(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ελλάδα

Τι φοβούνται οι Αθηναίοι και ποιες είναι οι περιοχές που τους ανησυχούν

Έρευνα του πραγματοποιήθηκε από την ερευνητική ομάδα GEOCHOROS του ΕΜΠ χαρτογραφεί το αίσθημα του φόβου και της ανησυχίας

Έρευνα του πραγματοποιήθηκε από την ερευνητική ομάδα GEOCHOROS του ΕΜΠ χαρτογραφεί το αίσθημα του φόβου και της ανησυχίας για την εγκληματικότητα στην Αθήνα.

 

Η γενική εικόνα δείχνει πως ασχέτως των στοιχείων για το έγκλημα στην πρωτεύουσα, η ανησυχία των κατοίκων είναι έντονη και η Αθήνα δεν θεωρείται από αρκετούς ασφαλής.

 

Σύμφωνα με τις απαντήσεις, το 69% των πολιτών ανησυχεί μήπως πέσει θύμα διάρρηξης, κλοπής, ληστείας, επίθεσης στον δρόμο κ.ά.

 

Το μεγαλύτερο ποσοστό ανησυχίας (41,8%) αφορά διάρρηξη στο σπίτι, ακολουθούν η ληστεία ή επίθεση στον δρόμο (31,3%) και με 30,7% η ασφάλεια των παιδιών σε δημόσια μέρη όπως στο πάρκο ή στη διαδρομή για το σχολείο.

 

Το 28% των ερωτηθέντων δηλώνει ανήσυχο για τη «χρήση ή/και διακίνηση ναρκωτικών».

 

Το 26,7% για «κλοπή του αυτοκινήτου τους».

 

Το 26% μήπως πέσει «θύμα εγκληματικής ενέργειας όσο περιμένουν ή χρησιμοποιούν κάποιο μέσο μαζικής μεταφοράς».

 

Οι γυναίκες φοβούνται περισσότερο από τους άνδρες μήπως πέσουν θύματα σωματικής βίας (12,2%) και σεξουαλικής κακοποίησης (26,7%).

 

Η πλειοψηφία (53,7%) θεωρεί πως τίποτα δεν έχει αλλάξει, όταν καλείται να απαντήσει αν «θεωρείτε ότι το επίπεδο της εγκληματικότητας στην περιοχή σας, έχει μεγάλη, μικρή ή καθόλου αύξηση». Όμως το 38,6% θεωρεί πως έχει αυξηθεί τα τελευταία δύο χρόνια.

 

Οι Δήμοι Αθηναίων, Καλλιθέας, Περιστερίου, Ιλίου και Πετρούπολης καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά φόβου πολιτών για ληστεία ή την επίθεση στον δρόμο.

 

Οι παραλιακές περιοχές των Δήμων Ελληνικού και Γλυφάδας, η Φιλοθέη καθώς και κάποιες περιοχές των βορείων προαστίων, ήταν οι μόνες στις οποίες πολίτες απάντησαν πως δεν ανησυχούν καθόλου.

 

Στην ερώτηση πόσο ανησυχείτε ότι θα πέσετε θύμα εγκληματικής ενέργειας στην περιοχή σας, ένα ποσοστό 35% ανησυχεί πολύ έως πάρα πολύ (30% για τους άνδρες και 39% για τις γυναίκες).

 

Το ποσοστό αυτό για τις ηλικίες άνω των 55 ετών γίνεται 60%.

 

Υψηλά ποσοστά παρατηρούνται και σε σχέση με τα χρόνια που μένει κάποιος στην περιοχή του, καθώς όσο περισσότερα χρόνια ζει εκεί τόσο περισσότερο φοβάται. Ετσι, όσοι μένουν περισσότερο από δέκα χρόνια ανησυχούν σε ποσοστό 45%. Καθοριστικής σημασίας είναι και το αν ο ερωτώμενος έχει ήδη πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας στο παρελθόν.

 

Για όσους έχουν υπάρξει θύματα στο παρελθόν, το ποσοστό πού ανησυχεί ανεβαίνει στο 64%.

 

Το αίσθημα του φόβου είναι διάχυτο σε όλη σχεδόν την έκταση του Δήμου Αθηναίων. Περισσότερο ανησυχούν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Εξαρχείων, του κέντρου των Αθηνών, της Ακαδημίας Πλάτωνος, των Πετραλώνων, του Γκύζη, της Κυψέλης και του Λυκαβηττού, του νότιου τμήματος του Δήμου Αχαρνών.

 

- Τα στοιχεία της έρευνας παρουσιάστηκαν στην εφημερίδα Καθημερινή

- Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την ερευνητική ομάδα GEOCHOROS του ΕΜΠ, από τον καθηγητή Γεώργιο Ν. Φώτη, και τους κ. Παύλο Τσάγκη, υποψήφιο διδάκτορα ΕΜΠ και Δημήτρη Σβορώνο, αγρονόμο, τοπογράφο μηχανικό ΕΜΠ.

Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεταναστευτικό: ΜΑΤ και «Αίαντες» με το πλοίο της γραμμής - «Σφραγίζουν» το λιμάνι της Μυτιλήνης οι κάτοικοι

Ελλάδα Μεταναστευτικό: ΜΑΤ και «Αίαντες» με το πλοίο της γραμμής - «Σφραγίζουν» το λιμάνι της Μυτιλήνης οι κάτοικοι

24.2.2020
Κοροναϊός: Τι είναι, πώς μεταδίδεται και ποιοι οι τρόποι πρόληψης

Ελλάδα Κοροναϊός: Τι είναι, πώς μεταδίδεται και ποιοι οι τρόποι πρόληψης

24.2.2020
Το δικαίωμα πρόσβασης στη δημόσια πληροφορία: Σεμινάριο με τη βραβευμένη ρεπόρτερ Stéphane Horel

Ελλάδα Το δικαίωμα πρόσβασης στη δημόσια πληροφορία: Σεμινάριο με τη βραβευμένη ρεπόρτερ Stéphane Horel

24.2.2020
ΑΑΔΕ: Ηλεκτρονικά γάμοι, διαζύγια, σύμφωνα συμβίωσης - Χωρίς επίσκεψη στην Εφορία

Ελλάδα ΑΑΔΕ: Ηλεκτρονικά γάμοι, διαζύγια, σύμφωνα συμβίωσης - Χωρίς επίσκεψη στην Εφορία

24.2.2020
Γλυπτά του Παρθενώνα: Επιστολή για την επιστροφή τους θα αποστείλει ο Δήμος Αθηναίων

Ελλάδα Γλυπτά του Παρθενώνα: Επιστολή για την επιστροφή τους θα αποστείλει ο Δήμος Αθηναίων

24.2.2020
Πάτρα: Σε καραντίνα 40χρονος άνδρας - Αναμένονται τα αποτελέσματα για κοροναϊό

Ελλάδα Πάτρα: Σε καραντίνα 40χρονος άνδρας - Αναμένονται τα αποτελέσματα για κοροναϊό

24.2.2020
ΕΛ.ΑΣ: Η ανακοίνωση για τον αστυνομικό στην ΑΣΟΕΕ - «Αμυνόμενος σήκωσε το όπλο»

Ελλάδα ΕΛ.ΑΣ: Η ανακοίνωση για τον αστυνομικό στην ΑΣΟΕΕ - «Αμυνόμενος σήκωσε το όπλο»

24.2.2020
Γλυφάδα: Τι κατέθεσε η συνοδηγός του 40χρονου με την Corvette

Ελλάδα Γλυφάδα: Τι κατέθεσε η συνοδηγός του 40χρονου με την Corvette

24.2.2020
Κοροναϊός: Η ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στην Ιταλία - «Δεν υπάρχει λόγος αυξημένης ανησυχίας»

Ελλάδα Κοροναϊός: Η ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στην Ιταλία - «Δεν υπάρχει λόγος αυξημένης ανησυχίας»

24.2.2020
ΑΣΟΕΕ: Φοιτητές καταγγέλλουν ότι αστυνομικός τράβηξε όπλο μέσα στο πανεπιστήμιο

Ελλάδα ΑΣΟΕΕ: Φοιτητές καταγγέλλουν ότι αστυνομικός τράβηξε όπλο μέσα στο πανεπιστήμιο

24.2.2020
13 Σχόλια
avatar
Γράφων 1.7.2018 | 00:02
https://youtu.be/0ABAb9y4-MY
Lumidy 2.7.2018 | 12:49
Τυχαίο το γεγονός ότι πρόκειται κυρίως για δυτικά προάστια;
avatar
Γράφων 2.7.2018 | 16:11
Τυχαίο το γεγονός ότι πρόκειται για όλο το κέντρο;

Ή είμαστε φασίστες όλοι οι κάτοικοι του κέντρου;

Σε όλος που θεωρούν ότι το κέντρο είναι μια χαρά τους λέω Σάββατο βράδυ να πάρουν το παιδάκι τους και να πάνε να φάνε ένα παγωτό στην πλατεία Εξαρχείων.

Σε όλους αυτούς λέω να πάνε στην πλατεία Κοραή 6 Δεκέμβρη το βράδυ. Τους παρακαλώ να μείνουν 5 μέρες σε ένα airbnb στα Κάτω Πατήσια. Να περπατήσουν με την γιαγιά τους / μάνα τους βράδυ στην Σοφοκλέους.
avatar
ddffgg11 3.7.2018 | 17:19
Ναι τις μαυρούλες τις έχω δει. Και λοιπόν; Είναι εκδιδόμενες που κάνουν πιάτσα...και στην παραλιακή ζώνη υπάρχουν εκδιδόμενες.

Όσο για τους κάτοικους...αυτοί που φοβούνται είναι τίποτα ηλικιωμένοι που θεωρούν κακοποιό στοιχείο όποιον δεν είναι Έλληνας.

Το να στην πέσει πρεζάκι είναι συνηθισμένο φαινόμανο, δεν είναι τίπτοα εξτρίμ. Απλά τους αγνοείς...το να σε κυνηγήσουν δεν παίζει, γιατί αυτοί μέχρι να σηκώσουν το ένα πόδι, εσύ θα έχεις φύγει 100 μέτρα μακριά ήδη.

Και ναι έχω κυκλοφορήσει και στην Κυψέλη, και στο Γαλάτσι (και στο Παλαιό Ψυχικό παρεπιμπτόντως) τη νύχτα. Είδα αρκετούς μαύρους να την αράζουν στην πλατεία Κυψέλης και στον πεζόδρομο της Φωκίωνος, και ήταν ανοικτά και μερικά σουβλατζίδικα. Στο Γαλάτσι υπάρχει κλούβα στην Αγίας Γλυκερίας.

Με λίγα λόγια άμα φοβάσαι τα Πατήσια, την Κυψέλη, το Γαλάτσι και γενικά περιοχές που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Αθήνας...πήγαινε μια βόλτα στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου ή στα Εξαμίλια Κορινθίας. Και όχι απαραίτητα νύχτα, αλλά και μέρα ακόμα, και πες μου.
avatar
Γράφων 4.7.2018 | 13:33
Μπράβο νέε μου απέδειξες ότι υπάρχουν χειρότερες περιοχές. Να προσθέσω κομμάτια των Λιοσίων, του Ζεφυρίου κτλ κτλ.

Αυτό σημαίνει ότι λιγότερη παραβατικότητα από περιοχές που είναι κόλαση = no problem; Ότι αν δεν υπάρχουν πτώματα στο δρόμο είναι φιλικό περιβάλλον; Ακούς τι λες;

Ειρήσθω εν παρόδω η κλούβα στην Αγ. Γλυκερίας φυλάει τον πρώτο αριστερό πρωθυπουργό, όχι εμένα. Γιατί εγώ όταν χρειάστηκε να πάρω τηλέφωνο την αστυνομία δεν ήρθαν από την κλούβα, ούτε από το αρμόδιο ΑΤ, το οποίο δεν είχε κόσμο.

Στου Ζωγράφου κάποτε όταν χρειάστηκα αστυνομικό να έρθει σε σπίτι ήρθε ο φρουρός (που πήγα και τον πήρα με τα πόδια διότι δεν υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό) και φρουρός του άδειου ΑΤ έγινε ο ΑΞΥΠ. Τα ΑΤ είναι άδεια και από προσωπικό και από ουσιαστικές αρμοδιότητες.

Στα Πατήσια και στην Κυψέλη λογικό είναι να φοβούνται κάτι γέροι αφού όλοι οι νέοι έχουν μετακομίσει από Γέρακα μέχρι Βάρη. Οπουδήποτε αλλού εκτός από το κέντρο.

Και το κέντρο είναι έτσι λόγω δύο -βασικά- αιτιών. Πρώτον της σκανδαλώδους απραξίας και αδιαφορίας της πολιτείας επί δεκαετίες, που έκανε όλο το κέντρι της Αθήνας ένα τεράστιο hot spot, και δεύτερον από κάτι αριστεροχάχες που δεν έχουν σκοπό ούτε να δουλέψουν νόμιμα και σοβαρά ποτέ τους ούτε να κάνουν οικογένεια.
Το ενδιαφέρον τους είναι το εδώ και τώρα και όχι το μέλλον. Όσο πουλάνε μπύρες τα περίπτερα όλα καλά.

Σε ρωτώ ευθέως και θέλω απάντηση:
Εσύ αν και όταν κάνεις οικογένεια θα σου άρεσε το παιδί σου να κυκλοφορεί ανάμεσα σε εκδιδόμενες γυναίκες (που μακάρι να είναι καλά στην υγεία τους και να δουλεύουν με τη θέλησή τους και μόνο αλλά ΝΟΜΙΜΑ), νταβατζήδες, να έχουν διαρρηχθεί σχεδόν όλα τα τριγύρω σπίτια σας και να έρχονται κάτι χαλαροί βορείων προαστίων που βγάλαν γκόμενα Γαλατσιώτισσα και θεωρούν, ως άλλοι Τζανακόπουλοι, ότι τα ζήσαν όλα και να σου λένε "γιατί ρε μεγάλε, cool, καλή φάση..."

Τα Πατήσια και την Κυψέλη αγαπητέ μου τα ξέρω καλύτερα από όλους τους κατά καιρούς δημάρχους της Αθήνας. Καλύτερα από όλες τις ΜΚΟ. Το κέντρο της Αθήνας είναι τόπος διαμονής, καταγωγής, εργασίας, έρευνας και χόμπυ.

Και όχι αδερφέ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΝΑ ΣΕ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΠΡΕΖΑΚΙΑ!! Να το κοιτάξεις αν το έχεις συνηθίσει!!
avatar
ddffgg11 4.7.2018 | 18:44
Πρώτα απ'όλα δε θέλω ούτε οικογένεια, ούτε παιδιά. Αλλά και να ήθελα, θα προτιμούσα να κυκλοφοράει ανάμεσα σε εκδιδόμενες και πρεζόνια, παρά να κάνει παρέα με μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης που λέγεται ΧΑ.

Όσο για τους μπάτσους, και μόνο που κάθε φορά διαβάζω να αναφέρουν τον δήμο Αχαρνών ως "Δυτική Αττική", καταλαβαίνεις με τι έχουμε να κάνουμε. Ας μάθουν πρώτα ότι ο δήμος Αχαρνών είναι Ανατολική Αττική, και μετά να κοιτάξουν τα περί εγκληματικότητας. Αυτό πάει και για τον άλλο που ανέφερε και το Μενίδι (δηλαδή το κέντρο του δήμου Αχαρνών) στα Δυτικά. Που και Δυτική Αττική να ήταν, πάλι δεν είναι και τόσο επικίνδυνη περιοχή όσο περιγράφεται, πλην μερικών γειτονιών που είναι όντως γκέτο. Το πιο επικίνδυνο στο Μενίδι είναι βασικά οι ίδιοι μπάτσοι, που αν σε πιάσουν να κυκλοφορείς μόνος σου μετά τις 10-11 (κυρίως στη περιοχή στην Δημοκρατίας κοντά στο MyMarket) 90% θα στην πέσουν, και θα σε ψάξουν για ναρκωτικά. Και έπειτα όποιος είναι Ρομά δεν είναι απαραίτητα εγκληματίας. Έτσι και αλλιώς υπάρχει λόγος που οι Ρομά κάνουν τέτοιες πράξεις. Έχεις δει σε τι αχούρια μένουν; Οι φυλακές μοιάζουν 5αστερα ξενοδοχεία μπροστά στις κατοικίες τους...οπότε σου λένε στη φυλακή οι συνθήκες είνα καλύτερες.

Τώρα για διαρρήξεις, αυτά γίνονται στις ακριβές περιοχές. Δε θα κάνει διάρρηξη ο άλλος στο Πέραμα ή στα Λιόσια. Στη Φιλοθέη ή στο Ψυχικό θα πάει.

Τέλος, εγώ τη νύχτα έχω κυκλοφορήσει και σε περιοχές όπως Βούλα και Βουλιαγμένη ώρες τύπου 2-4 τη νύχτα. Που στην ουσία είναι πιο επικίνδυνες, γιατί άμα σε πιάσει μπάτσος να γυροφέρνεις εκεί, δε θα τη βγάλεις καθαρή αν δεν είσαι κάτοικος της περιοχής.
avatar
Γράφων 5.7.2018 | 07:44
Δεν ετέθη κανένα δίλημμα ή εκδιδόμενες ή ΧΑ. Ετέθη μόνο το ερώτημα αν υπάρχει διάχυτη παρανομία. Συμφωνείς ότι υπάρχει διάχυτη παρανομια και συμφωνούν και στατιστικές.

Μόνο με θλίβει ότι η πολιτική σκέψη κάποιων κάνει ότι δεν βλέπει την παρανομια και το μπάχαλο. Αν στο Μενίδι το πρόβλημα σου είναι οι "μπάτσοι" σίγουρα έχεις κάποιο πρόβλημα αλλά αυτό δεν είναι οι "μπάτσοι".

Συγγνώμη αλλά θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν σε όμορφο, καθαρό και μη παραβατικό περιβάλλον. Μιλάμε για το μέλλον της ζωής. Για το αύριο. Αλλά αν δεν σε νοιάζει να κάνεις παιδιά είναι λίγο σχετικό ποσό σε νοιάζει το μέλλον.

Η κουβέντα δεν έχει περαιτέρω νόημα. Μόνο θλίψη μου δημιουργούν λογικές σαν και την δική σου. Και οργή για το τι πήγε τόσο στραβά και η κοινωνία αυτοκτονεί.
avatar
ddffgg11 6.7.2018 | 08:04
Οι μπάτσοι απλά χάφτουν τις υπερβολές των δημοσιογράφων, γι'αυτό και γίνεται χαμός στο Μενίδι. Γράφουν ότι οι κάτοικοι στο Μενίδι μετά τη δύση του ηλίου κλείνονται στα σπίτια τους, ενώ άμα πας μια βόλτα από την πλατεία του Αγίου Βλασίου γύρω στις 10-11 το βράδυ, θα δεις ότι είναι γεμάτη κόσμο. Ούτε κάποιο "μπαμ" έχω ακούσει στην περιοχή που βρέχει σφαίρες σε καθημερινή βάση.

Η μοναδική φορά που είχα ακούσει πυροβολισμούς ήταν στο Βύρωνα, μια κατά τα άλλα ήσυχη περιοχή. Απλά προφανώς έτυχε να είμαι εκεί την ώρα που ακούστηκαν.
avatar
ddffgg11 3.7.2018 | 07:33
Η Καλλιθέα δεν είναι Δυτικό προάστιο, αλλά Νότιο. Πόσο μάλλον ο δήμος Αθηναίων που δεν είναι ούτε Δυτικός ούτε Νότιος. Εγώ στην Καλλιθέα έχω κυκλοφορήσει αμέτρητες φορές τη νύχτα, από τα σύνορα με το Κουκάκι, μέχρι κάτω στις Τζιτζιφιές και δεν έχω δεχτεί επίθεση. Όπως επίσης και στα Πατήσια έχω κυκλοφορήσει αμέτρητες φορές, στα στενάκια ανάμεσα στην Αχαρνών και την Πατησίων. Τίποτα.

