Αυτοδιαχείριση: Μία ανακοίνωση σχετικά με τη συμφωνία του φορέα με τη συνδρομητική υπηρεσία Cosmote TV
Market News

Αυτοδιαχείριση: Μία ανακοίνωση σχετικά με τη συμφωνία του φορέα με τη συνδρομητική υπηρεσία Cosmote TV

Ο συλλογικός φορέας των συνθετών, στιχουργών και εκδοτών, εξέδωσε μία ανακοίνωση σχετικά με τη νέα συμφωνία που υπέγραψε με τη συνδρομητική υπηρεσία.

Με αφορμή τη συμφωνία που υπέγραψε με τη συνδρομητική υπηρεσία Cosmote TV, καθώς και τις πρόσφατες εξελίξεις στον χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων, η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ο συλλογικός φορέας των συνθετών, στιχουργών και εκδοτών, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

 

«Χαιρετίζουμε το τέλος λειτουργίας της ΕΥΕΔ. Θεωρούμε ότι ήταν ένα αποτυχημένο πείραμα, το οποίο δίχασε τον χώρο τον δημιουργών, χωρίς τελικά σοβαρό οικονομικό αντίκρισμα, και συγχαίρουμε το Υπουργείο Πολιτισμού που δεν παρέτεινε τη λειτουργία του. Εάν δεν ήταν η ΕΥΕΔ, το Τραγούδι σήμερα θα ήταν ενωμένο και θα έδραττε τους καρπούς των μόχθων του και της απεξάρτησής του από τα ιδιωτικά συμφέροντα.


Η Αυτοδιαχείριση ήταν η πρώτη που προσκάλεσε όλες τις πλευρές στην ενότητα. Χαιρόμαστε που σήμερα το κάλεσμα αυτό έγινε κοινός τόπος, τόσο από τους δικαιούχους, όσο και από το Υπουργείο, και χαιρόμαστε που, μεταξύ άλλων, σπουδαίοι δημιουργοί πρωτοστατούν στο να βρεθεί λύση.


Η Αυτοδιαχείριση συνεχίζει σθεναρά και με συνέπεια τον ρόλο της με ευθύνη απέναντι στα μέλη της που εκτείνονται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Χθες, μόλις, συνήψε συμφωνία με τη συνδρομητική υπηρεσία Cosmote TV, ενώ σειρά άλλων ακολουθούν σύντομα.


Στο πλαίσιο αυτό, η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ προσκαλεί, για άλλη μια φορά, όλους τους Έλληνες δημιουργούς, εκδότες και δικαιούχους, να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τον πρώτο Ελληνικό μη κερδοσκοπικό ΟΣΔ δημιουργών μουσικής, μέλος των διεθνών ενώσεων CISAC, BIEM και GESAC, τον μοναδικό στη χώρα με 40.000 ενεργές συμβάσεις με χρήστες, με εν λειτουργία σύστημα διανομής και αρχείο έργων, με σύστημα τεκμηρίωσης, αναγνωρισμένο από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης (CISAC) προκειμένου να επιτευχθεί η ενότητα, η διαφάνεια και η αλληλεγγύη στο πνευματικό δικαίωμα.


Γνωρίζουμε στους δημιουργούς, εκδότες και άλλους δικαιούχους ότι είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τον οργανισμό συλλογικής διαχείρισης με τον οποίο θα συνεργαστούν, ενώ η υπογραφή συμβάσεων ανάθεσης με την Αυτοδιαχείριση δεν τους εμποδίζει να αναζητήσουν τυχόν οφειλόμενα από την ΕΥΕΔ.


Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι συμμετέχουμε στον διάλογο για την ένωση, χωρίς προαπαιτούμενα και προϋποθέσεις, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον όλων, του χώρου της ΜΟΥΣΙΚΗΣ και των ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ.»

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ:

Πρόεδρος: Νίκος Αντύπας, Συνθέτης
Αντιπρόεδρος: Χρύσα Μακρή-Παπαϊωάννου, Κληρονόμος δικαιωμάτων Γιάννη Π. Παπαϊωάννου
Γραμματέας: Νίκος Ζούδιαρης, Συνθέτης / Στιχουργός
Ταμίας: Μιχάλης Αβατάγγελος, Συνθέτης / Στιχουργός
Τα Μέλη: Γιάννης Γλέζος, Συνθέτης - Νίκος Πιτλόγλου, Συνθέτης - Βαγγέλης Φάμπας, Εκδότης, Massive Productions - Αμαρυλλίς Κακάνη, Εκδότης, Sony/ATV Music Publishing - Νίκος Κούρτης, Εκδότης, Digital Tunes Limited.

 

Market News

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ποιος σου έμαθε το καλοκαίρι;»: Η νέα ταινία της ΑΛΦΑ για ένα διαφορετικό καλοκαίρι

Market News «Ποιος σου έμαθε το καλοκαίρι;»: Η νέα ταινία της ΑΛΦΑ για ένα διαφορετικό καλοκαίρι

6.7.2020
Η Coca-Cola Τρία Έψιλον και η Coca-Cola Hellas φέρνουν στην Ελλάδα τα προϊόντα Costa Coffee

Market News Η Coca-Cola Τρία Έψιλον και η Coca-Cola Hellas φέρνουν στην Ελλάδα τα προϊόντα Costa Coffee

6.7.2020
Little Green Farmers: Μία πλατφόρμα για ανάπτυξη κηπουρικών δραστηριοτήτων για παιδιά και ενήλικες

Market News Little Green Farmers: Μία πλατφόρμα για ανάπτυξη κηπουρικών δραστηριοτήτων για παιδιά και ενήλικες

6.7.2020
 Noah: Κάθε Σάββατο θα πραγματοποιούνται δύο workshops με θέμα την Yoga και την Acroyoga

Market News Noah: Κάθε Σάββατο θα πραγματοποιούνται δύο workshops με θέμα την Yoga και την Acroyoga

6.7.2020
Ενημέρωση για τη διαβίβαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα Άρθρα 12 έως 14 του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016

Market News Ενημέρωση για τη διαβίβαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα Άρθρα 12 έως 14 του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016

6.7.2020
«OIΝΟΓΝΩΣΙΑ»: Έναρξη υλοποίησης επιδοτούμενου προγράμματος κατάρτισης και πιστοποίησης 981 εργαζομένων από την ΚΕΟΣΟΕ

Market News «OIΝΟΓΝΩΣΙΑ»: Έναρξη υλοποίησης επιδοτούμενου προγράμματος κατάρτισης και πιστοποίησης 981 εργαζομένων από την ΚΕΟΣΟΕ

6.7.2020
«Το πλαστικό δεν είναι στη φύση μας»: Το μήνυμα της Lidl Ελλάς με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της πλαστικής σακούλας

Market News «Το πλαστικό δεν είναι στη φύση μας»: Το μήνυμα της Lidl Ελλάς με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της πλαστικής σακούλας

3.7.2020
Η Mastercard στηρίζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Market News Η Mastercard στηρίζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

3.7.2020
Ζωγράφου Summer Festival 2020: Το αναλυτικό πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων

Market News Ζωγράφου Summer Festival 2020: Το αναλυτικό πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων

3.7.2020
Buy The Way: Το νέο shopping spot του Παγκρατίου άνοιξε τις πόρτες του στο αθηναϊκό design

Market News Buy The Way: Το νέο shopping spot του Παγκρατίου άνοιξε τις πόρτες του στο αθηναϊκό design

2.7.2020
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια