ΓΕΥΣΗ Santa Botella

Ο Γιάννης Λιάκου, υπεύθυνος κουζίνας του Santa Botella, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του ανανεωμένου καταλόγου που θα δελεάσουν και τον πιο απαιτητικό πελάτη.
ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΕΑΝΝΑ ΜΑΛΑΦΟΥΡΗ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑ ΓΙΑΜΟΥΡΙΔΟΥ
30.9.2010
Το Santa Botella απέκτησε «κουζίνα». Πείτε μας δυο λόγια γι' αυτό.

Το concept ήταν να προωθήσουμε μία πρόταση φαγητού που συνοδεύει άριστα το ποτό, το κρασί ή το κοκτέιλ και το πετύχαμε. Δημιουργήσαμε ένα κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στον τρίτο όροφο του μαγαζιού, προσφέροντας tapas με τιμές από 1 έως 3 ευρώ.

Ποιά είναι τα highlights του μενού;

Πραγματικά, δεν μπορώ να ξεχωρίσω μόνο ένα πιάτο. Θα πρότεινα οπωσδήποτε τις γαρίδες με κάρι, chorizo με βρετανικό τσένταρ και χοντρό αλάτι, καθώς και το stick κοτόπουλου μαριναρισμένο σε πορτοκάλι και queso de cavra, δηλαδή ισπανικό κατσικίσιο τυρί με μέλι και σουσάμι.

Ποιο πιάτο έχει τη μεγαλύτερη ζήτηση;

Το chorizo με το cheddar. Πρόκειται για ένα είδος ισπανικού πικάντικου αλλαντικού με συνοδεία τυριού πάνω σε ψωμάκι. Ένας υπέροχος συνδυασμός γεύσης που ταιριάζει απόλυτα με το ποτό, αλλά κυρίως με την μπίρα και το κρασί.

Έχετε κάποιο signature-πιάτο;

Έχω ιδιαίτερη έφεση στα πιάτα με θαλασσινά. Δύο από τις αγαπημένες μου δημιουργίες είναι οι γαρίδες με κάρι και οι γαρίδες Salteados, για τους φίλους του αλατιού.

Πώς βλέπετε τα πράγματα με την οικονομική κρίση; Έχει επηρεάσει τους πελάτες σας;

Θεωρώ ότι οι πελάτες μας είναι απόλυτα ικανοποιημένοι, γιατί, λαμβάνοντας υπόψη μας την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση, έχουμε φροντίσει οι τιμές μας να είναι προσιτές. Για να καταλάβετε, μπορεί κανείς να δοκιμάσει ολόκληρο το μενού με 25 ευρώ και μαζί με τις καινούργιες προσθήκες με 30.

Ποιες «κουζίνες» περιλαμβάνονται στο μενού;

Στο επίκεντρο βρίσκεται η ισπανική κουζίνα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αυτό που θέλω να πω είναι πως ενσωματώνουμε και τις επιρροές της, δηλαδή την αραβική και γενικά την ανατολίτικη κουζίνα. Για τους λάτρεις των δικών μας γεύσεων, σερβίρουμε ελληνικά πιάτα, μεζέδες αλλά και παραδοσιακές πίτες. Τέλος, τις μεσημεριανές ώρες προσφέρονται πιάτα ζυμαρικών με άρωμα Ιταλίας.

Πώς προέκυψε η ισπανική κουζίνα;

Δουλεύω εδώ και τέσσερα χρόνια σε μαγαζιά, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και ασχολούμαι αποκλειστικά με tapas. Τα ταξίδια μου στην Ισπανία με επηρέασαν ιδιαίτερα σ' αυτό.

Η δουλειά του σεφ είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Αυτό σας κουράζει ή σας αγχώνει;

Τίποτε από τα δύο. Η μεγαλύτερή μου έγνοια είναι η ευχαρίστηση των πελατών μας. Αυτό που μου δίνει πιο πολύ ικανοποίηση στο τέλος κάθε νύχτας είναι να ξέρω ότι καθετί που έχει φτάσει στον πελάτη ήταν καταπληκτικό.

Γιατί να επιλέξει κάποιος το Santa Botella για τη διασκέδασή του;

Γιατί είναι ένας χώρος με χαλαρή και casual ατμόσφαιρα, που συνδυάζει τέλεια γεύσεις φαγητού - ποτού - κοκτέιλ. Να σημειώσω ότι προσφέρουμε αυθεντικές γεύσεις, χωρίς συντηρητικά. Το μενού μας διαμορφώνεται ανάλογα με την εποχή. Για παράδειγμα, έχουμε ένα πιάτο jamon με σύκα. Όταν περάσει η εποχή του σύκου και δεν μπορούμε πλέον να το βρούμε φρέσκο πουθενά, θα το αντικαταστήσουμε με κάποιο άλλο. Τέλος, τα πάντα είναι χειροποίητα, από το σιρόπι που χρησιμοποιείται στα κοκτέιλ μέχρι το φύλλο της πίτας.

Santa Botella,Οδός Πανόρμου115Α, Αμπελόκηποι, 210 6981032, santabotella.com.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια