Η Ένωση Γυναικών Ελλάδας και η Εκκλησία είναι οι μόνοι που λένε «όχι» στην αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια
Ελλάδα

Η Ένωση Γυναικών Ελλάδας και η Εκκλησία είναι οι μόνοι που λένε «όχι» στην αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Θετικοί στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι 29 φορείς στη δυνατότητα αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια

Θετικοί στη συντριπτική τους πλειοψηφία εμφανίστηκαν επί της διάταξης που δίνει τη δυνατότητα για αναδοχή σε ομόφυλα ζευγάρια, οι 29 φορείς που κλήθηκαν στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής να εκφράσουν τις απόψεις τους επί του νομοσχεδίου.

 

Ποιοι ήταν οι δύο που είπαν όχι στο νομοσχέδιο που εκσυγχρονίζει τον θεσμό υιοθεσίας και αναδοχής; Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου και η εκπρόσωπος της Ένωσης Γυναικών.

 

Οι παραπάνω δήλωσαν την αντίθεση τους στη διάταξη, ωστόσο, κανένας από τους εκπροσώπους των φορέων δεν διαφώνησε στην προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί ώστε να βρίσκονται λιγότερα παιδιά στα ιδρύματα και περισσότερα σε οικογένειες.

 

Το σκεπτικό της άρνησης:

 

Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου και η εκπρόσωπος της Ένωσης Γυναικών δήλωσαν την αντίθεση τους στη διάταξη, ωστόσο, κανένας από τους εκπροσώπους των φορέων δεν διαφώνησε στην προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί ώστε να βρίσκονται λιγότερα παιδιά στα ιδρύματα και περισσότερα σε οικογένειες.

 

«Παρά τα αντιθέτως αναμενόμενα, η διαφωνία της Ιεράς Συνόδου δεν έχει να κάνει πρώτα και κύρια με την αναδοχή από τα ομόφυλα ζευγάρια. Έχουμε συνολική και δομική διαφωνία με το σύμφωνο συμβίωσης» υπογράμμισε ο ειδικός νομικός σύμβουλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Θόδωρος Παπαγεωργίου.

 

Αφού πρώτα διάβασε την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, ο κ. Παπαγεωργίου επεσήμανε ότι το σύμφωνο συμβίωσης δεν έχει τις εγγυήσεις σταθερότητας που έχει ένας γάμος.

 

«Ο γάμος έχει εγγυήσεις, με το σύμφωνο συμβίωσης μπορεί απλώς να αποδεσμευθεί με ένα απλό εξώδικο, μέσα σε ένα τρίμηνο. Αυτή είναι η βασική διαφορά ανάμεσα στους δυο θεσμούς, Χαμηλώνει τον πήχη της παιδικής προστασίας» υπογράμμισε.

 

Πρόσθεσε πάντως ότι δεν γίνεται να υπάρχει διάκριση με τα ετερόφυλα ζευγάρια γιατί η χώρα θα καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

 

«Ή θα επιτραπεί για όλους ή για κανέναν» είπε και διευκρίνισε ότι η διαφωνία της εκκλησίας για τα ομόφυλα ζευγάρια δεν έχει να κάνει με ηθικές αξίες.

 

«Το συμφέρον του παιδιού έχει να κάνει και με την κοινωνική ένταξη, δεν είναι άνετη η κοινωνία. Να μην αρχίσει η προσπάθεια προόδου και εκσυγχρονισμού της κοινωνίας από τα παιδιά. Φανταστείτε τι κοινωνική διάκριση θα βιώσουν τα μη βιολογικά παιδιά από ομόφυλα ζευγάρια» ανέφερε ο κ. Παπαγεωργίου.

 

Κάθετα αντίθετη στην αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια εμφανίστηκε η Μαρία Περιχωρήτη, μέλος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος, υποστηρίζοντας ότι θα στερηθούν το δικαίωμα ανάπτυξης τους πάνω στα αρχέτυπα του πατέρα και της μητέρας, ενώ δεν θα έχουν ένα σωστό και ισορροπημένο πρότυπο.

 

«Το παιδί δεν δικαιούται να αναπτυχθεί σε μια οικογένεια που δεν έχει νομική υπόσταση, όπως είναι το σύμφωνο συμβίωσης. Η οικογένεια έχει και βιολογική υπόσταση και πολιτισμική. 'Αλλο ο ρόλος της γυναίκας και άλλος του άνδρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Οι θετικές εισηγήσεις και οι άλλες απόψεις

 

Η Θεώνη Κουφονικολάκου, Βοηθός Συνήγορος για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ζήτησε να εξαιρεθεί από τον κανόνα του ανώτατου και κατώτατου ορίου ηλικίας, που είναι το 60ο και το 30ο έτος ηλικίας, η συγγενική αναδοχή.

 

«Το νομοσχέδιο μάς δημιουργεί προβληματισμό κυρίως γιατί δεν προβλέπει επαρκώς τη συγγενική αναδοχή και φροντίδα. Η ανάθεση και η φροντίδα του τέκνου αποκλείει τους συγγενείς. Πρέπει ρητά να οριοθετείται η προτεραιότητα της συγγενικής αναδοχής» τόνισε και πρόσθεσε: «Το άρθρο 8 θα είχε λογική αν στη σειρά των κατάλληλων για αναδοχή δεν απέκλειε ένα πρόσωπο που έχει αναπτύξει ένα ψυχικό σύνδεσμο με το παιδί και είναι πιο κατάλληλο» πρόσθεσε.

 

Σημαντικό χαρακτήρισε το νομοσχέδιο η πρόεδρος του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος Τριανταφυλιά Αθανασίου, τονίζοντας ότι έχει παιδοκεντρική στόχευση, ενώ για πρώτη φορά εμπλέκονται επαγγελματίες κοινωνικοί λειτουργοί στο κομμάτι της αναδοχής. «Το νομοσχέδιο καταργεί τις διακρίσεις, με στόχο κανένα παιδί στο ίδρυμα» επεσήμανε.

 

Ο Στέργιος Σιφνιός, διευθυντής Κοινωνικής Ερευνάς και Εργασίας των Παιδικών χωριών ΣΟΣ Ελλάδος, τόνισε την ανάγκη συνεργειών, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί ένας μόνο κοινωνικός λειτουργός να αξιολογεί την αναδοχή και επεσήμανε ότι «πρέπει να δοθεί μεγάλη βαρύτητα στη «μεταπαρακολούθηση» των ανάδοχων οικογενειών».

 

«Επειδή μιλάμε για ετοιμότητα της κοινωνίας θα πρέπει να εκπαιδευτεί με μια μεγάλη καμπάνια στην κουλτούρα διαδοχής. Υπάρχει ακόμα και στη Βουλή άγνοια για το τι σημαίνει πραγματικά αναδοχή και υιοθεσία. Χρειάζεται μεγάλη καμπάνια του όλου θεσμού ώστε να αλλάξει η κουλτούρα υπέρ του συμφέροντος του παιδιού» υπογράμμισε.

 

«Για εμάς χίλιες φορές να είναι σε μια οικογένεια ένα παιδί παρά στο δρόμο» επεσήμανε η Λώρα Παπά, πρόεδρος της Μετάδρασης, σημειώνοντας ότι πάνω από 1.000 παιδιά βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στο δρόμο και υπογράμμισε ότι «το νομοσχέδιο κάνει ένα βήμα, έχει καινοτομίες και είναι πολύ θετικό ότι διευκολύνει τη διαδικασία για την αναδοχή.

 

«Είναι θετικό να επιτευχθεί μέσω της αναδοχής η αποϊδρυματοποίηση. Στόχος για εμάς είναι λιγότερα παιδιά στα ιδρύματα περισσότερα στις οικογένειες. Είναι σαφές ότι πρέπει να σκύψουμε στο τρόπο που θα υλοποιηθεί αυτή η πολιτική» ανέφερε ο διοικητής του ΟΠΕΚΑ, Στέλιος Πλιάκης.

 

«Ένα παιδί με αναπηρία παραμένει πάντα άτομο παιδικής προστασίας. Σαφώς το νομοσχέδιο κινείται σε θετική κατεύθυνση. Σε μια ανάδοχη οικογένεια έχει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και άσκησης των δικαιωμάτων του παρά σε ένα άσυλο» ήταν η άποψη που εξέφρασε η Κυριακούλα Ιωάννου, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ.

 

Η πρόεδρος της ΜΚΟ «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο», Στέλλα Μπελιά χαρακτήρισε το νομοσχέδιο θετικό μεν, που κάνει ένα δειλό βήμα δε, ζητώντας να δοθεί η δυνατότητα στα ομόφυλα ζευγάρια να μπορούν να υιοθετήσουν.

 

«Αδικεί την πρόθεση του νομοσχεδίου που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η επικέντρωση της συζήτησης στο αν μπορούν οι ανάδοχοι γονείς να είναι ομόφυλα ζευγάρια. Από την άλλη αδικεί και εμάς. Θα περιμέναμε από αυτή την αριστερή κυβέρνηση να μην μας πει ότι μπορεί να είστε λίγο γονείς και φροντιστές αλλά δεν μπορείτε να είστε κανονικοί γονείς. Και αυτό είναι διάκριση. Θα έπρεπε να γίνουν αλλαγές στο αστικό δίκαιο και δεν ξέρω γιατί δεν έγιναν. Έχουμε δικά μας παιδιά που υφίστανται πολλές διακρίσεις. Θα απολογηθείτε σε αυτά τα παιδιά που πρέπει να πείτε γιατί τα παιδιά των ετερόφυλων έχουν δικαιώματα αλλά αυτά δεν έχουν. Υπάρχει στρέβλωση μεγάλη ότι οι γκέι δεν μπορούν να γίνουν μαμάδες» ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Μπελιά.

 

«Είναι άνευ νοήματος που η συζήτηση εστιάζεται στην αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια. Στην παγκόσμια κοινωνία έχει αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για την ψυχική υγεία των παιδιών ούτε και επηρεάζει περισσότερο τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό σε σχέση με άλλους γονείς» υποστήριξε ο Γιώργος Νικολαϊδης, διευθυντής του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού.

 

Την κάθετη διαφωνία της «στην επαγγελματική αναδοχή» εξέφρασε η Αργυρώ Ζερβάκη, πρόεδρος του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου (ΠΕΝ) Καλλιθέας, ενώ ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου καθώς, όπως είπε, προσκρούει σε τέσσερα άρθρα του αστικού κώδικα για το οικογενειακό δίκαιο.

 

Η Κατερίνη Νάνου εκπρόσωπος του Εurochild, σημείωσε ότι η αναδοχή δεν είναι πανάκεια για να αποσυμφορηθούν τα ιδρύματα και τόνισε ότι κύριος στόχος πρέπει να είναι πάνω από όλα το συμφέρον του παιδιού και η στήριξη του.

 

«Στόχος όλων όσων πρέπει να είναι υγιές περιβάλλον που θα καλύπτει τις ανάγκες του κάθε παιδιού και όχι ο πολυκερματισμός», τόνισε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος ενώ έδωσε έμφαση στην ανάγκη να είναι άρτια εκπαιδευμένο το ανθρώπινο δυναμικό.

 

«Η υιοθεσία και αναδοχή είναι ευλογία αλλά μπορεί να γίνει και κατάρα. Πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι εξατομικευμένες ανάγκες κάθε παιδιού και να υπάρχουν ενδιάμεσες διαδικασίες για να φτάσει ένα παιδί σε ανάδοχη οικογένεια», πρόσθεσε.

 

Για θετικά βήματα που γίνονται με το νομοσχέδιο μίλησε η Μαίρη Θεοδωροπούλου εκπρόσωπος του Κέντρου Ερευνών «Ρίζες». «Κατάλληλος γονιός είναι είτε αυτός που είναι μέσα σε γάμο είτε αυτός που είναι σε σύμφωνο συμβίωσης, εφόσον κριθεί κατάλληλο» τόνισε.

 

«Στην Ιταλία 100.000 ομόφυλα ζευγάρια μεγαλώνουν παιδιά. Τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν ανάγκη την αποδοχή. Μπορούν να πάρουν και να δώσουν αγάπη και κανέναν ρόλο δεν παίζει ο σεξουαλικός προσανατολισμός τους. Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά» επεσήμανε η Συλβάνα Καρασαβίδου, πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Ο Σωτήρης Σωτηριάδης, πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας – Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης χαρακτήρισε άδικο και λυπηρό για τον θεσμό της υιοθεσίας και αναδοχής που «η κουβέντα εστιάστηκε στο σύμφωνο συμβίωσης και τα ομόφυλα ζευγάρια».

 

Το κυριότερο κριτήριο στη διαδικασία είναι αν αυτή η οικογένεια θα προσφέρει αγάπη και ηρεμία στα παιδιά. Ότι είναι ετερόφυλο δεν είναι απαραίτητα καλό και ότι είναι ομοφυλόφιλο δεν είναι απαραίτητα κακό» κατέληξε.

 

«Μπορούν να σταθούν απέναντι σε αυτά τα παιδιά που αντί μιας ζεστής αγκαλιάς αντιμετωπίζουν τους ψυχρούς θαλάμους του ιδρύματος και να τους πουν ότι δεν είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε ένα τέτοιο νομοσχέδιο;» σημείωσε η Κατερίνα Μυτοπούλου, εκπρόσωπος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου και πρόσθεσε: «Ναι όλοι μπορούν να είναι εν δυνάμει ανάδοχοι προφανώς και όσοι έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, γιατί αγάπη μπορούν να δώσουν και να πάρουν όλοι».

 

Τέλος, ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, Θοδωρής Δημόπουλος, έκανε λόγο για ένα νομοσχέδιο με προοδευτικό πρόσημο, ενώ ο Περικλής Τζιάρας πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης το χαρακτήρισε ως ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για την παιδική προστασία και την αποϊδρυματοποίηση.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr

Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχολεία: Σενάρια να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες στις 7 Δεκεμβρίου εξετάζει η κυβέρνηση

Ελλάδα Σχολεία: Σενάρια να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες στις 7 Δεκεμβρίου εξετάζει η κυβέρνηση

23.11.2020
Rapid tests: 81 κρούσματα στους σημερινούς ελέγχους, στο 29,3% τα θετικά στην Ξάνθη- Πού θα γίνουν αύριο

Ελλάδα Rapid tests: 81 κρούσματα στους σημερινούς ελέγχους, στο 29,3% τα θετικά στην Ξάνθη- Πού θα γίνουν αύριο

23.11.2020
Πειθαρχική έρευνα από τον ΔΣΑ για το «πάρτι» στο γραφείο του Βερβεσού

Ελλάδα Πειθαρχική έρευνα από τον ΔΣΑ για το «πάρτι» στο γραφείο του Βερβεσού

23.11.2020
Αποζημίωση 410.000€ για τον θάνατο 25χρονου σε ανταλλαγή πυρών αστυνομικών με δραπέτη

Ελλάδα Αποζημίωση 410.000€ για τον θάνατο 25χρονου σε ανταλλαγή πυρών αστυνομικών με δραπέτη

23.11.2020
Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη- Δεκάδες κρούσματα σε ίδρυμα χρόνιων παθήσεων

Ελλάδα Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη- Δεκάδες κρούσματα σε ίδρυμα χρόνιων παθήσεων

23.11.2020
Κορωνοϊός: Ο «χάρτης» των 1.388 νέων κρουσμάτων - 300 στη Θεσσαλονίκη, 252 στην Αττική

Ελλάδα Κορωνοϊός: Ο «χάρτης» των 1.388 νέων κρουσμάτων - 300 στη Θεσσαλονίκη, 252 στην Αττική

23.11.2020
Μαγιορκίνης: Μείωση θετικότητας κατά 50% από την προηγούμενη Δευτέρα- Βαρύ το φορτίο σε Β. Ελλάδα και Θεσσαλία

Ελλάδα Μαγιορκίνης: Μείωση θετικότητας κατά 50% από την προηγούμενη Δευτέρα- Βαρύ το φορτίο σε Β. Ελλάδα και Θεσσαλία

23.11.2020
Χαρδαλιάς: Ας μη βιαζόμαστε για το πώς θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα

Ελλάδα Χαρδαλιάς: Ας μη βιαζόμαστε για το πώς θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα

23.11.2020
Παπαευαγγέλου: 99% πληρότητα στις ΜΕΘ Covid της βόρειας Ελλάδας - «Τα κρούσματα δεν μειώνονται όπως θα περιμέναμε»

Ελλάδα Παπαευαγγέλου: 99% πληρότητα στις ΜΕΘ Covid της βόρειας Ελλάδας - «Τα κρούσματα δεν μειώνονται όπως θα περιμέναμε»

23.11.2020
Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Στους 549 οι διασωληνωμένοι, νέο ρεκόρ- 1.388 κρούσματα και 84 θάνατοι

Ελλάδα Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Στους 549 οι διασωληνωμένοι, νέο ρεκόρ- 1.388 κρούσματα και 84 θάνατοι

23.11.2020
20 Σχόλια
avatar
Ανώνυμος/η 26.4.2018 | 22:04
Κανονικά θα πρέπει τα μέλη της ένωσης γυναικών καθώς και οι οικογενειάρχες ιερείς να δώσουν το καλό παράδειγμα και να μην υπάρχει ούτε μία οικογένεια, από αυτές που έχουν αντίθετες απόψεις, που να μην κάνει αναδοχή παιδιού.
avatar
Psineas 26.4.2018 | 23:43
Για να είμαστε ακριβείς, προηγήθηκαν οι βουλευτές των Συριζανελ Εμμανουηλίδης, Βέττας, Ουρσουζίδης, Π. Κωνσταντινέας, Καραγιάννης, Ντζιμάνης και Γεννιά.
avatar
ego_eimai 27.4.2018 | 01:45
ενωση γυναικων ελλαδας.. η ενωση αντρων ελλαδας τι λεει; Τι; Δεν υπαρχει ενωση αντρων; Ποσο σεξισμο θα αντεξεις ακομη, ελληνα αντρα;

Albert Pierrepoint 27.4.2018 | 08:15
Η αντίδραση των γυναικών έχει κάποια λογική.
Σύμφωνα με μελέτες:
https://www.springer.com/about+springer/media/springer+select?SGWID=0-11001-6-805278-0
ομοφυλόφιλα ζευγάρια προτιμούν για υιοθεσία αγόρια, ενώ ετεροφυλόφιλα συνήθως κορίτσια.

avatar
slavbob 27.4.2018 | 13:58
αυτό που σε κάνουν downvote γιατί κάποιοι θιχτήκανε ενώ στην κυριολεξία ποστάρεις μια ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ έρευνα.
avatar
Ανώνυμος/η 27.4.2018 | 14:59
Οχι ακριβώς.

Τα “θα στερηθούν το δικαίωμα ανάπτυξης τους πάνω στα αρχέτυπα του πατέρα και της μητέρας, ενώ δεν θα έχουν ένα σωστό και ισορροπημένο πρότυπο”
και “Το παιδί δεν δικαιούται να αναπτυχθεί σε μια οικογένεια που δεν έχει νομική υπόσταση, όπως είναι το σύμφωνο συμβίωσης. Η οικογένεια έχει και βιολογική υπόσταση και πολιτισμική. 'Αλλο ο ρόλος της γυναίκας και άλλος του άνδρα” που λέει η κα Περιχωρήτη δεν έχουν καμία σχέση με την μελέτη στην οποία μας παραπέμπει ο σχολιαστής και σίγουρα δεν εκλογικεύονται από αυτή.

Επίσης από την μελέτη αυτή:

- “93 heterosexual, 61 lesbian and 48 gay male couples” (μικρό δείγμα)
- “between 2005 and 2008” (άλλη χρονική περίοδος και, θα προσθέσω, άλλη χώρα, άλλη κοινωνική αντίληψη)
και τέλος:
- “many couples, irrespective of sexuality, had no preference for the gender of their adopted child. They were simply grateful to finally have a child and gender was insignificant in the context of their larger goal of becoming parents.” σα να μας λεει δηλαδή πως άντε, 20-30 gay male ζευγάρια είπαν πως προτιμούν να γίνουν ανάδοχοι σε αγόρι — χμμ, οκ

Ανεξαρτήτως αυτών, προσωπική εκτίμηση (επιφανειακή ίσως), είναι πιο λογικό 2 άντρες να προτιμούν αγόρι για αναδοχή, ακούγεται πιο εύκολο.
Φάε το φαγητό σου 27.4.2018 | 18:35
Εγώ γιατί νόμιζα ότι δε μπορείς να επιλέξεις το παιδί που θα υιοθετήσεις. Σε κατάστημα ρούχων μπαίνεις κι όποιο σου κάνει το αγοράζεις;
Επίσης, η ένωση γυναικών τι έχει να πει για τις ανύπαντρες μητέρες ή τις χήρες; Θα έπρεπε τα παιδιά τους να καταλήγουν σε ιδρύματα αφού σύμφωνα με τα λεγόμενά τους "δεν θα έχουν ένα σωστό και ισορροπημένο πρότυπο με πατέρα και μητέρα";
Όσον αφορά τον "ιερό θεσμό" του γάμου έχω άπειρα παραδείγματα πόσο πολύ τον σέβονται πολλά ετερόφυλα ζευγάρια και πόσο "φυσιολογικά" και "σε υγιή περιβάλλοντα" μεγαλώνουν τα παιδιά τους.
Τέλος, γιατί έχω την εντύπωση ότι όποτε μιλούν όλοι αυτοί για ομόφυλα ζευγάρια στο 99% των περιπτώσεων στο μυαλό τους υπάρχουν μόνο οι άντρες ομοφυλόφιλοι κι όχι οι ομοφυλόφιλες γυναίκες; Δηλαδή οι γυναίκες, που αυτές στην τελική φέρνουν τα παιδιά στον κόσμο και έχουν εκ φύσεως τις περισσότερες φορές ένστικτο πως να μεγαλώσουν σωστά τα παιδιά τους, θεωρούνται από -επίσης- γυναίκες ακατάλληλες να μεγαλώσουν ένα παιδί;
Πόσο πίσω είμαστε σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη και παρόλα αυτά θέλουμε να λεγόμαστε ανεπτυγμένη δυτική χώρα έτσι απλά για να αισθανόμαστε ανώτεροι ενώ ουσιαστικά έχουμε πιάσει πάτο!
avatar
Ανώνυμος/η 27.4.2018 | 08:23
Να ακριβώς πως οι ιδεοληπτικές προθέσεις είναι έγκλημα και κάνουν κακό στα παιδάκια κυρίες και κύριοι. Έχουν στραβωθεί τόσο πολύ από την ομοφοβία τους που προτιμούν να βλέπουν παιδιά στα ιδρύματα. Καμώνονται ότι εκπροσωπούν αξίες που τις έχουν ξεπουλήσει προ πολλού για ένα πουκάμισο αδειανό. Κρατούν σημαία χριστιανικές και οικογενειακές αξίες και βάλλουν παιδιά. Αποφασισμένοι μέχρι τελευταίας ρανίδος αίματος, όχι του δικού τους, αλλά των παιδιών. Των πιο ευάλωτων παιδιών. Τόση γύμνια αξιακή και ηθική ούτε στον Ιούδα. Είσαστε εκπρόσωποι της ξεδιάντροπης υποκρισίας, της θυματοποίησης παιδιών, της ανθρώπινης μιζέριας και του ευτελισμού της ανθρώπινης υπόστασης.
Σε ένα όμως θα συμφωνήσω μαζί τους. Το σύμφωνο για τα ομοφυλόφιλα είναι λίγο. Δεν αφορά τελικά μόνο τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, αλλά και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που μπορούν να ευγεργετηθούν από μία μεταρρύθμιση του οικογενειακού δικαίου. Γάμος για ομοφυλόφιλα ζευγάρια τώρα!
avatar
slavbob 27.4.2018 | 13:56
Λύνεις το ένα πρόβλημα με άλλο πρόβλημα. Δεν έχουμε στατιστικά δεδομένα ή αποδείξεις ότι το να μεγαλώνεις με 2 γονείς του ίδιου φύλου είναι ΟΚ, αλλά ούτε και το αντίθετο, απλά δεν ξέρουμε. Οπότε αντί να λέμε τα παιδιά θέλουν μόνο αγάπη και κάτι τέτοια ή να λέμε ότι τα παιδιά θα μεγαλώσουν και θα γίνουν γκέι ή δεν ξέρω και εγώ τι, μπορούμε να πούμε ότι πρέπει να το ερευνήσουμε παραπάνω το θέμα.

Επίσης με αυτό που λες εσύ στην ουσία λες ότι οι γκέι γονείς δεν είναι ισάξιοι με τους στρέιτ αλλά πάλι καλά είναι καλυτεροι από τα ορφνατροφεία.

Άρα μήπως η λύση για σένα στην προκειμένη στιγμή είναι να επιδιορθωθούν τα ιδρύματα από το να υιοθετούνται παιδιά;
Nurse Elkins 27.4.2018 | 16:44
https://www.theguardian.com/australia-news/2017/oct/23/children-raised-by-same-sex-parents-do-as-well-as-their-peers-study-shows Μια χαρα δεδομενα εχουμε οπως τα αποτελεσματα αυτης της ερευνας που λεει πως τα παιδια που εχουν μεγαλωσει με γονεις ιδιου φυλου δεν εχουν καμια απολυτως διαφορα απο τα υπολοιπα παιδια.
Φερόμενος 27.4.2018 | 14:00
"Έχουν στραβωθεί τόσο πολύ από την ομοφοβία τους που προτιμούν να βλέπουν παιδιά στα ιδρύματα. Πηγή: www.lifo.gr"

ίσως, λέω ίσως, "προτιμούν" απλά να βλέπουν παιδιά σε οικογένειες με γονείς από δύο φύλα.
χάθηκαν οι str8 υιοθεσίες;
avatar
Ανώνυμος/η 27.4.2018 | 16:15
Εμείς οι gay το βάλαμε το θέμα στο ετήσιο συνεδριό μας. Δεν ξέρω εσείς οι str8 στο δικό σας συνέδριο τι είπατε;
Φερόμενος 27.4.2018 | 20:01
;;;
avatar
Muhammad 27.4.2018 | 11:04
Εννοειται ειμαστε αρνητικοι στην αναδοχη παιδιων απο ομοφυλα ζευγαρια. Αυτο γινεται καθαρα για λογους ψηφοθηριας. Αντιθετως θα μπορουσαν να κανουν ευκολοτερη τη διαδικασια για υιοθετηση παιδιων απο ατεκνα ζευγαρια και επιδομα στους τριτεκνους για καταπολεμηση τξς υπογεννητικοτητας.
avatar
Ανώνυμος/η 27.4.2018 | 11:05
Ο χειρότερος είναι αυτός που λέει ότι νοιάζεται για το bullying που δήθεν* θα υποστεί το παιδί.

*δήθεν διότι δε γίνεται γόνοι αγίων ελληνικών οικογενειών να είναι bullies...πρότυπα είναι!
Φερόμενος 27.4.2018 | 14:01
Τί σχέση έχει το ένα με το άλλο;
βλαχάκι (το) 27.4.2018 | 16:54
...Καλά, οι θέσεις τις ΙΣ είναι γνωστές και δεν αποτελούν καμία έκπληξη. Οι θέσεις της ΕΓΕ, όμως, δια στόματος της κας Περαχωρίτη, είναι άθλιες και ακούγονται άκρως ντροπιαστικές για τον φεμινισμό. Αίσχος.

Εκτός από τους γνωστούς και μη εξαιρετέους βιολογισμούς/ουσιοκρατίες και νόρμες, μας φεύγει ο οφθαλμός, κυρίως, με κάτι τέτοια:

"Το παιδί δεν δικαιούται να αναπτυχθεί σε μια οικογένεια που δεν έχει νομική υπόσταση" (έλα μου;;;) ...και, όπως πληροφορούμαι και άπο έτερο ιστότοπο: " Ως προάγγελος δεινών εμφανίστηκε η εκρόσωπος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας Μαρία Περαχωρίτη συνδέοντας ευθέως την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια με το πρόβλημα του δημογραφικού «Η ελληνική κοινωνία φθίνει καθημερινά και θα φθίνει μέχρι την εξαφάνιση της από τη χώρα» δήλωσε. (http://www.thetoc.gr/politiki/article/bouli-thetikoi-oi-foreis-stin-anadoxi-apo-omofula-zeugaria) ...δηλαδή άλα ντάλα της παρασκευής το γάλα.

Btw:
"This single gay dad is inspiring parents worldwide after adopting four children with disabilities"

https://www.indy100.com/article/this-super-dad-is-setting-the-best-example-for-prospective-parents-worldwide-8305756Εδώ να μου πεις, βέβαια, η άλλη με μόρφωση + επιφάνεια και ούσα βέρα πασοκτζού και "σοσιαλίστρια", τον καιρό των παχιών γελάδων (και με πατέρα εξόριστο απ' τα παλιά) το γύρισε στο βερικο χρυσαυγιλίκι, ένεκα του μπούρδα του κανακάρη της, οι μπούρδες της κας Περαχωρίτη, ίσως δεν θα έπρεπε να με σοκάρουν, επίσης.
A guy somewhere north 27.4.2018 | 21:57
Για άλλη μια φορά, η απάντηση στις δοξασίες και την υποκειμενική προσωπική άποψη έρχεται από την επιστήμη...
"Παρέμβαση 55 ακαδημαϊκών για την αναδοχή και υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια".

http://www.lifo.gr/now/greece/190632/paremvasi-55-akadimaikon-gia-tin-anadoxi-kai-yiothesia-apo-omofyla-zeygaria
Nurse Elkins 30.4.2018 | 12:38
Μα δε μας νοιαζει τι λεει η επιστημη. Το θεμα ειναι να βλεπουν τα ματια μας μονο ο,τι μπορει να επεξεργαστει το μικρο μυαλο μας. Οτιδηποτε παραεξω δεν το δεχομαστε...
Scotland for Holidays 28.4.2018 | 02:00
"Το παιδί δεν δικαιούται να αναπτυχθεί σε μια οικογένεια που δεν έχει νομική υπόσταση, όπως είναι το σύμφωνο συμβίωσης. Η οικογένεια έχει και βιολογική υπόσταση και πολιτισμική. 'Αλλο ο ρόλος της γυναίκας και άλλος του άνδρα» ανέφερε χαρακτηριστικά."

Πωπω, τα εχει κανει μην πω πως η κυρια απο την Ενωση Γυναικων. Καταρχας τι εννοει "δεν δικαιουται" το παιδι να αναπτυχθει σε... κτλ κτλ. Τι ειναι η αναπτυξη του παιδιου, ψηφος που δεν δικαιουται ακομα; Δηλαδη αν ισχυει αυτο το επιχειρημα (μαλλον ηθελε να πει οτι τα παιδια δεν "πρεπει" να μεγαλωνουν σε οικογενειες χωρις νομικη υποσταση) τοτε με το ιδιο σκεπτικο και ετεροφυλα ανυπαντρα ζευγαρια δεν δικαιουνται να μεγαλωνουν παιδια, γιατι δεν ειναι σε σχεση με νομικη υποσταση. Παρα πολυ μπαζει το επιχειρημα της.

Ως προς τους ρολους, ναι άλλα παιρνει απο την μητερα του, άλλα παιρνει απο τον πατερα του ενα παιδι αλλα ετσι οπως το εθεσε, αφησε τελειως απ'εξω (σκοπιμα;) τον παραγοντα χαρακτηρας. Δεν ισχυει οτι ενας πατερας και μια μητερα ειναι καλος συνδυασμος εξ' ορισμου. Αυτο ισχυει υπο προϋποθεσεις. Δεν αρκει να υπαρχουν ο πατερας και η μητερα στο σπιτι, πρεπει και να εχουν σωας τας φρενας. Να μην ειναι παλιοχαρακτηρες. Να συνεργαζονται αρμονικα. Ιδανικα, να μπορουν να δειξουν την αγαπη τους στο παιδι. (Πολλοι και πολλες νομιζουν οτι εννοειται.) Τα ιδια ισχυουν και για ομοφυλα ζευγαρια by the way, αλλα εχουμε την εκκλησια μπαστακα πανω απο τα κεφαλια μας να προσπαθει να μας πεισει για το αντιθετο.
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια