ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ
Ελλάδα

Διεθνής Αμνηστία: Χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε απάνθρωπες συνθήκες

Η οργάνωση κάνει λόγο για εγκύους, νεογέννητα και ηλικιωμένους που αφήνονται στο έλεος της καλοκαιρινής ζέστης, αλλά και χιλιάδες ανθρώπους που διαβιούν σε βρώμικους ή μη ασφαλείς χώρους

Σε επείγουσα δράση, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καλεί η Διεθνής Αμνηστία τα μέλη, τους υποστηρικτές της, τους πολίτες, αλλά και την κυβέρνηση, ώστε οι ελληνικές αρχές να βελτιώσουν άμεσα τις συνθήκες υποδοχής των προσφύγων και αιτούντων άσυλο που βρίσκονται στην Ελλάδα.

 

Ειδικότερα, η Διεθνής Αμνηστία απευθύνει κάλεσμα στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ζητώντας από τις ελληνικές αρχές να χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα μέσα ώστε να παράσχουν κατάλληλο και ασφαλές καταφύγιο, επαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής και κατάλληλη ιατρική φροντίδα για τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο που βρίσκονται στην Ελλάδα και να διασφαλίσουν ότι όλες οι ευάλωτες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων και των γυναικών σε κατάσταση εγκυμοσύνης, των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ανθρώπων με αναπηρίες ή χρόνιες παθήσεις, θα έχουν πρόσβαση σε κατάλληλες υπηρεσίες και φροντίδα.

 

Η οργάνωση αναφέρει πως «καθώς η Ευρώπη κωλυσιεργεί στην παροχή λύσεων για τη μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών από την Ελλάδα, χιλιάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά παραμένουν σε βρώμικες και μη ασφαλείς αποθήκες ή σκηνές. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δράσει άμεσα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και της ευημερίας τους».

 

Περιγράφει πως ηλικιωμένοι, γυναίκες σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης και νεογέννητα κοιμούνται καταγής μέσα στην ανυπόφορη ζέστη του καλοκαιριού. Άνθρωποι με χρόνιες παθήσεις και σωματικές αναπηρίες, βρίσκονται σε ακατάλληλες τοποθεσίες, μακριά από νοσοκομεία. Επίσης, η Διεθνής Αμνηστία επισημαίνει, πως χιλιάδες παιδιά για μία ακόμη χρονιά είναι εκτός σχολείου.

 

«Η πλειοψηφία των ανθρώπων βρίσκεται σε αυτές τις απαράδεκτες και επιδεινούμενες συνθήκες εδώ και μήνες, βασιζόμενη κυρίως στην υποστήριξη εθελοντών, ακτιβιστών και μη κυβερνητικών οργανώσεων. Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο από το να περιμένουν, σε άθλιες συνθήκες, με ελάχιστη πληροφόρηση και αβεβαιότητα σε σχέση με το μέλλον τους.

 

Η Ευρώπη πρέπει να προσφέρει θέσεις επανεγκατάστασης και άλλες διόδους εισδοχής, και να μοιραστεί την ευθύνη για την παροχή προστασίας των προσφύγων. Όμως, τώρα, η Ελλάδα πρέπει επειγόντως να αντιμετωπίσει τα ζητήματα ασφάλειας και αξιοπρέπειας των ανθρώπων που φιλοξενεί», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοίγει ξανά το σχολείο της Πακιστανικής Κοινότητας - Η απόφαση του Δήμου Αθηναίων

Ελλάδα Ανοίγει ξανά το σχολείο της Πακιστανικής Κοινότητας - Η απόφαση του Δήμου Αθηναίων

18.11.2019
Η Βουλή γίνεται «πράσινη» - Στα 3 εκατ. ευρώ το κόστος ενεργειακής αναβάθμισης

Ελλάδα Η Βουλή γίνεται «πράσινη» - Στα 3 εκατ. ευρώ το κόστος ενεργειακής αναβάθμισης

18.11.2019
Αντικαπνιστικός: Πόσοι και πού έκοψαν το τσιγάρο - Τα αποτελέσματα των ελέγχων

Ελλάδα Αντικαπνιστικός: Πόσοι και πού έκοψαν το τσιγάρο - Τα αποτελέσματα των ελέγχων

18.11.2019
Άστατος ο καιρός την Τρίτη - Καταιγίδες και στην Αττική

Ελλάδα Άστατος ο καιρός την Τρίτη - Καταιγίδες και στην Αττική

18.11.2019
Δίωξη σε 28 άτομα για τα επεισόδια μετά την πορεία του Πολυτεχνείου - 4 ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι

Ελλάδα Δίωξη σε 28 άτομα για τα επεισόδια μετά την πορεία του Πολυτεχνείου - 4 ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι

18.11.2019
Μανωλάδα: Μειώθηκε η ποινή του δράστη που  πυροβόλησε τους εργάτες  όταν ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους

Ελλάδα Μανωλάδα: Μειώθηκε η ποινή του δράστη που πυροβόλησε τους εργάτες όταν ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους

18.11.2019
Βραδιές αστρονομίας στην Πεντέλη από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ελλάδα Βραδιές αστρονομίας στην Πεντέλη από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

18.11.2019
Αυτόφωρο για όσους οδηγούν επικίνδυνα στην Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης

Ελλάδα Αυτόφωρο για όσους οδηγούν επικίνδυνα στην Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης

18.11.2019
Κρήτη: Νεκρός αγρότης που καταπλακώθηκε από δέντρο

Ελλάδα Κρήτη: Νεκρός αγρότης που καταπλακώθηκε από δέντρο

18.11.2019
Πάρνηθα: Ελάφι έκανε «βόλτα» σε αυλές σπιτιών στους Θρακομακεδόνες

Ελλάδα Πάρνηθα: Ελάφι έκανε «βόλτα» σε αυλές σπιτιών στους Θρακομακεδόνες

18.11.2019
2 Σχόλια
skeletor 1.8.2016 | 20:28
Ναι αλλά ο αρμόδιος υπουργός έχει ζητήσει συγνώμη, τι άλλο να κάνει δηλαδή;
----

Που είναι μωρέ όλοι αυτοί οι ανθρωπιστές του κώλου που μας ζάλιζαν τα ούμπαλα για την απανθρωπιά μας πριν 2 χρόνια; Που είναι όλοι αυτοί οι αλληλέγγυοι της πλάκας, οι συριζοΜΚΟ που ξερογλείφονταν για καμία χορηγία, η Πράβδα, οι Βαξεβανέοι και οι Κουλογλέοι να μας παραδώσουν μαθήματα υποδοχής προσφύγων; Που είναι αυτοί αυτά τα ρημάδια τα παιδάκια που έμπαιαν το ένα πίσω από το άλλο στη lifo να μας πουν πως ο Σαμαράς πνίγει παιδάκια στο Αιγαίο και τους φυλακίζει στην Αμυγδαλέζα;;;

Που στο διάολο είστε όλοι εσείς μωρέ;;;

Σκάσατε;
-----

Κωλοχώρα
avatar
σιγανό•ποταμάκι 2.8.2016 | 07:35
Η Διεθνής Αμνηστία ας αφήσει τις νουθεσίες προς την τριτοκοσμική μας χώρα και ας αποτανθεί αλλού για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων/ μεταναστών.

Εδώ η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και το βιοτικό μας επίπεδο έχει καταρρεύσει. Ανεργία, εγκληματικότητα, φτώχεια, έλλειψη δομών πρόνοιας, νοσοκομεία που υπολειτουργούν, άδεια δημόσια ταμεία, νησιά - hot spots, δημόσιοι χώροι, που έχουν μετατραπεί σε καταυλισμούς, καταστροφές δημόσιας περιουσίας από αναρχικούς κάθε τρεις και λίγο κλπ. Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε ούτε στο οικονομικό ούτε στο κοινωνικό κόστος της εισόδου των ορδών που συνεχίζουν να εισέρχονται ανενόχλητες.

Επιτέλους ας μπει ένα φρένο στην κατρακύλα.