Η Κατερίνα Παναγοπούλου μίλησε για τις φωτογραφίες του Τσίπα στη θαλαμηγό της
Ελλάδα

Κατερίνα Παναγοπούλου: Οι φωτογραφίες του Τσίπρα είναι από τη δική μου θαλαμηγό - Του τη δώσαμε για διακοπές

Η Κατερίνα Παναγοπούλου επιβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός βρέθηκε το καλοκαίρι του 2018 στο σκάφος της

Μετά την αίσθηση και τις συζητήσεις που προκάλεσαν οι φωτογραφίες του Αλέξη Τσίπρα που τον δείχνουν να κάνει διακοπές σε πολυτελή θαλαμηγό, η Κατερίνα Παναγοπούλου επιβεβαίωσε ότι όντως ο πρωθυπουργός βρέθηκε το καλοκαίρι του 2018 στο σκάφος «Odyssey» του συζύγου της.

 

Τις επίμαχες φωτογραφίες δημοσιοποίησε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Άρης Πορτοσάλτε και όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, είναι τραβηγμένες το καλοκαίρι του 2018, μετά την τραγωδία στο Μάτι, και πριν το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα στην Ιθάκη για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Ωστόσο η Κατερίνα Παναγοπούλου, χήρα του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, λέει πως είναι τραβηγμένες αρκετό καιρό αργότερα.

 

 

 

Οι εικόνες προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις σχετικά με το πότε ακριβώς και πού τραβήχτηκαν και η Κατερίνα Παναγοπούλου αποφάσισε να πάρει θέση επί του θέματος, εξηγώντας πως την πρόταση να κάνει διακοπές στο σκάφος τους, την έκανε ο ίδιος ο Περικλής Παναγόπουλος στον πρωθυπουργό καθώς τον έβλεπε πολύ κουρασμένο. Χαρακτηριστικά αναφέρει στο protothema.gr, η κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου: «Ο σύζυγος μου του το πρότεινε για να ξεκουραστεί γιατί τον έβλεπε κουρασμένο. Τον εκτιμούσε σας λέω πάρα πολύ και τον εμπιστευόταν και τον σεβόταν».

 

Η συνομιλία της Κατερίνας Παναγοπούλου με τους δημοσιογράφους στο protothema.gr:

 

«Αυτοί που τα λένε αυτά δεν κάνουν διακοπές;» αναρωτήθηκε η κυρία Παναγοπούλου ξεκινώντας τη συζήτησή. Στο ερώτημα των δημοσιογράφων: «Αντιλαμβάνεστε όμως ότι αυτό συνέβη λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι», η Κατερίνα Παναγόπουλου απαντά: «Δεν ήταν λίγες ημέρες μετά. Ήταν πολύ καιρό μετά. Περίπου 25 μέρες».

 

Ερ. Τελικά ποια είναι η αλήθεια;

- Η αλήθεια είναι οτι το σκάφος ανήκε στον σύζυγό μου. Τον Περικλή τον Παναγόπουλο. Ο οποίος και με διαπλοκή δεν είχε σχέση. Ήταν ένα όνομα ιερό. Αν μιλάνε για ελίτ ο Παναγόπουλος ήταν ελίτ, ναι ο Παναγόπουλος ήταν ελίτ αλλά ενός άλλου είδους. Ελίτ ηθικής, πατριάρχης της ναυτιλίας, που έδωσε δουλειά σε χιλιάδες ανθρώπους. Με οξυδέρκεια και ευθεία κρίση. Και ο Περικλής Παναγόπουλος όπως και εγώ είχαμε μεγάλη εκτίμηση στον Αλέξη τον Τσίπρα και πολύ μεγάλη συμπάθεια. Προσωπικά με συνδέει συνεργασία τριών ετών, τρία χρόνια είμαι εκεί και συνεργάζομαι στον τομέα της Διασποράς και των επενδύσεων της χώρας. Αυτό όμως ξεκίνησε τρία χρόνια πριν. Προς τι λοιπόν όλος αυτός ο θόρυβος προεκλογικά και ποιους εξυπηρετεί; Δεν είναι λίγο γελοίο;"

 

Ερ. Έχετε λοιπόν αναλάβει καθήκοντα άμισθης ειδικής συμβούλου στη Γραμματεία του πρωθυπουργού.

 - Αυτό έγινε πολύ καιρό. Αλλά επί τρία χρόνια είμαι συνεργάτης του για το θέμα της διασποράς. Απλώς έγινε μια αξιοποίηση της σχέσης μου με τον απόδημο ελληνισμό. Όποιοσδήποτε και να μου το ζητούσε θα το έκανα. Πόσο μάλλον ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος ανήκει στο φιλικό μου περιβάλλον και το δικό μου και του εκλιπόντος συζύγου μου.

 

Ερ. Τον γνωρίζετε χρόνια;

- Βεβαίως τον γνωρίζω και τρία χρόνια συνεργάζομαι.

 

Ερ. Οπότε θεωρείτε λογικό μια σχέση συνεργασίας...

 - Φυσικά είναι λογικό ένας πρωθυπουργός να ξεκουραστεί μια εβδομάδα. Το σκάφος δεν ήταν δικό μου. Ήταν του συζύγου μου. Ο σύζυγος μου ήταν άρρωστος όλο αυτό το διάστημα μέχρι και που έφυγε στις 5 Φεβρουαρίου. Αλλά από την εκτίμηση που του είχε, μάλιστα τον είχε επισκεφθεί και όταν ήταν άρρωστος, κατανοούμε όλοι τα προβλήματα τα οποία τα ρίχνουμε στον εκάστοτε που κυβερνά, αλλά κάπου να υπάρχει μια ηθική από αυτούς που κρίνουν να είναι πρώτα κρινόμενοι. Γιατί ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω. Και όπως επίσης μην τολμήσει κανείς να ξαναπεί για τον Παναγόπουλο. Είναι ντροπή γιατί έγραψαν. Είναι ντροπή.

 

 

Ερ. Πόσες ημέρες διήρκεσαν οι διακοπές του κ. Τσίπρα;

- Δεν το γνωρίζω. Ο άνδρας μου έπαιζε με τον θάνατο. Δεν ασχολούμαι με αυτά. Του είχε δώσει το σκάφος για να κάνει διακοπές και εγώ ήμουν δίπλα σε έναν άνθρωπο που πέθαινε. Και πέθανε τελικά μετά από μήνες. Τον κρατούσα στη ζωή.

 

Ερ. Εσείς δηλαδή δεν ήσασταν παρόντες;

 - Ο σύζυγός μου κανόνισε να είναι κάποιοι από το προσωπικό και πιθανότατα κάποιος από αυτούς πούλησε έναντι χρημάτων μια φωτογραφία κλεμμένη, μια φωτογραφία κλεμμένη γελοία. Ούτε ασχολούμαι με αυτό, ούτε με ενδιαφέρει. Ο καθένας με το ήθος και την ποιότητά του. Αλλά επαναλαμβάνω ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να ξεκουραστεί για μια εβδομάδα αθόρυβα όπου θέλει. Και αν μου το ξαναζητήσει να βοηθήσω θα το κάνω όπως θα το έκανα σε οποιονδήποτε άνθρωπο που θεωρώ φίλο μου. Και είναι φίλος ο Αλέξης ο Τσίπρας.

 

Ερ. Δηλαδή λέτε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα;

 - Πρόβλημα να υπάρξει σε τι;

 

Ερ. Κάποιες φορές το ζήτημα είναι ηθικό...

 - Φυσικά και είναι ηθικό

 

Ερ. Είχε προηγηθεί η τραγωδία στο Μάτι....

 - Η τραγωδία στο Μάτι βρήκε πολλούς κυρίους να κάνουν μπάνιο σε θάλασσες. Από αυτούς που επιτίθενται αυτή τη στιγμή. Αυτά είναι υποκρισίες. Είναι μια άθλια κατάσταση που γίνεται για προεκλογικούς λόγους και καλό είναι να σοβαρευτούν οι πολιτικοί μας γιατί κάποια στιγμή πρέπει να φύγουμε από αυτό που μας πτώχευσε. Είναι ντροπή. Δεν δέχομαι σαν Ελληνίδα τέτοια πολιτική λάσπη. Είναι ντροπή.

 

Ερ. Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποίησε το Odyssey για τις καλοκαιρινές του διακοπές; Το ζήτησε ο ίδιος; Το πρότεινε κάποιος;

 - Ποτέ! Ο σύζυγος μου του το πρότεινε για να ξεκουραστεί γιατί τον έβλεπε κουρασμένο. Τον εκτιμούσε σας λέω πάρα πολύ και τον εμπιστευόταν και τον σεβόταν.

 

Ερ. Κάνει πάντως εντύπωση αυτό διότι η Αριστερά βρίσκεται απέναντι από την αστική τάξη και τη λεγόμενη πλουτοκρατία

 - Ο σύζυγός μου ήταν ένας διεθνής άνθρωπος ένας Έλληνας και δεν υπάρχει αριστερά και δεξιά αυτά είναι για τις ποδοσφαιρικές ομάδες. Είναι ντροπή. Καίγεται η Ελλάδα και ασχολούμαστε με τρίχες.

 

Ερ. Σας μίλησε για την περίοδο του Ματιού ο πρωθυπουργός;

- Δεν νομίζω να περιμένετε από εμένα να κάνω δηλώσεις για αυτό. Δεν με αφορά αυτό το θέμα εμένα. Με ρωτήσατε κάτι σας είπα και από εκεί και πέρα ο σύζυγος μου είχε την επιθυμία να δει τον πρωθυπουργό ο οποίος αγωνίστηκε πολύ σκληρά έναντι όλου αυτού που γίνεται, να ξεκουραστεί σαν να ήταν παιδί του.

 

Ερ. Πόσες ημέρες διήρκεσαν οι διακοπές;

- Δεν το θυμάμαι. Δεν ήμουν εκεί. Ήμουν δίπλα στον σύζυγο μου στο κρεβάτι που ήταν άρρωστος.

 

 

Ερ. Είχε ξαναχρησιμοποιήσει το σκάφος;

- Ποτέ. Και αν μου το ξαναγύρευε κανείς θα του το έδινα με μεγάλη χαρά αν ήταν φίλος μου. Και εσείς αν το χρειαστείτε στις διακοπές σας, στη διάθεση σας. Διότι και εσείς κουράζεστε προεκλογικά πολύ. Και πιστεύω ότι θα σεβαστείτε ό,τι σας είπα ακριβώς. Και κάπου πρέπει να σταματήσουν αυτές οι μικρότητες οι μικροκομματικές διαφορές. Δεν είμαστε ποδοσφαιρικές ομάδες. Είμαστε πολίτες και έχουμε ευθύνη να σώσουμε αυτόν τον τόπο. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε.

 

Ερ. Πιστεύετε – με το χέρι στην καρδιά – ότι ο κ. Τσίπρας θα σώσει τον τόπο;

- Εγώ πιστεύω ότι είναι ικανότατος να σώσει τον τόπο και τον έσωσε. Απο εκεί που τον οδήγησαν άλλοι οι οποίοι κάνουν κριτική. Και δεν θα ήμουν εκεί. Δεν θα συνεργαζόμουν. Αν δεν τον πίστευα... Αυτή είναι η αλήθεια και σας μεταφέρω ακριβώς το τι γίνεται.

 

 

Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣτΕ- Άρειος Πάγος: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι για τις θέσεις των προέδρων

Ελλάδα ΣτΕ- Άρειος Πάγος: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι για τις θέσεις των προέδρων

28.5.2020
Καιρός: Καταιγίδα στην Αθήνα - «Βροντές και αστραπές» στα βόρεια προάστια

Ελλάδα Καιρός: Καταιγίδα στην Αθήνα - «Βροντές και αστραπές» στα βόρεια προάστια

28.5.2020
Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη σε βάρος δύο συλληφθέντων - Για απόπειρα εμπρησμού σε σπίτι πρώην υπουργού

Ελλάδα Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη σε βάρος δύο συλληφθέντων - Για απόπειρα εμπρησμού σε σπίτι πρώην υπουργού

28.5.2020
Παρατηρητήριο Covid-19: Η επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας από 20 έως 27 Μαΐου

Ελλάδα Παρατηρητήριο Covid-19: Η επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας από 20 έως 27 Μαΐου

28.5.2020
Ένταση και χημικά στο υπ. Εργασίας - Σε πορεία εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό

Ελλάδα Ένταση και χημικά στο υπ. Εργασίας - Σε πορεία εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό

28.5.2020
Ελένη Τοπαλούδη: Το «ευχαριστώ» των γονιών της σε όσους βοήθησαν στην υπόθεση

Ελλάδα Ελένη Τοπαλούδη: Το «ευχαριστώ» των γονιών της σε όσους βοήθησαν στην υπόθεση

28.5.2020
Κορωνοϊός στην Ελλάδα:  Κατέληξε ασθενής στο Αττικόν- Στους 174 συνολικά οι νεκροί

Ελλάδα Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Κατέληξε ασθενής στο Αττικόν- Στους 174 συνολικά οι νεκροί

28.5.2020
Επαναλειτουργούν από 1η Ιουνίου Κυριακάτικες αγορές και εμποροπανηγύρεις

Ελλάδα Επαναλειτουργούν από 1η Ιουνίου Κυριακάτικες αγορές και εμποροπανηγύρεις

28.5.2020
Γαλάζιες Σημαίες 2020: Οι περιοχές της Ελλάδας με τις περισσότερες βραβευμένες παραλίες

Ελλάδα Γαλάζιες Σημαίες 2020: Οι περιοχές της Ελλάδας με τις περισσότερες βραβευμένες παραλίες

28.5.2020
Τουρκικό ΥΠΕΞ: Το ελληνικό κράτος πρέπει να γλιτώσει από τη δική του βαρβαρότητα

Ελλάδα Τουρκικό ΥΠΕΞ: Το ελληνικό κράτος πρέπει να γλιτώσει από τη δική του βαρβαρότητα

28.5.2020
17 Σχόλια
12
avatar
never on sunday 6.5.2019 | 21:32
τσιριζα, χαβιαρι και βελουχιωτη αρη
avatar
Ανώνυμος/η 6.5.2019 | 22:27
Κυρία Παναγοπούλου , το χρειάζομαι εγώ το σκάφος σας για μια βδομάδα το καλοκαίρι. Είμαι εξαντλημένος ψυχολογικά να ψάχνω για σταθερή δουλειά , χάρη στις φανταστικές πολιτικές (και) του Αλέξη μας. Δεν χρειάζεται να είναι πάνω στον δεκαπεντάυγουστο , βολεύομαι οποιαδήποτε στιγμή. Επίσης δεν χρειάζομαι χαβιάρι , αστακομακαρονάδες και κοχίμπα σαν τον Αλέξη μας. Περιμένω μήνυμα για τις διαθέσιμες ημερομηνίες και σας ευχαριστώ πάρα πολύ προκαταβολικά για την γενναιοδωρία σας. Venceremos!
Ορίων 6.5.2019 | 22:41
Κι εγώ, κυρία Παναγοπούλου μου, μα την εργασιακή αλλοτρίωση και την ταξική πάλη, τα χω παίξει, κουράζομαι πολύ. Στα υπόψην σας, σας παρακαλώ. Σας φιλώ, αφθόνως ολιγαρκής, σαν τον Ερωτευμένο Σέξπηρ.
Nexus6 6.5.2019 | 23:05
Να μπω κι εγώ στη λίστα αναμονής;
Τη βολεύω με σουβλάκια και μπύρες
VITROUVIOS 6.5.2019 | 23:08
Δε μου φαίνεστε κουρασμένος! Ο Αλέξης είχε κι έχει μαύρους κύκλους στα ματάκια του και τον λυπήθηκε ο συγχωρεμένος.
avatar
ΑΚ-εξωτερικού 7.5.2019 | 00:22
Ερωτευμένε Σέξπηρ, σε παρακαλώ, επειδή κατεβαίνω Ελλάδα 29 Ιουλίου και είμαι πολύ πολύ κουρασμένος κι εγώ... Αν μπορέσεις, μέχρι 10 Αυγούστου το χρειάζομαι εγώ το σκάφος για να αλλάξω παραστάσεις βρε αδερφέ (μιας και δεν έχω ξανακάνει διακοπές με κότερο). Μετά ξανά στην Ελβετία από όπου θα προσπαθήσω κι εγώ να κρατήσω άσβηστη τη φλόγα της επανάστασης που άναψε ο σύντροφος Αλ6ς. Να σηκωθούμε να βγούμε στους δρόμους, με Rolex στα χέρια και γούνες στους ώμους σύντροφε γιατί η νίκη είναι κοντά...Venceremos κι από εμένα σύντροφε και αγωνιστικούς χαιρετισμούς και στη συντρόφισσα Παναγοπούλου και στο σύντροφο Πέτρο Κόκκαλη, γνωστού για τους αγώνες του ενάντια στην πλουτοκρατία, τα μονοπώλια και τη διαπλοκή...
avatar
Ανώνυμος/η 7.5.2019 | 02:11
Σύντροφε , δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα απο την μεριά μου. Για να συνεισφέρω στον επαναστατικό αγώνα , προτείνω να συντάξω ενα εξελάκι με τις ημερομηνίες που επιθυμεί το κότερο ο κάθε σύντροφος συνσχολιαστής και να το αποστείλω στην Καπετάνισσα για να κανονίσει τα διαδικαστικά. Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς στην εργατομάνα Γενεύη! Ραντεβού στα ρολεξάδικα!
avatar
ΕΛΠΟ 6.5.2019 | 22:50
Προφανώς, υπάρχει ελίτ του πλούτου αμαρτωλή, αλλά υπάrχει και η αθώα και ανιδιοτελής, η δική μας.

Οι δικές μας ανάγκες δικαιολογείται να ικανοποιούνται από πολύφερνους χωρίς αντάλλαγμα, αλλά όταν αυτό αφορά στους άλλους, αυτό καλείται "διαπλοκή".

Μα θα μου πεις, αυτοί δεν εχουν ηθικό πλεονέκτημα, ενώ εμείς το έχουμε καπαρώσει εργολαβικά ...

Συγγνώμη, το ξεχάσαμε. Με τόση δημοκρατία, το ξεχάσαμε.Cogito ergo sum 6.5.2019 | 22:51
"Τα ζώα απ' έξω κοιτούσαν πότε τα γουρούνια και πότε τους ανθρώπους, πότε τους ανθρώπους και πότε τα γουρούνια, ύστερα πάλι τα γουρούνια και πάλι τους ανθρώπους, αλλά ήταν αδύνατον να διακρίνουν ποιος ήταν ποιος."
avatar
Ανώνυμος/η 7.5.2019 | 00:56
Κουράστηκε να υπογραφεί μνημόνια και συμφωνίες ο φουκαράς ο Τσίπρας κι είπε λίγο να τσιλλάρει στη θαλαμηγό. Είναι βαριά η πένα της υπογραφής.

Ο Πορτοσάλτε όμως και οι λοιποί νεοδημοκράτες δεν έχουν κάνει ποτέ άραγε ταξίδι αναψυχής με θαλαμηγό ή ξέρουν μόνο να κράζουν επιλεκτικά;
avatar
σαλιγκάρι 7.5.2019 | 08:46
το επιλεκτικό είναι επειδή ο πρωθυπουργός μας είναι αριστερός, και επειδή οι σανοφάγοι τον ήθελαν ακριβώς γι'αυτό.
οπότε δεν είναι λάθος αυτό που κάνουν ο Πορτοσάλτε και οι λοιποί νεοδημοκράτες
He-Man 7.5.2019 | 03:55
Έχει διεισδύσει στα σπίτια κ τις θαλαμηγούς των κεφαλαιοκρατών κ πολεμάει τον καπιταλισμό στην βάση του.
avatar
mouxoumou 7.5.2019 | 05:54
Αναρωτιέμαι θα δούμε καθόλου σε αυτές (η και σε επόμενες) εκλογές αντιπαράθεση πολιτικών θέσεων η μόνον ad hominem?

Και για να να μην γίνει παρανόηση, και τα δύο κόμματα κάνουν το ίδιο, και θα έκανα (και θα το κάνω) το ίδιο σχόλιο και από την άλλη πλευρά.
Генрих Григорьевич Ягода 7.5.2019 | 07:26
Μόλις τελείωσα μία μαζικη εκκαθαριση φιλελεδων. Μπορεί κάποιος εφοπλιστης να με φιλοξενησει στην πολυτελή θαλαμηγο του για να ξεκουραστώ;
Βαγγέλης 7.5.2019 | 08:09
Δεν έχετε καταλάβει ορισμένοι πως ο ηγέτης μας δεν πήγε στο κότερο για τον εαυτό του, πήγε εκ μέρους μας. Πρόκειται για ενός είδους μερική απαλλοτρίωση υπέρ του λαού, αν θέλετε, απολύτως συμβατή με τις αξίες της Αριστεράς.

Τρέμε πλουτοκρατία!
VITROUVIOS 7.5.2019 | 08:22
Γιατί μου θυμίζει τη Μαρια Ιωαννιδου;
12
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια