H απάντηση της Έλενας Ακρίτα στον Αμβρόσιο: Μην ενοχλείστε όταν σας λένε χουντικό και φασίστα
Ελλάδα

H απάντηση της Έλενας Ακρίτα στον Αμβρόσιο: Μην ενοχλείστε όταν σας λένε χουντικό και φασίστα

H δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα απαντά στο «ξετσίπωτη» του Μητροπολίτη Αμβρόσιου

Με ένα μακροσκελές κείμενο η Έλενα Ακρίτα επανέρχεται στην επίθεση που δέχτηκε από τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο που την αποκάλεσε «ξετσίπωτη».

 

Ο Αμβρόσιος είχε επιτεθεί στη δημοσιογράφο για όσα είχε γράψει σχετικά με την συνάντησή του με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

 

Η απάντηση της Έλενας Ακρίτα στον χαρακτηρισμό «ξετσίπωτη» του Μητροπολίτη Αμβρόσιου, έρχεται σήμερα με κείμενο της δημοσιογράφου στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

 

Κύριε Αμβρόσιε


Εσείς που με αποκαλείτε 'ξετσίπωτη' ξέρετε τι σημαίνει η λέξη; 'Τσίπα' στο Βυζάντιο ήταν η καλύπτρα που φόραγαν οι παντρεμένες - σε αντίθεση με τις εταίρες που είχαν ακάλυπτο το πρόσωπο. 'Τσίπα' στον Μεσαίωνα ήταν το πέπλο που φορούσαν υποχρεωτικά οι θρησκευόμενες γυναίκες. Τσίπα στα χωριά ήταν το τσεμπέρι των 'καθωσπρέπει' , ενώ οι παρδαλές να το πω, άφηναν το πρόσωπό ξεσκέπαστο.


Και ναι, είμαι 'ξετσίπωτη' με αυτή την έννοια. Εμένα οι γονείς μου δεν με μεγάλωσαν ούτε με μαντίλες, ούτε με τσαντόρ, ούτε με μπούργκες και τσεμπέρια. Μου έμαθαν να λέω την αλήθεια και να υπερασπίζομαι την ελευθερία του λόγου χωρίς να κρύβομαι πίσω από τα πέπλα των συμβάσεων. Με ακάλυπτο πρόσωπο με ανάθρεψε η μάνα μου, με ακάλυπτο πρόσωπο την ανέθρεψε η δική της μάνα η Λουκία, μια γυναίκα εκατό χρόνια μπροστά από την εποχή της.


Καταλάβατε κύριε Αμβρόσιε; Σόι πάει το βασίλειο κι είναι πια κομμάτι αργά να αλλάξω. Άσε που δεν θέλω ν' αλλάξω. Μού αρέσει αυτό που είμαι. Ξετσίπωτη για σας. Ελεύθερη για μένα και για όλες τις γυναίκες που αγωνίζονται χωρίς παλιόπανα που κρύβουν το πρόσωπό τους.

 

Αλήθεια ποιος είστε εσείς που θα μου κάνετε μαθήματα; Ποιος είστε εσείς που θα με πείτε 'δαιμονισμένη' και 'μοχθηρή'; Ποιος είστε εσείς που θα με αποκαλέσετε 'ανθρωπάριο' με 'στόμα απύλωτο' που 'χύνει δηλητήριο';


Να σας πω εγώ ποιος είστε εσείς. Είστε εκείνος που με απειλεί με δικαστήρια διότι μετέφερα δικά σας λόγια – λόγια για τα οποία σας τιμώρησε η Δικαιοσύνη.


Καταπληκτικό; Καταδικαστήκατε σε φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο επειδή ΕΣΕΙΣ κι όχι εγώ είπατε 'φτύστε τα αποβράσματα τους ομοφυλόφιλους'. ΕΣΕΙΣ κι όχι εγώ είπατε πως αν είχατε όπλο θα τους σκοτώνατε. ΕΣΕΙΣ κι όχι εγώ είπατε 'αν είχα ραβδί θα τους χτυπούσα'. ΕΣΕΙΣ τα είπατε κι εγώ δημοσιογραφικά τα σχολίασα. Ως όφειλα. Καταλάβατε, κύριε Αμβρόσιε πού θα με πάτε και δικαστήριο; Αντί με την ...αγία σας γραφή να καταριέστε τους άλλους, να κοιτάτε τα δικά σας. Που μπαίνει Μεγάλη Εβδομάδα και βρίζετε άγιος άνθρωπος.

 

Μην ενοχλείστε όταν σας λένε χουντικό, γιατί ΕΣΕΙΣ υπηρετήσατε στη Χωροφυλακή επί χούντας. Μην οργίζεστε όταν σας αποκαλούν 'φασίστα' γιατί ΕΣΕΙΣ ονομάσατε την Χρυσή Αυγή 'γλυκιά ελπίδα του Έθνους'. ΕΣΕΙΣ το 1979 πήγατε μάρτυρας κατηγορίας κατά του ήρωα παπά-Γιώργη Πυρουνάκη, του ιερέα που στην δικτατορία αντιστάθηκε σθεναρά στους συνταγματάρχες θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του. Τέτοιους ιερείς θέλουμε, καταλάβατε κύριε Αμβρόσιε; Σαν τον παπά Γιώργη Πυρουνάκη. Σαν τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου της Κιβωτού του Κόσμου. Σαν τον αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο.

 

Σαφές, κύριε Αμβρόσιε; Και μην υποδύεστε τον μεγάθυμο, γιατί ΕΣΕΙΣ διώξατε έναν ανήμπορο γεροντάκο από το ίδρυμά σας -επειδή ήταν ομοφυλόφιλος. Το ίδρυμα που ετίμησε δια της παρουσίας του ο έτερος Καππαδόκης ο Κουρουμπής. Ο οποίος μας δήλωσε πως η δημοκρατία είναι 'ανεκτική' λες και την έφερε προίκα απ' το σπίτι του και μιλάει εξ ονόματος της. Καλά σ' αυτό δεν φταίτε σεις, ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει που δεν τον έστειλε σπίτι του με συνοπτικές.

 

Λάθος πόρτα χτυπήσατε μαζί μου, κύριε Αμβρόσιε. Όσο για τη μήνυση που εσείς ο καταδικασμένος με το βεβαρυμένο ποινικό μητρώο απειλείτε εμένα με το λευκό μητρώο, πείτε μου πού και πότε θα γίνει η δίκη και θα είμαι εκεί μισή ώρα νωρίτερα. Και μην ανησυχείτε, θα με γνωρίσετε εύκολα: θα έχω το πρόσωπο μου ακάλυπτο και το κεφάλι ξέσκεπο. Όπως με δίδαξαν οι γονείς μου..

 

Υ.Γ. «Το λεξιλόγιο (του Αμβρόσιου) είναι λεξιλόγιο Χίτλερ, το συναντάμε στα καθεστώτα αγιατολάχ». Νίκος Αλιβιζάτος τακτικός καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Meteo: Ισχυρές καταιγίδες με χαλάζι το μεσημέρι στην Αττική

Ελλάδα Meteo: Ισχυρές καταιγίδες με χαλάζι το μεσημέρι στην Αττική

19.6.2019
Times: Δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit θέλει τώρα ο Κόρμπιν

Ελλάδα Times: Δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit θέλει τώρα ο Κόρμπιν

19.6.2019
Πανελλαδικές 2019: Tα μαθήματα ειδικότητας που εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

Ελλάδα Πανελλαδικές 2019: Tα μαθήματα ειδικότητας που εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

19.6.2019
Ζάκυνθος: Αγνοείται Βρετανός τουρίστας - Σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΜΑΚ

Ελλάδα Ζάκυνθος: Αγνοείται Βρετανός τουρίστας - Σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΜΑΚ

19.6.2019
Πανελλαδικές 2019: Συνέχεια με μαθήματα ειδικότητας για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ

Ελλάδα Πανελλαδικές 2019: Συνέχεια με μαθήματα ειδικότητας για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ

19.6.2019
Παγκόσμια έρευνα: Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τα εμβόλια και πόσο εμπιστεύονται τους επιστήμονες

Ελλάδα Παγκόσμια έρευνα: Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τα εμβόλια και πόσο εμπιστεύονται τους επιστήμονες

19.6.2019
«Θα το ξανάκανα», λέει ο 19χρονος που μαχαιρώθηκε για να προστατεύσει τον φίλο του

Ελλάδα «Θα το ξανάκανα», λέει ο 19χρονος που μαχαιρώθηκε για να προστατεύσει τον φίλο του

19.6.2019
Εγκλωβισμένοι στη Μόρια - Γερμανική εφημερίδα καταγράφει την κατάσταση για 5000 πρόσφυγες και μετανάστες

Ελλάδα Εγκλωβισμένοι στη Μόρια - Γερμανική εφημερίδα καταγράφει την κατάσταση για 5000 πρόσφυγες και μετανάστες

19.6.2019
Καιρός: Συνεχίζονται οι βροχές - Αναλυτική πρόγνωση

Ελλάδα Καιρός: Συνεχίζονται οι βροχές - Αναλυτική πρόγνωση

19.6.2019
Συνεχίζεται η κακοκαιρία και την Τετάρτη - Καταιγίδες ξανά στην Αττική

Ελλάδα Συνεχίζεται η κακοκαιρία και την Τετάρτη - Καταιγίδες ξανά στην Αττική

18.6.2019
8 Σχόλια
avatar
DonnaBella 21.4.2019 | 13:33
Μαζί σου Έλενα, και μπράβο και για το ότι απαντάς, και για τον τρόπο που απαντάς.
avatar
Ανώνυμος/η 21.4.2019 | 13:55
Όταν ξεκατινιαζεται η τηλεόραση με την εκκλησία...
avatar
Mister Long 21.4.2019 | 14:13
Μπράβο στην Ακριτα !!!
Η απάντηση της στον φασίστα Αμβρόσιο που μισεί τους πάντες εκτος απο τον ευατο του,
ηταν σωστή, καυστική, γεμάτη με αληθειες.
avatar
Supertrouper 21.4.2019 | 14:31
Μπραβο στην κ Ακριτα. Συμφωνω μαζι της 100% .Κι ας διαφωνω μαζι της σε αλλα, μας μας λεει κιχ μερικες φορες.
Στο Μ.Ν.Ι.Μ. 21.4.2019 | 14:53
Και λίγα του είπε. Έτσι, να μαθαίνουμε και οι νεότερες/οι το παρελθόν τέτοιων "ανθρώπων" όπως νομίζει ότι είναι ο Αμβρόσιος.
Scotland for Holidays 21.4.2019 | 15:53
Μπραβο Ελεναρα. Και λιγα ειπες. Οχι οτι θα ιδρωσει βεβαια το αυτι του... Ο,τι κουβαλαει ο καθενας μεσα του καθοριζει και τί βλεπει ή δε βλεπει στα κειμενα των αλλων. Αλλα ετσι, μπας και αναγνωρισει εστω την υποψια οτι καθε τι που λεμε και κανουμε, εχει συνεπειες. Και για να εχει υποψιν του οτι καποιοι και θυμουνται και παρατηρουν. Ευτυχως!
avatar
Κανιβαλισμένο_Κουφάρι_Άτυχου_Νεκρού_Ζώου 21.4.2019 | 17:13
Ντροπή σου ,Άγιος άνθρωπος ...
avatar
Μαύρος Γάτος 21.4.2019 | 17:27
Εάν ζούσε στη Σαουδική Αραβία, στο Ιράν ή στο Αφγανιστάν, θα ανήκε στην πλέον φανατική και σκληροπυρηνική φατρία των μουλάδων.
Δυστυχώς, έχουμε την ατυχία να ζει αρκετά δυτικότερα...