Samsung: επέκταση του SAIT AI Lab ενισχύοντας την έρευνα για συστήματα ημιαγωγών επόμενης γενιάς
Market News

Samsung: επέκταση του SAIT AI Lab ενισχύοντας την έρευνα για συστήματα ημιαγωγών επόμενης γενιάς

Το εργαστήριο μεταφέρθηκε στο Mila, παγκοσμίου φήμης ερευνητικό κέντρο Τεχνητής Νοημοσύνης, για να ενισχύσει τη συνεργασία με κορυφαίες αρχές στην βαθιά εκμάθηση

H Samsung Electronics Co., Ltd., ανακοίνωσε την επέκταση του εργαστηρίου Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) της Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT) στο Μόντρεαλ του Καναδά.

 

Το Εργαστήριο θα βοηθήσει την εταιρεία να ενισχύσει την εδραίωσή της στην έρευνα ΑΙ και να προωθήσει την ανταγωνιστικότητα σε συστήματα ημιαγωγών.

 

Το Εργαστήριο AI βρίσκεται στο Mila (Montreal Institute for Learning Algorithms) στο Μόντρεαλ του Καναδά. Το Mila ιδρύθηκε από τον καθηγητή Yoshua Bengio στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, είναι ένα από τα σπουδαιότερα ερευνητικά κέντρα στον τομέα της βαθιάς εκμάθησης (deep learning) και συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ και το Πανεπιστήμιο McGill.

 

Το εργαστήριο SAIT AI Lab του Μόντρεαλ διαθέτει ένα ανοιχτό χώρο εργασίας με στόχο τη στενή συνεργασία με τις ερευνητικές κοινότητες του AI στο Mila.

 

Το εργαστήριο SAIT AI Lab θα επικεντρωθεί στην έρευνα χωρίς επιτήρηση και στα Γενεσιουργά Ανταγωνιστικά Δίκτυα (Generative Adversarial Networks - GAN) για την ανάπτυξη ριζοσπαστικών καινοτομιών και καινοτόμων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων νέων αλγορίθμων βαθιάς εκμάθησης και νέας γενιάς Τεχνητή Νοημοσύνη εντός συσκευής (AI on-device).

 

Για να συμβάλλει στην προσπάθεια, το εργαστήριο AI έχει ενεργά προσλάβει κορυφαίους συνεργάτες στην έρευνα βαθιάς εκμάθησης, συμπεριλαμβανομένου του Simon Lacoste-Julien, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, Επικεφαλής του SAIT AI Lab.

 

 

Επιπλέον, η Samsung σκοπεύει να αποστείλει προσωπικό Έρευνας & Ανάπτυξης στον τομέα Device Solutions Business στο Μόντρεαλ και να χρησιμοποιεί τα εργαστήρια AI ως βάση για την εκπαίδευση των ερευνητών και τη συνεργασία με άλλα προηγμένα ερευνητικά ινστιτούτα Τεχνητής Νοημοσύνης.

 

Από την άλλη πλευρά, το SAIT AI Lab Montreal συνεχίζει να αναπτύσσει μια ισχυρή σχέση με τον Yoshua Bengio, έναν από τους μεγαλύτερους εμπειρογνώμονες στον τομέα της βαθιάς εκμάθησης, της μηχανικής μάθησης και του AI. Το εργαστήριο και ο καθηγητής Bengio συνεργάστηκαν στην έρευνα αλγορίθμων βαθιάς εκμάθησης από το 2014, δημοσιεύοντας τρία άρθρα σε ακαδημαϊκά περιοδικά.

 

Ο καθηγητής Yoshua Bengio δήλωσε: «Η συνεργασία της Samsung με το Mila είναι ήδη καθιερωμένη και παραγωγική με αποτέλεσμα αμφότερη ισχυρή εμπιστοσύνη. Με ένα νέο εργαστήριο SAIT και με πολλές συναρπαστικές ερευνητικές προκλήσεις μπροστά μας στο πεδίο του AI, αναμένω ακόμα περισσότερα αμοιβαία θετικά αποτελέσματα στο μέλλον».

 

Η SAIT έχει επιδιώξει ενεργά την ερευνητική συνεργασία με άλλες κορυφαίες αρχές στον τομέα. Εκτός από τον καθηγητή Bengio, η SAIT συνεργάστηκε με τον καθηγητή Yann LeCun στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και με τον Richard Zemel, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Ο Yoshua Bengio και ο Yann LeCun, μαζί με τον επιστήμονα ηλεκτρονικών υπολογιστών Geoffrey Everest Hinton, κέρδισαν το Turing Award 2018, το οποίο θεωρείται «βραβείο Νόμπελ στην επιστήμη των υπολογιστών».

 

«Το SAIT επικεντρώνεται στην έρευνα και στην ανάπτυξη - όχι μόνο για την επόμενη γενιά ημιαγωγών, αλλά και στην πρωτοποριακή τεχνολογία AI ως τεχνολογία σποράς σε συστήματα ημιαγωγών. Το εργαστήριο SAIT AI Lab Montreal αποτελεί βασικό συστατικό της Samsung, ώστε να επαναπροσδιορίσει τη θεωρία της Τεχνητής Νοημοσύνης και τον αλγόριθμο βαθιάς εκμάθησης για τα επόμενα 10 χρόνια», δήλωσε ο Sungwoo Hwang, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Αναπληρωτής Διευθυντής της SAIT.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η MYTILINEOS συνδράμει στο έργο των ελληνικών νοσοκομείων

Market News Η MYTILINEOS συνδράμει στο έργο των ελληνικών νοσοκομείων

25.11.2020
ΟΠΑΠ: Πρωτοβουλίες στήριξης του νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» και των τοπικών αρχών στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Market News ΟΠΑΠ: Πρωτοβουλίες στήριξης του νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» και των τοπικών αρχών στη μάχη κατά του κορωνοϊού

25.11.2020
Δύο νέα πρατήρια φυσικού αερίου κίνησης Fisikon στον ΣΕΑ Ευαγγελισμού

Market News Δύο νέα πρατήρια φυσικού αερίου κίνησης Fisikon στον ΣΕΑ Ευαγγελισμού

25.11.2020
«Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!»: Δωρεάν διαδικτυακά βιωματικά εργαστήρια σε όλη την Ελλάδα

Market News «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!»: Δωρεάν διαδικτυακά βιωματικά εργαστήρια σε όλη την Ελλάδα

24.11.2020
Η PUMA ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Dua Lipa

Market News Η PUMA ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Dua Lipa

24.11.2020
Απολαύστε φρεσκοαλεσμένο αρωματικό καφέ στο σπίτι, με τη νέα αυτόματη μηχανή Espresso Philips 4300 LatteGo

Market News Απολαύστε φρεσκοαλεσμένο αρωματικό καφέ στο σπίτι, με τη νέα αυτόματη μηχανή Espresso Philips 4300 LatteGo

20.11.2020
Το ΠΙΟΠ στη 17η διαδικτυακή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Market News Το ΠΙΟΠ στη 17η διαδικτυακή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

20.11.2020
Huawei Black Friday 2020: Αυτές είναι οι καλύτερες προσφορές τεχνολογίας

Market News Huawei Black Friday 2020: Αυτές είναι οι καλύτερες προσφορές τεχνολογίας

20.11.2020
Ο ANT1 παρουσιάζει μια νέα καμπάνια κοινωνικής ευαισθητοποίησης

Market News Ο ANT1 παρουσιάζει μια νέα καμπάνια κοινωνικής ευαισθητοποίησης

20.11.2020
Η Swatch παρουσιάζει 15 νέα λαμπερά μοντέλα ρολογιών

Market News Η Swatch παρουσιάζει 15 νέα λαμπερά μοντέλα ρολογιών

20.11.2020
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια