Τι αλλάζει για να κάνει την Πλατεία Ομονοίας δροσερή ξανά το καλοκαίρι;
Ελλάδα

Τι αλλάζει για να κάνει την Πλατεία Ομονοίας δροσερή ξανά το καλοκαίρι;

Ο δήμος Αθηναίων ξεκινά έργα τις αμέσως επόμενες ημέρες

Ξεκινούν τις αμέσως επόμενες ημέρες μικρής κλίμακας εργασίες στην Πλατεία Ομονοίας, που αλλάζει για να γίνει πιο ασφαλής και λειτουργική αλλά και λιγότερο ζεστή στους καλοκαιρινούς μήνες. 

 

Ειδικότερα, συνεργεία του Δήμου Αθηναίων θα αντικαταστήσουν το σύνολο της υπάρχουσας επίστρωσης (επιφάνεια 4.500 τ.μ.) με πλάκες ψυχρού υλικού, οι οποίες θα συμβάλουν στη μείωση της θερμοκρασίας κατά τους θερινούς μήνες, αλλά και στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της πλατείας.

 

Επίσης, θα αποκατασταθούν οι κερκίδες και θα επαναλειτουργήσουν οι λίμνες που έως τώρα παρέμεναν αναξιοποίητες.

 

«Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης, η Πλατεία Ομονοίας θα αποδοθεί στους πολίτες περισσότερο ασφαλής και λειτουργική», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

 

Ελλάδα
4 Σχόλια
A guy somewhere north 24.1.2019 | 16:37
Αν την κάνετε όπως είναι στη γφωτογραφία, όπως τη γνωρίσαμε και την αγαπήσαμε οι περισσότεροι, σίγουρα η συντριπτική πλειοψηφία σας ευχαριστεί και για πρώτη φορά η αναμόρφωση της πολύπαθης αυτής πλατείας δεν θα ξεσηκώσει γενική κατακραυγή. Κάθε πέρσι και καλύτερα. Κάντε μια φορά το σωστό και σταματήστε τους πειραματισμούς.
Απλά, λιτά και όμορφα: γρασίδι και νερό. Ούτε τσιμέντα, ούτε πλάκες ούτε αρχιτεκτονιές.
St Beijinger 24.1.2019 | 17:04
Έρχονται και εκλογές εξάλλου.. μην λένε ότι δεν κάναμε και τίποτα 5 χρόνια
avatar
boxer 24.1.2019 | 17:05
Θέλουμε τις φωτεινές επιγραφές πίσω!
Anonymous Guest 25.1.2019 | 02:35
Σαν την φωτογραφία ούτε καν ε? Διαβάζοντας για την επιστρωση ειχα μια κρυφη ελπιδα η επομενη λεξη να λεει πρασινο αλλα τζιφος. Αγαπητε Δημαρχε, λογω μετρού και κίνησης οχημάτων προφανώς δεν γίνεται να υπαρχει σχημα όπως στην φωτογραφία του άρθρου. Ας παραμείνει όπως ειναι. Γίνεται όμως να μπει επιτέλους ενα μεγάλο συντριβάνι, να φυγουν όλα τα άσχημα εργα τεχνης και καλά τα μεταλλικά απο εκεί και ο μισός χώρος να γίνει με γρασίδι και κάνα λουλούδι? Μπααα ζητάει πολλά ο κόσμος μάλλον.