει το λαδάκι της ελιάς χρειάζεται να αντέξετε μία ώρα λαδωμένοι. Αν τολμήσετε και το αυγό, κρατήστε τη μύτη σας κλειστή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια