Επιστολή στον Σαμαρά για τη Χ.Α. από το Νάνο Βαλαωρίτη

Επιστολή στον Σαμαρά για τη Χ.Α. από το Νάνο Βαλαωρίτη

«Κύριε Προέδρε σε ποια χώρα οι πολίτες δικαιούνται να ελέγχουν να ξυλοκοπούν και να δολοφονούν;»

Επιστολή στον πρωθυπουργό για τα «πεπραγμένα» και τις τακτικές της Χ.Α. απευθύνει ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης, στην οποία μάλιστα αναφέρει  και τη φιλία και συγγένεια του Σαμαρά με τον Ελύτη με τον οποίο ο ποιητής ήταν στενός φίλος. Ο Νάνος Βαλαωρίτης ζητά τη λήψη μέτρων κατά του «βαρβαρικού μορφώματος» που εισήχθη από τη Γερμανία. Και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την «οχλοκρατία» που επιβάλλει η οργάνωση.

 

 

Ολόκληρη η επιστολή, όπως την ανάρτησε το Facebook ο  Νάνος Βαλαωρίτης έχει ως εξής:

 

Προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αντώνη Σαμαρά

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

 

Γνωρίζω από καιρό ότι είσασταν στενός φίλος και συγγενής του επίσης στενού μου φίλου και συναδέλφου Οδυσσέα Ελύτη.

 

Γιαυτόν το λόγο παίρνω το θάρρος να σας απευθύνω αυτή την επιστολή και το κάνω με πόνο στην καρδιά για την κατάσταση στη χώρα μας που σήμερα εσείς την κυβερνάτε.

 

Εκτος απ'το ότι έχουμε υποστεί την πιο άδικη ηθική και εξελευστική πολιτιστική επίθεση στην ιστορία μας εδώ και δυο χρόνια από τα Γερμανικα ΜΜΕ, και με τέτοιο συστηματικό τρόπο που εξαπλώθηκε πειστικά και στον υπόλοιπο κόσμο, ώστε να φτάσει η απαξίωση ακόμα και σε απλούς ελλήνες πολιτες εξω απ΄την Ελλαδα, αλλα έχουμε παραστεί μάρτυρες της δημιουργίας ενός βαρβαρικού μορφώματος που αυτο-αποκαλείται Χρυσή Αυγή, και χάρις στις αντίξοες περιστάσεις μας, κατάφερε να μπει στη Βουλή των Ελλήνων με όλα τα συμβολα και τις συμπεριφορές νεοναζιστών. Το πόσο δεν είναι "ελληνικό" αυτό το φαινόμενο είναι φανερό και από την ιδεολογία του και από τα συμβολα και τις τελετές που τόσο χοντρικά και αδέξια μιμείται.

 

Πολλοί από τους συναδελφους μου διανοούμενους και συγραφείς δεν μοιάζουν να το παίρνουν στα σοβαρά. Δεν βαρυέσαι έχουμε δει κι άλλα κι αυτό θα περάσει, λένε ελαφρά τη καρδία.

 

Ομως όταν αυτή η κίνηση αρχίζει να βιαιοπραγεί, να δέρνει μεχρι θανάτου τα θύματα της κυκλοφορώντας τις μέρες στα ΜΜΣ και τις νύχτες σε ομαδες που στοχεύουν κυριως τους ξένους μετανάστες ατιμωρητί χωρίς ποτέ να επεμβαίνει η αστυνομία παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις είναι λόγος μεγάλης ανησυχίας για την εικόνα της οχλοκρατίας που παρουσιάζει η Ελλάδα στο εξωτερικό, πράμμα που προστιθεται και δικαιολογεί εν μέρει όλες τις ποηγούμενες επιθέσεις και καταδίκες εναντίον μας

 

Δεν είναι ανάγκη να επισημάνω πόσο μεγάλος κίνδυνος είναι αυτός για τα εθνικά μας συμφέροντα και ιδιώς σε εποχή μεγάλης ύφεσης και παράλυσης της οικονομίας μας πόσο βλάπτει τον ξένο τούρισμό τον οποίο προσφάτως άρχισαν να στοχεύουν, απόπου εξαρτάται το ψωμί του έλληνα στους εξη μήνες από τον Απρίλο-Μαιο εως τον Οκτώβριο-Νοεμβριο της καλοκαιρίας. Οταν πλήττεται το ψωμί του μέσου έλληνα από την ξενοφοβική συμπεριφορά ενός"κόμματος" δεν το βλέπω να έχει πολύ μέλλον

 

Το ότι δεν τους έχει αποκηρύξει ονομαστικά το κόμμα σας δεν ειναι δική μου δουλεια. Αλλα είναι κακό σημάδι για την ανομία που απολαμβάνουν. Μάλιστα τελευταίως έχω πληροφορηθεί για μια οδηγία που εξέδωσε η Πρεσβεία των Φιλιππίνων, να μην κυκλοφορούν πολίτες της μετά τις 10 μμ. Και στη συνέχεια το σχόλιο της εαν συνεχιστούν αυτές οι δολοφονικές επιθέσεις δεν θα μείνει ούτε ένας Φιλιππινέζος στην Ελλάδα ούτε καν Πρεσβεία.

 

Και θα γνωρίζετε ασφαλώς Κύριε Προεδρε πόσο νομοταγείς είναι αυτοί οι εργαζόμενοι από τις Φιλιππίνες στη χώρα μας πόσο εργατικοί/ες και πόσο μας έχουν βοηθήσει στα οικιακά και τις νοσηλείες. Για να βρεθούν αντίστοιχες ελληνίδες είναι πλέον αδυνατον από πολ;υ καιρό γιατί προτιμούν όχι παραδόξως "να μεταναστεύσουν" οι ίδιες σε άλλες χώρες, όπως η Αυστραλία ή ο Καναδάς για παράδειγμα, όπου δεν τους ξυλοκοπούν ή τους σκοτώνουν ομάδες πολιτών με το έτσι θέλω, όταν τους ρωτήσουν τι κάνουν, ούτε καν αν τους ζητήσουν αν έχουν άδειες, τελείως παράνομα γιατί δεν εναπόκειται στα δικαιώματά τους, να ρώτάνε αν δουλέυουν εδώ ή όχι.

 

Τελείως παράνομη είναι αυτή η συμπεριφορά και αφορά όλους τους ξένους που επισκέπτονται την χώρα μας, είτε είναι μετανάστες χωρίς άδειες ή τουρίστες. Δεν ειναι η δουλειά κανενός εκτός από τα επίσημα όργανα της πολιτείας να επιβάλουν τον Νόμο.

 

Οταν ο Υπουργός της Κυβέρνησής σας Κύριος Δένδιας δήλωσε ότι δεν μπορεί το ελληνικό κρατος να προστατεύσει όσους δεν έχουν άδεια παραμονής, σας ερωτώ Κύριε Προέδρε σε ποιά χώρα οι πολίτες δικαιούνται να ελεγχουν να ξυλοκοπούν και να δολοφονούν κάποιον που δεν έχει άδεια. Έχω ζήσει σε πολλές χώρες αλλά πουθενά δεν βρήκα καμιά τέτοια εξουσιοδότηση.

 

Τι θα σκεπτόταν ο κοινός μας φίλος και συγγενής σας Οδυσσέας αν έβλεπε αυτή την κατάσταση στην πόλη όπου του άρεσε να κάνει βόλτες τη νύχτα με φίλους συζητώντας, όπως το κάναμε τόσο συχνά, να πρέπει τώρα να φυλάγεται όχι από κοινούς κακοποιούς αλλά από φανατικές μαυροφορεμένες ομάδες νεοναζιστών εισαγόμενων συμβολικά και ουσιαστικά από την Γερμανία..

 

Δεν γνωρίζω πόσο καλύπτονται από την αστυνομία μας οι τελευταίοι αυτοί, όπως διαδίδεται, αλλά γνωρίζω ότι το κρατος του νόμου πηγάζει από την πολιτική εξουσία, από τις διαταγές και οδηγίες που εσείς ως πρωθυπουργός της χώρας θα δώσετε στον Υπουργό "Προστασίας του Πολίτη" να μην ρεζιλευτεί αυτός ο τίτλος, και που αυτός με τη σειρά τους θα δώσει στην αστυνομία και στους εισαγγελείς να μην ανέχονται καμμιά ανομία ή οχλοκρατία και να τιμωρούνται αυστηρά όσα από τα οργανά της πολιτείας συμπράττουν ή αδρανούν

 

Αλλιώς ο τόπος μας γρήγορα θα βρεθεί απομονωμένος απ' τον υπόλοιπο κόσμο. Και αν αυτή η συμπεριφορά η βάρβαρα ρατσιστική και παράλογη, εξακολουθεί να γίνεται ανεκτή χωρίς να ληφθούν αυστηρά μέτρα, θα χάσετε και σεις και τα κόμματα της συνκυβερνήσης σας τους ψήφους των Ελλήνων που ανησυχούν για τα προς το ζειν τους από την ξενοφοβική απειλή τέτοιων ομάδων, εγκληματικές, ανεγκέφαλες και εχθρικές ως προς τα συμφέροντα της πατρίδας μας που μάχεται να επιβιώσει.

 

Πολύ φιλικά και με όλο την ελπίδα να λάβετε σοβαρά την βαθειά μου ανησυχία, ενώ προσπαθώ να υπερασπισθώ τον τόπο λαο και πολιτισμό μας από τα στερεότυπα σε όλα τα άρθρα μου.

 

Σας Χαιρετώ με απόλυτη εμπιστοσύνη στην δημοκρατική σας συνείδηση.

Δικός Σας

Νάνος Βαλαωρίτης

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr

Πολιτισμός
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς ο Βασίλης Αλεξάκης έζησε ανάμεσα σε δύο γλώσσες

Πολιτισμός Πώς ο Βασίλης Αλεξάκης έζησε ανάμεσα σε δύο γλώσσες

16.1.2021
Βουλή: Το παλάτι με τις εξωτερικές τουαλέτες που έγινε κοινοβούλιο

Πολιτισμός Βουλή: Το παλάτι με τις εξωτερικές τουαλέτες που έγινε κοινοβούλιο

16.1.2021
Εξήντα χιλιάδες μέλισσες «φιλοτέχνησαν» μια προτομή της βασίλισσας Νεφερτίτης

Πολιτισμός Εξήντα χιλιάδες μέλισσες «φιλοτέχνησαν» μια προτομή της βασίλισσας Νεφερτίτης

15.1.2021
Φεστιβάλ Βενετίας: Ο Νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης Bong Joon Ho, πρόεδρος της κριτικής Επιτροπής

Πολιτισμός Φεστιβάλ Βενετίας: Ο Νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης Bong Joon Ho, πρόεδρος της κριτικής Επιτροπής

15.1.2021
Ψηφιακά και χωρίς την παρουσία κοινού η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου

Πολιτισμός Ψηφιακά και χωρίς την παρουσία κοινού η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου

15.1.2021
To 64ο Φεστιβάλ Φιλίππων θα είναι αφιερωμένο στον Διονύσιο Σολωμό

Πολιτισμός To 64ο Φεστιβάλ Φιλίππων θα είναι αφιερωμένο στον Διονύσιο Σολωμό

15.1.2021
Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών γίνεται τηλεοπτική σειρά - Η Amazon ανακοίνωσε μόλις την επίσημη σύνοψη

Πολιτισμός Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών γίνεται τηλεοπτική σειρά - Η Amazon ανακοίνωσε μόλις την επίσημη σύνοψη

15.1.2021
Επίδομα 534 ευρώ για καλλιτέχνες: Ποιοι είναι δικαιούχοι για Νοέμβριο - Δεκέμβριο - Τα κριτήρια

Πολιτισμός Επίδομα 534 ευρώ για καλλιτέχνες: Ποιοι είναι δικαιούχοι για Νοέμβριο - Δεκέμβριο - Τα κριτήρια

15.1.2021
Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει νέο τμήμα Podcast

Πολιτισμός Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει νέο τμήμα Podcast

14.1.2021
Η ελληνική ταινία «Μήλα» διεκδικεί υποψηφιότητα για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους

Πολιτισμός Η ελληνική ταινία «Μήλα» διεκδικεί υποψηφιότητα για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους

14.1.2021
9 Σχόλια
avatar
Theofanis 29.5.2013 | 13:26
Ας Γράψετε όσες επιστολές θέλετε, αλλα από την στιγμή που ανακαλύψατε την ανομία στην ελλάδα μονο με την εμφάνιση της ΧΑ, δεν θα σας πάρει κανεις στα σοβαρά.
Με το συμπάθιο αλλα αυτές οι επιλεκτικές ευαισθησίες, μας θλίβουν κύριε Βαλαωρίτη
avatar
Ανώνυμος/η 29.5.2013 | 14:42
ρε φίλε πότε θα σταματήσει αυτή η καραμέλα; Μόλις κάποιος θίγει ένα θέμα, αμέσως πετάγεται κάποιος άλλος να μας πει, "ωραία όλα αυτά, για τα παιδάκια όμως που πεινάνε στην Αφρική τίποτα;;"

Όταν μας απασχολεί ένα θέμα και μιλάμε ή κάνουμε κάτι για αυτό δεν είμαστε σώνει και ντε επιλεκτικά ευαίσθητοι, αλλά ακόμα κι έτσι να ήταν, ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ας κάνει ο καθένας μας από κάτι για εκεί που είναι "επιλεκτικά" ευαίσθητος και αύριο θα ξημερώσει μια άλλη μέρα, καλύτερη.
και όμως γυρίζει 29.5.2013 | 13:33

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη πολίτες - με την πλήρη έννοια του όρου - σ'αυτή τη χώρα.
avatar
Stravos 29.5.2013 | 14:22
Tρια χρονια Μνημονια με αυτοκτονιες , αστεγους , ανεργους και συσσιτια μουγκα στη στρουγκα οι <<ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ>> τωρα ξυπνησε ενας να μας πει για τον ρατσισμο τη ξενοφοβια και τα Χρυσαυγουλα (που τους τρωμε στη μαπα εδω και χρονια με τις δολοφονικες τους επιθεσεις)και βρηκε τον πιο <<καταλληλο>> για να απευθυνθει ... σ' αυτον που εκολαπτει το αυγο .... ΟΥΣΤ ολοι σας ΠΡΟΔΟΤΕΣ...
avatar
wb23 29.5.2013 | 15:12
..αλλη μια ουσιαστική και πάνω απ όλα ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ παρέμβαση.
Ο Ελυτης σήμερα στη βόλτα του στη νυχτερινή Αθήνα θα κινδυνευε κυρίως απο τους νεοναζί.Οι υπόλοιπες καλοκάγαθες φυλές του κέντρου θα έσπευδαν να μοιραστούν μαζί του τους ποιητικούς και άλλους προβληματισμούς του.
Με τέτοιες επιστολές τσακίζεται πράγματι το αυγό του φιδιού.
Αιντε και του χρόνου φουντούνια Κύριε νάνο μου
ball and chain 29.5.2013 | 15:50
πως το φεραν η μοιρα κ τα χρονια να μην ακουσεις εναν ποιητη?
Μπραβο Νανο!
Boris kidric 29.5.2013 | 15:53
Διαβάζοντας αυτή την επιστολή, το μόνο που κατάλαβα είναι πως πρέπει να τιμωρούνται οι ναζί, γιατί βλάπτουν τον τουρισμό και γιατί δε θα μείνει Φιλιππινέζα να τον προσέχει στα γεράματα...

Επίσης είναι τραγικό να ζητάς από το Σαμαρά, ο οποίος έστησε στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, είπε για τα μεταναστόπουλα που πιάνουν τις θέσεις στα νηπιαγωγεία και ο υπουργός του και πολιτικός προϊστάμενος της ελληνικής αστυνομίας,που ουδέποτε είπε τίποτα για τα κολλητιλίκια της με τους ναζί, πίνει καφέ εμ τον Μάκη Βορίδη κτλ, να σου λύσει το πρόβλημα.

ball and chain 29.5.2013 | 16:24
τραγικο ξετραγικο αυτον κ το επιτελειο του εχουμε στη κυβερνηση επομενως εκει απευθυνετε.Να συνειδητοποιησουμε τν πολιτικη ιδιοτητα,μονο μεσω της πολιτικης αλλαζουμε σαν κοινωνια,προχωραμε,μπροστα ειτε με τν οπισθεν.
Κ παλι μπραβο Νανο.
Boris kidric 29.5.2013 | 18:43
Πολιτικά είναι τα ζητήματα, σε αυτό συμφωνώ απόλυτα. Αλλά σε αυτή την επιστολή το μόνο που βρίσκω είναι η ζημιά στον τουρισμό και το φόβο μη φύγουν οι φιλιππινέζοι. Να μη σου πω ότι μου κακοφάνηκε κιόλας, γιατί αν επεκτείνουμε τη λογική του, τότε θα καταλήξουμε να αποδεχόμαστε τις μετανάστριες ως παραδουλεύτρες, ως δούλους στη Μανωλάδα κτλ και να μην μας πειράζει αν σκυλοπνίγονται στο Αιγαίο ή πέφτουν πάνω στον φράχτη του Έβρου, από τη στιγμή που δεν χαλάει την αισθητική μας στην πόλη...
Το ζήτημα είναι υπερβολικά σοβαρό για να αντιμετωπίζεται με τέτοιου είδους αναλύσεις. δυστυχώς ο α-πολίτικος αχταρμάς που κυριαρχεί εκεί έξω επιβάλλει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο τι λέμε.
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια