Φωτογραφία που δημοσίευσε ο Βάσος Γεώργας γράφοντας: «τρέχοντας να σώσουμε τα μηχανήματα απ΄τα δακρυγόνα και τις αυτοσχέδιες οβίδες με υγρό πυρ»
Ελλάδα

Εξάρχεια: Τα ΜΑΤ διέλυσαν τη συναυλία με δακρυγόνα

Επεισοδιακή συναυλία στα Εξάρχεια με τα ΜΑΤ να ρίχνουν δακρυγόνα στον κόσμο

Τα ΜΑΤ διέλυσαν τη συναυλία στα Εξάρχεια χθες το βράδυ, όπως καταγγέλλει μεταξύ άλλων, ο Βάσος Γεώργας,  ιδρυτής του Bibliotheque.

 

«Αφού έριξαν δακρυγόνα σε περίπου τετρακόσια άτομα που παρακολουθούσαν τη συναυλία αφού έριξαν δακρυγόνα στα ΗΧΗΤΙΚΑ προκαλώντας ζημιές καθάρισαν τη πλατεία από τους αθώους ανθρώπους, τους πάγκους με τα βιβλία, έσβησαν με το ζόρι τα φώτα και παρέδωσαν τη πλατεία στους ναρκέμπορους που εμφανίστηκαν κατά δεκάδες μισή ώρα αργότερα - θα το λέμε και κανείς δεν θα μας πιστεύει πως όταν υποσχόντουσαν να καθαρίσουν τα Εξαρχεια εννοούσαν από όλους όσους παρεμποδίζουν την ελεύθερη διακίνηση ναρκωτικών», ανέφερε ο Βάσος Γεώργας, ο οποίος επιβεβαιώνει σε επικοινωνία με το Lifο.gr πως οι αστυνομικοί χθες το βράδυ έριχναν χημικά ενώ ήταν σε εξέλιξη η συναυλία στα πλαίσια του φεστιβάλ Αναψυκτήριο - Τα ωραία Εξάρχεια.

 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η έφοδος των ΜΑΤ ξεκίνησε ενώ ήταν σε εξέλιξη το λαιβ της μπάντας «Γυμνά Καλώδια» και σημειώνει πως τους ευχαριστεί «γιατί έπαιξαν εχτές καταπληκτικά, αλλά αφού είδαν πως πέφτουν δακρυγόνα και το κοινό άρχισε να τρέχει πανικόβλητο συνέχισαν να παίζουν με πιο πολύ κέφι και ένταση και έτσι αποφύγαμε να έχουμε θύματα από σπρωξίματα και ποδοπατήματα. Τα Γυμνά Καλώδια συνέχισαν μέχρι που τελείωσαν κανονικά το σέτ τους αδιαφορώντας για την ίδια τους την σωματική ασφάλεια».

 

Η ίδια καταγγελία αναφέρει μάλιστα πως τα ΜΑΤ «έριχναν καπνογόνα στη πλατεία, ακόμα και όταν είχε πια αδειάσει - μάλλον για προληπτικούς λόγους ή για να βεβαιωθούν πως οι γείτονες που κοιμούνται θα νιώσουν απ΄την αποπνικτική μυρωδιά επιτέλους ασφαλείς και θα ονειρεύονται τον παράδεισο της κανονικότητας».

 

Όπως αναφέρει μαρτυρία που δημοσιοποιεί η σελίδα "Ραδιοφράγματα" ο επικεφαλής των ΜΑΤ που κατέβαιναν την οδό Αραχώβης κραύγαζε με προτεταμένο το όπλο του προς τον κόσμο που βρίσκονταν στην πλατεία και είχε δεχτεί ήδη επίθεση με δακρυγόνα και κρότου λάμψης από την διμοιρία της Στουρνάρη: "Βρωμιάρηδες ήρθε η ώρα σας" !

 

Και τώρα η κρίσιμη ερώτηση - γιατί τα καλά τα φυλάμε για το τέλος ή γιατί τα καλά τα μαθαίνουμε τελευταίοι, αναφέρει ο Βάσος Γεώργας. «Για πιο λόγο άραγε λίγα λεπτά πριν την επίθεση των ΜΑΤ στη πλατεία Εξαρχείων η αστυνομία έκλεισε την Ακαδημίας και την Πανεπιστημίου μέχρι το Σύνταγμα; Περιέργες ιδέες που σου μπαίνουν καμιά φορά στο κεφάλι...Επειδή τα λόγια είναι φτώχεια και η ιστορία γράφεται με πράξεις, ανάβουμε και σήμερα τα φώτα στη πλατεία και περιμένουμε να σας συναντήσουμε με το ίδιο χαμόγελο και την ίδια απόφαση να διαλέξουμε εμείς τον τρόπο που θα ζήσουμε τη ζωή μας... ήδη άρχισαν να στήνονται οι πάγκοι με τα βιβλία και ετοιμαζόμαστε για τη τελευταία ημέρα αυτής της χαρούμενης γιορτής. Απόψε παίζουν με σειρά εμφάνισης:SCHIZO CONSTELATION + NOMIK + NEW ZERO GOD + ΑΕΡΑ ΠΑΤΕΡΑ».

 

 

Η καταγγελία από την αυτοοργανωμένη συλλογικότητα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας «Αλληλέγγυοι Λειτουργοί Υγείας»

 

Ξύλο μετά μουσικής

 

Λίγο πριν αλλάξει η ημέρα, για μια ακόμα φορά στην πλατεία Εξαρχείων και της πέριξ αυτής στενά διαδραματιστήκαν χημεία και τέρατα. Υπήρξε εκτεταμένη χρήση χημικών από την αστυνομία. Στο αποπνιχτικό αυτό περιβάλλον είχαμε πλήθος περιστατικών με αναπνευστικά προβλήματα εξ αυτών σοβαρότερα με απώλεια των αισθήσεων στα οποία χρειάστηκε η χρήση πτητικού άλατος για την επαναφορά της συνείδησης ενώ σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξε πρόσκαιρη απώλεια ακοής ή εμβοές από την ρίψη βομβίδων κρότου λάμψης.

 

Η αστυνομική παρουσία ήταν άκρως επιθετική και προκλητική. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά το μένος του διμοιρίτη καθώς ανέβαιναν την Σολωμού λίγο πριν την πλατεία προς 2 νεαρά άτομα ΑΜΕΑ «τι κοιτάτε καριόλες» τα οποία όπως αποδείχθηκε είχαν προβλήματα λόγου & ακοής τα οποία ήταν σε κατάσταση σοκ και χρειάστηκε η συνοδεία για τον απεγκλωβισμό τους εκτός της περιοχής, αφού έγινε επικοινωνία μαζί τους στην νοηματική. Κατά την παραίνεση μας προς τις αστυνομικές δυνάμεις να διευκολύνουν την μεταφορά τους προς ασφαλέστερο μέρος δεχθήκαμε τις ύβρεις από τα μέλη που απαρτίζουν την διμοιρία με ρατσιστικά σχόλια καθώς και βομβίδα κρότου λάμψης.

 

Επιπλέον μέλος της συλλογικότητας μας ο οποίος κατευθυνόταν προς άτομο που χρειάζονταν βοήθεια δέχθηκε κατά μέτωπο επίθεση με ασφυξιογόνο και δυο βομβίδων κρότου λάμψης ευτυχώς χωρίς να επέλθει τραυματισμός από διμοιρία της ΕΛ.ΑΣ. που ανέβαινε προς Αραχώβης. Επιβεβαιώνουμε ότι η ίδια διμοιρία επιτέθηκε λόγο αργότερα στο ΚΒΟΞ και έριξε χημικά εντός του χώρου.

 

Ανάλογα περιστατικά αναφέρθηκαν για εγκλωβισμό ατόμων εντός καταστημάτων πέριξ της πλατείας και μια περίπτωση ρίψης βοβμίδων κρότου λάμψης επί εισόδου καταστήματος.

 

Τέλος γίναμε μάρτυρες επιχείρησης σκούπας στις 2:30 τα ξημερώματα επί της Θεμιστοκλέους όπου δυο διμοιρίες προσπάθησαν να περικυκλώσουν και να εγκλωβίσουν μικρή ομάδα ατόμων η οποία σε καμία περίπτωση δεν ήταν επιθετική και τους κυνήγησαν με σκοπό την σύλληψη προς την Τζαβέλα, αναφορές λένε ότι συνελήφθη 1 άτομο στην Μπενάκη. Ανάλογα περιστατικά είχαμε Μπενάκη, Κωλλέτη & Μεταξά μέχρι τις 3:00 το πρωί.

 

Όλα τα ανωτέρω εμφανώς αποδεικνύουν το αστυνομικό σχέδιο για την περιοχή. Είναι πασιφανές ότι η αστυνομία θέλει να εκμηδενίσει όσους αντιστέκονται ή μοιάζουν διαφορετικοί. Μας προκαλεί δε ιδιαίτερη εντύπωση ότι παρόλο τον ζήλο για επιβολή της τάξης που επέδειξαν οι αστυνομικές δυνάμεις, δεν άγγιξαν καθόλου το οργανωμένο εμπόριο ναρκωτικών το οποίο συνέχισε απρόσκοπτα την δραστηριότητα του παρά την παρουσία της αστυνομίας.

 

Επί την ευκαιρία θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους από το Κ*ΒΟΞ που μας προσέφεραν ριοπάν προς αναπλήρωση των δικών μας που είχαν εξαντληθεί για την συνέχιση του έργου μας.

 

Αλληλέγγυοι Λειτουργοί Υγείας

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr

Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ

Ελλάδα Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ

28.11.2020
Γώγος: Δύσκολο να ανοίξει κάτι πριν τις 14 Δεκεμβρίου

Ελλάδα Γώγος: Δύσκολο να ανοίξει κάτι πριν τις 14 Δεκεμβρίου

28.11.2020
Ελένη Τοπαλούδη: Ελέγχουν 5 κινητά για την υπόθεση βιασμού της, έναν χρόνο πριν τη δολοφονία

Ελλάδα Ελένη Τοπαλούδη: Ελέγχουν 5 κινητά για την υπόθεση βιασμού της, έναν χρόνο πριν τη δολοφονία

28.11.2020
Ψυχικό: Πώς άδειασαν τις θυρίδες από το θησαυροφυλάκιο της τράπεζας; Στο μικροσκόπιο οι επαφές 4 θυμάτων

Ελλάδα Ψυχικό: Πώς άδειασαν τις θυρίδες από το θησαυροφυλάκιο της τράπεζας; Στο μικροσκόπιο οι επαφές 4 θυμάτων

28.11.2020
Συναγερμός στον Βόλο - Aσθενής με κορωνοϊό έφυγε από το νοσοκομείο

Ελλάδα Συναγερμός στον Βόλο - Aσθενής με κορωνοϊό έφυγε από το νοσοκομείο

28.11.2020
Κορωνοιός: 1.720 παραβάσεις για μετακινήσεις και μάσκες σε μία ημέρα

Ελλάδα Κορωνοιός: 1.720 παραβάσεις για μετακινήσεις και μάσκες σε μία ημέρα

28.11.2020
Lockdown: Σκέψεις για παράταση έως τις 14 Δεκεμβρίου - Το πλάνο για σχολεία και λιανεμπόριο

Ελλάδα Lockdown: Σκέψεις για παράταση έως τις 14 Δεκεμβρίου - Το πλάνο για σχολεία και λιανεμπόριο

28.11.2020
Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα με αραιές νεφώσεις

Ελλάδα Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα με αραιές νεφώσεις

28.11.2020
Σενάρια για παράταση του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου- Με ποια εξαίρεση

Ελλάδα Σενάρια για παράταση του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου- Με ποια εξαίρεση

27.11.2020
Φλώρινα: Συναγερμός στο γηροκομείο - Εργαζόμενοι και τρόφιμοι βρέθηκαν θετικοί

Ελλάδα Φλώρινα: Συναγερμός στο γηροκομείο - Εργαζόμενοι και τρόφιμοι βρέθηκαν θετικοί

27.11.2020
23 Σχόλια
Lara Lota 1.9.2019 | 16:59
Ξεκινήσανε...
avatar
Άρης Κωνσταντινίδης 1.9.2019 | 17:29
Αναρωτιέμαι πως γίνεται η αστυνομία να πηγαίνει στα καλά καθούμενα σε μια ειρηνική συναυλία και να ρίχνει δακρυγόνα. Δεν πιστεύω ότι ο προϊστάμενος υπουργος(ειδικά ο συγκεκριμένος, ο Χρυσοχιδης δηλ), έχει δώσει την οδηγία ειδικά εκεί, ειδικά στα Εξάρχεια, να απαγορευονται και να καταστελονται βίαια οποιεσδήποτε δημόσιες εκδηλώσεις. Δεν ήμουν εκεί και δε γίνεται να γνωρίζω από πρώτο χέρι.

Απλώς αμφιβάλλω...
avatar
Απλά Μαθηματικά 2.9.2019 | 13:42
Ψυχοπαθείς παιδί μου τι ψάχνεις.
Είναι τα παιδάκια στην πλατεία φρόνιμα και τραγουδάνε και περνάνε οι κακοί οι μπάτσοι και τα δέρνουν δίχως λόγο και αφορμή!
avatar
pane 2.9.2019 | 13:55
τα έχει ξανακάνει ο Χρυσοχοϊδης αυτά, νομίζω το 2010, κι ακόμα χειρότερα
avatar
Γράφων 2.9.2019 | 20:45
Ναι καλέ.

Κι οι Γερμανοί θέλουν να κλέψουν τον ήλιο μας.
avatar
Απλά Μαθηματικά 3.9.2019 | 12:35
Τα στοιχεία σου είναι ακλόνητα.
Ashton Heston III 1.9.2019 | 20:29
Γέμισε δηλαδή ναρκέμπορους η πλατεία—κατά τα λεγόμενα των αλληλέγγυων—ενώ τα ματ παρενοχλούν όποιον έχει «διαφορετική» εμφάνιση; Σε ποιον θα πουλήσουν ναρκωτικά όταν η πλατεία είναι άδεια;
avatar
Μεταμεσονύχτια_Ντίκ_Πίκ 2.9.2019 | 10:02
Στους τοξικοεξαρτημένους που θα πάνε μετά την συναυλία προφανώς...
Ashton Heston III 2.9.2019 | 20:56
Θα πάνε οι τοξικοεξαρτημένοι δίπλα στα ματ να αγοράσουν την δόση τους όταν η Ομόνοια είναι δυο βήματα;
avatar
Μεταμεσονύχτια_Ντίκ_Πίκ 3.9.2019 | 14:26
Θα πάνε αφού τα ματ έχουν διαλύσει την συναυλία και έχουν επιστρέψει στην θέση που ήταν και πριν.
avatar
Μεταμεσονύχτια_Ντίκ_Πίκ 3.9.2019 | 14:28
Αναλόγως τον ντιλερ του καθενός ,δεν πάνε με την ίδια λογική που πας εσυ και εγώ να αγοράσουμε ντομάτες και κρεμμύδια ...
fstunco 1.9.2019 | 22:45
καποια στιγμη θα το καταλάβουν οι αλληλεγγύοι και οι δορυφόροι τους , πως θα πρεπει να παραδόσουν τη γειτονιά στην πολη

Θα κατηγορούν τους πάντες και τα παντα , θα δραματοποιούν τα παντα , θα κανουν "πολεμικές ανταποκρίσεις"
avatar
σκύλος 1.9.2019 | 23:46
Να κάνει καμια ταινία ο γαβράς και για τα γυμνά καλώδια...
avatar
Γράφων 2.9.2019 | 08:46
Για οσους δεν ξέρουν τα ντεσου της πλατειας.

Υπάρχουν οι αυτοαποκαλούμενοι καλοί αριστεροί. Αυτοί προσπαθούν να ελέγξουν την πλατεία. Έβαλαν το περιώνυμο κοντέινερ, μια δήθεν παιδική χαρά, τρέχουν τον κοινωνικό χώρο ΒΟΞ, το παρκάκι στη Ναβαρίνου κτλ. Είναι υπέρ της αυτοοργάνωσης και κατά του κράτους, της αστυνομίας και οιασδήποτε έξωθεν παρέμβασης.

Έτσι όταν οι "πρεζεμποροι", που δεν είναι τίποτα άλλο παρά προσφυγες και μετανάστες που βγάζουν τα προς το ζην μη νόμιμα (κάτι Αιγύπτιοι, κάτι Συριοι, κάτι "Παλιστίνιοι" με ή χωρίς εισαγωγικά), πειραζουν συντροφους απο τον κοινωνικο χωρο ΒΟΞ τοτε οι πρεζέμποροι βρισκονται νεκροι απο σφαίρες.

Όσο διώχνεις το επίσημο κράτος τόσο εναγκαλίζεσαι το παρακράτος. Παρακράτος ειναι οι πρεζεμποροι και ο κώδικας εξουσίας που φέρουν μαζί τους.

Το παρακράτος έρχεται όταν για χρόνια συνειδητά διωχνεις το κράτος. Την αστυνομια, τα ΕΛΤΑ, τον ΟΤΕ, τις τραπεζες. Θυμάται κανεις την ΕΤΕ στην πλατεια; Τον ΟΤΕ στην Κωλέττη; Ολα βαλλονται απο τους καλους αριστερούς.

Και μετά έρχονται οι πρεζέμποροι.

Φτάνει το δούλεμα. Οι καλοι αριστεροι παιζουν το παιχνίδι των πρεζέμπορων χρόνια τώρα. Τους δίνουν ζωτικό χώρο.
avatar
pane 4.9.2019 | 13:40
Ναι καλέ. Κι οι Γερμανοί θέλουν να κλέψουν τον ήλιο μας.
avatar
Γράφων 5.9.2019 | 05:04
Ξέρω ποιοι κλέβουν τις γειτονιές μας.
avatar
Ανώνυμος/η 2.9.2019 | 15:55
Αγαπητοί συν-αναγνώστες του lifo.gr,
ξέρετε πώς καμιά φορά τα πράγματα ΔΕΝ είναι και όπως το λέει ο Skai, ε?
για ψιλιαστείτε το λίγο...
avatar
σκύλος 2.9.2019 | 18:14
ξέρετε πώς καμιά φορά τα πράγματα ΔΕΝ είναι και όπως το λέει ο Skai, ε? Πηγή: www.lifo.gr

τα ίδια έλεγες και τότε που κερδάγαμε με το βαρουφάκη και τον αλεκση;
avatar
Γράφων 2.9.2019 | 20:43
Εμένα μου αρέσει το "ψιλιαστείτε". Είμαστε εμείς οι ανίδεοι και οι άλλοι, οι "ψιλιασμένοι".

Τζάμπα ηταν νο1 best seller το ο καιρός γαρ εγγύς του Λιακόπουλου;
avatar
Ανώνυμος/η 2.9.2019 | 21:40
τα ίδια έλεγα πάντα!

υπογραφή,
ένας που δεν ψήφισε ποτέ ούτε αλέκση ούτε κούλη.
avatar
σκύλος 3.9.2019 | 00:02
τα ίδια έλεγα πάντα! Πηγή: www.lifo.gr

και μυαλό δεν έβαλες;

ούτε καν να ψιλιαστείς κάτι;

ένας που δεν ψήφισε ποτέ ούτε αλέκση ούτε κούλη. Πηγή: www.lifo.gr

ωχχχχ
avatar
Ανώνυμος/η 3.9.2019 | 13:19
αγαπητέ Γράφοντα,
δεν σου είπα τι να ψιλιαστείς! λίγη κρίση (αν έχεις) είπα να βάλεις σε ό,τι ακους κάθε βράδυ από τον Προτοσάλτε...
avatar
Γράφων 3.9.2019 | 15:27
Δεν ακούω πορτοσάλτε ρε μάστορα.
Αλλά έχω κατεβάσει την αφίσα του Τσε εδώ και 20+ χρόνια από τον τοίχο μου.
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια