Μήνυση Σεφερλή εναντίον Ακρίτα: «Αυτό δεν ήταν κριτική. Ήταν οχετός»
Ελλάδα

Μήνυση Σεφερλή εναντίον Ακρίτα: «Αυτό δεν ήταν κριτική. Ήταν οχετός»

Άγριο ξέσπασμα εναντίον της δημοσιογράφου που χαρακτήρισε το κοινό του ανθρώπους «με μυαλό κότας» και τον ίδιο ότι διακατέχεται από το ήθος του trash

Στα δικαστήρια οδηγείται πλέον η κόντρα του Μάρκου Σεφερλή με την Έλενα Ακρίτα, καθώς όπως έγινε χθες γνωστό, ο ηθοποιός προχώρησε στην υποβολή μήνυσης εναντίον της γνωστής δημοσιογράφου. 

 

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε στην εκπομπή του Alpha «Μετά τα Μεσάνυχτα» ο Μάρκος Σεφερλής, όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που προέκυψε η αντιπαράθεση με το «Παλλάς» και το άδοξο τέλος στη συνεργασία του για το ανέβασμα του έργου «Ζητείται ψεύτης». Η εξέλιξη συνοδεύτηκε από ένα κείμενο της δημοσιογράφου που πυροδότησε την κόντρα της με τον ηθοποιό. 

 

Μεταξύ άλλων η δημοσιογράφος είχε γράψει: 

 

«Την αμαρτία μου θα την πω, με όλον τον σεβασμό στον Κώστα Γεωργουσόπουλο, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί θεωρείται μέγας ηθοποιός ο Μάρκος Σεφερλής. Ταλαντούχος ναι, αλλά όταν κάνεις το ταλέντο σου παρκέ για τις παντόφλες της στενομυαλιάς, του ρατσισμού και της κάθε μορφής φοβίας να το βράσω το ταλέντο. Ο κύριος Σεφερλής στις επιθεωρήσεις του – που γράφει ο ίδιος, κι αυτό λέει πολλά – χλευάζει τις γυναίκες, τους γκέι, τους ξένους, τους υπέρβαρους, τους διαφορετικούς. Καθησυχάζει τον θεατή πως είναι ΟΚ να έχει μυαλό κότας, είναι ΟΚ να βρίζει ό,τι δεν καταλαβαίνει, να καταριέται ό,τι τον τρομάζει.

 

Άλλωστε, έτσι γεμίζουν τα Δελφινάρια, με χάδια και γλυκόλογα σ" ένα κοινό που έχει πάντα δίκιο. Για την ακυρωμένη πλέον συνεργασία του με το Παλλάς να πω ότι έπεσα στα πατώματα, δεν θα το πω. Το Παλλάς μια χαρά φουλ ήταν και είναι, και πέρυσι με τη «Σουσού» και φέτος με τις «Μάγισσες». Δεν είναι να πεις «θα "ρθει ο Σεφερλής να μας σώσει απ" την καταστροφή». Τι τους έπιασε και ρίξαν τον πήχη στα πατώματα, κανείς δεν γνωρίζει.

 

Η αλήθεια είναι πως οι παραγωγοί Κατσαρίδης και Κεντ δεν έχουν δώσει δικαιώματα στη γειτονιά. Και ευγενείς είναι, και συνεπείς είναι, και πληρώνουν τους εργαζόμενους κανονικά. Ομως, όσο σοβαρό κι αν είναι το γεγονός ότι θα μείνουν 25 άτομα χωρίς δουλειά – και είναι πολύ σοβαρό -, αυτό δεν δικαιώνει μια ανόητη θεατρική επιλογή.

Θα μου πεις, προεξοφλείς χωρίς να βλέπεις την παράσταση. Ε, ναι λοιπόν, προεξοφλώ χωρίς να βλέπω την παράσταση, συγγνώμη κιόλας. Δεν θα τρέχουμε εμείς όπου λαλεί του Λωλοστεφανή, μην και δεν μας πουν κάποιοι αντικειμενικούς. Δηλαδή πέρυσι έπρεπε να δω Πλούταρχο στο «Γοργόνες και μάγκες» για να διαχωρίσω το trash από το θέατρο; Ακριβώς το «ήθος του trash» θα έφερνε ο Σεφερλής στο Παλλάς και ειλικρινά μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό».

 

Το σύνολο του κειμένου και ειδικά οι αναφορές στο trash στοιχείο και στη νοημοσύνη του κοινού που ακολουθεί τον ηθοποιό στις επιλογές του, ήταν οι αναφορές που τον έκαναν να ξεσπάσει. 

 

«Μιλά από μόνο του το κείμενο. Είναι ένα κείμενο που γράφτηκε από μια δημοσιογράφο, παρουσιάστρια, κριτικό, συγγραφέα βιβλίων, συγγραφέα θεατρικών παραστάσεων, σεναριογράφο. Αυτή η γλώσσα που χρησιμοποιεί με τον απόλυτο σεβασμό στον κύριο Γεωργουσόπουλο για να έχουμε και το άλλοθι, νομίζω ότι είναι οχετός. Δεν είναι καν κριτική. Ο κύριος Γεωργουσόπουλος που τον αναφέρει κιόλας όταν κάνει κριτική, όχι για εμένα που με εκθειάζει, για άλλους ηθοποιούς και για άλλες παραστάσεις, τους σέβεται. Μπορεί να διαφωνεί αλλά δεν μιλάει έτσι και το κυριότερο έχει δει την παράσταση την οποία κριτικάρει. Σε ποιο να απαντήσω από όλα;», ήταν η πρώτη δήλωση του ηθοποιού για το θέμα. 

 

 


«Για το αν είμαι καλός ηθοποιός θα περίμενα να είναι λίγο επιεικής μαζί μου γιατί έχει ανέβει κι εκείνη στο σανίδι. Όποιος δεν το έχει δει ας μπει στο Youtube στο "Μερικοί το προτιμούν καυτό", κάπου εκεί το '94-'95 στο Θέατρο Βέμπο που παίζει, χορεύει και τραγουδάει, κάνει τον ρόλο της Sugar που έκανε η Μέριλιν Μονρόε στον κινηματογράφο. Τα λόγια που λένε στην παράσταση, εγώ δεν τα λέω στο Δελφινάριο, ντρέπομαι. Τέτοιες λέξεις δεν χρησιμοποιώ. Σεξουαλικά υπονοούμενα κάνω και ευτυχώς που είναι υπονοούμενα, γιατί άμα δεις τι λέγεται στα περισσότερα κεντρικά θέατρα πάνω στη σκηνή για να βγάλουν γέλιο... Εγώ δεν το τολμώ αυτό γιατί είμαι ο μόνος που έχω παιδιά στην παράσταση και παίζουμε ένα θέατρο που πάει όλη η οικογένεια».

 

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Μάρκος Σεφερλής για πρώτη φορά στα χρονικά φαινόταν έτοιμος να ξεσπάσει σε κλάματα, ειδικά τη στιγμή που έκανε αναφορά στο κοινό του και την προσβολή που θεωρεί ότι η δημοσιογράφος έκανε προς αυτό. 

 

«Ξέρω τι κοινό έχω και σέβομαι το κοινό αυτό. Αν έχει μυαλό κότας, δεν θα το κρίνει για εμένα η κυρία Ακρίτα. Μπορεί να πει για εμένα ό,τι θέλει για το αν είμαι καλός ηθοποιός, απάντησα για το πως κρίνει έναν ηθοποιό η κυρία Ακρίτα. Αλλά να πει ότι εγώ θα κουβάλαγα το ήθος του trash στο Παλλάς και ότι το κοινό μου έχει μυαλό κότας δεν της το επιτρέπω. Ήδη έχω κινηθεί δικαστικά. Ήδη της έχω κάνει μήνυση. Αλλά δεν επιτρέπω σε κανέναν να πει ότι εγώ κουβαλάω το ήθος του trash, ή ότι εγώ είμαι σκουπίδι, να το πω και πιο λιανά, τη στιγμή που δουλεύω μέρα νύχτα, κάνω αυτό που αγαπάω να περάσει ο κόσμος καλά να γελάσει. Δεν είμαι από τζάκι, δεν κουβαλάω κανένα όνομα. Το όνομα Σεφερλής το έκανα εγώ. Δεν το πήρα έτοιμο από παππούδες και γιαγιάδες. Δεν μένω στην Εκάλη. Δεν είμαι από τζάκι. Μια φουφού είχαμε στην Κόρινθο.

 

Δούλευαν οι γονείς μου μέρα νύχτα για να με μεγαλώσουν, έχω κάνει ό,τι έχω κάνει με τον ιδρώτα μου για να μεγαλώσω ένα παιδί και δεν επιτρέπω σε καμία κυρία Ακρίτα και όλους αυτούς που έχουν βγει να πουν αυτά που έχουν πει για εμένα. Έχω ένα παιδί που πάει στο σχολείο και μας δίνουν συγχαρητήρια για το ήθος του, για την ποιότητα του χαρακτήρα του, για τις αρχές που του έχουν δώσει οι γονείς του. Δεν επιτρέπω στο παιδί αυτό να του πει ο οποιοσδήποτε ότι ο πατέρας σου είναι σκουπίδι. Να πει για εμένα ό,τι θέλει, αλλά για το ήθος μου σαν άνθρωπο και καλλιτέχνη δεν της επιτρέπω», συνέχισε. 

 

Στις προσπάθειες της δημοσιογράφου να ηρεμήσει κάπως τα πνεύματα και να ζητήσει συγνώμη που τον έφερε σε τόσο στενόχωρη θέση, πυροδοτήθηκε νέο ξέσπασμα από την πλευρά του ηθοποιού:  

 

«Πήγα 50 χρονών, Ελεωνόρα. Έχω φάει λάσπη και έχω χτιστεί από τη λάσπη αυτή και δεν με διαπερνά τίποτα. Δεν παρακάλεσα καμία κυρία Ακρίτα και κανέναν να έρθει να με δει. Όποιος θέλει έρχεται. Δεν επιτρέπω σε αυτή την κυρία να προσβάλλει το κοινό μου. Για το ήθος μου δεν επιτρέπω σε καμία κυρία Ακρίτα να μιλήσει και θα το φτάσω μέχρι τέρμα μόνο για αυτό. Δεν με ενδιαφέρει για το αν είμαι καλός ηθοποιός το κρίνει ο κόσμος και τα εισιτήρια που κάνω.

 Και να σου πω και το άλλο, γιατί η κυρία Ακρίτα δεν βγήκε να γράψει τον οχετό αυτόν που γράφει γιατί δεν είναι ούτε δημοσιογραφία, ούτε κριτικός, όταν ανακοινώθηκε ότι θα είμαι στο Παλλάς; Για να μην στεναχωρήσει κάποιους; Και τώρα βγαίνει και τα γράφει για να ευχαριστήσει κάποιους; Και οι Θεατρικές Σκηνές γιατί δεν βγαίνουν που λέει ότι είναι ανόητη επιλογή; Δεν θάβει μόνο εμένα. Μήπως έπρεπε να γραφτεί τώρα; Ποιο είναι το ήθος του trash; Να μας πει η κυρία Ακρίτα ποιο είναι το σωστό να το κάνουμε όλοι. Ποιοι έπρεπε να μπουν στο Παλλάς, ποιοι πρέπει να πάνε στην Επίδαυρο. Ας μας κάνει μια λίστα, δεν καταλαβαίνω. Λένε όλοι αυτοί που γράφουν τόσο καιρό για ρατσισμό, ότι είμαι ρατσιστής με τις χοντρές... Αυτό που γράφει για εμένα και το κοινό μου δεν είναι ρατσιστικό;»

 

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Σεφερλής, για να ντροπιάσει την Ακρίτα, μας προέτρεψε να δούμε αυτό το βιντεάκι της. Το είδαμε και αναρωτιόμαστε: Τι το μεμπτό έχει;

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr

Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρατείνεται η υποχρεωτική τηλεργασία έως 31/12 - Οι μισοί εργαζόμενοι από απόσταση

Ελλάδα Παρατείνεται η υποχρεωτική τηλεργασία έως 31/12 - Οι μισοί εργαζόμενοι από απόσταση

24.11.2020
ΥΠΑ: Ακυρώσεις πτήσεων και τροποποιήσεις στα δρομολόγια Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή

Ελλάδα ΥΠΑ: Ακυρώσεις πτήσεων και τροποποιήσεις στα δρομολόγια Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή

24.11.2020
Κάπα Research: Ένας στους 4 δηλώνει πως δεν θα κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Ελλάδα Κάπα Research: Ένας στους 4 δηλώνει πως δεν θα κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

24.11.2020
Φωτιά σε δάσος στην Αρκαδία- Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο

Ελλάδα Φωτιά σε δάσος στην Αρκαδία- Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο

24.11.2020
Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μεταξύ νεαρών και αστυνομικών - Επιχείρησαν να βεβαιώσουν πρόστιμα λόγω lockdown [ΒΙΝΤΕΟ]

Ελλάδα Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μεταξύ νεαρών και αστυνομικών - Επιχείρησαν να βεβαιώσουν πρόστιμα λόγω lockdown [ΒΙΝΤΕΟ]

24.11.2020
Κορωνοϊός: Ο «χάρτης» των 2.135 νέων κρουσμάτων - 607 νέα κρούσματα Θεσσαλονίκη, 401 Αττική

Ελλάδα Κορωνοϊός: Ο «χάρτης» των 2.135 νέων κρουσμάτων - 607 νέα κρούσματα Θεσσαλονίκη, 401 Αττική

24.11.2020
Κορωνοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ στις ΜΕΘ - 2.135 κρούσματα και 101 θάνατοι σε 24 ώρες

Ελλάδα Κορωνοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ στις ΜΕΘ - 2.135 κρούσματα και 101 θάνατοι σε 24 ώρες

24.11.2020
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό - Πώς θα κινούνται τα οχήματα

Ελλάδα Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό - Πώς θα κινούνται τα οχήματα

24.11.2020
Η Τουρκία εξέδωσε τρεις Navtex - Ζητά αποστρατικοποίηση έξι ελληνικών νησιών

Ελλάδα Η Τουρκία εξέδωσε τρεις Navtex - Ζητά αποστρατικοποίηση έξι ελληνικών νησιών

24.11.2020
Έγκλημα στις Σπέτσες: Προθεσμία για τον 22χρονο - Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από δόλο

Ελλάδα Έγκλημα στις Σπέτσες: Προθεσμία για τον 22χρονο - Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από δόλο

24.11.2020
13 Σχόλια
avatar
Supertrouper 28.11.2018 | 15:11
Ελα βρε Μαρκο κ συ τωρα..Η κα Ακριτα ειναι φωτεινη Παντογνωστης!Ξερει τα παντα...εχει γνωμη για τα παντα....!!Παντα με συγκεκαλυμενη επαρση κ τουπε με ολιγην απο μεροληπτικο αριστεριζον ψευτοπροοδευτισμο κ ξερολιαση..Ξερει απο ποια παρασταση αξιζει μεχρι αν ο Ζακ κρατουσε μαχαιρι...
avatar
ΦΩΤΕΙΝΗ 28.11.2018 | 20:01
Το ότι στην διαμάχη Ακρίτας - Σεφερλή υπάρχουν, ακόμα και στα σχόλια της Lifo, άνθρωποι που υποστηρίζουν τον Σεφερλή, μου φαίνεται τρομακτικό.
avatar
Supertrouper 29.11.2018 | 00:18
Δεν υποστηριζω τον Σεφερλη γλυκουλα...Καυτηριαζω την ελιτιστικη συμπεριφορα της κας Ακριτα. ..Κ μενα δε μ αρεσει το χιουμορ του σεφερλη ...δε κανω κι ετσι ομως!...!Ειναι σα να βροντοφωναζω οτι βλεπω μονο Λανθιμο κ Μπεργκμαν και οτι ολοι οι αλλοι που βλεπουν χολιγουντ εινα πλεμπα.....Κ ο αξεπεραστος Τζιμακος κ ο στρατευμενος Λακης εχουν ουκ ολιγες φορες πει χοντραδες σεξιστικες...αλλα βεβαια ..ο σεφερλης με το χοντροκομενο χιουμορ του ειναι εκολος στοχος.
Double Helix 29.11.2018 | 09:07
Φίλτατη Φωτεινή μάλλον οποιοσδήποτε δεν συμφωνεί μαζί σου είναι αυτόματα στο άλλο άκρο. Ξαναδιάβασε τι έφραψε ο φίλος Supertrouper (το νο.2 το έχεις δει;).
avatar
Ανώνυμος/η 28.11.2018 | 15:43
Κυριολεκτικά όμως "ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή".
Κυκλοδίωκτος 28.11.2018 | 16:34
Η σεναριογράφος του καλλιτεχνικού επους "Τα μυστικά της προδερμ" από κείνο το βράδυ που βγήκε ο Τσίπρας και ξεπέρασε την ντροπή που ένιωθε με τον Σαμαρά,εχει γίνει Άκριτη.Το παίζει Ρένος Αποστολίδης και Μαλβινα ταυτόχρονα.Δεν έχει,όμως,ουτε το υπόβαθρο ούτε το πνεύμα για κάτι τέτοιο.Ακόμα ένας ανουσιος κράχτης στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Tintinnabuli 29.11.2018 | 01:39
Για τον Ρένο Αποστολίδη το δέχομαι, αλλά από πότε η Μαλβίνα Κάραλη αποτελεί το μέτρο του πνευματικού ανθρώπου; Αν θέτεις αυτήν ως μέτρο σύγκρισης, δεν είναι να απορεί κανείς, μια χαρά είναι ο σεφερλιδικός πάτος που υπερασπίζεσαι. Και εν πάση περιπτώσει, όσοι διαφωνείτε με τα όσα έγραψε, δεν υπεισέρχεσθε διόλου στο περιεχόμενο των δηλώσεων της παρά μόνο επιδίδεστε είτε σε ad hominem επιθέσεις ώπως κάνεις εσύ είτε πετάτε την μπάλα στο θεό, όπως έκανε και ο ίδιος ο συμπαθής κωμικός στην συνέντευξη. Ειδικά αυτή η νεοελληνική καραμέλα του εγώ είμαι αυτοδημιούργητος, δεν τα παίρνω από κανέναν, προσπαθεί διακαώς να το παίξει outsider ενώ είναι βουτηγμένος μέχρι τα αυτιά και ακόμα παραπέρα στον βόθρο του διανοητικού λουμπενισμού και της ηθικής σήψης που χαρακτηρίζει ένα μεγάλο μέρος περιώνυμου λαού στον οποίο ομνύει και ο ίδιος εδω. Ο κύριος αυτός συμβάλλει στον και αναπαράγει τον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας, ξεκάθαρα, με το να έχει στις επιθεωρήσεις του σκετσάκια με Αλβανό μετανάστη όπου του λέει σε απόλυτα σοβαρό ύφος "ήρθες στην Ελλάδα και σε κάναμε άνθρωπο και θέλεις και μισθό;" και δώστου από κάτω χειροκροτήματα και επευφημίες από το λαϊκό κοινό.

Για να μην σχολιάσουμε την ανταπάντηση του ότι "εντάξει, με κατηγορούν εμένα για ρατσισμό αλλά αυτά που λέει η Ακρίτα για μένα δεν είναι ρατσιστικά;". Φοβερός συλλογισμός! Μας απομένει να θαυμάσουμε την διάνοια και την λογική επιχειρηματολογία αυτού του ανθρώπου. Το να κάνει κάποιος κριτική σε μία καλλιτεχνική δραστηριότητα, οσοδήποτε δριμεία, τραβηγμένη και άδικη ακόμα και αν είναι αυτή (η κριτική) εξισούται με τον...ρατσισμό! Με το να χαϊδεύεις τα πιο ποταπά ένστικτα του συμπλεγματικού, σχιζοφρενούς αυτού ανθρωπότυπου που γεμίζει αθρόα τις αίθουσες των παραστάσεων του, που νομίζει ότι όλοι του χρωστάνε και όλοι του φταίνε, όλοι τον αδικούνε και τον επιβουλεύονται, κρυφά δε τον ζηλεύουν κιόλας για την ιστορία του και τα εξωπραγματικά του χαρίσματα, οι Γερμανοί και οι Άγγλοι και οι Γάλλοι όπως λέει στο βίντεο. Ο μικρομεγαλισμός του Έλληνα Ρωμιού, η καρμιριά του βαθιά παρηκμασμένου, παραγκωνισμένου από τις διεθνείς εξελίξεις έθνους που κοιτάει να πιαστεί από τα τσαρούχια του Παπαφλέσσα, τα ράσα του τραγόπαπα και την περικεφαλαία του Βουκεφάλα. Η κοινωνική και πολιτική καθυστέρηση των πιο αντιδραστικών, οπισθοδρομικών, πιο "μαύρων" τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας, αυτοί είναι το κοινό του, αυτούς υπερασπίζεται. Ελιτισμός; Μπορεί, και λοιπόν; Είναι κακό; Έχει πάντα δίκιο ο λαός;

Στο μόνο που έχει δίκαιο είναι για τα ιδιαίτερα γνωρίσματα ορισμένων σωματότυπων, όπως τα παραπανίσια κιλά ή η μεγάλη μύτη κ.λπ., τα οποία όντως αποτέλεσαν και δύνανται να αποτελέσουν υλικό για διακωμώδηση, σάτιρα, όπως στις λαμπρές στιγμές του βωβού ή του ομιλούντα κινηματογράφου και με τα συγκεκριμένα παραδείγματα που αναφέρει.
A guy somewhere north 28.11.2018 | 17:19
"Το όνομα Σεφερλής το έχω φτιάξει μόνμος μου".
Δυστυχώς, κύριε Σεφερλή μου, το τι εννοούμε με τη λέξη "Σεφερλής" στην Ελλάδα, το τι συνειρμούς προκαλεί, το ξέρουμε όλοι, το ξέρετε κι εσείς. Και δεν απέχει πολύ από αυτό που είπε η κ. Ακρίτα.
Το ότι κάνετε ευσυνείδητα τη δουλειά σας το πιστεύουμε. Φαίνεται,και σας το πιστώνουμε, και μπράβο σας. Αλλά το προιόν αυτής, θέλετε δεν θέλετε, ανήκει στην κατηγορία του trash.
Δεν νομίζω ότι η κ. Ακρίτα μίλησε για το προσωπικό σας ήθος σαν άνθρωπο, αλλά για αυτό με το οποίο συμβάλλετε με την δουλειά σας ως αποτέλεσμα. Μπορεί εσάς να σας έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία -not-, αλλά πολλοί, πάρα πολλοί Έλληνες, θα συμφωνήσουν μαζί της για την φτηνή αισθητική σας και την φτηνή αισθητική της -έως σήμερα τουλκάχιστον- δουλειάς σας.
avatar
zero-gravity 28.11.2018 | 17:43
Η αλήθεια είναι πως ο Μαρκος Σεφερλής εκπροσωπεί ενα είδος θεάτρου οπου ως βασικά χαρακτηριστικά του έχει όλα όσα λέει η Ελένα Ακρίτα. Δεν εχω δει σε παράσταση του-τουλάχιστον μέχρι τη περίοδο που που είχα επαφή με τα έργα του να διακωμωδεί κανένα χρυσαυγίτη λόγου χάρη. Ή κομψά και έμμεσα "να μας την λέει" όπως πχ έκαναν κάποτε τα Ημισκούμπρια. Οτι χαϊδεύει τα αυτάκια του κοινού του τα χαιδεύει. Αλλα και ποιός απο τους ευρείας αποδοχής δεν το κάνει;
Δε γίνεται όμως να μην επισημάνει κανείς οτι οι γυναίκες στα έργα του έχουν μόνο υποστηρικτικούς ρόλους, έχουν ελάχιστες ατάκες και κυρίως προορίζονται για οφθαλμόλουτρο.
O Μάρκος Σεφερλής ως τελευταίος -μάλλον-εκπρόσωπος της επιθεώρησης είναι ο κύριος αποδέκτης της αντιπαράθεσης σχετικά με το τι αποτελεί κωμωδία και ως πότε ένα χιλιοειπωμένο ανέκδοτο μπορεί να θεωρείται αστείο.
'Οσον αφορά τη κριτική της Ακρίτα προς το κοινό του θα έλεγα πως δε μου φαίνεται τόσο δεικτική όσο αφήνει να εννοηθεί στη συνέντευξη του ο Σεφερλής. Πιστεύω πως αναφέρεται στο επιλέγουμε να πριμοδοτούμε, δε σημαίνει πως το κοινό του δεν είναι εν δυνάμει σκεπτόμενο. Το θέμα είναι τι το ταϊζεις.
avatar
Leontios 28.11.2018 | 19:07
Ο Σεφερλής βγάζει μεροκάματο πουλώντας χονδροειδές "χιούμορ" σε μια πολύ συγκεκριμένη μερίδα του πληθυσμού. Η αυτή μερίδα αρέσκεται δυστυχώς να περιγελά τον τρελό/χοντρό/άσχημο/κουνιστό του χωριού. Το κρίμα είναι ότι ο Σεφερλής έχει το πνεύμα και την δύναμη για πολυ παραπάνω από αυτό που πουλάει τώρα.
Maggelan 28.11.2018 | 20:51
Αλλού έχει δίκιο και άδικο ο ένας και αλλού έχει δίκιο και άδικο ο άλλος. Σιγά το θέμα που έγινε και θέμα.
Για μένα ο Σεφερλής δεν έπρεπε καν να αντιδράσει στην κριτική. Νομίζω όμως πως το έκανε μόνο και μόνο για να φανεί καλός στο κοινό του και ότι το υπερασπίζεται.
Ποτέ δεν γέλασα με τα αστεία του αλλά το γεγονός ότι θεωρείται ο μόνος κωμικός που βγάζει αβίαστα γέλιο στις παραστάσεις του αυτό ας προβληματίζει τους υπόλοιπους Έλληνες κωμικούς οι οποίοι με την κανονική έννοια του όρου απλά δεν υπάρχουν.
Είναι θλιβερό αυτή η χώρα που έβγαλε τόσα μεγαθήρια κωμικούς ηθοποιούς σήμερα να έχει ως κορυφαίο τον Σεφερλή με βάση πάντα τα εισιτήρια.
Θα συμφωνήσω όμως απόλυτα με τον Σεφερλή όταν λέει πως οι άλλοι ηθοποιοί για να κάνουν τον θεατή να γελάσει αναγκάζονται να βρίζουν.
VITROUVIOS 29.11.2018 | 00:24
Χαμηλό επίπεδο! Ξύνει τον πάτο του βαρελιού ο Μάρκος.
avatar
ΦΩΤΕΙΝΗ 29.11.2018 | 08:05
Απάντηση στον: Supertrouper 29.11.2018 | 00:18. Άκουσε γλυκούλη... Η συμπεριφορά της Ακρίτα δεν είναι ελιτίστικη γιατί κριτικαρε, πολύ σωστά, τον Σεφερλή όχι τόσο για το χαμηλό επίπεδο των παραστάσεων του αλλά για το ότι κοροϊδεύει χυδαία τις γυναίκες, τους ομοφυλόφιλους, τους μετανάστες κτλ. Και αυτό δεν είναι ούτε χοντράδα, ούτε χαμηλό επίπεδο: είναι ρατσισμός και σεξισμός. Δεν χρειάζεται να είσαι κουλτουριαρης και να βλέπεις Μπέργκμαν για να μην χλευάζεις πχ τους παχύσαρκους όπως κάνει ο Σεφερλής.
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια