Χωρίς καν να βγάλει ανακοίνωση  η Μυρσίνη Ζορμπά αναγκάστηκε να διακόψει την υποβολή αιτήσεων υποψηφιότητας για την πλήρωση της θέσης των Καλλιτεχνικών Διευθυντών σε Εθνικό Θέατρο και Ελληνικό Φεστιβάλ, ενώ στο σκοτάδι μένει και το ΕΜΣΤ.
Πολιτισμός

Εθνικό Θέατρο, Ελληνικό Φεστιβάλ, ΕΜΣΤ: Το όνειρο των διαγωνισμών έληξε άδοξα

Αβεβαιότητα κι αδιέξοδο από τους χειρισμούς του υπουργείου Πολιτισμού σε Εθνικό Θέατρο, Ελληνικό Φεστιβάλ αλλά και ΕΜΣΤ.

Χορτάσαμε προκηρύξεις, μεγαλεπήβολους διαγωνισμούς και φιλόδοξα σχέδια για διεθνείς συμμετοχές. Και τελικά, το υπουργείο Πολιτισμού υποχρεώνεται να τα ακυρώσει όλα ενόψει εκλογών.

 

Χωρίς καν να βγάλει ανακοίνωση (με μια ανάρτηση στο σάιτ του υπουργείου τα μάθαμε όλα) η Μυρσίνη Ζορμπά αναγκάστηκε να διακόψει την υποβολή αιτήσεων υποψηφιότητας για την πλήρωση της θέσης των Καλλιτεχνικών Διευθυντών σε Εθνικό Θέατρο και Ελληνικό Φεστιβάλ, ενώ στο σκοτάδι μένει και το ΕΜΣΤ.

 

Ήταν φανερό από καιρό πως η υπουργός έπαιζε ασφυκτικά με τα χρονικά περιθώρια καθώς γνώριζε πως οι διαγωνισμοί για τους επικεφαλής σε Εθνικό Θέατρο και Ελληνικό Φεστιβάλ δεν εξυπηρετούσαν παρά μόνο το προσωπικό πολιτικό της κεφάλαιο. Αργά ή γρήγορα, λοιπόν, ο αμείλικτος χρόνος της γραφειοκρατίας θα αναλάμβανε τα υπόλοιπα: ως εκ τούτου δεν πρόλαβε -όσο κι αν βιάστηκε- να επιβάλει πρόσωπα στην επόμενη ηγεσία του υπουργείου.

 

Έτσι, όχι μόνο δεν ολοκληρώνονται οι διαδικασίες, όχι μόνο δεσμεύει τους επόμενους διαγωνισμούς που η ίδια δεν μπόρεσε να φέρει εις πέρας αλλά με τους χειρισμούς της κινδυνεύουν να μείνουν ακέφαλοι δύο κορυφαίοι πολιτιστικοί οργανισμοί αφού η κυβέρνηση που θα προκύψει στις 7 Ιουλίου θα πρέπει ως τις 30 Αυγούστου να έχει δώσει λύση και στα τρία μέτωπα (θυμίζουμε πως στις 30/8 λήγουν οι παρατάσεις στη θητεία των καλλιτεχνικών σε Εθνικό Θέατρο και Ελληνικό Φεστιβάλ).

 

Κινδυνεύουν να μείνουν ακέφαλοι δύο κορυφαίοι πολιτιστικοί οργανισμοί αφού η κυβέρνηση που θα προκύψει στις 7 Ιουλίου θα πρέπει ως τις 30 Αυγούστου να έχει δώσει λύση και στα τρία μέτωπα (θυμίζουμε πως στις 30/8 λήγουν οι παρατάσεις στη θητεία των καλλιτεχνικών σε Εθνικό Θέατρο και Ελληνικό Φεστιβάλ).


Σύμφωνα με την ανάρτηση, οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος (για Εθνικό Θέατρο και Ελληνικό Φεστιβάλ) "διακόπτονται και θα συνεχίσουν μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Σύμφωνα με τα ανωτέρω, κατά το χρονικό αυτό διάστημα δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις υποψηφιότητας και η καταληκτική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής μετατίθεται, χωρίς να προσμετράται σε αυτήν το ως άνω χρονικό διάστημα της προεκλογικής περιόδου". Επίσης «οι υποψήφιοι οι οποίοι έχουν καταθέσει αιτήσεις συμμετοχής με ημερομηνία μέχρι και 10.06.2019 δεν υποχρεούνται σε υποβολή νέων αιτήσεων και συνοδευτικών δικαιολογητικών. Αιτήσεις υποψηφιότητας που κατατέθηκαν από την 11η Ιουνίου έως σήμερα θα πρέπει να υποβληθούν εκ νέου μετά το πέρας της διακοπής της προθεσμίας. Θα ακολουθήσει ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σχετικά με τη συνέχιση της προθεσμίας και τη νέα ημερομηνία καταληκτικής υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής».


Όσο για το πολύπαθο ΕΜΣΤ η ανακοίνωση αναφέρει: "Σύμφωνα με το άρθρο 28 του Ν.2190/1994, όπως ισχύει και τη ΔΙΔΑΔ/Φ.18.31/2361/οικ. εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης της 14ης Ιουνίου 2019, κατά το διάστημα που μεσολαβεί από την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών έως την ορκωμοσία της Κυβέρνησης που προκύπτει κατά το άρθρο 37 του Συντάγματος, απαγορεύεται, πλην συγκεκριμένων εξαιρέσεων, η έκδοση πράξεων που αφορούν στο διορισμό ή την πρόσληψη κάθε κατηγορίας προσωπικού των υπηρεσιών και νομικών προσώπων του άρθρου 14 παρ. 1 του Ν. 2190/1994, όπως ισχύει, καθώς και κάθε αντίστοιχη πράξη υπηρεσιακής μεταβολής η οποία προβλέπεται από άλλες αντίστοιχου περιεχομένου διατάξεις. Οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων συμμετοχής που είχαν ανακοινωθεί πριν την προκήρυξη των εκλογών διακόπτονται και συνεχίζονται αμέσως μετά τη λήξη της αναστολής και μέχρι τη συμπλήρωση του κατά περίπτωση εναπομείναντος χρονικού διαστήματος έως την εκπνοή τους".

 

Τις πλήρεις ανακοινώσεις του ΥΠΠΟ θα βρείτε στο https://www.culture.gr

Πολιτισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Lighthouse: Όταν το περιβάλλον προβάλλεται στις προσόψεις ενός κτιρίου - Η εντυπωσιακή εγκατάσταση

Πολιτισμός Lighthouse: Όταν το περιβάλλον προβάλλεται στις προσόψεις ενός κτιρίου - Η εντυπωσιακή εγκατάσταση

26.5.2020
10ο Athens Open Air Film Festival: Θερινοί κινηματογράφοι, υπαίθρια σινεμά και drive-in προβολές

Πολιτισμός 10ο Athens Open Air Film Festival: Θερινοί κινηματογράφοι, υπαίθρια σινεμά και drive-in προβολές

26.5.2020
Ο Νίκος Κουρής διαβάζει το πεζογράφημα «Ιογενής πνευμονία» του Ζήσιμου Λορεντζάτου

Πολιτισμός Ο Νίκος Κουρής διαβάζει το πεζογράφημα «Ιογενής πνευμονία» του Ζήσιμου Λορεντζάτου

26.5.2020
Δείτε τα νέα βίντεο του «Enter» που επιμελήθηκε το Chocolate Factory Theater της Νέας Υόρκης

Πολιτισμός Δείτε τα νέα βίντεο του «Enter» που επιμελήθηκε το Chocolate Factory Theater της Νέας Υόρκης

26.5.2020
Ο Γιώργος Αγγελόπουλος στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Πολιτισμός Ο Γιώργος Αγγελόπουλος στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

26.5.2020
Ο Παύλος Παυλίδης και η Σαβίνα Γιαννάτου live στο ΚΠΙΣΝ αυτή την εβδομάδα

Πολιτισμός Ο Παύλος Παυλίδης και η Σαβίνα Γιαννάτου live στο ΚΠΙΣΝ αυτή την εβδομάδα

26.5.2020
Μενδώνη: «Δεν θέλουμε ένα απολιτιστικό καλοκαίρι» - Ανακοινώθηκαν 251 παραστάσεις

Πολιτισμός Μενδώνη: «Δεν θέλουμε ένα απολιτιστικό καλοκαίρι» - Ανακοινώθηκαν 251 παραστάσεις

25.5.2020
Πέθανε ο συγγραφέας Κυριάκος Ντελόπουλος

Πολιτισμός Πέθανε ο συγγραφέας Κυριάκος Ντελόπουλος

25.5.2020
Το Mother των Pink Floyd σε εκδοχή καραντίνας από τον Ρότζερ Γουότερς - «Η χαρά να ανήκεις σε μπάντα»

Πολιτισμός Το Mother των Pink Floyd σε εκδοχή καραντίνας από τον Ρότζερ Γουότερς - «Η χαρά να ανήκεις σε μπάντα»

22.5.2020
Πέθανε ο σπουδαίος Αφρικανός μουσικός Mory Kanté - Τραγουδιστής του «Yéké Yéké»

Πολιτισμός Πέθανε ο σπουδαίος Αφρικανός μουσικός Mory Kanté - Τραγουδιστής του «Yéké Yéké»

22.5.2020
1 Σχόλια
avatar
xristosd 20.6.2019 | 08:26
Μα αφού είναιβπροεκλογική περίοδος. Αν γινόντουσαν οι διορισμολι κλαποιοι θα λέγανε για ανάρμιατη συμπεριφορά κυβέρνησης...
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια