Έχεις ιδέες για να αλλάξεις τη γειτονιά σου; Ο δήμος Αθηναίων σε στηρίζει και τις χρηματοδοτεί
Ελλάδα

Έχεις ιδέες για να αλλάξεις τη γειτονιά σου; Ο δήμος Αθηναίων σε στηρίζει και τις χρηματοδοτεί

Το πρόγραμμα αστικών παρεμβάσεων του δήμου Αθηναίων προσκαλεί κατοίκους και επαγγελματίες να προτείνουν παρεμβάσεις στις γειτονιές, στους δρόμους και στα κτίρια της πόλης

Το πιλοτικό πρόγραμμα αστικών παρεμβάσεων του δήμου Αθηναίων προσκαλεί κατοίκους και επαγγελματίες της Αθήνας να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για ήπιες παρεμβάσεις στις γειτονιές, στους δρόμους και στα κτίρια της πόλης.

 

Αν περπατήσεις στους δρόμους της Αθήνας χωρίς να σε απασχολεί αν θα προλάβεις να περάσεις τον δρόμο όσο είναι πράσινο το φανάρι ή αν θα χάσεις το λεωφορείο και χωρίς να σκέφτεσαι τον χρόνο που σε κυνηγάει, αν μπορείς να σταθείς για λίγα δευτερόλεπτα και να κοιτάξεις γύρω σου, τότε σίγουρα θα μπορέσεις να φανταστείς την πόλη που ονειρεύεσαι.

 

Αυτή η πόλη αλλάζει, εξελίσσεται, προσαρμόζεται στις δικές σου ανάγκες και ακολουθεί την αισθητική που εσύ της δίνεις.

 

Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή δίνεται η δυνατότητα σε όλους μας να προτείνουμε τη δική μας άποψη για τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του χώρου που αποτελεί την καθημερινότητά μας.

 

Ο δρόμος που διασχίζεις καθημερινά, η πλατεία όπου πηγαίνεις τα παιδιά σου, το κτίριο που βρίσκεται απέναντι από τη δουλειά σου και το βλέπεις κάθε μέρα, όλα όσα αποτελούν το σκηνικό της ζωής σου στην πόλη μπορούν να αλλάξουν μέσα από αυτήν τη συνεργασία.

 

 

Μια συνεργασία στην οποία πολίτες και δήμος μοιράζονται το ίδιο όραμα: μια Αθήνα πιο όμορφη, πιο φιλική για τους κατοίκους της, πιο σύγχρονη και λειτουργική. Ξεκινώντας από τη γειτονιά του καθενός, η αλλαγή λειτουργεί πολλαπλασιαστικά και μπορεί να φτάσει να αλλάξει την εικόνα ολόκληρης της πόλης.

 

Εξάλλου, τα οφέλη του προγράμματος δεν αφορούν μόνο το κομμάτι της υλοποίησης, αλλά προωθούν και σημαντικές αξίες, όπως η έννοια της συνεργασίας μεταξύ των πολιτών οι οποίοι ευαισθητοποιούνται, συνομιλούν και υλοποιούν μαζί τις ιδέες τους με τη χρηματοδότηση του δήμου Αθηναίων.

 

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ Α.Ε.) και εντάσσεται σε ένα πλαίσιο δράσεων για την ενίσχυση της οικονομίας επισκεπτών της πόλης που υποστηρίζει η σύμπραξη This is Athens & Partners.

 

Σε αυτήν ο δήμος Αθηναίων ενώνει τις δυνάμεις του με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της πόλης [Aegean, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Λάμψα Α.Ε., Lamda Development, TEMES] με στόχο την ανάπτυξη της Αθήνας. Άλλωστε, η πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων αποτέλεσε ένα από τα προγράμματα που βραβεύτηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της ανακήρυξης της Αθήνας σε Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας για το 2018.

 

 

Κι επειδή οι ιδέες που θα ομορφύνουν την πόλη μας δεν τελειώνουν εδώ, ο δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε τον δεύτερο κύκλο αστικών παρεμβάσεων με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων την 24η Δεκεμβρίου.

 

Αν νιώθεις ότι έχεις ιδέες που μπορούν να υλοποιηθούν για να κάνουν πιο όμορφη την καθημερινότητα όλων μας μέσα στην πόλη, διάλεξε έναν από τους θεματικούς άξονες, Γειτονιά, Δρόμος, Κτίριο, και φτιάξε την Αθήνα που ονειρεύεσαι. Άλλωστε, η πόλη μας είμαστε όλοι εμείς. Εμείς που πρέπει κάποια στιγμή να σταθούμε, να αντικρίσουμε το απέναντι κτίριο και να φανταστούμε πώς θα μπορούσε να γίνει πιο όμορφο. Γιατί με τη δική μας βοήθεια η Αθήνα μπορεί να γίνει το πιο όμορφο κομμάτι της ζωής μας.

 

Επίσης, μπορείς να παρακολουθήσεις τις ανοιχτές συζητήσεις που πραγματοποιούνται στα γραφεία της ΕΑΤΑ Α.Ε. (Φιλελλήνων 7), οι οποίες θα σε βοηθήσουν να εξελίξεις την πρότασή σου και έπειτα να καταθέσεις την Αίτηση Συμμετοχής, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα διαβάσεις στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.

 

 

«Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό του τι εννοούμε εμείς καινοτομία. Φέραμε κοντά τους ενεργούς, τους δημιουργικούς πολίτες της Αθήνας και με τη στήριξη του δήμου τούς δίνεται η δυνατότητα να κάνουν τις γειτονιές τους πιο όμορφες και λειτουργικές, να συμβάλουν οι ίδιοι με τις ιδέες τους στην αναβάθμιση του δημόσιου χώρου».

Γ. Καμίνης, δήμαρχος Αθηναίων

 

«Πλέον και υπό τη στέγη του This is Athens & Partners θα συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε αντίστοιχες πρωτοβουλίες που συνεισφέρουν στην επιχειρηματική ανάπτυξη της πόλης καθώς και στην περαιτέρω αναβάθμιση της εικόνας της. Στόχος είναι να γίνει η Αθήνα ακόμα πιο ζωντανή και ελκυστική για κατοίκους και επισκέπτες και να καθιερωθεί ως κορυφαίος ευρωπαϊκός προορισμός».

Αλ. Γαληνός, διευθύνων σύμβουλος ΕΑΤΑ Α.Ε.

 

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή ενημερωτική συνάντηση στο κατάστημα Book&Play (Πλ. Θεάτρου 10). Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα και για προσωπικές συναντήσεις με τους επιμελητές και την ομάδα έργου του προγράμματος, αποστέλλοντας e-mail στο [email protected]

 

Για να μαθαίνεις νέα του προγράμματος ή για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επικοινωνήσεις στο [email protected] και στο τηλέφωνο 210 3321002-3.

www.polis2.thisisathens.org

Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνής Αμνηστία: Καλεί τις ελληνικές αρχές σε μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό στις φυλακές

Ελλάδα Διεθνής Αμνηστία: Καλεί τις ελληνικές αρχές σε μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό στις φυλακές

9.4.2020
Το Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων δωρίζει βιβλία σε ξενώνες και υπνωτήρια της Αττικής

Ελλάδα Το Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων δωρίζει βιβλία σε ξενώνες και υπνωτήρια της Αττικής

9.4.2020
«Είμαστε σε καραντίνα για όλη μας τη ζωή» - Πώς αντιμετωπίζουν τον κορωνοϊό 3 νησιά του Αιγαίου

Ελλάδα «Είμαστε σε καραντίνα για όλη μας τη ζωή» - Πώς αντιμετωπίζουν τον κορωνοϊό 3 νησιά του Αιγαίου

9.4.2020
Τσιόδρας: Πρέπει να σταματήσουμε να φοράμε γάντια έξω - Ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας

Ελλάδα Τσιόδρας: Πρέπει να σταματήσουμε να φοράμε γάντια έξω - Ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας

9.4.2020
Ταξί, ΚΤΕΛ, ΙΧ και οχήματα ειδικής μίσθωσης: Διευκρινίσεις για την μετακίνηση

Ελλάδα Ταξί, ΚΤΕΛ, ΙΧ και οχήματα ειδικής μίσθωσης: Διευκρινίσεις για την μετακίνηση

9.4.2020
Στον εισαγγελέα τα sites που γράφουν για άρση των περιοριστικών μέτρων

Ελλάδα Στον εισαγγελέα τα sites που γράφουν για άρση των περιοριστικών μέτρων

9.4.2020
Χαρδαλιάς: Κλειστοί οι ναοί για τους πιστούς το Πάσχα

Ελλάδα Χαρδαλιάς: Κλειστοί οι ναοί για τους πιστούς το Πάσχα

9.4.2020
Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 3 θάνατοι και 71 νέα κρούσματα σε 24 ώρες - Το 30% είναι 18-39 ετών

Ελλάδα Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 3 θάνατοι και 71 νέα κρούσματα σε 24 ώρες - Το 30% είναι 18-39 ετών

9.4.2020
Πέτσας: Κάποιος που κάνει έξοδο απ' το σπίτι μπορεί να περάσει για ατομική λατρεία και απ' την εκκλησία

Ελλάδα Πέτσας: Κάποιος που κάνει έξοδο απ' το σπίτι μπορεί να περάσει για ατομική λατρεία και απ' την εκκλησία

9.4.2020
Live η ενημέρωση για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Ελλάδα Live η ενημέρωση για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

9.4.2020
1 Σχόλια
Takis Papas 6.12.2018 | 04:31
Για γέλια...
Αρχίστε απ το να μπορεί καποιος πεζός να περπατα στα πεζοδρόμια στις γειτονιές του δήμου. Αν κανετε πάνω απο δυο τετραγωνα χωρίς να αναγκαστείτε να κατεβείτε στο δρόμο, σας δίνω βραβείο!!!