Φωτογραφία αρχείου
Ελλάδα

Ανακοινώθηκε η εξεταστέα ύλη της Γ' Λυκείου για το 2019 - 2020

Για πρώτη φορά το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε από τον Μάιο την διδακτέα και εξεταστέα ύλη της Γ' Λυκείου για την ερχόμενη σχολική χρονιά

Για πρώτη φορά το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε από τον Μάιο την διδακτέα και εξεταστέα ύλη της Γ' ημερησίου και Γ' (τριετούς) - Δ' (τετραετούς) εσπερινού ΓΕΛ για το ερχόμενο σχολικό έτος 2019 - 2020.

 

Όπως εξηγείται στη σχετική ανακοίνωση, ο λόγος που έγινε γνωστή η ύλη από τώρα είναι για την έγκαιρη ενημέρωση και προετοιμασία τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών και μαθητριών για το νέο σχολικό έτος.

 

«Για να υπάρξει μια ομαλή μετάβαση στο νέο σύστημα, το σύνολο της ύλης συμπεριλαμβάνεται στα ήδη υπάρχοντα βιβλία, ώστε να μπορεί να διδαχθεί με άνεση από τους εκπαιδευτικούς και να εμπεδωθεί αποτελεσματικά από τους μαθητές και τις μαθήτριες», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου και πρόσθεσε: «Όπως έχουμε ήδη δηλώσει, υπάρχει μία λελογισμένη αύξηση της ύλης σε ορισμένα μόνον μαθήματα ενώ στα υπόλοιπα η ύλη μένει ως έχει, και θα παρακαλούσα, για το όφελος των παιδιών, να μην υπάρχουν αποπροσανατολιστικές συζητήσεις γύρω από το συγκεκριμένο θέμα».

 

«Εισάγεται νέα αντίληψη στη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών και της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας που ευνοεί την κατανόηση αντί της αποστήθισης. Η εξεταστέα ύλη ακολουθεί τη λογική και τη δομή της Γ' Λυκείου, όπου τα τρία μαθήματα του κάθε επιστημονικού πεδίου θα διδάσκονται για 6 ώρες την εβδομάδα -μαζί με τη Νέα Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία- μάθημα υποχρεωτικό για όλα τα πεδία. Η εξεταστέα ύλη που μόλις ανακοινώθηκε είναι ένα πρώτο και σημαντικό βήμα ώστε να αρχίσει βαθμιαία να εδραιώνεται η αντίληψη ότι τα παιδιά μπορούν να προετοιμάζονται με επιτυχία για τα πανεπιστήμια, επενδύοντας αποκλειστικά στη σχολική διδασκαλία», καταλήγει ο κ. Γαβρόγλου.

 

Δείτε συνημμένη αναλυτικά την διδακτέα και εξεταστέα ύλη για όλα τα μαθήματα της Γ' Λυκείου:

 

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΒΙΟΛΟΓΙΑ

ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

ΙΣΤΟΡΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ

ΛΑΤΙΝΙΚΑ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

ΦΥΣΙΚΗ

ΧΗΜΕΙΑ

Ελλάδα