Ελλάδα

Οι πρώτες των πρώτων: Τα δύο κορίτσια που «σάρωσαν» στις πανελλήνιες

Οι νεαρές μαθήτριες από την Πάτρα και την Κοζάνη συγκέντρωσαν αμφότερες περισσότερα από 19.600 μόρια και πέρασαν στην Ιατρική

 

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα (24/8) τα ονόματα των φετινών επιτυχόντων που εισάγονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, δίνοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων παιδιών.

 

Πολλοί από τους μαθητές θα δουν τους κόπους τους να επιβραβεύονται ενώ άλλοι θα χρειαστεί να προσπαθήσουν ξανά την επόμενη χρονιά ή ν' ακολουθήσουν διαφορετικό δρόμο για να εκπληρώσουν τα όνειρά τους.

 

Σε κάθε προσπάθεια, φυσικά, υπάρχουν και αυτοί που ξεχωρίζουν. Οι «πρώτοι των πρώτων». Όπως οι νεαρές μαθήτριες, Μυρσίνη Χαμακιώτη από την Πάτρα και Ελευθερία Βλάχου από την Κοζάνη.

 

Τα δύο κορίτσια είδαν τους κόπους τους να ανταμείβονται, συγκέντρωσαν αμφότερες περισσότερα από 19.600 μόρια και πέρασαν στην Ιατρική.

 

 

Χαμακιώτη: «Πρώτη επιλογή πάντα η Ελλάδα»

 

Η πατρινή μαθήτρια Μυρσίνη Χαμακιώτη (πειραματικό λύκειο Λάγγουρα), εισήχθη πρώτη σε σειρά κατάταξης στην Ιατρική Πάτρας με 19600 μόρια. Από τη Σκόπελο όπου βρίσκεται για διακοπές, μίλησε στο thebest.gr για την εμπειρία των πανελληνίων εξετάσεων.

 

«Δεν ένιωσα πότε τη δυσκολία ή την κούραση, ο στόχος υπερκάλυπτε τα πάντα. Η αλήθεια είναι ότι διάβαζα αρκετές ώρες, αλλά δεν ήταν κάτι δυσάρεστο. Το διάβασμα ήταν και είναι ένα από τα χόμπι μου και στις εξετάσεις δε δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα» δήλωσε στο τοπικό site η νεαρή μαθήτρια thebest.gr η Μυρσίνη και πρόσθεσε ότι πρώτη της επιλογή είναι πάντα η Ελλάδα.

 

«Θεωρώ ότι τα θέματα ήταν ιδανικά, διαβαθμισμένης δυσκολίας. Όσο για τους στόχους μου, πρώτη επιλογή μου είναι πάντα η Ελλάδα, αλλά επειδή θέλω να ασχοληθώ με την έρευνα σε μεγάλα επιστημονικά κέντρα, ίσως για ένα διάστημα λείψω στο εξωτερικό».

 

 

Βλάχου: «Όποιος καταβάλλει προσπάθεια δεν έχει λόγο να αγχώνεται»

 

Στην Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης εισάγεται με τη σειρά της και η «πρώτη των πρώτων» στη Δυτική Μακεδονία, Ελευθερία Βλάχου, απόφοιτη του 1ου ΓΕΛ Κοζάνης.


Η νεαρή μαθήτρια σημείωσε , επίσης, μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες σε ολόκληρη τη χώρα στις πανελλαδικές εξετάσεις καθώς συγκέντρωσε 19.667 μόρια.

 

«Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα τόσο υψηλή βαθμολογία. Μου χάρισε ανέλπιστη χαρά και κυρίως ανακούφιση γιατί η προσπάθεια μου είχε ανταμειφθεί. Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι εξεταζόμενοι έχουν πάνω κάτω σχηματίσει μία εικόνα για την επίδοση τους πριν βγουν τα αποτελέσματα. Επειδή, όμως, εμπλέκεται το υποκειμενικό στοιχείο του ανθρώπινου παράγοντα, κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα σίγουρος. Ήλπιζα να έχω γράψει τόσο όσο άξιζε η προσπάθεια μου» είχε δηλώσει λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στο kozanimedia.gr η Ελευθερία Βλάχου.

 

«Γενικότερα, στις εξετάσεις δε χωρούν συναισθηματισμοί ενώ τα λόγια των τρίτων περιττεύουν. Χρειάζεται αυτογνωσία και ορθολογιστική θεώρηση των πραγμάτων, ψυχραιμία και πίστη στην προσπάθεια. Όποιος καταβάλλει προσπάθεια δεν έχει λόγο να αγχώνεται. Το άγχος λειτουργεί ανασταλτικά και μπορεί να ακυρώσει την όποια καλή προετοιμασία. Οι βόλτες είναι αναγκαίες, η πνευματική ανάταση, ακόμη κι αν διαρκεί ελάχιστα, τροφοδοτεί το διάβασμα με θετικότητα. Η επιτυχία στηρίζεται σε μία μακροχρόνια προσπάθεια, ενώ αναμφίβολα απαιτείται συνέπεια και μεθοδικότητα στο διάβασμα. Το σπουδαιότερο όμως είναι η καθημερινή στοχοθεσία. Η πεποίθηση πως κάθε μέρα οφείλει να είναι εποικοδομητική, γιατί καταξιώνει και νοηματοδοτεί το συνολικό εγχείρημα. Μπορεί η χρονιά να ήταν δύσκολη, γεμάτη στερήσεις και ψυχολογικές διακυμάνσεις, αλλά ταυτόχρονα αποδεικνύεται πλέον διαφωτιστική. Δοκιμάζεις τα όρια σου, αξιολογείς τους ανθρώπους που στέκονται πλάι σου. Η συναισθηματική στήριξη από τα άτομα που σε περιβάλλουν είναι καθοριστική. Μεστώνεις σαν προσωπικότητα, είσαι πιο υπεύθυνος. Επιπλέον μαθαίνεις να εκφέρεις δική σου άποψη, να συνδιαλέγεσαι με τον εαυτό σου. Το μάθημα της έκθεσης συμβάλλει μοναδικά σε αυτό. Ίσως γι'αυτό το λόγο το ξεχώρισα από τα υπόλοιπα τρία μαθήματα στα οποία εξετάστηκα», είχε προσθέσει.

Mε πληροφορίες από kozanimedia.gr και thebest.gr

Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αποχαιρετισμός της Μάγδας Φύσσα στον Μανώλη Γλέζο - Γράμμα με «κρυφό μήνυμα» που το ακούμπησαν στο φέρετρο

Ελλάδα Ο αποχαιρετισμός της Μάγδας Φύσσα στον Μανώλη Γλέζο - Γράμμα με «κρυφό μήνυμα» που το ακούμπησαν στο φέρετρο

2.4.2020
Μαρίνα Αλίμου: Αντιδράσεις για την παράνομη είσοδο σκαφών - Τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα

Ελλάδα Μαρίνα Αλίμου: Αντιδράσεις για την παράνομη είσοδο σκαφών - Τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα

2.4.2020
Πάσχα στο χωριό με εκκαθαριστικό - Το νέο σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση

Ελλάδα Πάσχα στο χωριό με εκκαθαριστικό - Το νέο σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση

2.4.2020
Αλλαγές στις λαϊκές αγορές της Αττικής - «Σπάνε στα δύο» για αποφυγή συνωστισμού

Ελλάδα Αλλαγές στις λαϊκές αγορές της Αττικής - «Σπάνε στα δύο» για αποφυγή συνωστισμού

2.4.2020
Καστοριά: Ένας ακόμα νεκρός από κορωνοϊό

Ελλάδα Καστοριά: Ένας ακόμα νεκρός από κορωνοϊό

2.4.2020
Κρήτη: Έβγαλαν χειμερινή κολυμβήτρια από τη θάλασσα και της έκοψαν πρόστιμο 150€

Ελλάδα Κρήτη: Έβγαλαν χειμερινή κολυμβήτρια από τη θάλασσα και της έκοψαν πρόστιμο 150€

2.4.2020
Έντονη χιονόπτωση στα ορεινά της Θεσσαλονίκης - 30 πόντοι χιόνι στον Χορτιάτη

Ελλάδα Έντονη χιονόπτωση στα ορεινά της Θεσσαλονίκης - 30 πόντοι χιόνι στον Χορτιάτη

2.4.2020
Άλλαξαν οι ώρες κοινής ησυχίας

Ελλάδα Άλλαξαν οι ώρες κοινής ησυχίας

2.4.2020
Σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα - 20 άτομα θετικά στον κορωνοϊό

Ελλάδα Σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα - 20 άτομα θετικά στον κορωνοϊό

2.4.2020
«Πεθαίνουν σπίτι τους»: Καρδιοπαθείς με έμφραγμα δεν πάνε στο νοσοκομείο επειδή φοβούνται τον κορωνοϊό

Ελλάδα «Πεθαίνουν σπίτι τους»: Καρδιοπαθείς με έμφραγμα δεν πάνε στο νοσοκομείο επειδή φοβούνται τον κορωνοϊό

2.4.2020
11 Σχόλια
Planet Earth 24.8.2017 | 14:21
Μα τι όμορφα κορίτσια είναι αυτά?! Καλή τους σταδιοδρομία!
avatar
Ανώνυμος/η 24.8.2017 | 15:52
Και έξυπνα!
Εγώ λέω : 24.8.2017 | 23:24
Οντως τέλειες!!! Μπραβο τους!!!
Lumidy 25.8.2017 | 10:18
Μια βαθμολογία στις πανελλήνιες δεν τις καθιστά και έξυπνες (χωρίς να τις θεωρώ χαζές).
i-Boson 25.8.2017 | 18:51
@Lumidy: και τι είναι τότε;
Ο Νοών... νοείτω 25.8.2017 | 22:45
Προς το παρόν, λόγω του πολύ συγκεκριμένου συστήματος εξετάσεων εισαγωγής στις ανώτατες και ανώτερες σχολές της χώρας μας, αποδεικνύουν πρωτίστως ότι κατέχουν καταπληκτική «φωτογραφική» μνήμη. Εν συνεχεία στον τομέα των πανεπιστημιακών σπουδών τους και μετέπειτα στην εξάσκηση του επαγγέλματός τους (εφόσον λάβουν πτυχίο), εκεί θα φανεί και η κριτική τους ικανότητα. Τόσο απλό και πικρά αληθινό είναι.
Lumidy 26.8.2017 | 11:04
@i-Boson αυτό που είπε ο Νοών... νοείτω. Όταν επί δυο χρόνια μαθαίνεις παπαγαλία τα πάντα (από μαθηματικά μέχρι λατινικά) και έχεις καλή φωτογραφική μνήμη, το σύστημα των πανελληνίων σε δικαιώνει με το να περάσεις σε μια καλή (αν όχι την καλύτερη) σχολή της Ελλάδας. Οπότε δεν έχει να κάνει τόσο με εξυπνάδα παρά με μνήμη και παπαγαλία.
Εντός της σχολής και στην πράξη θα δείξει αν όντως υπάρχει εξυπνάδα και όχι απλή παπαγαλία.
Πιστεύω πως ένας με βαθμό 18 δεν είναι πιο έξυπνος από έναν με 15. Απλά ο πρώτος επέδειξε περισσότερη αφοσίωση και απομνημόνευση απ' ότι ο πρώτος.
avatar
Yours Sincerely 24.8.2017 | 16:20
Και πόσο όμορφα τα λένε! Μπράβο τους.
Lumidy 25.8.2017 | 10:19
Καλή σταδιοδρομία εύχομαι και μακάρι να μην τις φάει το σύστημα και η διαφθορά που μαστίζει την χώρα. Ελπίζω να μην φάει πάλι τα παιδιά της η Ελλάδα.
épanouissement 25.8.2017 | 11:17
Είχαν πρόγραμμα
Ο Νοών... νοείτω 25.8.2017 | 12:43
Μπράβο στις κοπέλες αλλά μη χαίρεστε οι περισσότεροι. Τι εννοώ; Πως τουλάχιστον μία στις δύο (για να μη πω και οι δύο), θα φύγουν εκτός Ελλάδος για συνέχιση σπουδών και επαγγελματική σταδιοδρομία στο εξωτερικό (και πολύ καλά θα κάνουν). Αναφέρεται άλλωστε στις δηλώσεις τους.
Κανένας νοήμων άνθρωπος, ειδικά νέος, τα τελευταία χρόνια έφυγε από την Ελλάδα με σκοπό να επιστρέψει. Να επιστρέψει που;;...

..έτσι σκ@@ που τα έχουμε κάνει!...

Τους αξίζει το καλύτερο. Όπως κάποτε, με την εσωτερική μετανάστευση, οι νέοι έφευγαν από τα φτωχοχώρια τους για τα αστικά κέντρα προκειμένου να επιβιώσουν και να σταδιοδρομήσουν, έτσι καταντήσαμε την χώρα μας, το «φτωχοχώρι» της Ευρώπης...