Επισκέψιμη για το κοινό η τριήρης «Ολυμπιάς» στη Μαρίνα Ζέας
Πολιτισμός

Επισκέψιμη για το κοινό η τριήρης «Ολυμπιάς» στη Μαρίνα Ζέας

Η τριήρης «Ολυμπιάς», ένα λειτουργικό αντίγραφο αρχαίας αθηναϊκής τριήρους, θα είναι επισκέψιμη έως τις 7 Μαΐου

Την ιστορική τριήρη του Πολεμικού Ναυτικού «Ολυμπιάς», που κατέπλευσε για πέμπτη χρονιά στον Πειραιά, στη Μαρίνα Ζέας, υποδέχθηκε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μώραλης.

 

Το «πλοίο-σύμβολο» κατέφθασε στο πλαίσιο του θεσμού των «Ημερών Θάλασσας 2019», ενώ ο δήμαρχος ξεναγήθηκε σε αυτό από τον κυβερνήτη του, αντιπλοίαρχο Νικόλαο Πολυχρονάκη. Μιλώντας για την άφιξη της τριήρους, ο κ. Μώραλης ανέφερε πως σηματοδοτεί την έναρξη του εορτασμού των «Ημερών Θάλασσας», ενώ η παραμονή της στη Μαρίνα Ζέας είναι, όπως είπε, «ένα ξεχωριστό γεγονός, καθώς οι Πειραιώτες, οι επισκέπτες και οι τουρίστες της πόλης μας έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στο εμβληματικό αυτό πλοίο.

 

 

Ο Πειραιάς γιορτάζει τις Ημέρες Θάλασσας 2019 και είμαστε περήφανοι που και φέτος, μέσα από τη συνεργασία των συμμετεχόντων φορέων, έχουμε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων» ανέφερε ο δήμαρχος Πειραιά.

 

Η τριήρης «Ολυμπιάς» είναι ένα λειτουργικό αντίγραφο αθηναϊκής τριήρους του 5ου αιώνα π.Χ.. Κατασκευάστηκε στην Ελλάδα την περίοδο 1985-1987 στο πλαίσιο προγράμματος πειραματικής αρχαιολογίας, με βάση τις έρευνες του ιστορικού J.S. Morrison και του ναυπηγού J.F. Coates, με τη χρηματοδότηση του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Η τριήρης θα είναι επισκέψιμη από το κοινό καθημερινά από 3 έως 7 Μαΐου κατά τις ώρες: 10:00-13:30 & 17:00-20:00.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr

Πολιτισμός
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια