EUROKINISSI
Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Άλλοι δύο κατηγορούμενοι δεν ξέρουν τίποτα για τη δολοφονία Φύσσα

Άλλοι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση της δολοφονίας του Π. Φύσσα αρνήθηκαν σήμερα απολογούμενοι ότι ήταν στον τόπο του εγκλήματος

Ούτε οι δύο κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν σήμερα για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα βρίσκονταν στο σημείο της δολοφονίας, όπως υποστήριξαν σήμερα.

 

Ο Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, οδηγός απορριματοφόρου, είπε απολογούμενος πως τις επίμαχες ώρες βρισκόταν σπίτι του, καθώς έπιανε δουλειά τα ξημερώματα.

 

Αμέσως μετά την εκφώνηση των ονομάτων του καταλόγου, ο συνήγορος του Γ. Πατέλη ενημέρωσε το δικαστήριο για την απουσία του, προσκομίζοντας έγγραφο από νοσοκομείο, σύμφωνα με το οποίο του συνεστήθη διήμερη «άδεια» για ανάρρωση.

 

Τη γνωστή πλέον γραμμή του «δεν ήμουν εκεί, δεν ξέρω τίποτα» ακολούθησε και ο Κ. Κορκοβίλης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της απολογίας του υποστήριξε ότι είχε αποχωρήσει προ δύο μηνών από τη Χρυσή Αυγή λόγω του θανάτου του πατέρα του και προβλημάτων υγείας της μητέρας του, και πως τυχαία εκείνη τη νύχτα τον κάλεσε τρεις φορές ο συγκατηγορουμενός του Ελπιδοφόρος Καλαρίτης για να τον συλλυπηθεί.

 

«Εκείνη την ημέρα πήγα το απόγευμα να δω την κόρη μου και να φάω και γύρω στις 9:00 πήγα σπίτι να ξεκουραστώ για να πάω στη 1:00 το βράδυ στον δήμο. Περίπου εκείνη την ώρα έφυγα από το σπίτι. Στον χρόνο αυτό μου ήρθε ένα μήνυμα γύρω στις 11:00 παρά από την τοπική, που μας καλούσε στα γραφεία της τοπικής, το οποίο αγνόησα.

 

Κάποια στιγμή με πήρε κατά τις 11:00 με 11:30 ο Καλαρίτης και μου λέει «τι έγινε; Έχεις δυο μήνες να πατήσεις... Μου είπε για τον πατέρα μου που πέθανε κι αν θέλω κάποια βοήθεια. Με ξαναπήρε λίγο αργότερα γιατί έπεσε η γραμμή», ανέφερε ο κατηγορούμενος, με την πρόεδρο, Μαρία Λεπενιώτη, να ρωτά με πόση ώρα διαφορά έγιναν οι κλήσεις γιατί φαίνεται να υπάρχει διάστημα 30 λεπτών από τη μία στην επόμενη κλήση, που δεν δικαιολογεί το «έπεσε η γραμμή και ξαναπαίρνω».

 

Η κ. Λεπενιώτη τού επεσήμανε ότι κανένας χρόνος από αυτούς που περιγράφει δεν είναι σωστός σύμφωνα με τη δικογραφία: «Το μήνυμα ήρθε 23:30 και οι κλήσεις έχουν μισή ώρα διαφορά. Αν έκλεισε η γραμμή -όπως είπατε- θα έπρεπε να σας πάρει αμέσως».

 

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι έμαθε όσα έγιναν από την τηλεόραση, αλλά δεν ήξερε από ποια τοπική ήταν τα άτομα που συμμετείχαν.

 

Πρόεδρος: Καλά, δεν είπαν το όνομα του ανθρώπου που ενεπλάκη;

Κ: Είπαν του Ρουπακιά.

Π: Τον ξέρατε;

Κ: Φατσικά μόνο.

Π: Και τι σκεφτήκατε;

Κ: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να αφαιρεί τη ζωή κανενός. Στεναχωρήθηκα, αλλά είχα αποχωρήσει εδώ και δυο μήνες.

Π: Τι εννοείτε με αυτό;

Κ: Σας είπα είχε πεθάνει ο πατέρας μου, είχε προβλήματα η μάνα μου, δεν πήγαινα πουθενά. Ούτε σε εκδηλώσεις, ούτε πουθενά.

Η πρόεδρος τόνισε στον κατηγορούμενο πως τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με το στίγμα του κινητού, ήταν στη Δραπετσώνα και εκείνος της απάντησε πως πήγε να πάρει καφέ για να πάει στη δουλειά.

 

Ο Κορκοβίλης αρνήθηκε πως η Χρυσή Αυγή έκανε στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση στα μέλη της, διευκρινίζοντας πως ο οδηγός μετείχε ατομικά σε ασκήσεις Σωμάτων Ασφαλείας γιατί είχε υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις και ασχολείτο με air soft με όπλα με πλαστικές σφαίρες. Όταν ρωτήθηκε από την εισαγγελέα σχετικά με μήνυμα που έστειλε στον αδελφό του προκειμένου να πάει ως «ασφάλειά του στον Πειραιά σε ομιλία του Μιχαλολιάκου», εκείνος απάντησε πως ο αδελφός του δεν πήγε.

 

Εισαγγελέας: Μετά, όμως, στείλατε μήνυμα στον Πατέλη που του γράφετε «δεν σας ξεχνώ, πάντα θα είμαι δίπλα στη Χρυσή Αυγή».

Κ: Δεν θυμάμαι.

Π: Είχατε πει ότι είχατε φύγει τότε, είχατε ξεκόψει...

Κ: Λίγα καλά λόγια είπα, δεν είπα κάτι κακό.

 

Η δεύτερη απολογία

 

Η διαδικασία συνεχίστηκε με την απολογία του Αναστασίου Μιχάλαρου, εργάτη στη Ζώνη του Περάματος, ο οποίος, επίσης, δήλωσε πως βρισκόταν στο σπίτι του όταν δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας.

 

Ο κατηγορούμενος, που ήταν στη Χρυσή Αυγή από το 2012, ισχυρίστηκε ότι οι συνομιλίες που είχε την επίμαχη νύχτα με τον Ιωάννη Άγγο αφορούσαν αποκλειστικά το σωματείο που ήθελαν να φτιάξουν στη Ζώνη.

 

Σύμφωνα με τον Μιχάλαρο, στον χώρο επικρατούσε το Συνδικάτο Μετάλλου, το οποίο ελεγχόταν από το ΠΑΜΕ. Όπως είπε, με «νταηλίκια» το ΠΑΜΕ έκανε συνεχώς απεργίες και «μας κατέβαζαν από τα βαπόρια... Είχαμε τεράστια ανεργία».

 

Έτσι απευθύνθηκαν στον βουλευτή Ιωάννη Λαγό, ο οποίος τους επισκέφθηκε στα ναυπηγεία και συζήτησαν τα προβλήματα τους. Τους υποσχέθηκε, επίσης, ότι θα τους βοηθήσει να φτιάξουν σωματείο.

 

Ακόμη, ο Μιχάλαρος είπε πως ήταν ο Άγγος αυτός που τον ενημέρωσε πως «σφάξανε ένα παλικάρι στην Τσαλδάρη» και ότι αμέσως μετά πήρε τηλέφωνο τον συγκατηγορούμενό του Λέοντα Τσαλίκη να μάθει τι έγινε «επειδή ο Τσαλίκης έμενε εκεί».

 

Μέχρι την επόμενη ημέρα, οπότε πήγε ο Άγγος από τη δουλειά του και του είπε πως «ο Ρουπακιάς σκότωσε ένα παλικάρι», ο Μιχάλαρος δεν ήξερε τίποτε άλλο για όσα έγιναν στην Αμφιάλη.

 

Σε ερώτησεις της έδρας ότι τον Μιχάλαρο έχουν αναγνωρίσει τρεις μάρτυρες ως έναν από εκείνους που πήγαν έξω από το Κοράλλι, ο κατηγορούμενος απάντησε: «Είναι φίλοι του κ. Πουλικογιάννη (συνδικαλιστης του ΠΑΜΕ στη Ζώνη).

 

Ερωτηθείς για τις φωτογραφίες όπου εμφανίζεται να μιλά με συγκατηγορούμενό του με ασυρμάτους, απάντησε ότι επρόκειτο «για δύο γουόκι τόκι από τα τζάμπο».

 

Με την έναρξη της διαδικασίας η υπεράσπιση του Γιώργου Πατέλη ενημέρωσε το δικαστήριο πως ο κατηγορούμενος, μετά από εξετάσεις που του έκαναν χθες στο νοσοκομείο, θα βρίσκεται σπίτι του για «διήμερη ανάρρωση».

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr

Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξυλοδαρμός στο Μετρό: «Με εξοργίζει η στάση της μητέρας των δύο ανήλικων» λέει η σύζυγος του σταθμάρχη

Ελλάδα Ξυλοδαρμός στο Μετρό: «Με εξοργίζει η στάση της μητέρας των δύο ανήλικων» λέει η σύζυγος του σταθμάρχη

25.1.2021
Βουλή: Πληροφορίες για τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού

Ελλάδα Βουλή: Πληροφορίες για τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού

25.1.2021
ΑΠΘ: Σοβαρές συνέπειες στη συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών από το lockdown

Ελλάδα ΑΠΘ: Σοβαρές συνέπειες στη συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών από το lockdown

25.1.2021
Πιερρακάκης: Δεν μπαίνει κόφτης στα SMS, συζητάμε όμως για «χρονόμετρο»

Ελλάδα Πιερρακάκης: Δεν μπαίνει κόφτης στα SMS, συζητάμε όμως για «χρονόμετρο»

25.1.2021
Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, να γίνεται κάθε χρόνο, όπως το εμβόλιο της γρίπης - Τι εξετάζουν οι ειδικοί

Ελλάδα Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, να γίνεται κάθε χρόνο, όπως το εμβόλιο της γρίπης - Τι εξετάζουν οι ειδικοί

25.1.2021
Γώγος: Γιατί μας ανησυχούν οι 3 νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού- Μέτρα προστασίας και το καλοκαίρι

Ελλάδα Γώγος: Γιατί μας ανησυχούν οι 3 νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού- Μέτρα προστασίας και το καλοκαίρι

25.1.2021
Καταγγελία Μπεκατώρου: Ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά καταθέτει στον εισαγγελέα

Ελλάδα Καταγγελία Μπεκατώρου: Ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά καταθέτει στον εισαγγελέα

25.1.2021
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται βροχές και καταιγίδες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Ελλάδα Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται βροχές και καταιγίδες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

25.1.2021
Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη και εννέα πρόστιμα για πάρτι σε διαμέρισμα

Ελλάδα Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη και εννέα πρόστιμα για πάρτι σε διαμέρισμα

25.1.2021
Ουρές έξω από καταστήματα: Σκέψεις για αγορές με χρονόμετρο - Προβληματισμός στους ειδικούς

Ελλάδα Ουρές έξω από καταστήματα: Σκέψεις για αγορές με χρονόμετρο - Προβληματισμός στους ειδικούς

25.1.2021
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια