Σιλβί Γκιλλέμ - Life in Progress

Η Σιλβί Γκιλλέμ, η μεγαλύτερη χορεύτρια της εποχής μας και από τις μεγαλύτερες όλων των εποχών, αποχαιρετά το κοινό με μια παγκόσμια περιοδεία.
7.5.2015

Αντισυμβατική και ασυμβίβαστη, η Σιλβί Γκιλλ έμ δεν έπαψε ποτέ να εξελίσσεται... Φωτό: Bill Cooper

 

Κανένας δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει ότι η Σιλβί Γκιλλέμ θα κρεμάσει τις πουέντ της και θ' ασχοληθεί με τα αγαπημένα της χόμπι, την κηπουρική και την κεραμική. Η χορεύτρια που έχει σφραγίσει με την παρουσία της τον χορό τα τελευταία 39 χρόνια, η μεγαλύτερη χορεύτρια της εποχής μας και από τις μεγαλύτερες όλων των εποχών, αποχαιρετά το κοινό με μια παγκόσμια περιοδεία υπό τον τίτλο «Life in progress». Η Αθήνα είναι μία από τις πόλεις που επέλεξε για να αποχαιρετήσει το κοινό της, στο Ηρώδειο, στις 3 και 4 Ιουνίου. Μέχρι σήμερα ο προσωπικός διάλογος με το σώμα της μοιάζει με μάχη. «Αν θέλεις το τέρας να διαρκέσει, θα πρέπει να το αφήσεις να ξεκουραστεί» λέει. «Είμαι εδώ για να επιβεβαιώσω ότι η μηχανή θα αποδώσει τα μέγιστα και όχι για να το παίξω πριμαντόνα». Το ίδιο το σώμα της την υποστηρίζει, αλλά, όπως λέει, θα ήταν τελείως παράλογο να σκεφτεί ότι μια πενηντάχρονη θα εξακολουθούσε να είναι καλή στη Λίμνη των Κύκνων. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να σκέφτεσαι και να προετοιμάζεσαι γι' αυτά. Αυτή η δήλωσή της πριν από μερικά χρόνια μοιάζει σήμερα προφητική. Οι μεγάλοι χορογράφοι τη λάτρεψαν και οι συνεργασίες τους πέρασαν στην ιστορία του χορού. Αντισυμβατική και ασυμβίβαστη, η Σιλβί Γκιλλ έμ δεν έπαψε ποτέ να εξελίσσεται. Είναι ίσως η μοναδική χορεύτρια κλασικού μπαλέτου που μεταπήδησε στον σύγχρονο χορό και υπηρετεί το είδος με τόση ένταση, πυκνότητα, ποιότητα κι επιτυχία. Όταν μπήκε στην περιπέτεια του σύγχρονου χορού, προχώρησε με εφόδιο την πείρα και τα προσόντα της για να εκφράσει με μεγαλύτερη ελευθερία τα συναισθήματά της. Στο αποχαιρετιστήριο πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει θα δούμε χορογραφίες των Ματς Εκ, Ουίλιαμ Φορσάιθ, Άκραμ Καν και Ράσελ Μάλιφαντ. Όπως κάθε φορά που ανεβαίνει στη σκηνή, θα μηδενίσει και θα ξεκινήσει από την αρχή, με την εκπληκτική της τεχνική, τη χάρη, την εξωπραγματική ταχύτητα και την ισορροπία της, με την ισχυρή της προσωπικότητα. Για μια τελευταία φορά.

 

Στο αποχαιρετιστήριο πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει θα δούμε χορογραφίες των Ματς Εκ, Ουίλιαμ Φορσάιθ, Άκραμ Καν και Ράσελ Μάλιφαντ... Φωτό: Bill Cooper

 

3-4 Ιουνίου
Ωδείο Ηρώδου Αττικού
21:00

 

Η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει!
Επωφεληθείτε από τα νέα πακέτα προσφορών και ενημερωθείτε για το αναλυτικό πρόγραμμα μέσα από το site του Φεστιβάλ.


Η προπώληση των εισιτηρίων για τις παραστάσεις του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου έχει ήδη ξεκινήσει. Μπορείτε να προμηθεύεστε εισιτήρια για όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ online στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του ή τηλεφωνικά στο 210 3272000, καθημερινά από τις 9:00 έως τις 21:00. Και στις δύο περιπτώσεις η χρέωση γίνεται μέσω πιστωτικής κάρτας. Τα κεντρικά εκδοτήρια απ' όπου μπορείτε επίσης να αγοράσετε εισιτήρια βρίσκονται στη στοά Πεσμαζόγλου (Πανεπιστημίου 39) και λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00-17:00, και Σάββατο, 9:00-15:00, ενώ εισιτήρια εκδίδονται και στα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, Ιανός, στα καταστήματα Public και στα Reload Stores. Θα διατίθενται εισιτήρια μειωμένης τιμής για παιδιά, νέους, φοιτητές, πολύτεκνους, στρατιώτες, άτομα άνω των 65 ετών καθώς και ανέργους και άλλες κοινωνικές ομάδες. Επίσης, φέτος, για πρώτη φορά, οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν «πακέτα» εισιτηρίων για παραστάσεις της επιλογής τους: επιλέγοντας 3 παραστάσεις, θα έχουν έκπτωση 5% επί του συνόλου της τιμής, στις 4 παραστάσεις έκπτωση 7% και στις 5 παραστάσεις έκπτωση 10%. Η προσφορά ισχύει για παραγωγές του Φεστιβάλ και για ατομικά ή εισιτήρια 2 ατόμων ανά παράσταση. Οι χώροι διεξαγωγής του Φεστιβάλ είναι, μεταξύ άλλων, η Πειραιώς 260, το Ηρώδειο, το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων, το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν κ.ά.


Αναλυτικές πληροφορίες στο www.greekfestival.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια