Η κατάθεση της 19χρονης που εγκατέλειψε το βρέφος στη Ν. Ιωνία - «Ήξερα ότι δεν μπορούσα να το μεγαλώσω μόνη»
Ελλάδα

Η κατάθεση της 19χρονης που εγκατέλειψε το βρέφος στη Ν. Ιωνία - «Ήξερα ότι δεν μπορούσα να το μεγαλώσω μόνη»

Όλα όσα κατέθεσε στην Αστυνομία η 19χρονη που εγκατέλειψε το βρέφος στη Νέα Ιωνία

«Ήξερα ότι δεν μπορούσα να το μεγαλώσω μόνη» δηλώνει  η 19χρονη που εγκατέλειψε το βρέφος στη Νέα Ιωνία, σύμφωνα με όσα κατάθεσε στην Αστυνομία.


Η 19χρονη που άφησε το νεογέννητο μωρό της σε καρότσι σούπερ μάρκετ στην είσοδο πολυκατοικίας, στη Νέα Ιωνία, οδηγείται σε δίκη στις 27 Σεπτεμβρίου με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, ωστόσο η ίδια δηλώνει μετανιωμένη και ζητά από τον Εισαγγελέα πίσω το παιδί της.  «Αναγνωρίζω στο βίντεο που μου δείχνετε τη φιγούρα που βλέπω. Εγώ είμαι που κρατάω στα χέρια μου το βρέφος μου. Βλέπετε ότι καθυστερώ να γυρίσω γιατί ακριβώς πραγματικά το κούνησα και το φιλούσα, δεν ήθελα να το αφήσω αλλά πίστευα ότι έκανα το καλύτερο για αυτό. Ζητάω επιείκειά και χρόνο να σκεφτώ ξεκάθαρα τι θα κάνω με το παιδί μου.», λέει η 19χρονη.


Στην κατάθεση που έδωσε η Αστυνομία και δημοσιεύει η Huffington Post η νεαρή μητέρα περιγράφει αναλυτικά όσα έγιναν πριν και μετά την εγκατάλειψη του βρέφους.

 

Αναλυτικά η κατάθεση της 19χρονης:

 

«Δικό μου είναι το παιδί, εγώ το άφησα εκεί. Δεν είναι σωστό αυτό που έκανα αλλά δεν έβρισκα άλλη λύση. Θα σας πω από την αρχή τι έχει συμβεί και γιατί βρίσκομαι σήμερα σε αυτή την κατάσταση. Εδώ και 17 χρόνια μένω στη Νέα Ιωνία, σε διαμέρισμα 1ου ορόφου. Εκεί πλέον μένα με τη μητέρα μου.

 

Η θετή μου μητέρα με μεγάλωσε σαν δικό της παιδί και δεν εργάζεται, ζούμε με τη σύνταξη του άντρα της. Μέχρι τον Φεβρουάριο 2019 είχα μία σχέση. Αφού χωρίσαμε, περίπου Απρίλιο-Μάιο 2019, διαπίστωσα ότι ήμουν έγκυος στον πέμπτο μήνα. Είχα πάει στο νοσοκομείο όπου μου είπαν ότι ήμουν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και ότι δεν μπορούσα να τη διακόψω. Ήξερα ότι δεν μπορούσα να μεγαλώσω μόνη μου ένα παιδί. Δεν αποκάλυψα ποτέ στον πρώην σύντροφό μου ότι είχα μείνει έγκυος. Το μόνο άτομο που γνώριζε για την εγκυμοσύνη μου είναι η μητέρα μου. Όλο το χρονικό διάστημα της εγκυμοσύνης μου έμενα στο σπίτι μαζί της. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, δεν πήγαινα σε κάποιον γιατρό για να παρακολουθεί την εγκυμοσύνη μου. Τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019 ενώ ήμουν στο σπίτι με τη μητέρα μου έσπασαν τα νερά. Ξάπλωσα γιατί πονούσα.

 

Το πρωί της Τετάρτης με έπιασαν δυνατοί πόνοι και καλέσαμε ασθενοφόρο, το οποίο με πήγε στο Νοσοκομείο Έλενα. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, γέννησα ένα κοριτσάκι. Μαζί μου στο νοσοκομείο ήταν πάντα η μητέρα μου. Την Παρασκευή οι γιατροί μου είπαν ότι μπορώ να πάω στη μονάδα τοκετού να δω το παιδί. Χάρηκα. Πήγα και την είδα, την κράτησα στα χέρια μου, ήταν απίστευτο συναίσθημα. Κρατούσα στα χέρια μου ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Από την άλλη σκεφτόμουν ότι δεν μπορούσα να τη μεγαλώσω. Την ώρα εκείνη όμως με κυρίευε περισσότερο το συναίσθημα της χαράς και της αγάπης.


Πριν γεννήσω είχα σκεφτεί το ενδεχόμενο να δώσω το παιδί μου σε ίδρυμα. Την Κυριακή προς το μεσημέρι πήρα εξιτήριο και πήγαμε στο σπίτι μας με ταξί. Κανένας από τη γειτονιά ή την πολυκατοικία δεν είδε το παιδί. Ούτε εμένα είχαν δει ποτέ με φουσκωμένη την κοιλιά όταν ήμουν έγκυος, δεν πολυέβγαινα.

 

Μόνο η μητέρα μου ήξερε ότι ήμουν έγκυος. Στο σπίτι που καθόμουν, προβληματίστηκα για το τι να κάνω. Σκεφτόμουν ότι έπρεπε να το δώσω. Δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω στις ανάγκες της φροντίδας του. Έψαξα και βρήκα το τηλέφωνο από το Κέντρο Βρεφών. Τους πήρα τηλέφωνο και προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί τους να μου πουν τη διαδικασία που θα έπρεπε να ακολουθήσω για να τους το αφήσω εκεί έστω για λίγο μέχρι να σταθώ στα πόδια μου, αλλά συνέχεια άκουγα ηχογραφημένα μηνύματα. Απελπίστηκα.

 

Αργά το βράδυ της Τρίτης σκέφτηκα να το αφήσω κάπου που σίγουρα θα το βρουν και θα το φροντίσουν. Το βράδυ εκείνο δεν κοιμήθηκα.

 

Πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης πήρα την απόφαση να το αφήσω στην είσοδο κάποιας πολυκατοικίας στη γειτονιά. Στη μητέρα μου δεν είπα τη σκέψη μου αυτή. Ενώ αυτή κοιμόταν, μετά την 3.30 ώρα της 11ης Σεπτεμβρίου, και αφού είχα βάλει το παιδί να θηλάσει και αφού το άλλαξα, το τύλιξα σε μία πετσέτα χρώματος μπλε.


Βγήκα λοιπόν από την πολυκατοικία μου, έχοντας στην αγκαλιά μου το παιδί. Πέρασα στην απέναντι πλευρά και κατευθύνθηκα προς την Κύμης. Έστριψα αριστερά στην πρώτη διασταύρωση και μετά από δέκα μέτρα μπήκα σε μία είσοδο συγκροτήματος πολυκατοικιών που ήταν στα αριστερά μου. Το παιδί πήγα και το άφησα στην είσοδο μίας πολυκατοικίας που φωτιζόταν πολύ καλά ώστε να το δουν γρήγορα. Το έβαλα μέσα σε ένα καρότσι σούπερ μάρκετ που ήταν μπροστά στην είσοδο για να το δουν πιο γρήγορα αλλά και για να είναι προστατευμένο. Αφού το άφησα εκεί το κούνησα λίγο, στο σταύρωσα να το προστατεύσει ο Θεός και με πολύ στενοχώρια έφυγα και πήγα στο σπίτι μου. Το πρωί είπα στη μητέρα μου ότι το παιδί πήγα και το άφησα σε έναν φίλο εκεί στη Νέα Ιωνία για να το προσέχει. Με πίστεψε. Αργότερα έφυγα από το σπίτι , της είπα ότι πάω να δω το παιδί και ότι θα γύριζα το βράδυ. Στην ουσία βγήκα μία βόλτα για να ηρεμήσω από αυτό που είχα κάνει. Περνούσαν διάφορα από το μυαλό μου. Επικοινώνησα και συναντήθηκα με έναν φίλο μου. Βρεθήκαμε και κατεβήκαμε στο κέντρο της Αθήνας για να περπατήσω και να ηρεμήσω. Δεν του είπα ότι γέννησα, καθώς δεν ήξερε ότι ήμουν έγκυος. Τελικά το βράδυ δεν επέστρεψα στο σπίτι μου, όπως είχα πει στη μητέρα μου. Σήμερα το πρωί, πηγαίνοντας στο σπίτι μου, συνάντησα εκεί αστυνομικούς που με περίμεναν. Είχα ακούσει στις ειδήσεις ότι το παιδί μου είχε βρεθεί από τους ενοίκους της πολυκατοικίας που το είχα αφήσει, ότι ήταν καλά στην υγεία του και ότι η Αστυνομία με έψαχνε. Όταν ρωτήθηκα δεν έκρυψα ότι εγώ ήμουν η μητέρα που είχε αφήσει το βρέφος στην είσοδο της πολυκατοικίας.

 

Έχω μετανιώσει για την πράξη μου αυτή. Ότι έκανα, το έκανα επειδή πίστεψα ότι έτσι το παιδί μου θα είναι καλύτερα από ότι θα ήταν αν το κρατούσα εγώ.

 

Αναγνωρίζω στο βίντεο που μου δείχνετε τη φιγούρα που βλέπω. Εγώ είμαι που κρατάω στα χέρια μου το βρέφος μου. Βλέπετε ότι καθυστερώ να γυρίσω γιατί ακριβώς πραγματικά το κούνησα και το φιλούσα, δεν ήθελα να το αφήσω αλλά πίστευα ότι έκανα το καλύτερο για αυτό. Ζητάω επιείκειά και χρόνο να σκεφτώ ξεκάθαρα τι θα κάνω με το παιδί μου.»

 

 

 

Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι έδειξε η έρευνα του Ιατροδικαστή για το φλεγόμενο πτώμα γυναίκας στην Ξάνθη

Ελλάδα Τι έδειξε η έρευνα του Ιατροδικαστή για το φλεγόμενο πτώμα γυναίκας στην Ξάνθη

17.10.2019
Αττική: Έρχονται τα πρώτα πρόστιμα για παράνομες αφίσες - Ξήλωσαν χιλιάδες και σήμερα εμφανίστηκαν άλλες

Ελλάδα Αττική: Έρχονται τα πρώτα πρόστιμα για παράνομες αφίσες - Ξήλωσαν χιλιάδες και σήμερα εμφανίστηκαν άλλες

17.10.2019
Την παραχώρηση για μια δεκαετία του κινηματοθέατρου Αλέξανδρος ζητά η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Β.Πατουλίδου

Ελλάδα Την παραχώρηση για μια δεκαετία του κινηματοθέατρου Αλέξανδρος ζητά η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Β.Πατουλίδου

17.10.2019
ΕΟΦ: Επικίνδυνο προϊόν διακινείται  ως συμπλήρωμα διατροφής μέσω διαδικτύου

Ελλάδα ΕΟΦ: Επικίνδυνο προϊόν διακινείται ως συμπλήρωμα διατροφής μέσω διαδικτύου

17.10.2019
Δίκη Χρυσής Αυγής: Αθώοι δήλωσαν Κουτσούκης και Ματθαιόπουλος - «Ό,τι καλύτερο στον Πειραιά ο Λαγός»

Ελλάδα Δίκη Χρυσής Αυγής: Αθώοι δήλωσαν Κουτσούκης και Ματθαιόπουλος - «Ό,τι καλύτερο στον Πειραιά ο Λαγός»

17.10.2019
Πορεία φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας - Μποτιλιάρισμα σε πολλούς δρόμους

Ελλάδα Πορεία φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας - Μποτιλιάρισμα σε πολλούς δρόμους

17.10.2019
Πυρκαγιά ξέσπασε στο κέντρο κράτησης αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα

Ελλάδα Πυρκαγιά ξέσπασε στο κέντρο κράτησης αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα

17.10.2019
Υπ.Μεταφορών:  Έρχονται χώροι στάθμευσης για τα δίκυκλα

Ελλάδα Υπ.Μεταφορών: Έρχονται χώροι στάθμευσης για τα δίκυκλα

17.10.2019
Σταρ Ελλάς 2019 η Ραφαέλα Πλαστήρα - Η 20χρονη από Τρίκαλα που κέρδισε στα Καλλιστεία

Ελλάδα Σταρ Ελλάς 2019 η Ραφαέλα Πλαστήρα - Η 20χρονη από Τρίκαλα που κέρδισε στα Καλλιστεία

17.10.2019
Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία για την εγκατάσταση προσφύγων στο «Αμαλία Φλέμιγκ»

Ελλάδα Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία για την εγκατάσταση προσφύγων στο «Αμαλία Φλέμιγκ»

17.10.2019
1 Σχόλια
avatar
mouse 16.9.2019 | 15:46
Σε πόσα σημεία να σταθεί κανείς; Στο σεξ χωρίς προφυλάξεις που προφανώς είναι κανόνας στους νέους; Στο ότι μόλις στον 5ο μήνα συνειδητοποίησε ότι ήταν έγκυος; Στην ανυπαρξία κοινωνικών δομών να υποστηρίξουν ανάλογες περιπτώσεις; Στην διαχρονική ελληνική υποκρισία της ελληνικής οικογένειας που κρατούσε την κοπέλα σπίτι, μην τυχόν και μάθουν στη γειτονιά ότι είναι έγκυος; Στην άρνησή της να το μοιραστεί με τον σύντροφό της, τον πλέον αρμόδιο; Στο ότι μετά από όλα αυτά ζητά χρόνο να σκεφτεί, τώρα, για το τι θέλει να κάνει με το παιδί της; Τουλάχιστον αυτή δεν το σκότωσε, απλώς το παράτησε, κάτι είναι κι αυτό.