Όσο για το δήμο Αχαρνών που αναφέρεται επίσης, δεν είναι Αθήνα αλλά Αττική, και συγκεκριμένα Ανατολική Αττική.

Και γενικά κυκλοφορώ μόνο νύχτα και μόνος μου, και δε μου έχει συμβεί το παραμικρό. Και όχι μόνο στην Καλλιθέα και στα Πατήσια, αλλά έχω κυκλοφορήσει και Περιστέρι και Χαϊδάρι και Αιγάλεω τη νύχτα (αφού μίλησες για Δυτικά).

Οι μόνες φορές που έχω πέσει θύμα κλοπής ήταν μέρα μεσημέρι. Μία στο Παλαιό Φάληρο και μία σε μοναστήρι κοντά στην Φυλή. Και 99.9% κυκλοφορώ μόνος και να σκεφτείς ότι είμαι στο δρόμο 10 ώρες. Μονάχα δύο φορές έχω πέσει θύμα κλοπής.
avatar
Γράφων 3.7.2018 | 13:58
Προφανώς περπατώντας στην Πατησίων στο ύψος της Γαλατσίου δεν είδες ούτε τις νεαρές εξ Αφρικής εκδιδόμενες ούτε τους νταβάδες αυτών.

Προφανώς περπατώντας στην Αγησιλάου δεν σε έχει κυνηγήσει ποτέ ζάκι μέχρι να χωθείς σε ένα ΙΚΑ (ΕΦΚΑ το λένε τώρα) να γλιτώσεις (μου έχει τύχει στις 10:30 το πρωί).

Προφανώς περπατώντας με μια γυναίκα δίπλα σου δεν έχεις περάσει ποτέ από την Σοφοκλέους κάτω από την Αθηνάς να κόβεις τον αέρα με το μαχαίρι.

Προφανώς δεν ξέρεις ότι το ΤΑ Πατησίων έχει πάνω από 1500 'παρών' τον μήνα (σ.σ. παρών, η διαδικασία του αποφυλακισθέντος με περιοριστικούς όρους που πρέπει να εμφανίζεται στο ΤΑ του τόπου κατοικίας του και να δίνει παρών), πράγμα που σημαίνει ότι από Κυψέλη μέχρι Γαλάτσι μένουν τουλάχιστον 1500 πρώην κατάδικοι.

Προφανώς δεν ξέρεις ότι τα Πατήσια είναι πρώτα σε κλοπές αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

Προφανώς δεν έχεις μιλήσει ποτέ με κάτοικο του Κολωνού, των Πατησίων, της Κυψέλης, της πλατείας Βικτωρίας, του Αγίου Παύλου, της Αττικής, των Εξαρχείων που να μην είναι φοιτητής ή μέλος ΜΚΟ.

Να έχει πχ οικογένεια και να τον νοιάζει σε τι σχολείο θα πάει το παιδί του και πως θα γυρίσει από τα αγγλικά μετά τις 8 το βράδυ χειμώνα.

Εγώ να σου πω, ως κάτοικος κέντρου, ότι ξέρω πολύ λίγες πολυκατοικίες στην γειτονιά μου που να μην έχει διαρρηχθεί έστω ένα διαμέρισμα. Κι είμαστε σε "καλό" σημείο, ήσυχο.

Να το πούμε αλλιώς:
Θεωρείς ότι το 69% (περισσότεροι από δύο στους τρεις) είναι θύματα παραπληροφόρησης και ότι αδίκως ανησυχούν;

Ωραία στον Τζίτζικα και Μέρμηγκα αλλά Πατήσια είναι και στις Τρεις Γέφυρες. Ωραίο το Αλλοτινό αλλά στην Κυψέλη μένουν όλοι οι παραβατικοί της Αθήνας.

Το που ληστέψαν εσένα είναι περιπτωσιολογία. Εδώ μιλάμε για εκγαθιδρυμένο αίσθημα φόβου στην πλειοψηφία των κατοίκων. Κάτι θα ξέρουν...
Lumidy 4.7.2018 | 07:54
Το ότι εσένα δεν σου έχει τύχει, δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνει. Και δεν μιλάμε μόνο για κλοπές αλλά και για διαρρήξεις.

Και εγώ μόνος μου κυκλοφορώ και δεν με έχουν κλέψει (ακόμα). Αυτό δεν σημαίνει ότι αγνοώ την εγκληματικότητα που υπάρχει, καθώς έχω βρεθεί μάρτυρας σε πορτοφολά κλπ
avatar
Προσωρινώς ο Ποκοπίκος 3.7.2018 | 10:33
Στο κεντρο και τα δυτικα προαστια της Αθηνα (που ζει και η πλειοψηφία) υπάρχουν παραλληλα και τα χαμηλοτερα οικονομικα εισοδηματα παραλληλα με μεταναστες και προσφυγες με μηδενικα εισοδηματα εν καιρο οικονομικης κρισης Lumidy, είναι φυσιολογικο στα ευρωστα προαστια να μην υπάρχει ο ιδιος φοβος για τον απλο λογο ότι δεν εχουν ουσιαστικα προβληματα διαβιωσης που γεννα την πλειοψηφία των παρανομιων οικονομικης φυσεως.

Εμενα μαχαιρι για να με κλεψουν ΜΟΝΟ κεντρο μου εχει συμβει δυο φορες, τραμπουκισμος (ανευ μαχαιριου) τρεις παλι στο κεντρο...και να πεις ότι περιφερομαι με μαρκες και τα συναφη ή κουστουμια να παει στο διαολο να πεις ότι εβαζα εαυτον ως στοχο....αλλα δεν.

Βλεπω το εμμεσο αλλα προσβλητικο επιχειρημα λαουτζικος="περιεργοι", ανωτερες οικονομικες ταξεις=μπολιτισμενοι εξακαλουθει να υπάρχει. Υπάρχει ενα προβλημα όμως λαουτζικος > ευρωστες οικονομικες ταξεις ποσοτικα, αν συνδοιασουμε την εμμεση ανωτεροτητα με την πληθυσμιακη δυσαναλογια εχουμε ενδειξη (όχι σιγουρια) ελιτισμου, εν το μεταξυ είναι συμβολικα τραγελαφικο ότι πολλες φορες αυτον τον οικονιμικα ευρωστο ελιτισμο προς τα χαμηλοτερα (και πλειοψηφικα κοινωνικα στρωματα) τον επιδεικνυουν οι αριστεροι...αυτοι που εχουν τοσα εκατομυρια στα βορεια προαστια τους που ξεχνανε βρε αδερφε να δηλωσουν και ενα εξ αυτων.
Lumidy 4.7.2018 | 08:03
Τώρα μένω δυτικά προάστια. Έχω μείνει και ανατολικά. Έχω μέτρο σύγκρισης. Προφανώς και μιλάμε για περιοχές με χαμηλότερο εισόδημα κλπ συγκριτικά με ανατολικά. Δυτικά υπάρχουν και κακόφημες περιοχές όπως Καματερό, Μενίδι κλπ που φτάνουν μέχρι κέντρο, όπου οι ρομά "χτυπάνε" πολλές φορές. Ας μην το αρνούμαστε. Η εγκληματικότητα σε αυτές τις ομάδες είναι συχνή.

Όσον αφορά το λαουτζίκος και ανώτερες οικονομικές τάξεις, όσο προσβλητικό κι αν σου φαίνεται, λίγο πολύ έτσι είναι. Αυτό δεν κάνει τους δεύτερους απαραίτητα πολιτισμένους, αλλά σίγουρα τους απασχολούν άλλα πράγματα απ' το να ζηλεύουν την κατσίκα του γείτονα.

Διακρίνω ορολογίες όπως "ελιτισμός", "οικονομικά στρώματα", "λαός" κλπ. Μανιφέστο.