Τσίπουρο Αποστολάκη
Market News

Τσίπουρο Αποστολάκη

Το Τσίπουρο Αποστολάκη από τον Βόλο είναι οικογενειακή υπόθεση!

Το Τσίπουρο της Οικογένειας Αποστολάκη αποστάζεται στο Κρόκιο Μαγνησίας, στον Παγασητικό Κόλπο, 30 χλμ. νοτιοδυτικά του Βόλου, από μια ελληνική οικογενειακή επιχείρηση.


Η Μαγνησία είναι άλλωστε ένας τόπος ξακουστός για την εκλεκτή ποιότητα του τοπικού τσίπουρου. Η τοπική παράδοση και η ιστορία του στην περιοχή αυτή ξεκινούν το 1922, όταν οι Μικρασιάτες πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν στη Νέα Ιωνία. Πιστοί στις παραδοσιακές συνήθειες, μετά τη δουλειά μαζεύονταν στα σπίτια ή στους καφενέδες, τα τοπικά «τσιπουράδικα», όπου απολάμβαναν το παραδοσιακό μικρασιάτικο τσίπουρο, σπιτικά απoσταγμένο με προσωπική φροντίδα και μεράκι.

 

Με τον καιρό, στις παρέες ενσωματώθηκαν και οι ντόπιοι, οι οποίοι μυήθηκαν στις μυστικές συνταγές και στον ιδιαίτερο τρόπο παρασκευής του μικρασιάτικου τσίπουρου. Από τότε έως και σήμερα το τσίπουρο είναι το παραδοσιακό ποτό της περιοχής, ιδανικό συνοδευτικό των θαλασσινών μεζέδων, και τα τσιπουράδικα είναι σημεία συνάντησης εδώ και έναν αιώνα.


Από το 1954, η Οικογένεια Αποστολάκη δημιουργεί εκλεκτά αποστάγματα με φροντίδα και αγάπη για τη γη και το αμπέλι, συνεχίζοντας αδιάλειπτα την παράδοση της καλλιέργειας των μοναδικών ποικιλιών της περιοχής. Η αποκλειστικά φυσική απόσταξη του τσίπουρου της Οικογένειας Αποστολάκη γίνεται με τέχνη, υπομονή και εμπειρία τριών γενεών, ενώ η μυστική συνταγή του από τα παλιά τού εξασφαλίζει την εξαιρετική του ποιότητα.


Το Τσίπουρο της Οικογένειας Αποστολάκη, με ελαφριά γεύση και πλούσιο άρωμα, χωρίς γλυκάνισο για τους μερακλήδες ή αρωματισμένο με γλυκάνισο για όσους αγαπούν αυτό το άρωμα, μπορείτε να το απολαύσετε με τους μεζέδες σας ως το καθημερινό ποτό της οικογένειάς σας αλλά και ως το επίσημο κέρασμα της παρέας σας.

Market News