Διεθνής, ταξιδιωτική εκπομπή  στο «Μουσείο Οίνου» του ΕΟΣ Σάμου
Market News

Διεθνής, ταξιδιωτική εκπομπή στο «Μουσείο Οίνου» του ΕΟΣ Σάμου

Το σαμιώτικο κρασί σε όλο τον κόσμο μέσω υψηλής γαστρονομίας

Σε ένα υπέροχο κτίριο οιναποθήκης του 19ου αιώνα που έχει μετατραπεί σε «Μουσείο Οίνου» του ΕΟΣ Σάμου πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Ιουλίου τηλεοπτικά γυρίσματα για την εκπομπή «Trips for all» που προβάλλεται διεθνώς σε Αμερική, Καναδά, Ρωσία και Κύπρο. Συγκεκριμένα, η εκπομπή θα προβληθεί μέσω των τηλεοπτικών σταθμών NGTV.New York City (USA), Montreal T.V. broadcasting (Canada), TV Moscow (Russia) και PLUS TV (Cyprus). Επίσης στο Ελληνικό Κέντρο Πολιτισμού (http://www.hecucenter.ru/gr/tourism), στο ALERT TV (Ελλάδα) και μέσω του ταξιδιωτικού της NOVA (trips for all).

 

 

Το συνεργείο κατέγραψε τηλεοπτικά όλη την ιστορικοκοινωνική διαδρομή του σαμιώτικου κρασιού μέσω ξενάγησης στις αίθουσες αυθεντικών ιστορικών εκθεμάτων, ενώ τη γαστρονομική πινελιά στην εκπομπή προσέφερε ο executive chef Βαγγέλης Μπιλιμπάς, ο οποίος εμπνεύστηκε και παρουσίασε 3 διαφορετικά πιάτα:

  1. Σούπα από πεπόνι εμπλουτισμένη με τα φρουτώδη και ανθώδη αρώματα αλλά και την απολαυστική γλυκύτητα του Samos Vin Doux, με νιφάδες από αποξηραμένο προσούτο και κρέμα από ξυνομυζήθρα. Το πιάτο συνόδευσε το πλούσιο και «γεμάτο» Μοσχάτο Άσπρο, που θυμίζει την οσμή ώριμων, λευκόσαρκων φρούτων και ισορροπεί υπέροχα μεταξύ ξηρού και γλυκού, σε ένα παιχνίδισμα απολαυστικό!
  2. Μπαρμπούνι «πεταλούδα» μαζί με φάβα και χόρτα «αρμύρα», το οποίο σερβίρεται με τις ονομαστές Ψηλές Κορφές, το κρασί με τον πιο φινετσάτο χαρακτήρα στην έκφραση των αρωμάτων του μοσχάτου σταφυλιού και την εξαιρετική δροσιστική οξύτητα με την ικανοποιητική διάρκεια.
  3. Για επιδόρπιο, παρουσιάστηκε η σφαίρα σοκολάτας με γλυκιά «σάλτσα» από Samos Anthemis και «καρδιά» από παγωτό. Η πανδαισία των αρωμάτων της σοκολάτας «έδεσε» απολαυστικά με τα αρώματα μελιού, κερήθρας μελιού, καραμέλας βουτύρου, γλυκών κουταλιού, κερασιών σε αλκοόλ σε φόντο κακάο που αναδύονται από αυτό το υπέροχα παλαιωμένο κρασί και συνθέτουν το ιδιαίτερα πολύπλοκο και πυκνό αρωματικό του προφίλ, χτισμένο σε πολλά επίπεδα.

 

Η τηλεοπτική προβολή των σαμιώτικων κρασιών θα γίνει σε 1η μετάδοση εντός του Ιουλίου 2019, ενώ σε δεύτερη προβολή στα ελληνικά και διεθνή δίκτυα, θα μεταδοθεί τον προσεχή χειμώνα.

 

 

Η διεθνής εταιρεία RKpromotica LTD έχει την επιμέλεια της παραγωγής και την εκτέλεση των γυρισμάτων της ταξιδιωτικής σειράς, τα επεισόδια της οποίας παραμένουν ελεύθερα προς θέαση σε web tv και τα social media των ΜΜΕ που την παρουσιάζουν.

 

*Η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων του ΕΟΣ Σάμου γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.

Περισσότερες πληροφορίες: http://samoswine.gr

Market News