Facebook: Ετοιμάζει νέο σύστημα πιστοποίησης λογαριασμού με «καθαρές» φωτογραφίες
Ψηφιακή Ζωή

Facebook: Ετοιμάζει νέο σύστημα πιστοποίησης λογαριασμού με «καθαρές» φωτογραφίες

Η αναγνώριση και η ταυτοποίηση προσώπου έρχεται σύντομα και στο Facebook

Το Facebook σύντομα θα σας ζητάει να ανεβάσετε μια φωτογραφία του εαυτού σας που θα δείχνει καθαρά ότι είστε εσείς, για να αποδείξετε έτσι ότι δεν είστε κάποιο bot.

 

Μπορεί να μην αργήσει ο καιρός που το Facebook θα ζητάει καθαρές φωτογραφίες διαβατηρίου, με συγκεκριμένες προδιαγραφές για την επαλήθευση των λογαριασμών. Τουλάχιστον εκεί μπορεί να οδηγήσει το συμπέρασμα ότι ετοιμάζει ένα νέο σύστημα πιστοποίησης στο οποίο φαίνεται ότι θέλει να προχωρήσει. Θα ζητάει από τους χρήστες, αρχικά από εκείνους που ανοίγουν έναν νέο λογαριασμό, να φαίνονται καθαρά σε μια φωτογραφία τους για να αποδεικνύει ότι είναι πραγματικοί άνθρωποι και όχι bots. Η εταιρεία, λοιπόν, θα ζητά από ένα χρήστη να ανεβάζει μια φωτογραφία, χωρίς φίλτρα ή άλλα εφέ, όπου θα φαίνεται καθαρά το πρόσωπό του, θα πραγματοποιεί έλεγχο με μια αυτοματοποιημένη διαδικασία (πιθανότατα κάποιο captcha εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης) και αν δεν πληροί τις προϋποθέσεις θα τη διαγράφει από τους server της.

 

Σύμφωνα με κάποιο tweet που δημοσίευσε χθες το Wired και το οποίο επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του κοινωνικού δικτύου «αυτός ο νέος τύπος ελέγχου θα έχει σκοπό να βοηθήσει την εταιρεία να εντοπίζει και να προλαβαίνει ύποπτες δραστηριότητες, όπως η δημιούργια ενός ψεύτικου λογαριασμού, για παράδειγμα, η αποστολή ψεύτικων αιτημάτων και η δημιούργια διαφημίσεων που θα αποσκοπούν σε εξαπάτηση».

 

 

Η διαδικασία θα είναι αυτοματοποιημένη, το ίδιο και ο προσδιορισμός όποιας ύποπτης δραστηριότητας, το ίδιος και ο έλεγχος της φωτογραφίας. Για να διαπιστώσει εάν έναςλογαριασμός είναι αυθεντικός, το Facebook θα εξετάζει αν η φωτογραφία είναι μοναδική. Ο εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε στο Wired ότι αυτή η νέα δοκιμή των φωτογραφιών θα είναι απλά μία από τις πολλές μεθόδους (όσο αυτοματοποιημένες όσο και μη αυτόματες), που θα χρησιμοποιούνται στο μέλλον για να βρίσκει το κοινωνικό δίκτυο ίχνη ύποπτης δραστηριότητας. Η εταιρεία, όπως είναι λογικό, αρνήθηκε να μοιραστεί λεπτομέρειες για να αποτρέψει οποιαδήποτε πιθανή παραποίηση της λειτουργίας, αλλά έδωσε ένα παράδειγμα της ύποπτης δραστηριότητας, το οποίο περιλαμβάνει κάποιον που μπορεί να αναρτεί σχόλια και posts από τη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια να ξεκινά να τα στέλνει από κάπου τη Ρωσία.

 

Εδώ κάπου να πούμε ότι η ασφάλεια δεδομένων και λογαριασμών μέσω της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου θα γίνεται όλο και συχνότερη στο μέλλον, όπως η χρήση του Face ID για το ξεκλείδωμα του iPhone X της Apple. Μπορεί στην περίπτωση του Facebook να μη φτάσουμε τόσο γρήγορα σε αυτό το σημείο, αλλά μπορεί, πολύ σύντομα, να δούμε την λειτουργία σε περιπτώσεις όπως το ξεκλείδωμα του λογαριασμού. Το tweet που δημοσιεύθηκε δείχνει ότι κάποιοι χρήστες ανέβασαν ένα στιγμιότυπο οθόνης που αποδεικνύει την ύπαρξη του νέου συστήματος πιστοποίησης. Φαίνεται ότι ο χρήστης είναι κλειδωμένος έξω από το λογαριασμό του ενώ η φωτογραφία που έχει καταθέσει ως αποδεικτικό στοιχείο περνάει το στάδιο της επαλήθευσης. Το μήνυμα γράφει «Δεν μπορείτε να συνδεθείτε αυτή τη στιγμή. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας αφού εξετάσουμε τη φωτογραφία σας. Θα πρέπει τώρα να αποσυνδεθείτε από το Facebook ως προφύλαξη ασφαλείας».

 

Το νέο σύστημα ελέγχου ταυτότητας είναι το δεύτερο στις τελευταίες αυτές εβδομάδες που βασίζεται στις φωτογραφίες. Στις αρχές του μήνα, το Facebook ζήτησε από τους χρήστες να φορτώνουν γυμνές φωτογραφίες στο Messenger, ως μέρος μιας προσπάθειας να αποτραπεί η «εκδικητική πορνογραφία». Το Facebook δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τις γυμνές φωτογραφίες για να δημιουργήσει ένα ψηφιακό αποτύπωμα με το οποίο θα συγκρίνει οποιεσδήποτε μελλοντικές στοχεύουν στο να προκαλέσουν κακό σε χρήστη της υπηρεσίας. Υποσχέθηκε, επίσης, ότι οι φωτογραφίες μετά θα καταστρέφονται και στη συνέχεια θα διαγράφονται από τους διακομιστές του. Αλλά αν τους πιστεύει κάποιος, αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

 

Κάπου εδώ να θυμηθούμε ότι εάν κάποιος πιστεύει ότι ο λογαριασμός του στο Facebook έχει παραβιαστεί μπορεί να κατευθυνθεί στο Facebook.com/hacked για να ξεκινήσει τη διαδικασία "εκκαθάρισης" του λογαριασμού από ύποπτα στοιχεία. 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς η «Οικονομία της Προσοχής» γεμίζει τις τράπεζες δεδομένων

Ψηφιακή Ζωή Πώς η «Οικονομία της Προσοχής» γεμίζει τις τράπεζες δεδομένων

13.8.2019
Ακούστε τους ήχους του διαστήματος όπως έχουν ηχογραφηθεί από τη Νasa

Ψηφιακή Ζωή Ακούστε τους ήχους του διαστήματος όπως έχουν ηχογραφηθεί από τη Νasa

19.7.2019
Τα σκουπίδια με τα οποία το YouTube έγινε πάμπλουτο

Ψηφιακή Ζωή Τα σκουπίδια με τα οποία το YouTube έγινε πάμπλουτο

13.12.2018
Η βρετανική κυβέρνηση διεξάγει έρευνα για τη δραστηριότητα συγκεκριμένων influencers

Ψηφιακή Ζωή Η βρετανική κυβέρνηση διεξάγει έρευνα για τη δραστηριότητα συγκεκριμένων influencers

27.9.2018
Το τέλος του Instagram, όπως το ξέραμε, πλησιάζει

Ψηφιακή Ζωή Το τέλος του Instagram, όπως το ξέραμε, πλησιάζει

26.9.2018
Ο συνιδρυτής του WhatsApp αποκαλύπτει την κόντρα με τον Ζούκερμπεργκ και γιατί αποχώρησε από το Facebook

Ψηφιακή Ζωή Ο συνιδρυτής του WhatsApp αποκαλύπτει την κόντρα με τον Ζούκερμπεργκ και γιατί αποχώρησε από το Facebook

26.9.2018
Dragonfly - To μυστικοπαθές πρότζεκτ της Google στην Κίνα κατηγορείται για λογοκρισία και παρακολούθηση

Ψηφιακή Ζωή Dragonfly - To μυστικοπαθές πρότζεκτ της Google στην Κίνα κατηγορείται για λογοκρισία και παρακολούθηση

26.9.2018
Το Twitter αλλάζει τους κανονισμούς του για να μπλοκάρει τη δράση των νεοναζί

Ψηφιακή Ζωή Το Twitter αλλάζει τους κανονισμούς του για να μπλοκάρει τη δράση των νεοναζί

26.9.2018
Σεξιστικό κρίθηκε το διάσημο meme «Distracted Boyfriend»

Ψηφιακή Ζωή Σεξιστικό κρίθηκε το διάσημο meme «Distracted Boyfriend»

26.9.2018
Διαχειριστές στο Facebook απροστάτευτοι από βίαιο, πορνογραφικό και σοκαριστικό περιεχόμενο, σύμφωνα με μήνυση

Ψηφιακή Ζωή Διαχειριστές στο Facebook απροστάτευτοι από βίαιο, πορνογραφικό και σοκαριστικό περιεχόμενο, σύμφωνα με μήνυση

25.9.2018
1 Σχόλια
avatar
Γράφων 29.11.2017 | 12:49
Μην ξεχάσεις να υποβάλεις Ε1, Ε9, δείγμα ούρων και αντίγραφο ποινικού μητρώου.
Και μετά κάνε join στο group κατά των καμερών στους δρόμους.
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια