Φλώρινα: Μαζική δηλητηρίαση σκύλων από φόλες καταγγέλλει ο «Αρκτούρος»
Ελλάδα

Φλώρινα: Μαζική δηλητηρίαση σκύλων από φόλες καταγγέλλει ο «Αρκτούρος»

Συνολικά 26 σκυλιά βρήκαν φρικτό θάνατο από φόλες στην Φλώρινα

Τη μαζική δηλητηρίαση σκύλων στη Φλώρινα καταγγέλλει μέσω ανάρτησης της στο Facebook, η μη κυβερνητική περιβαλλοντική οργάνωση για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος, «Αρκτούρος».


Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανάρτηση, συνολικά 26 σκυλιά βρήκαν φρικτό θάνατο από πολύ ισχυρό δηλητήριο. Το θλιβερό συμβάν σημειώθηκε στις περιοχές Σκλήθρος, Αετός, και Νυμφαίο πριν από λίγες μέρες, με τις προσπάθειες για να σωθούν τα σκυλιά να είναι άκαρπες.


Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος ανίχνευσε την περιοχή σε μια προσπάθεια να βρεθούν τα δολώματα ή αλλά νεκρά ζώα. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός, καταδικάζει απερίφραστα το περιστατικό και την πρακτική της φόλας από την οποία χάνονται μαζικά οικόσιτα αλλά και άγρια ζώα. Όπως μάλιστα επισημαίνει αυτή η πρακτική, θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινες ζωές.

 

 

Ελλάδα
1 Σχόλια
avatar
Μρ97 16.9.2019 | 15:28
Σκέφτομαι εγώ τώρα, γιατί να μην δηλητηριαστούν όλοι οι δράστες; Για το ροτβάιλερ που ενστικτωδώς, χωρίς υπαιτιότητα, ελλείψει λογικής, σκότωσε το βρέφος, έγινε χαμός. Ενώ πάλι οι άνθρωποι φταίνε που δεν έχουν θεσπίσει πιο αυστηρούς νόμους για την αγορά ή υιοθεσία παρόμοιας ρατσας. Άθλια όντα.