Τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου ξεχώρισαν στην έκθεση HORECA 2020
Market News

Τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου ξεχώρισαν στην έκθεση HORECA 2020

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από από 9 έως 12 Φεβρουαρίου στο Metropolitan Expo.

Τα ξηρά και γλυκά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου, ξεχώρισαν για μια ακόμη φορά στη HORECA 2020, πάνω στην Κεντρική Σκηνή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, αλλά και σε παρουσιάσεις με θεματικό άξονα τον Οινογαστροτουρισμο.

 

H ποιότητα των σαμιώτικων μοσχάτων κρασιών του Συνεταιρισμού της Σάμου, με τον μαγευτικό πλούτο των αρωμάτων τους και τη χρωματική παλέτα σε μελένιες, χρυσές και καραμελένιες ανταύγειες εμφανίστηκαν ιδιαιτέρως εκφραστικά στη συνδιαμόρφωση οινογαστρονομικών τάσεων.

 

 

Στο κατάμεστο Hall 4 της HoReCa, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2020, οι Σαμιώτες executive chefs Βαγγέλης Μπιλιμπάς και Ασλάνης Παντερλής, μαζί με τον executive pastry chef Γιάννη Ζωγράφο παρουσίασαν μέσα από πρωτοποριακές και καινοτόμες συνταγές, τη γκάμα κρασιών του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού της Σάμου.

 

Οι δημιουργίες τους, ευφάνταστες και υψηλής τέχνης, προκάλεσαν το έντονο ενδιαφέρον των επαγγελματιών εστίασης και ψυχαγωγίας αλλά και της προέδρου του ΕΟΤ, Άντζελας Γκερέκου η οποία αναφέρθηκε επαινετικά σε αυτές καθώς και «στην κοπιώδη χειρωνακτική εργασία των αμπελοκαλλιεργητών της Σάμου, η οποία και προσφέρει στην Ελλάδα ένα σημαντικότατο όφελος εκ των εξαγωγικών δραστηριοτήτων αλλά και ένα σημαντικό όνομα ποιότητας στις διεθνείς οινικές αγορές».

 

Ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος Τάσος Πρωτοψάλτης, εξήρε τα θέλγητρα των κρασιών του ΕΟΣ Σάμου τονίζοντας πως «ο Συνεταιρισμός φαίνεται να έχει θέσει ως στόχο του τη διατήρηση της αδιαμφισβήτητης ποιότητας των οίνων που παράγει αλλά και την ταυτοποίηση της σαμιακής οινογαστρονομίας διεθνώς».

 

 

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος chef Θεόφιλος Βαφείδης, μίλησε για τη σαμιακή του καταγωγή και πόσο περήφανος νοιώθει για τη γενέτειρά του και τα κρασιά της, επισημαίνοντας ότι «το σαμιώτικο κρασί είναι ο καλύτερος συνοδός στις στιγμές χαράς και γλεντιού, στα επιχειρηματικά δείπνα, στο καθημερινό μας τραπέζι αλλά και στις πολύ ξεχωριστές εκδηλώσεις, καθώς μέσω των διεθνώς αναγνωρισμένων Ελλήνων Chef και Pastry Chef έχουν κατακτήσει και το χώρο της υψηλής μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και τουριστικής οινογαστρονομίας».

 

Εμπνευσμένα πιάτα και οινογευστικοί συνδυασμοί:

 

O executive Chef Βαγγέλης Μπιλιμπάς, δημιούργησε:

  • Γαρίδες τεμπούρα με παπαρούνα, σελινόριζα μπρεζέ με σαφράν και «Ψηλές Κορφές», τουιλ ταπιόκας και σάλτσα σαφράν με ούζο και γάλα καρύδας.
  • Μπαρμπούνι γεμιστό με προσούτο Ευρυτανίας, ταλιατέλα κολοκύθι, πουρέ τοπιναμπούρ με ακάι και σάλτσα μπουγιαμπέσα με «Μοσχάτο Άσπρο».

 

 

O executive Chef Ασλάνης Παντερλής, ετοίμασε:

  • Πανακότα κοτόπουλο πάνω σε «χώμα» από παξιμάδι σε «Samos Anthemis», κάπαρη και κρίταμο, φλέξ παρμεζάνας, chips από πέτσα κοτόπουλο, elastic από καλαμπόκι και πούδρα προσούτο, με μαγιονέζα από μελάνι σουπιάς.
  • Σεβίτσε σολομού πάνω σε κράκερ ρυζιού, σπανάκι με μήλο και σάλτσα μπισκ, αρωματισμένο με «Ψηλές Κορφές», γκρέιπφρουτ και χαμομήλι.

 

O executive pastry chef Γιάννης Ζωγράφος δημιούργησε για επιδόρπιο:

  • Απολαυστική σούπα σοκολάτας αρωματισμένη με το εκπληκτικό, λιαστό και παλαιωμένο 6 χρόνια, «Samos Nectar».

 

 

Στη HORECA 2020, που έχει καθιερωθεί ως μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις της Τουριστικής Βιομηχανίας διεθνώς, περισσότεροι από 127.000 επαγγελματίες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αλλά και να δοκιμάσουν τα μοναδικά και υψηλής ποιότητας κρασιά του ΕΟΣ Σάμου. Εισηγητές διεθνούς κύρους, F&B managers, εστιάτορες, ξενοδόχοι, επαγγελματίες του τουρισμού και σημαίνουσες προσωπικότητες από τον πολιτικό και επαγγελματικό στίβο, έμπειροι chefs και αρχιμάγειρες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο παρουσίασαν στο Gastronomy Forum τη συσχέτιση οινογευσίας και γαστρονομίας με την ανάδειξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

 

*Η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων του ΕΟΣ Σάμου γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.

Market News

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υπεύθυνος λυκείου των εκπαιδευτηρίων Δούκα, Νίκος Α. Κούκης, επελέγη Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού

Market News Ο υπεύθυνος λυκείου των εκπαιδευτηρίων Δούκα, Νίκος Α. Κούκης, επελέγη Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού

29.5.2020
Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Η Kayak προσφέρει τις εισπράξεις των πωλήσεων από τις πιο δημοφιλείς παιδικές γεύσεις στην Κιβωτό του Κόσμου

Market News Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Η Kayak προσφέρει τις εισπράξεις των πωλήσεων από τις πιο δημοφιλείς παιδικές γεύσεις στην Κιβωτό του Κόσμου

29.5.2020
«Τα λέμε εκεί!»: Η νέα πρωτοβουλία της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας για την υποστήριξη της επανεκκίνησης του κλάδου της εστίασης

Market News «Τα λέμε εκεί!»: Η νέα πρωτοβουλία της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας για την υποστήριξη της επανεκκίνησης του κλάδου της εστίασης

29.5.2020
Υποδεχόμαστε το καλοκαίρι με τη νέα συλλογή Havaianas για τη φετινή χρονιά

Market News Υποδεχόμαστε το καλοκαίρι με τη νέα συλλογή Havaianas για τη φετινή χρονιά

28.5.2020
Η FrieslandCampina Hellas – NOYNOY πρόσφερε περισσότερα από 1.900.000 ποτήρια γάλα και 140.000 κύπελλα γιαουρτιού ΝΟΥΝΟΥ στην πανδημία

Market News Η FrieslandCampina Hellas – NOYNOY πρόσφερε περισσότερα από 1.900.000 ποτήρια γάλα και 140.000 κύπελλα γιαουρτιού ΝΟΥΝΟΥ στην πανδημία

27.5.2020
H KAFEA TERRA αλλάζει λογότυπο

Market News H KAFEA TERRA αλλάζει λογότυπο

27.5.2020
H Chiquita ενώνει τις δυνάμεις της με το Spotify σε μία σειρά από διαδραστικά μουσικά αυτοκόλλητα

Market News H Chiquita ενώνει τις δυνάμεις της με το Spotify σε μία σειρά από διαδραστικά μουσικά αυτοκόλλητα

26.5.2020
Τα «Days of Play» επιστρέφουν για ακόμα μία χρονιά με προσφορές για τους φίλους του PlayStation σε όλο τον κόσμο

Market News Τα «Days of Play» επιστρέφουν για ακόμα μία χρονιά με προσφορές για τους φίλους του PlayStation σε όλο τον κόσμο

22.5.2020
Eurolife FFH: Μία νέα αρχή για την εταιρεία στον ελληνικό ασφαλιστικό κλάδο

Market News Eurolife FFH: Μία νέα αρχή για την εταιρεία στον ελληνικό ασφαλιστικό κλάδο

22.5.2020
Η νέα συλλογή μαγιό της Yamamay για το Καλοκαίρι 2020 έχει και πάλι αφετηρία την όμορφη Ιταλία

Market News Η νέα συλλογή μαγιό της Yamamay για το Καλοκαίρι 2020 έχει και πάλι αφετηρία την όμορφη Ιταλία

21.5.2020
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια