Το ΣΔΟΕ εντόπισε πάνω από 23 τόνους παράνομου φρέον στο Αιγάλεω
Ελλάδα

Το ΣΔΟΕ εντόπισε πάνω από 23 τόνους παράνομου φρέον στο Αιγάλεω

Πάνω από 23 τόνους του απαγορευμένου ψυκτικού υγρού φρέον, εντόπισε το ΣΔΟΕ Αττικής στο Αιγάλεω

Πάνω από 23 τόνους του απαγορευμένου ψυκτικού υγρού φρέον, εντόπισε το ΣΔΟΕ Αττικής στο Αιγάλεω - ποσότητα που, σύμφωνα με έμπειρους παράγοντες της αγοράς, συνιστά ιστορικό ευρωπαϊκό ρεκόρ.

 

Οι έρευνες συνεχίζονται για την αποκάλυψη των μελών του κυκλώματος της παράνομης εισαγωγής και διακίνησης.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΔΟΕ, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένη επιχειρησιακή δράση, εντοπίστηκε αδήλωτος αποθηκευτικός χώρος στην περιοχή του Αιγάλεω, όπου μετά από επέμβαση κλιμακίου υπαλλήλων του Θ' τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών-Όπλων και Λοιπών Ελεγχομένων Προϊόντων και του Ζ' τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε Αττικής, διαπιστώθηκε ότι εντός του ήταν αποθηκευμένη τεράστια ποσότητα ψυκτικού υγρού, το οποίο είχε εμφιαλωθεί και παρασκευαστεί στην Κίνα και ήταν απαγορευμένο για κυκλοφορία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Συνολικά κατασχέθηκαν 1939 φιάλες FREON μίας χρήσης, ενώ η συνολική ποσότητα ψυκτικού υγρού που περιείχαν, υπερβαίνει τους 23 τόνους.

 

Η μαύρη αγορά των ψυκτικών υγρών έχει προσλάβει μεγάλες διαστάσεις, τόσο διεθνώς, όσο και στη χώρα μας. «Τα απαγορευμένα ψυκτικά υγρά έχουν υψηλές συγκεντρώσεις σε φθοριούχα αέρια, ιδιαίτερα επιβλαβή για την ατμόσφαιρα, και η χρήση τους έχει σοβαρές συνέπειες στο περιβάλλον, καθώς επηρεάζουν τη στοιβάδα του όζοντος, συμβάλλοντας στην υπερθέρμανση του πλανήτη μέσω του φαινομένου του θερμοκηπίου.

 

Για τον λόγο αυτό άλλωστε, οι ουσίες αυτές τελούν υπό σημαντικούς περιορισμούς και απαγορεύσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η έρευνα συνεχίζεται από την υπηρεσία μας, προκειμένου να αποκαλυφθούν τα εμπλεκόμενα μέλη στο κύκλωμα, καθώς επίσης και ο τρόπος της παράνομης εισαγωγής και της εν συνεχεία διάθεσης των επιβλαβών ψυκτικών υγρών εντός της ελληνικής επικράτειας» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΣΔΟΕ.

Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλυφάδα: «Μπήκαμε στο άλλο αυτοκίνητο και φύγαμε» - Ψάχνουν τον φίλο του 40χρονου με την Corvette

Ελλάδα Γλυφάδα: «Μπήκαμε στο άλλο αυτοκίνητο και φύγαμε» - Ψάχνουν τον φίλο του 40χρονου με την Corvette

25.2.2020
Αίθριος ο καιρός σήμερα -Ασθενείς βροχές από το βράδυ

Ελλάδα Αίθριος ο καιρός σήμερα -Ασθενείς βροχές από το βράδυ

25.2.2020
Μεταναστευτικό: ΜΑΤ και «Αίαντες» με το πλοίο της γραμμής - «Σφραγίζουν» το λιμάνι της Μυτιλήνης οι κάτοικοι

Ελλάδα Μεταναστευτικό: ΜΑΤ και «Αίαντες» με το πλοίο της γραμμής - «Σφραγίζουν» το λιμάνι της Μυτιλήνης οι κάτοικοι

24.2.2020
Κοροναϊός: Τι είναι, πώς μεταδίδεται και ποιοι οι τρόποι πρόληψης

Ελλάδα Κοροναϊός: Τι είναι, πώς μεταδίδεται και ποιοι οι τρόποι πρόληψης

24.2.2020
Το δικαίωμα πρόσβασης στη δημόσια πληροφορία: Σεμινάριο με τη βραβευμένη ρεπόρτερ Stéphane Horel

Ελλάδα Το δικαίωμα πρόσβασης στη δημόσια πληροφορία: Σεμινάριο με τη βραβευμένη ρεπόρτερ Stéphane Horel

24.2.2020
ΑΑΔΕ: Ηλεκτρονικά γάμοι, διαζύγια, σύμφωνα συμβίωσης - Χωρίς επίσκεψη στην Εφορία

Ελλάδα ΑΑΔΕ: Ηλεκτρονικά γάμοι, διαζύγια, σύμφωνα συμβίωσης - Χωρίς επίσκεψη στην Εφορία

24.2.2020
Γλυπτά του Παρθενώνα: Επιστολή για την επιστροφή τους θα αποστείλει ο Δήμος Αθηναίων

Ελλάδα Γλυπτά του Παρθενώνα: Επιστολή για την επιστροφή τους θα αποστείλει ο Δήμος Αθηναίων

24.2.2020
Πάτρα: Σε καραντίνα 40χρονος άνδρας - Αναμένονται τα αποτελέσματα για κοροναϊό

Ελλάδα Πάτρα: Σε καραντίνα 40χρονος άνδρας - Αναμένονται τα αποτελέσματα για κοροναϊό

24.2.2020
ΕΛ.ΑΣ: Η ανακοίνωση για τον αστυνομικό στην ΑΣΟΕΕ - «Αμυνόμενος σήκωσε το όπλο»

Ελλάδα ΕΛ.ΑΣ: Η ανακοίνωση για τον αστυνομικό στην ΑΣΟΕΕ - «Αμυνόμενος σήκωσε το όπλο»

24.2.2020
Γλυφάδα: Τι κατέθεσε η συνοδηγός του 40χρονου με την Corvette

Ελλάδα Γλυφάδα: Τι κατέθεσε η συνοδηγός του 40χρονου με την Corvette

24.2.2020
3 Σχόλια
avatar
ΕΛΠΟ 12.9.2019 | 08:20
"Το ΣΔΟΕ εντόπισε πάνω από 23 τόνους παράνομου φρέον στο Αιγάλεω" Πηγή: www.lifo.gr

"το οποίο είχε εμφιαλωθεί και παρασκευαστεί στην Κίνα και ήταν απαγορευμένο για κυκλοφορία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης". Πηγή: www.lifo.gr

Έχω επανειλημμένα γράψει - και άλλοι -, ότι η φοροδιαφυγή και η φοροκλοπή έχει πολύ μεγάλο πεδίο εφαρμογής, στην "επιχειρηματικότητα" της διπλανής μας πόρτας (το γιατί εισαγωγικά το έχω εξηγήσει).

Και δεν προκύπτει αποκλειστικά και κατ' ανάγκη μόνο στις πολυεθνικές κλπ, όπως παρουσιάζεται - δεν είναι πάντα άλλωστε - και ισχυρίζονται οι ιδεοληπτικοί ή όσοι ψάχνουν άλλοθι.

Ο τζίρος της μαύρης αγοράς κυμαίνεται σε όλες τις μελέτες λίγο πάνω-λίγο κάτω, στα 25 δις ετησίως.

Και οι διαφυγόντες φόροι σε τουλάχιστον 10 δις ετησίως (κάποιες μελέτες το πάνε μέχρι 15 δις). Δηλαδή, 100-150 δις σε μια 10ετία. Όσο όλο το ΑΕΠ.

Ας σκεφθούμε απλά, πόσα νοσοκομεία ή κέντρα υγείας ή σχολεία θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ή να εξοπλίσουμε με τέτοια ποσά.

Ή πόσα πυροσβεστικό εξοπλισμό θα μπορούσαμε να έχουμε.

Δεν χρειάζεται να πούμε άλλα. Αποδεικνύεται ότι ό, τι γλυτώνουμε πρόσκαιρα, ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΙ.

Άρα, απόδειξη ή τιμολόγιο ΠΑΝΤΑ ! Να ξεκαθαρίσει επιτέλους το τοπίο και όλοι να είμαστε ίσοι απέναντι στις φορολογικές μας υποχρεώσεις.
Ο Νοών... νοείτω 12.9.2019 | 12:54
Δηλαδή στον ψυκτικό που θα έρθει στο σπίτι σου ή οποιονδήποτε αλλού, για τοποθέτηση κλιματιστικού/ων, συντήρηση ή συμπλήρωση υγρού φρέον, το οποίο φρέον (περίπου, κοπανιστός αέρας...), είναι προμηθευμένο σε εκείνον από την παρτίδα που κατασχέθηκε ή όποια άλλη παρόμοια παρτίδα, άνευ παραστατικών (εννοείται πως η τιμή αγοράς του είναι πολύ χαμηλή και ακόμα πιο συμφέρουσα εάν είναι σε μεγάλες ποσότητες) και εσύ ή ο εκάστοτε πελάτης του ζητήσει τιμολόγιο ή απόδειξη, έχεις την εντύπωση ότι η κατάσταση διορθώνεται; Δεν νομίζω. Απλά ο συγκεκριμένος τεχνικός οικονομικά θα είναι νόμιμος κόβοντας απόδειξη και παράλληλα θα συνεχίζει να βγάζει «τσάμπα» κέρδος εφόσον το (παράνομο) φρέον στο χρέωσε για ένα πόσο Α ή Β και το έχει προμηθευτεί σε τιμή Ε.

(Κατασχέθηκε η συγκεκριμένη παρτίδα, ε θα αντικατασταθεί από την επόμενη...).

Σε αυτό που προσωπικά θα εστιάσω, δεν είναι το οικονομικό σκέλος του συγκεκριμένου προβλήματος (το οποίο, ευρύτερα, είναι ένας φαύλος κύκλος εάν δεν στηθεί ένα σωστό, δίκαιο και ενιαίο φορολογικό σύστημα), αλλά στις σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγείας μας από το συγκεκριμένο, απαγορευμένο χημικό.

Κολοσσιαίες αυτοκινητοβιομηχανίες, πλήρως ελεγχόμενες και μάλιστα από τις κορυφαίες στον τομέα τους, «πείραξαν» τα λογισμικά μέτρησης των ορίων εξαγωγής βλαπτικών ρίπων (κάτι το οποίο προφανώς συνεχίζεται...) και νομίζουμε ότι θα σταματήσουμε το παραεμπόριο, ειδικά μέσω της Κίνας, με το λιμάνι του Πειραιά στην κατοχή τους (COSCO SHIPPING), με ό,τι σημαίνει αυτό;;...
avatar
ΕΛΠΟ 12.9.2019 | 20:34
Λέτε :

"... και εσύ ή ο εκάστοτε πελάτης του ζητήσει τιμολόγιο ή απόδειξη, έχεις την εντύπωση ότι η κατάσταση διορθώνεται; Δεν νομίζω." Πηγή: www.lifo.gr

Όχι μόνο να νομίζετε, αλλά να είστε βέβαιος.

Όμως, δεν θα μπω στην διαδικασία να το αποδείξω.

Επειδή ...τρίτωσε το κακό με σας.

Ακόμη περιμένω - και φαντάζομαι επίσης όσοι συμφώνησαν μαζί μου, αφου ρητά δηλώσατε ότι απευθυνθήκατε και σε αυτούς - την απάντηση/σχόλιό σας στο θέμα του θανάτου του Μ<αχαιρίτσα, όπου μας ειρωνευτήκατε συλλήβδην.

Προς τι λοιπόν να χάνω τον καιρό μου ;

Απλά επαναλαμβάνω, ότι και στο θέμα της απόδειξης κάνετε λάθος και επίσης επισημαίνω ότι το θέμα της "κολοσσιαίας αυτοκινητοβιομηχανίας" (να εντυπωσιαστούμε εμείς οι αδαείς - προφανώς εννοείτε την ΦΟΛΚΣΒΑΓΚΕΝ), ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !

Μα ουδεμία λέμε !