Μέσα σε δύο γεμάτες μέρες, στη μεταμορφωμένη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων οι επαγγελματίες επισκέφθηκαν 46 εκθέτες από Ελλάδα και 6 απευθείας από το εξωτερικό, οι οποίοι παρουσίασαν περίπου 1.000 διαφορετικά προϊόντα.
Market News

Το Athens Bar Show γιόρτασε 10 χρόνια

Η μοναδική εκπαιδευτική έκθεση για επαγγελματίες των bars έφτασε το ορόσημο της δέκατης διοργάνωσης συγκεντρώνοντας 9.500 επισκέπτες από 50 χώρες.

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 10ο Athens Bar Show, που έλαβε χώρα στις 5 & 6 Νοεμβρίου 2019 - "το αγαπημένο μου Bar Show στον κόσμο" όπως δήλωσαν σε αναρτήσεις τους πολλοί από τους εξέχοντες καλεσμένους και επισκέπτες.
Η μοναδική εκπαιδευτική έκθεση για επαγγελματίες των bars έφτασε το ορόσημο της δέκατης διοργάνωσης συγκεντρώνοντας 9.500 επισκέπτες από 50 χώρες.


Μέσα σε δύο γεμάτες μέρες, στη μεταμορφωμένη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων οι επαγγελματίες επισκέφθηκαν 46 εκθέτες από Ελλάδα και 6 απευθείας από το εξωτερικό, οι οποίοι παρουσίασαν περίπου 1.000 διαφορετικά προϊόντα.

 

Παρουσιάστηκαν 78 εκπαιδευτικά σεμινάρια και ομιλίες από 118 ομιλητές-ειδήμονες προερχόμενοι από 15 διαφορετικές χώρες.
Παράλληλα με την έκθεση, η νυχτερινή Αθήνα είχε χρώμα, άρωμα και γεύση Athens Bar Show μέσα από τα πολλαπλά events, pop-up bars και guest bartender shifts που διοργανώθηκαν τόσο από εκθέτες όσο και από τα cocktail bars της πόλης, δίνοντας σε όλους μας την ευκαιρία να 'ταξιδέψουμε' και να δοκιμάσουμε συνταγές cocktail από πολλά βραβευμένα cocktail bars και bartenders ανά τον κόσμο.

 

Οι επισκέπτες

Η φετινή διοργάνωση εξυπηρέτησε περίπου 9.500 επισκέπτες με σημαντικότερο κοινό χαρακτηριστικό τους την αμιγώς επαγγελματική τους ιδιότητα, στην πλειοψηφία τους bartenders, baristi, ιδιοκτήτες και managers καταστημάτων, σερβιτόροι και φοιτητές τουριστικών επαγγελμάτων. Οι επισκέπτες ήρθαν από κάθε άκρη της Ελλάδας αλλά και από 50 χώρες του εξωτερικού.

 

Τα σεμινάρια

Το σπουδαιότερο ωστόσο αποτέλεσμα είναι η επιτυχής διεξαγωγή των 78 κατάμεστων σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν σε 4 ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες, με 118 ομιλητές προερχόμενους από 15 χώρες, καλύπτοντας μεγάλο εύρος θεμάτων που απασχολούν τους σύγχρονους επαγγελματίες. Κάποια θέματα ενδεικτικά αφορούσαν νέα προϊόντα και γευσιγνωσίες, bar concepts από Ελλάδα και εξωτερικό, management, health-wellness work-life balance και άλλα πολλά.

 

Οι ομιλητές

Κατά την προετοιμασία του Athens Bar Show δίνεται μεγάλη σημασία στην επιλογή των σεμιναρίων και αντίστοιχα των ομιλητών, με στόχο το πρόγραμμα των σεμιναρίων να παρουσιάζει φρέσκες ιδέες, concepts και νέες τάσεις.
Το φετινό lineup των ομιλητών απαρτίστηκε από γνωστούς experts και επαγγελματίες από την Αμερική, αλλά και πολλές ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι προσέφεραν διαφορετικές προσεγγίσεις και οπτικές στους bartenders και τους έδωσαν την ευκαιρία να διευρύνουν τους ορίζοντες και τις γνώσεις τους μέσω νέων προϊόντων και concepts.


Όλοι οι ομιλητές ανεξαιρέτως μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το πάθος και το ενδιαφέρον για μάθηση που έδειξαν οι επισκέπτες, την οργάνωση αλλά και την ποικιλομορφία του εκπαιδευτικού προγράμματος.

 

Οι εκθέτες

Οι εκθέτες του Athens Bar Show υπογράμμισαν και εκείνοι την σημασία που έχει το ανθρώπινο δυναμικό ως αρωγός για την ανάπτυξη και αναβάθμιση των υπηρεσιών στις τουριστικές επιχειρήσεις, προσπερνώντας τα τυπικά στάνταρντς ή πρότυπα μιας απλής εκθεσιακής παρουσίασης και χτίζοντας "εκπαιδευτικές εμπειρίες" για τους επαγγελματίες επισκέπτες και τα προϊόντα τους.

 

Spirits of Greece

Πολύ θερμής αποδοχής έτυχε η πρωτοβουλία του Athens Bar Show να δημιουργήσει το "Spirits of Greece". Πρόκειται για ένα training stage αφιερωμένο αποκλειστικά σε ελληνικά αποστάγματα, στο οποίο συγκεντρώθηκαν και παρουσιάστηκαν πολλά σπουδαία προϊόντα της χώρας μας, με καθοδηγούμενες γευσιγνωστικές δοκιμές καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Οι επισκέπτες, πολλοί εκ των οποίων προέρχονται από το εξωτερικό, είχαν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τους κρυμμένους θησαυρούς της Ελλάδας.

 

Οι διοργανωτές και οι εκθέτες του Athens Bar Show υποστηρίζουν πάντα την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ, ώστε να απολαύσουν οι επισκέπτες μία άρτια εμπειρία γνώσης και εκπαίδευσης.

 

Αυτό που ξεκίνησε το 2010 ως μια μικρή εκδήλωση με 7 εκθέτες, μια δεκαριά ομιλητές και 700-800 επισκέπτες, με πείσμα, επιμονή και πίστη στις αρχές της εκπαίδευσης, δικτύωσης και ανταλλαγής ιδεών, συμπλήρωσε 10 χρόνια στις 6 Νοεμβρίου 2019.


Με παγκόσμια καταξίωση ως 'must-visit' ετήσιος εκπαιδευτικός θεσμός, το Athens Bar Show 2019 πιστό στο μάντρα "Αναδεύοντας το μέλλον των bars" δημιούργησε ένα εκρηκτικό "κοκτέιλ" εκπαίδευσης και ανάπτυξης με συστατικά: 9.500 επισκέπτες από Ελλάδα και 50 χώρες εξωτερικού, 118 καλεσμένους ομιλητές σε 78 σεμινάρια και παρουσιάσεις, 46 εκθέτες από Ελλάδα και 6 εκθέτες από εξωτερικό, 1.000 διαφορετικά προϊόντα και λύσεις για επαγγελματίες των bars και 'γαρνιτούρα' τον καταπληκτικό ήλιο της Αθήνας και το προσέφερε απλόχερα στους επαγγελματίες επισκέπτες για 2 ημέρες σε 10.000 τετραγωνικά μέτρα έκθεσης στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.


Η περιγραφή της επίγευσης στα χείλη όσων συμμετείχαν και έζησαν το 10ο Athens Bar Show συνοψίζεται καλύτερα στη φράση (ή κάποια παραλλαγή της) που κυριαρχούσε σε αναρτήσεις τόσο από τους εξέχοντες καλεσμένους όσο και από τους επισκέπτες: "το αγαπημένο μου Bar Show στον κόσμο".

 

Info
Athens Bar Show 2019
5 και 6 Νοεμβρίου
Τεχνόπολη, Δήμος Αθηναίων
www.athensbarshow.gr
#10YearsAthensBarShow

 

Market News

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μεγαλύτερη ομαδική online παραγγελία φαγητού πραγματοποιήθηκε στο TEDx Πάτρας 2019

Market News Η μεγαλύτερη ομαδική online παραγγελία φαγητού πραγματοποιήθηκε στο TEDx Πάτρας 2019

11.12.2019
 H «Παράδοση…αλλιώς» παρέα με τη ΔΩΔΩΝΗ και τον Χρήστο Μπάρκα

Market News H «Παράδοση…αλλιώς» παρέα με τη ΔΩΔΩΝΗ και τον Χρήστο Μπάρκα

11.12.2019
Το Museum of Illusions Athens στηρίζει το έργο του Make-A-Wish (Κάνε-μια-Ευχή Ελλάδος) αυτά τα Χριστούγεννα

Market News Το Museum of Illusions Athens στηρίζει το έργο του Make-A-Wish (Κάνε-μια-Ευχή Ελλάδος) αυτά τα Χριστούγεννα

11.12.2019
Δώρο σημαίνει Public. Πάνω από 1.500.000 δώρα τεχνολογίας & ψυχαγωγίας & μια μαγική ατμόσφαιρα μόνο στο Public

Market News Δώρο σημαίνει Public. Πάνω από 1.500.000 δώρα τεχνολογίας & ψυχαγωγίας & μια μαγική ατμόσφαιρα μόνο στο Public

11.12.2019
Ευρωπαϊκή Πίστη: Ανώτερη διάκριση από το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηθικής «EBEN GR»

Market News Ευρωπαϊκή Πίστη: Ανώτερη διάκριση από το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηθικής «EBEN GR»

11.12.2019
Μια γιορτή για τα παιδιά και για όσους θέλουν να μείνουν για πάντα παιδιά!

Market News Μια γιορτή για τα παιδιά και για όσους θέλουν να μείνουν για πάντα παιδιά!

10.12.2019
Το 2019 η Moët & Chandon γιορτάζει διπλά και δημιουργεί το πρώτο POP UP STORE

Market News Το 2019 η Moët & Chandon γιορτάζει διπλά και δημιουργεί το πρώτο POP UP STORE

10.12.2019
Βραδιά βράβευσης για την Ιατρό Παρή Ράπτη & την δημοσιογράφο Σεμίνα Διγενή από τον Ε.Ο.Π.Ε.

Market News Βραδιά βράβευσης για την Ιατρό Παρή Ράπτη & την δημοσιογράφο Σεμίνα Διγενή από τον Ε.Ο.Π.Ε.

10.12.2019
Ευρωπαϊκή Πίστη: Νέα διαφημιστική καμπάνια με κεντρικό μήνυμα «Εμείς στην Ευρωπαϊκή Πίστη»

Market News Ευρωπαϊκή Πίστη: Νέα διαφημιστική καμπάνια με κεντρικό μήνυμα «Εμείς στην Ευρωπαϊκή Πίστη»

10.12.2019
Εκδόσεις Καπόν: Γιορτινές προσφορές, δώρα και εκπτώσεις

Market News Εκδόσεις Καπόν: Γιορτινές προσφορές, δώρα και εκπτώσεις

10.12.2019