Μετά την Επίδαυρο το «The Thread» ανεβαίνει και στο Μέγαρο
Πολιτισμός

Μετά την Επίδαυρο το «The Thread» ανεβαίνει και στο Μέγαρο

Μια σύγχρονη χορογραφία για την ελληνική παράδοση με σημαντικούς συντελεστές (Βαγγέλης Παπαθανασίου, Russell Maliphant, Μαίρη Κατράντζου, Michael Hulls).

Μετά την παρουσίαση της στην Επίδαυρο μπροστά σε 8.000 θεατές, η παράσταση «The Thread» θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τις 21 έως τις 24 Νοεμβρίου.

 

Η μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου συνδυάζεται με την χορογραφία του Ράσσελ Μάλιφαντ, τα αρχαϊκά κοστούμια της Μαίρης Κατράντζου και τους φωτισμούς του Μάικλ Χαλς, σε μια ξεχωριστή παράσταση χορού.

 

Η παράσταση βασίζεται στον διάλογο του παρελθόντος με το παρόν. Από τη μία οι παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί και από την άλλη ο σύγχρονος χορός. Δύο κόσμοι φαινομενικά αντίθετοι και ξένοι.

 

Ο κόσμος της παράδοσης που εκπροσωπεί τη σταθερότητα και την εξωστρέφεια και ο κόσμος της σύγχρονης κίνησης που αντιπροσωπεύει την αναζήτηση και τον εσώτερο κόσμο των ανθρώπων.

 

Οι δύο «αταίριαστοι» δρόμοι εμφανίζονται επί σκηνής και πότε αντιδικούν, πότε συμπλέουν, πότε εκθέτουν τη διαφορετικότητα τους και πότε επιδιώκουν τη συνεννόηση.

 

Info

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

21- 24 Νοεμβρίου

Πολιτισμός