Η εκρηκτική Ανάσταση στον Νέο Κόσμο - Μολότοφ για το «Χριστός Ανέστη»
Φωτογραφίες- Βίντεο

Η εκρηκτική Ανάσταση στον Νέο Κόσμο - Μολότοφ για το «Χριστός Ανέστη»

Οι κάτοικοι στον Νέο Κόσμο γιόρτασαν και φέτος την Ανάσταση με έναν ιδιαίτερο τρόπο, ρίχνοντας μολότοφ και βεγγαλικά μετά το «Χριστός Ανέστη»

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο γιόρτασαν για ακόμη μια χρονιά την Ανάσταση οι κάτοικοι στο Νέο Κόσμο, που αμέσως μετά το «Χριστός Ανέστη» άρχισαν να ρίχνουν βεγγαλικά και μολότοφ.

 

Το ασυνήθιστο έθιμο, που έχει γίνει πλέον «παράδοση» στην συγκεκριμένη περιοχή της Αθήνας, θέλει το «Χριστός Ανέστη» να συνοδεύεται με ρίψη δεκάδων μολότοφ και εκρήξεις στον κεντρικό δρόμο κοντά στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως.

 

Μόλις ακούγεται το «Χριστός Ανέστη» και αρχίζουν να χτυπούν οι καμπάνες, δεν πέφτουν μόνο βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, όπως συνηθίζεται στις περισσότερες εκκλησίες όλης της Ελλάδας, αλλά ακολουθούν και βόμβες μολότοφ, τις οποίες ρίχνουν και από τις δύο πλευρές της γέφυρας.

 

Το «έθιμο» με τις μολότοφ έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου δέκα χρόνια με την κυκλοφορία να διακόπτεται στην οδό Λαγουμιτζή το βράδυ της Ανάστασης ενώ στο σημείο υπάρχει ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

 

Οι πιστοί παρακολουθούν συγκεντρωμένοι από απόσταση τις εκρήξεις και η περιοχή θυμίζει εμπόλεμη ζώνη...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

Ελλάδα
1 Σχόλια
avatar
Ανώνυμος/η 29.4.2019 | 22:21
Π΄ρεπει να τραυματιστούν και να πεθάνουν ας πούμε κι άλλοι άνθρωποι για να απαγορευτούν;
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια