Δωρεάν WiFi στους δήμους της Ελλάδας: Εκατοντάδες αιτήσεις στην ΕΕ
Ελλάδα

Δωρεάν WiFi στους δήμους της Ελλάδας: Εκατοντάδες αιτήσεις στην ΕΕ

Από τους συνολικά 332 δήμους σε όλη την Ελλάδα, περισσότεροι από 200 έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση για τη δημιουργία ασύρματων ευρυζωνικών δικτύων WiFi

Από τους συνολικά 332 δήμους σε όλη την Ελλάδα, περισσότεροι από 200 έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση για τη δημιουργία ασύρματων ευρυζωνικών δικτύων WiFi.

 

Συνολικά η χρηματοδότηση αυτών των υποδομών από την ΕΕ για τους δήμους της Ελλάδας αγγίζει τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Τα κονδύλια εγκρίνονται μέσα από την πρωτοβουλία WiFi4EU και κάθε δήμος που εντάσσεται στο πρόγραμμα λαμβάνει επιδότηση ύψους 15.000 ευρώ. 

 

Περισσότεροι από 10.000 δήμοι σε όλη την Ευρώπη, από τα 28 κράτη - μέλη της ΕΕ, την Ισλανδία και την Νορβηγία έχουν κάνει αίτηση για τη συγκεκριμένη επιδότηση, ώστε να δημιουργήσουν ένα ή περισσότερα δωρεάν δίκτυα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες στην επικράτειά τους. Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ), στο πρόγραμμα της ΕΕ έχουν ενταχθεί 207 ελληνικοί δήμοι, δηλαδή το 64%. 

 

Μέχρι στιγμής έχουν δεσμευθεί περισσότερα από 93 εκατομμύρια ευρώ για την χρηματοδότηση των υποδομών σε 6.200 δήμους ενώ συνολικά αναμένεται να εκταμιευθούν περίπου 130 εκατομμύρια ευρώ. Οι δήμοι θα χρηματοδοτηθούν ανάλογα με τη σειρά υποβολής της σχετικής αίτησης. 

 

Η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής σχεδιάζει αντίστοιχη πρωτοβουλία με στόχο τη δημιουργία 2.900 σημείων ασύρματης πρόσβασης στο Διαδίκτυο, σε όλη την Ελλάδα. Η πρωτοβουλία με προϋπολογισμό περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ βρίσκεται στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης. Στο παρελθόν πάντως, αντίστοιχα δίκτυα είχαν χρηματοδοτηθεί από κοινοτικά προγράμματα στη χώρα μας αλλά από αυτά πολύ λίγα εξακολουθούν να λειτουργούν σήμερα, καθώς τα περισσότερα λειτούργησαν με χρήματα του ΕΣΠΑ από το 2007 έως το 2013 και στη συνέχεια απενεργοποιήθηκαν. 

Ελλάδα
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια