Στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου προσέφυγε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, για τη χορήγηση εορταστικής άδειας εννέα ημερών - EUROKINISSI
Ελλάδα

Κουφοντίνας: Προσφεύγει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου για χορήγηση εννιαήμερης εορταστικής άδειας

Με προσφυγή στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου αιτείται εννιαήμερη άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετά την απόρριψη του σχετικού αιτήματος από τις φυλακές

Στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου προσέφυγε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, για τη χορήγηση εορταστικής άδειας εννέα ημερών από το σωφρονιστικό κατάστημα των φυλακών Κασσαβετείας, μετά την απόρριψη του σχετικού αιτήματός του από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της φυλακής.

 

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να συνεδριάσει την προσεχή εβδομάδα, για να εξετάσει το αίτημα του Κουφοντίνα, ο οποίος είναι καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια.

 

Ο Κουφοντίνας αφότου μεταφέρθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Κασσαβετείας του Βόλου, τον Αύγουστο του 2018, έχει υποβάλλει άλλες τρεις φορές αίτημα αδείας μέσα στο τρέχον έτος και σε όλες τις περιπτώσεις το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου έχει απορρίψει το αίτημά του.

 

Της προσφυγής του Κουφοντίνα στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου προηγήθηκε και η αρνητική απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου των φυλακών για εορταστική άδεια 9 ημερών που είχε αιτηθεί ο 11 φορές ισοβίτης, με αποτέλεσμα την τελική απόφαση να την λάβει το Δικαστικό Συμβούλιο.

 

Άδειες εξόδου από τις φυλακές, είχε λάβει 6 φορές ο Κουφοντίνας στο παρελθόν, όσο εκρατείτο στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ αφότου μεταφέρθηκε στις φυλακές Κασσαβετείας Βόλου, δεν του χορηγήθηκε καμία άδεια, αντιθέτως απορρίφθηκαν τρεις φορές τα αιτήματά του με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου να ερμηνεύει ότι:

 

1) Ο νομοθέτης αναφέρεται σε καταδίκους σε ισόβια κάθειρξη ως έχοντες δικαίωμα αδείας, όχι όμως και σε καταδίκους σε περισσότερες της μίας ισόβιας κάθειρξης. Αυτό, κατά τους δικαστές, σημαίνει πως δεν επιθυμεί να χορηγούνται τέτοιες άδειες.

2) Οι δικαστές κάνοντας ερμηνεία των διατάξεων του σωφρονιστικού κώδικα, επισημαίνουν πως οι ουσιαστικές προϋποθέσεις που αυτός θέτει για την άδεια, «στηρίζονται στην παρούσα εκτίμηση της προσωπικότητας και της εν γένει τρέχουσας διαγωγής του κρατουμένου, με σκοπό να στοιχειοθετηθεί η πρόβλεψη για καλή χρήση της άδειας». Και αφού ξεκαθαρίζουν πως προφανώς «στην έννοια του σωφρονισμού, δεν περιλαμβάνεται η καθ' οιονδήποτε τρόπο ιδεολογική μεταστροφή του καταδίκου», προσθέτουν πως «ευλόγως η έννομη τάξη συναρτά τον σωφρονισμό του καταδίκου με την μη τέλεση νέων εγκλημάτων, ήτοι, ευθέως με τον σεβασμό προς τα έννομα αγαθά, μεταξύ δε αυτών, προεχόντως αυτό της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας αορίστου αριθμού προσώπων». Με βάση αυτή την παραδοχή, παραθέτουν σειρά δηλώσεων του Κουφοντίνα, οι οποίες κατά την γνώμη τους, δείχνουν το αντίθετο.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr

Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκη Μπακογιάννη: Δέχτηκα και εγώ παρενόχληση

Ελλάδα Νίκη Μπακογιάννη: Δέχτηκα και εγώ παρενόχληση

16.1.2021
Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Σε διαθεσιμότητα ο ειδικός φρουρός- Κατηγορείται για υπόθαλψη

Ελλάδα Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Σε διαθεσιμότητα ο ειδικός φρουρός- Κατηγορείται για υπόθαλψη

16.1.2021
Σοφία Μπεκατώρου: Ο Αδαμόπουλος παραιτήθηκε από εκπρόσωπος στην Ολυμπιακή επιτροπή & εξέδωσε ανακοίνωση

Ελλάδα Σοφία Μπεκατώρου: Ο Αδαμόπουλος παραιτήθηκε από εκπρόσωπος στην Ολυμπιακή επιτροπή & εξέδωσε ανακοίνωση

16.1.2021
Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου

Ελλάδα Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου

16.1.2021
Στο νοσοκομείο εκτάκτως ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Ελλάδα Στο νοσοκομείο εκτάκτως ο Δημήτρης Κουφοντίνας

16.1.2021
Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Προθεσμία για την Τρίτη πήραν τα δύο αδέλφια - Ελεύθερος ο ειδικός φρουρός

Ελλάδα Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Προθεσμία για την Τρίτη πήραν τα δύο αδέλφια - Ελεύθερος ο ειδικός φρουρός

16.1.2021
Κορωνοϊός: Ο «χάρτης» των 510 κρουσμάτων - Τα 215 στην Αττική

Ελλάδα Κορωνοϊός: Ο «χάρτης» των 510 κρουσμάτων - Τα 215 στην Αττική

16.1.2021
Κορωνοϊός: 510 νέα κρούσματα και 20 νεκροί σε 24 ώρες - Στους 323 οι διασωληνωμένοι

Ελλάδα Κορωνοϊός: 510 νέα κρούσματα και 20 νεκροί σε 24 ώρες - Στους 323 οι διασωληνωμένοι

16.1.2021
Νηπιαγωγεία: Αλλάζει η ώρα αποχώρησης μαθητών

Ελλάδα Νηπιαγωγεία: Αλλάζει η ώρα αποχώρησης μαθητών

16.1.2021
Αυτός είναι ο άνδρας που η Σοφία Μπεκατώρου κατήγγειλε για σεξουαλική κακοποίηση

Ελλάδα Αυτός είναι ο άνδρας που η Σοφία Μπεκατώρου κατήγγειλε για σεξουαλική κακοποίηση

16.1.2021
3 Σχόλια
avatar
Γράφων 13.12.2019 | 11:14
Σωφρονιστικός Κώδικας.
Αρ. 53. Παρ. 1.

(3) Εκτιμάται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τελέσεως, κατά τη διάρκεια της άδειας, νέων εγκλημάτων.
(4) Συντρέχουν λόγοι που δικαιολογούν την προσδοκία ότι δεν υπάρχει κίνδυνος φυγής και ότι ο κρατούμενος δεν θα χρησιμοποιήσει την άδειά του για λόγους διαφορετικούς από αυτούς για τους οποίους θα του χορηγηθεί.
2. Για να διαπιστωθεί αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις των προτάσεων (3) και (4) συνεκτιμώνται ιδίως: α) η προσωπικότητα του κατάδικου και η εν γένει συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια της κράτησης, όπως αυτή αξιολογείται από τη συμμετοχή του σε κάθε είδους οργανωμένες δραστηριότητες και προγράμματα δημιουργικής αξιοποίησης του χρόνου κράτησης και το είδος και τη βαρύτητα τυχόν πειθαρχικών παραπτωμάτων, σε συνδυασμό με το άρθρο 67 παράγραφος 4 του παρόντος κώδικα, και κατά τη διάρκεια των αδειών που ενδεχομένως του έχουν ήδη χορηγηθεί, β) η ατομική, επαγγελματική και κοινωνική κατάσταση του ιδίου και της οικογένειάς του, καθώς και οι τυχόν οικογενειακές του υποχρεώσεις, γ) η ωφέλεια που μπορεί να έχει για την προσωπικότητα του καταδίκου και τη μελλοντική του εξέλιξη η λήψη μέτρων για τη σταδιακή επάνοδό του σε καθεστώς πλήρους ελευθερίας, δ) η ύπαρξη μιας ή περισσότερων προηγούμενων καταδικαστικών αποφάσεων για έγκλημα βίας ή έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, όταν η ποινή που έχει επιβληθεί και εκτίεται για ομοειδές έγκλημα είναι ισόβια κάθειρξη ή πρόσκαιρη κάθειρξη τουλάχιστον δεκαπέντε ετών.

Ο Βούτσης jr δεν καταλαβαίνει ότι όταν πάει να βαρέσει παλαμάκια για τον μεγάλο ηγέτη του κάνει κακό.

Αποδεικνύει ότι η στάση του Κουφοντίνα διεγείρει και δημιουργεί ακριβώς αυτό το οποίο περιγράφει ο νόμος. Με τις δηλώσεις του ο Κουφοντίνας προκαλεί συγκεντρώσεις ανθρώπων καταδικασμένων για ένοπλες "απαλλοτριώσεις" τραπεζών. Χρησιμοποιείται η άδεια για "άλλους λόγους".

45 χρόνια παίζουμε κρυφτούλι με τις έννοιες και τις λέξεις.
Το πρόβλημα με τον Κουφοντίνα δεν είναι ότι είναι ό,τι είναι πολιτικά, δηλ. ακροαριστερός. Αυτή η αντιπαράθεση είναι ιδεολογική και όχι νομική. Το πρόβλημα είναι ότι είναι ένας αμετανόητος δολοφόνος που λειτουργεί συνειδητά ως πόλος έλξης για αμετανόητους χρήστες βίας.

Το πρόβλημα με την ΧΑ δεν είναι ότι είναι ακροδεξιοί, αυτό είναι ιδεολογική αντιπαράθεση. Το πρόβλημα είναι ότι μετέρχονται βίαιων μεθόδων για την επίτευξη των πολιτικών τους σκοπών. Και αυτό είναι ποινικά κολάσιμο.

Ο Κουφοντίνας δολοφονούσε αυτούς με τους οποίους διαφωνούσε πολιτικά. Και ακόμα και σήμερα με τα λόγια και τις πράξεις του απευθύνεται σε ένα κοινό που επικροτεί τις δολοφονίες πολιτικών αντιπάλων.

Είναι αυτοί που λένε ότι το '89 έγινε μισή δουλειά.
Είναι αυτοί που κάψαν τη Μαρφίν και είναι ελεύθεροι και ατιμώρητοι. Και κυκλοφορούν ανάμεσά μας.
Είναι αυτοί που δολοφονούν τον Χαμπίμπι γιατί δεν γουστάρουν να εκπέσουν στη χρήση της τακτικής δικαιοσύνης.
Είναι αυτοί που βάζουν βόμβα στα Κάτω Πατήσια, δολοφονείται ένα 15χρονο αφγανάκι και οι "αλληλέγγυοι" το κάνουνε γαργάρα.

Με λόγια και με έργα ο Κουφοντίνας αυτών ηγείται. Σήμερα. Και γιαυτό χρησιμοποιεί την άδειά του.

Και πλειοψηφία των "δικαιωματιστών" (= ακροαριστερών) που κόπτονται για το δικαίωμά του στην άδεια είναι υποστηρικτές του ακριβώς στα πιο σκοτεινά του σημεία. Δηλαδή σε αυτά που προάγουν το δολοφονικό του έργο.
Haifischnet 13.12.2019 | 11:29
Αμ βρίσκουν και τα κάνουν. Αν ήμασταν σοβαρό κράτος, ο Κουφοντίνας έπρεπε να έχει την τύχη του Πάσαρη.
avatar
Ανώνυμος/η 21.1.2020 | 16:23
Ερώτηση την Γερμανία την θεωρείς σοβαρό κράτος πχ?
Αν όχι ποια χώρα θεωρείς εσύ σοβαρή?
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια