Γιατί οι γυμνιστές λατρεύουν το Twitter
Ψηφιακή Ζωή

Γιατί οι γυμνιστές λατρεύουν το Twitter

As platforms like Facebook and Instagram crack down on explicit content, Twitter has allowed nudity to thrive.

Από τότε που ο 50χρονος Martin Belcher από τη Βρετανία μπήκε στο Twitter το 2012 έχει δημοσιεύσει στο λογαριασμό του χιλιάδες γυμνές φωτογραφίες του. Και οι περίπου 3.000 followers του ανταποκρίνονται πατώντας favorite, κάνοντας retweet και συχνά κοινοποιώντας δικές τους γυμνές φωτογραφίες. 

 

Ο Martin δεν είναι ούτε πορνοστάρ ούτε χειρίζεται κάποιο spam λογαριασμό, αλλά είναι μέρος μια συνεχώς αναπτυσσόμενης κοινότητας γυμνιστών του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη πλατφόρμα επειδή σχεδόν όλες οι υπόλοιπες έχουν θεσπίσει πλέον πολύ αυστηρούς κανόνες λογοκρισίας ή ακόμη και απαγόρευσης των εικόνων με γυμνά σώματα. 

 

Το Instagram επιβάλλει κυρώσεις σε εικόνες που δείχνουν γυναικείες θηλές ή πολύ ηβικό τρίχωμα. Το Tumblr επιτρέπει NSFW περιεχόμενο, αλλά οι γυμνιστές υποστηρίζουν πως η πλατφόρμα έχει κατακλυστεί από τόσο spam που είναι άχρηστη. 

 

Παραλία γυμνιστών στο Αμμούδι Κρήτης

 

Από την άλλη, τα δύο πράγματα που για πολλούς έχουν κάνει «τοξικό» το Twitter -η δέσμευσή του για ελευθερία του λόγου και η έλλειψη να επιβάλλει χρήση αληθινών ονομάτων- το έχουν κάνει, την ίδια στιγμή, το καταλληλότερο μέρος για να είσαι γυμνιστής στο διαδίκτυο. 

 

«Το Twitter είναι η βασική κοινότητα των γυμνιστών. Οι περισσότεροι το χρησιμοποιούν ως κύριο μέσο κοινωνικής δικτύωσης επειδή μπορούμε να δημοσιεύουμε τις φωτογραφίες μας, ενώ είναι και μέρος για να κάνεις φίλους», λέει ο Martin, που εκτιμά πως αυτή τη στιγμή η πλατφόρμα διαθέτει δεκάδες χιλιάδες ενεργούς χρήστες που είναι γυμνιστές. 

 

Το παράδοξο είναι πως ενώ οι κανόνες του Twitter απαγορεύουν τη χρήση γυμνού περιεχομένου στην κεφαλίδα ή το avatar, είναι απολύτως αποδεκτό να μοιράζεσαι φωτογραφίες και βίντεο που περιέχουν «ολοκληρωτικό ή μερικό γυμνισμό, συμπεριλαμβανομένων κοντινών από γεννητικά όργανα, οπίσθια ή στήθη», πράγμα που κάνουν πολλοί γυμνιστές, κοινοποιώντας παράλληλα άρθρα σχετικά με τον γυμνισμό και το body acceptance.

 

Πολλοί χρησιμοποιούν τα πραγματικά τους ονόματα, αλλά οι περισσότεροι το αποφεύγουν. Σε αντίθεση με το Facebook, που παλεύει να συνδέσει τα προφίλ των χρηστών με τις αληθινές τους ταυτότητες, το Twitter είναι ένα ασφαλές μέρος για όσους δεν θέλουν να εκδηλωθούν σε συγγενείς και φίλους. 

 

«Ο γυμνισμός ανέκαθεν αποτελούσε στοιχείο ντροπής. Πολλοί άνθρωποι παραμένουν μυστικοπαθείς. Δεν λένε στους φίλους και την οικογένειά τους πως είναι γυμνιστές επειδή φοβούνται μήπως τους κρίνουν», λέει ο Martin, που δηλώνει εξοργισμένος με την ταύτιση του γυμνισμού με το σεξουαλικό περιεχόμενο. Βασικά, το βασικότερο που θέλουν να καταλάβουν οι «textiles», όπως αποκαλούν εκείνους που ζουν στον κόσμο της ένδυσης, είναι πως ο πραγματικός γυμνισμός έχει να κάνει με το να νιώθεις άνετα με το δέρμα σου και να αποδέχεσαι όλα τα ανθρώπινα σώματα. 

 


Φυσικά καμιά γωνιά του διαδικτύου δεν είναι εντελώς απαλλαγμένη από την τοξικότητα. Ειδικά οι γυμνίστριες βομβαρδίζονται με άπειρο spam και σεξουαλική παρενόχληση, ενώ το Twitter συνηθίζει να κάνει πολύ ξαφνικές αλλαγές της πολιτικής του, κάτι που ανησυχεί του γυμνιστές, καθώς φοβούνται πως θα καταλήξουν κάποιο στιγμή μετέωροι. 

 

Μέχρι όμως να συμβεί αυτό, λένε πως σκοπεύουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα όσο περισσότερο μπορούν. Αρκετοί γυμνιστές έχουν ξεκινήσει καμπάνιες μέσω σχετικών hashtag για να ενημερώσουν σωστά τον κόσμο. Αυτό που επιδιώκουν, κυρίως, είναι να δείξουν στους υπόλοιπου χρήστες του Twitter πως είναι απλώς κανονικοί άνθρωποι.

 

«Ο γυμνισμός ως τρόπος ζωής δεν έχει να κάνει με την επίδειξη. Έχει να κάνει με το να νιώθεις άνετα με τη φύση σου. Όταν είμαι σπίτι κάνω ό,τι κάνουν κι όσοι φοράνε ρούχα, απλώς εγώ τα κάνω χωρίς. Πλένω πιάτα, βάζω πλυντήριο, κάνω τη μια δουλειά μετά την άλλη. Είναι ένα εντελώς φυσιολογικό πράγμα», καταλήγει ο 37χρονος Matt Crawford, γυμνιστής από την Αϊόβα. 

 

Με πληροφορίες από The Atlantic

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς η «Οικονομία της Προσοχής» γεμίζει τις τράπεζες δεδομένων

Ψηφιακή Ζωή Πώς η «Οικονομία της Προσοχής» γεμίζει τις τράπεζες δεδομένων

13.8.2019
Ακούστε τους ήχους του διαστήματος όπως έχουν ηχογραφηθεί από τη Νasa

Ψηφιακή Ζωή Ακούστε τους ήχους του διαστήματος όπως έχουν ηχογραφηθεί από τη Νasa

19.7.2019
Τα σκουπίδια με τα οποία το YouTube έγινε πάμπλουτο

Ψηφιακή Ζωή Τα σκουπίδια με τα οποία το YouTube έγινε πάμπλουτο

13.12.2018
Η βρετανική κυβέρνηση διεξάγει έρευνα για τη δραστηριότητα συγκεκριμένων influencers

Ψηφιακή Ζωή Η βρετανική κυβέρνηση διεξάγει έρευνα για τη δραστηριότητα συγκεκριμένων influencers

27.9.2018
Το τέλος του Instagram, όπως το ξέραμε, πλησιάζει

Ψηφιακή Ζωή Το τέλος του Instagram, όπως το ξέραμε, πλησιάζει

26.9.2018
Ο συνιδρυτής του WhatsApp αποκαλύπτει την κόντρα με τον Ζούκερμπεργκ και γιατί αποχώρησε από το Facebook

Ψηφιακή Ζωή Ο συνιδρυτής του WhatsApp αποκαλύπτει την κόντρα με τον Ζούκερμπεργκ και γιατί αποχώρησε από το Facebook

26.9.2018
Dragonfly - To μυστικοπαθές πρότζεκτ της Google στην Κίνα κατηγορείται για λογοκρισία και παρακολούθηση

Ψηφιακή Ζωή Dragonfly - To μυστικοπαθές πρότζεκτ της Google στην Κίνα κατηγορείται για λογοκρισία και παρακολούθηση

26.9.2018
Το Twitter αλλάζει τους κανονισμούς του για να μπλοκάρει τη δράση των νεοναζί

Ψηφιακή Ζωή Το Twitter αλλάζει τους κανονισμούς του για να μπλοκάρει τη δράση των νεοναζί

26.9.2018
Σεξιστικό κρίθηκε το διάσημο meme «Distracted Boyfriend»

Ψηφιακή Ζωή Σεξιστικό κρίθηκε το διάσημο meme «Distracted Boyfriend»

26.9.2018
Διαχειριστές στο Facebook απροστάτευτοι από βίαιο, πορνογραφικό και σοκαριστικό περιεχόμενο, σύμφωνα με μήνυση

Ψηφιακή Ζωή Διαχειριστές στο Facebook απροστάτευτοι από βίαιο, πορνογραφικό και σοκαριστικό περιεχόμενο, σύμφωνα με μήνυση

25.9.2018
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια