Ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας και τέως επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης. (EUROKINISSI)
Ελλάδα

Σφακιανάκης: Οι έφηβοι δεν ξέρουν πού να σταματήσουν- Η παλιά καζούρα έγινε bullying

«Πολλά περιστατικά ξεκινούν για "χαβαλέ", γίνονται bullying κι αυτό μετατρέπεται σε μια αυτοκτονία», είπε ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας

«Η παλιά καζούρα μετατράπηκε σε bullying και αυτό με τη σειρά του σε cyber bullying. Έχουμε τρεις ταυτόχρονες μεταλλάξεις μέσα σε λίγα χρόνια», σχολίασε ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας Μανώλης Σφακιανάκης.

 

Όπως εξήγησε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η σύγχρονη τεχνολογία έχει συμβάλλει στο cyber bullying γιατί μέσω αυτής μπορεί ένα παιδί να δέχεται απειλητικά ή εκβιαστικά e-mails και συκοφαντίες μέσα από αναρτήσεις. «Υπάρχουν αυτή τη στιγμή σάιτ που μπαίνουν τα παιδιά και οι έφηβοι κι αλληλοβρίζονται», πρόσθεσε. 

 

«Έχουμε σώσει πολλά παιδιά, κυριολεκτικά στο παρά- ένα, παιδιά που δέχθηκαν δυνατό bullying και με την επέμβαση στα σχολεία τα σώσαμε από το τελευταίο βήμα», σημείωσε ο τέως επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

 

Σε ερώτηση σχετικά με το αν ο κόσμος της εφηβείας μπορεί να είναι πιο σκληρός από εκείνον των ενηλίκων, ο κ. Σφακιανάκης απάντησε: «Ο κόσμος της εφηβείας δεν μπορεί να καταλάβει πού πρέπει να σταματήσει. Πολλά περιστατικά ξεκινούν από μια απλή πλάκα, για "χαβαλέ" όπως το λένε στη γλώσσα τους οι μαθητές, και από εκεί έχουμε ένα ισχυρό bullying, το οποίο δυστυχώς μετατρέπεται σε μια αυτοκτονία». 

 

Όπως είπε μετά από καταγγελίες που δέχθηκαν οι αστυνομικοί «για παιδιά που εξέφραζαν κραυγές απόγνωσης στο διαδίκτυο», η ΕΛ.ΑΣ κατάφερε και έσωσε πολλά από αυτά.

 

Ο Μανώλης Σφακιανάκης χαρακτήρισε επίσης «πολύ σωστή» την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να απαγορεύσει τα κινητά τηλέφωνα μες στα σχολεία. 

 

Δείτε το βίντεο:

 

Ελλάδα
2 Σχόλια
avatar
σαλιγκάρι 10.7.2018 | 10:04
οι έφηβοι ούτε παλιά ήξεραν πότε να σταματήσουν
η παλιά καζούρα δεν ήταν ποτέ ρομαντική ούτε γινόταν για πλάκα
όλα αυτά είναι παραμυθιάσματα για να συνεχίσουμε να είμαστε υπέροχοι
παλιά δεν ήταν καλύτερα, ήταν χειρότερα
avatar
Μαύρος Γάτος 10.7.2018 | 16:41
Μάλιστα, παλιά, ο εμφανώς μειονεκτικός υφίστατο τεράστιο διασυρμό και -ακόμα χειρότερα- αυτό θεωρούνταν απόλυτα φυσιολογικό από όλους. Τουλάχιστον, σήμερα, αυτό θεωρείται από απαράδεκτο έως εγκληματικό.


Απλά, επειδή η κοινωνία ήταν τότε πολύ σκληρότερη από όλες τις απόψεις, αυτοκτονούσαν λιγότεροι.
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια